Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2384. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: PinkiePie11
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58.445
Cevap
1.398
Favori
3.953.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
105 oy
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 23822383238423852386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@mertshop

Annem babam Alanyada yaşıyor. Her sene gidiyorum o yolu. Benzin düz, dizel otomatik, benzinli otomatik her araçla gittim geldim.

Normalde 3 mola iyi oluyor bize . Pamukova taraflarında 15 dk ihtiyaç molası, Afyonda yarım saat yemek molası ve Aksuda 15 dk ihtiyaç molası.

Dedikleriniz mantıklı olabilir. Pamukova sırasında 15 dk DC şarj, Afyonda yarım saatte alabildiği kadar ve en son Aksuda 15 veya 30 dk ile belki yetişebiliriz. Bakalım deneyip göreceğiz.

• Şu cik cik sesi ve arnavut kaldırımlı dik yokuş inişlerinde oluşan vibrasyon için servis talebi istedim . Tesla da tam yamyam olmuş. JUniperlari karsız/zararına satıp eften püften para almaya çalışıyorlar galiba. Bu gidişle bunlar yılda bir bakım ücreti de koyar. Cik cik sesine para charge etmediler de, vibrasyona 1800 TL charge edeceklermiş. Olsun iyi oldu tüm arabadaki zıngırtıyı nasıl giderecekler ki . Nasıl olsa o vibrasyonu kesemeyecekler. Para aldınız bunu düzeltin diye her gün başlarına ekşirim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsea12 -- 30 Mayıs 2025; 9:20:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Benim bir tanıdığımin arkadaşı da aynı hatayı aldı. Bence çoğu araçta olması muhtemel. Sonuçta sensor bütün araçlarda aynı yerde, sıvı seviyeside muhtemel aynıdir.

Geçmiş olsun, umarım kalıcı bir çözüm üretilir.

Frenlerin ilk günlerde sert, hissiz ve kötü olması gayet normal, disk ve balata değiştirdiğinizde de aynısı olur. Ben de Model Y'yi ilk aldığımda frenleri çok kötü diye düşünmüştüm, bir süre sonra normale dönüyor.

Şimdiden iyi yolculuklar hocam. Döndüğünüzde deneyiminizi paylaşırsanız çok sevinirim. Aracı alabilirsek bizimde ilk yolculuğumuz yaz sonuna doğru aynı rota olacak çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sadece bize gelen araçlarda mı sıkıntı çıktı/çıkacak?

böylesine önemli bir konu basit bir sensör hatası diye açıklanıp geçilir mi?

ben eminim ki onlarca sorun yaşayan kişi de burayı sessizce takip ediyor, yazmaya cesaret edemiyor.

umarım bütün sorun yaşayanlar birleşip konuyu tesla globale bildirirler. bireysel çabalarla ve sessiz kalarak bu iş bir yere varamaz.

fren sistemi ya bu, başka sisteme benzemez.

söz uçar yazı kalır, şimdi burada yazılanlar kayda geçiyor. benim gibi tesla y düşünenlerin içine bir kurt düştü, kolay kolay çıkmaz.

birkaç haftadır sessizce takip ediyorum konuyu, şaşkınlık içindeyim dayanamadım yazayım dedim.

edit: forumun kuralıdır, şimdi bunları yazdım diye birkaç kişi çıkar bana sallamaya başlar. boşuna yorulmayın, cevap vermeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 30 Mayıs 2025; 9:43:28 >

• -HKN- kullanıcısına yanıt
    Olay başıma gelince baktım ama çok bişey bulamadım.

Tam olay oldu ve fren yumuşadı :)

Bakalım servis daha net bir cevap verecektir.

Sırf bu yüzden ben sipariş ekranında teslim almaktan vazgeçtim.6.hislerime güvenirim ve hiçbir zaman da beni yanıltmadı.Biraz da şanssız bir insan olduğumdan bu gelip beni mutlaka bulur dedim.Alan ,alacak olanlara ise hayırlı olsun.Kazasız ,belasız, arızasız huzurla kullansınlar.

normalde uzun yol gittiğinizde nasıl mola veriyorsunuz?

eğer mola vermeden ya da çok kısa molalarla hedefe gitme odaklıysanız elektrikli sizin için uygun değil bence.

ben eşim ve 1 çocuğumla uzun yol yapıyoruz hep, benzinli aracımızla zaten max 2 hadi 3 saatte 1 mutlaka mola veriyoruz ve molada oğlanın çişi, bizim bacak açmamız derken 20-25 dakika çok rahat gidiyor.

şimdi ben zaten bu düzene alıştım, biz elimizi yüzümüzü yıkar, 1 kahve içerken arabanın şarjını doldururuz. henüz uzun yol kullanmadık(daha dün teslim aldık)

ama dediğim gibi, "ben istanbuldan çıkayım, basayım 4 saatte çeşmede olayım derseniz olmaz"

dün teslim aldım, benim gördüğüm camlar komple kapalıyken kapı açılmıyor ki. kapı açma kilidine bastığınızda camı birazcık aşağı indiriyor. öyle açılıyor kapı. kapatınca tekrar yukarı kaldırıyor.

Kesinlikle katılıyorum, benimde uzun yolda sürüş tarzım sizler gibi. Molalar vermeyi seviyoruz ve dinlenmiş oluyoruz. Bu bilinç ile satın aldım bende ki alan kişilerin bunu göz önünde bulundurması şart  

Katılıyorum. Kesin karar vermeden sipariş veren çok fazla kişi var.

Bayram tatilleri ekstrem durumlar. Bir kaza durumunda veya trafik durumunda 3-4 saat bekleyebilirsiniz. örneğin ankara çıkışı kırıkkale.

Benim görüşüm yılda 2-3 sefer uzun yol kalanında şehir içi ve 150-200 km lik yolculuklar yapıyorsanız elektrikli bir araç makul. Uygun fiyata alınırsa, Bayramlarda en mantıklı seçenek uçak yolculuğu olacaktır.

Yabancı forumlarda olmaması sorunun bizim rwd’ler ile ilgili olmasından kaynaklanıyor olabilir. Amerika’da satılmıyor bu model avrupa’da da yeni yeni biz alıyoruz. Belki çin’de yaşanmış olabilir onunla ilgili kaynak görmedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben yurtdışında bu sorunun yaşandığına dair bir şey bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

böyle bir ihtimal var mı sizlere göre?

Almanya forumunda da hiç bahsedilmemiş. Genel olarak montaj kusurları ortaya çıkmış hep.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.