< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

3 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Aynı yolu geçen sene yaptım. Aslında 2-3 sarj diye dert etmeyin. Her 200-250 km de kısa kısa molalarda sarj alırsanız daha kısa sürede gidersiniz. %80 e kadar hızlı sarj eder. %80 sonrası sarj için beklemeyin bence. Eğer molanız uzun sürerse 80 'i geçersiniz. bu yolda bayağı sarj istasyonu var. Şimdiden iyi bayramlar dilerim. |
|
ben de çok agresif ve hızlı kullanan biri değilim. o yüzden eski yol mantıklıymış gerçekten. peki sarj istasyonlarını nereden takip ediyorsunuz? hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? sarjdan önce pilleri ısıtmak şart mı? hiç bilgisi olmayan ve yeni alacak biri nereden başlamalı, nelere dikkat etmeli? |
|
Ramazan bayraminda Istanbul Adana yaptim. Tam 45 dk benzin sirasi bekledi akrabam. Onun aracta idim. Benzin aldiktan sonra baska yerlerde de durmak zorunda kaldik. Maluk cocuklar... Elektrik sarj istasyonlarinda bos yerler vardi yol boyu. Belki ciktigimiz saat sebebiyle oyleydi ama ben takmiyorum. Bayramlarda ozellikle bir yer bulmak o kadarda zor degil. Ha cok sanssiz olursunuz rotanizdaki istasyonlarda bozuk olan, calismayan olur o zaman onlarin yuku de digerlerine biner ona birsey diyemem ama sahsen dedigim gibi 2-3 uzun yol icin bu zevki asla birseye degismem. |
|
İlk önce evden sarj imkanı varsa çıkış şarjınız yüksek olsun. Direk otobana gireceğinizden %100 ile çıkabilirsiniz. Gerçi %100 yapınca %95 'e kadar rejenerasyon yapmıyor ama olsun. Gideceğiniz istikamette varsa en uygun sarj TESLA SC 'dir. Hala 7.10 TL KW 'ı. Haritadan SC sarj seçince yaklaşınca otomatik pili ısıtıyor. Her ihtimale karşı büyük sarj firmaların uygulamalarıda kurulu olsun. Örnek: ZES, Enyakıt, Trugo, Beefull, Lumicle, Aksa v.s Lixhium uygulamasını kurun ve inceleyin. Tüm sarj firmaları var altında. Yol tarifi v.s de şarja göre yapabiliyor. ABRP uygulamasınıda öneririm. Belli bir süre kullanınca sarj hiç sıkıntı olmuyor. Sen aracı beklemiyorsun araç seni bekliyor :) Uzun yolda eğer zamanınız yoksa %80 sonrası çok yavaş dolduğundan hiç beklemeyin. Kısa kısa şarjlar yolu daha hızlı bitirmenizi sağlar. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umitbjk -- 30 Mayıs 2025; 0:11:33 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Öncelikle geçmiş olsun hocam, bu fren problemi çok sık yaşanmaya başladı ve sonuçları çok ağır olabilirdi verilmiş sadakanız varmış. Elektrikli aracım olmadığı için bilmiyorum kusura bakmayın ama aracı rejenle tam olarak nasıl durdurabildiniz? Hızınız yüksek olsaydı yada kaçış imkanınız olmasaydı araç yine de rejen ile duracakmıydı? Birde yukarda bir arkadaş batarya %95 üstüyken rejen çalışmıyor diye yazmış böyle bir senaryoda ne yapılabilirdi hiç düşündünüz mü? Tekrar geçmiş olsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 30 Mayıs 2025; 1:37:40 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsea12 -- 30 Mayıs 2025; 6:29:54 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Geçmiş olsun hocam, siz ne zaman yaşadınız problemi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsea12 -- 30 Mayıs 2025; 7:14:7 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Hayir extrem bir duruma benzemiyordu. Cunku pompalar saglamdi ve hepsi calisiyordu. Dedigim gibi belki yola cikma saatine bagli yasanan bir kalabalikti. Bana denk geldi. Yoksa her petrol istasyonunda ayni yogunluk yoktu. Cok yogun yerlerde vardi, orta duzey olanlarda. O yuzden yola cikmadan yapilacak ufak bir inceleme hangi sarj istasyonlarinda daha fazla yogunluk oldugunu gosteriyor zaten. Planlama ona gore yapilirsa hic bir sorun yasanacagini dusunmuyorum. Tabi bu bayram gibi uzun yol ihtiyacinin cok oldugu durumlar icin. Yoksa normalde bos istasyonlarin orani cok daha fazla oluyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 30 Mayıs 2025; 8:33:26 > |
|
|