Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss , Doritoch , x-rayted
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil
5 sn
58.335
Cevap
1.397
Favori
3.946.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
105 oy
Popüler Konular listesinde
42. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayramın 1. günü istanbul -alanya yapacağım. İlk kez uzun yola çıkacağım Teslala. 820 km falan. 5 yetişkin ful bagaj. 110-120 yi geçmem zaten. Her sene giderim daha önceki benzinli ve dizel araçlarla da öyle giderdim.

2 şarj ile bitirebilir miyim ? Müsait şarj istasyonu bulabilir miyim , şarj kuyruğu beklemek zorunda kalır mıyım bilemedim .

Klasik güzergah TEMden Sakarya - Sakaryadan D650 karayolu. Burdurdan iniş, havaalanı yolundan Aksu . Sonrasında yuzbinlerce ışıklı karayolundan alanya..

Bozüyük Sararda bir mola-şarj ; Keçiborluda mola -şarj. Yetmezse Aksu veya Manavgat-sidede şarj planlıyorum.

Rahat olun heryerde onlarja şarj istasyonu var ve ben hiç bir noktada kuyruğa denk gelmedim. Önerim size yola çıkmadan tüm şarj istisyonlarının uygulamalarını telefonunuza yukleyip üyeliklerini tamamlayın, hangisine denk gelirseniz qr okutup şarja başlarsınız.

Geçen sene aynı stresi ilk defa LR ile İstanbul-Artvin arası 1250KM ilk elektrikli araçla uzun yol tecrübemi yaparken yaşadım. Giderken çok gerilmiştim,3 şarjla gittim. Dönüş daha rahat olmuştu ve 4 şarjla gelmiştim.

Rica ederim. Onu kendisi ayarlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben şöyle yapmıştım: Park pozisyonunda kapıyı açtım. Giriş için uygun koltuk ve direksiyon pozisyonunu ayarladım. Ekranda kaydet'i seçtim. Sonra kapıyı kapatıp vites'i D'ye aldım. Sürüş için yeniden ayarlamalar yapıp kaydettim...

2023'de avrupa kafasıyla satışlara başladıklarında önüne gelen nasılsa geri alırım diye 10.000TL verip rezervasyon yaptı. Sıra gelince cayıp paralarını geri aldılar. Tesla TR'nin satış/stok düzeni altüst oldu. Atıyorum alıcı iç beyaz, quick silver 20 inç, çeki demirli sipariş etmiş. Sonra caymış, Toros kasaya (iç siyah, dış beyaz 19 inç) yazılmış. Bu şekil bir dolu araç saçma sapan şekilde envantere düştü...

Türk müşteri ancak Türk kafası satıştan anlar...

Hocam peki 3-4 şarjda bekleme süreniz oldu doğal olarak, normal içten yanmalı araçla kaç saatte gidip geliyordunuz ? Elektrikli araçla ne kadar farketti seyahat süresi ?

tam olarak bu neden dolayı siparişini yeni geçtiğim tesla'yı iptal etsem mi diye düşünüyorum. her sarj süresinde 30-35dk civarı beklemek. ortalama 3 defa desek ve herşeyin çok iyi gittiği bir durumda 2 saate yakın yollarda bir kayıp yaşayacağız. bir de herkesin aynı tarihlerde yola çıktığını ve bir yoğunluk yaşanacağını senaryoyu düşünemiyorum. onun haricinde de sürekli sarjım bitecek stresiyle mi yaşayacağız acaba diyorum.

Elektrikli bir deneyimim yok ama hocam bu yolu çokça kullandım. Sanki Afyonada bir şarj molası koysanız iyi olur gibi. Hem keçiborluda daha az durmuş olursunuz ya da kalabalığa göre son şarj noktasını daha rahat planlarsınız.

Sarar - Afyon - Burdur gibi

Ev hanımları bile sipariş veriyor hocam. EV hakkında hiçbir fikri olmamasına karşılık Polo fiyatına 1,5 Passat alıyor gibi kapora gönderen çok.

Yazdan sonra EV kullanamadığı için ve şarj istasyonlarında oluşmaya başlayan yoğunluktan ötürü elinden çıkartmaya çalışan da epeyce olacaktır. Düşünsenize Ami saatte 1.7 kW çekerek AC işgal ediyor, Plug In Hybridlerin çoğu DC desteklemiyor, AC'den Max. 7.4 kW dolayları çekiyor ve uzun yolda istasyon işgal edecek bu araçlar. Çünkü Plug In Hybrid modellerde de ÖTV avantajlı. Son dönemde şarj istasyonu sayısı artmasına karşılık trafikte artan Plug In Hybrid araçlar gözümü korkutmaya başladı. Eskisi gibi rahat AC bulamıyorum.

oradan bunları bilmeden aldığım nerede yazıyor? önce okumayı öğrenin gereksiz yorum yapmayın.

Hocam yilda 2 veya 3 defa yapilacak, bayramda yapilan seyahatlerle ilgili konusmaya istinaden, uzun yolda fazladan harcanacak 2 saat icin tum yil rahatca gezmenin tadini goz ardi etmeyin. Varsin 2 saat gitsin derim ben.

hocam geçen sene hangi tarihti tam hatırlamıyorum. izmir otobanında bir petrol kuyruğu vardı. insanlar dinlenme noktalarına giremiyordu bile. o kadar uzun ve yoğundu. muhtemelen sadece normal yakıt almak için bile saatlerce beklemişlerdir insanlar. aklıma o görüntü geldikçe elektrikli araçlarda bekleyenleri hayal edemedim bile. yani 2 saat yansa sorun değil ama belirli dönemlerde çok aşırı bir yoğunluk oluyor ve orada çektiğiniz rezillik uzun yolun yorgunluğuyla lanet ettiriyor. bir de bunu 3 kere yaşadığınızı düşünün. yoksa istanbul içi zaten dert etmiyorum. bir şekilde çözülür. şuan elektrikli araçlarda da bir artış var ama sarj istasyonlarında artış hızı muhtemelen bu şekilde ilerlemiyordur. belli bir süre sonra bu daha da kötü bir hal alabilir. beni korkutan durum bu. arkadaşın düşüncesi de benzer olunca ben de içimden geçenleri dile getirdim.

O keşmekeşte bende Telsa LR ile Ayvalık-İstanbul yapıyordum. Bırakın benzin almayı otobanlardaki dinlenme istasyonlarında boş park yoktu hatta tuvalet sırası çok kötüydü. Millet elektrik sarj yerlerine normal araba parketmişlerdi. Hele benzin istasyonlarından benzin almak için kuyruk çok kötüydü. Ben bu durumu görünce hemen bir ani çıkışla susurluktan normal yola dönüp 10 dk sonra tertemiz boş tuvaletlerin olduğu, sıra olmayan yemek yeri olan susurluk Yasada mola verip tostlarımızı yerkende aracımı Enyakıt'dan doldurduk.

Bence yoğun zamanlarda hatta aslında normal zamanlardada eski yol elektirkili araçlar için 110-120 km üst sınırla daha keyifli olabilir.

Geçen ay pendik-Yalovo IDO ile normal yollarla ayvalığa gittim. Sadece susurluk sonrası kısa bir otobana girip SC 'sarjı alıp balıkesir son çıkıştan çıkarak Ayvalığa vardım. Hem daha az para harcadık hemde daha keyifli bir yolculuk oldu.

• 
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.