Şimdi Ara

Tesla Model X kaza yaptı: 1 ölü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • antoffensive kullanıcısına yanıt
    "SÜRÜCÜSÜZ" arac kazalarina bir yenisi daha eklenmis ve "SÜRÜCÜ" hayatini kaybetmis.



    E madem yuzme bilmiyorsa cikmasaydi agaca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser9092 -- 25 Mart 2018; 13:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz NBC'nin haberinde surucunun yangindan dolayi olduguyle ilgili hicbir cumle yok. Hatta motorcu durup aracin onunun yarisinin olmadigini goruyor ama surucunun baygin oldugunu ve tozla kaplandigini belirtmis. Sonra nabzina baktiktan sonra 3 kisi adami aractan cikarip ambulans beklemisler. Bu arada motordu duman ve alev gormus Ima edildigi gibi yanarak can vermemis yani surucu.

    Adami arabadan cikardiktan sonra arac alev almis ki Lityum bazli bataryalarin alevi cok tehlikeli olabiliyor cunku Lityum oldukca reaktif bir madde. D sinifi ates sondurucu gerekli. Eger yangina mudahale eden adam su veya farkli bir kimyasal bazli alev sondurucuyle mudahale etmisse lityum alevleri cok daha buyuyebilir. Tabi bu detaylar sonradan ortaya cikar.

    Benim buradan cikardigim sonuc Tesla'nin yapisal acidan cok guvenli oldugudur. Cunku resimden de gorulebilecegi gibi aracin onu tamamen dagilmis olsa da surucu ve yolcu koltuklarinin oldugu kabin guvenli duruyor. Zaten dedigim gibi adami tek parca cikarmislar hatta nabzina bile bakmislar. Surucu yanmamis yani. Bu tur kazalarda lityum piller icin farkli bir koruma yontemleri gelistirilebilir tabii.

    Son olarak kara kutu olsun diyen arkadaslar, zaten boyle bir log sistemi mevcut. Ama aleve karsi dayanikli mi o konuda bir bilgim yok. Ornek:https://www.teslamotors.com/blog/most-peculiar-test-drive

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Videoyu izerseniz beton bariyerin gerisinde bir açıklık var. oraya bindirmişte olabilir araç. o şekilde bir kaza olduysa normal araçlarda da motor direk kabine girmişti. yangın önemli bir detay. teslanın bunu halledebilmesi ancak bataryayı kuru otomatik söndürme (veya önleyici sistem) veya ona benzer bir acil durum sistemi kullanması ile çözülebilir.

  • bugün adminlerin hepsi ayrı bir haber yapamama yarışında!! sürücüsüz araç kazası demek de nedir? ı zaman ölen kim sürücü değildi demek ki diye anlam çıkıyor..anlatımı bu kadar kötü bir haber başlığı bugün şimdilik bu admin için geçerli!

  • Sürücüsüz araç kazalarına bir yenisi daha eklendi. Tesla'nın SUV aracı Model X, kaza sonrası alev topuna dönerken içerisindeki sürücü ise feci şekilde can verdi.
    ABD'nin Highway 101 isimli kara yolunda seyir halindeyken bir anda direksiyon hakimiyetini kaybeden Model X sürücüsü, bariyerlere çarparak hayatını kaybetti.

    Başlık ve içerik muhteşem uyum. Donanımhaber editör alırken gazetelere o ünlüye çok önemli bir şey oldu. Öyle bir şey dedi ki gibi haber giren kişileri mi alıyor? Genel Yayın Yönetmeni bir atar umarım.

  • "Tesla, her ne kadar batarya paketinin içine ateşlemeyi modüllerin arasına yayılmasını yavaşlatabilecek güvenlik duvarları eklese de yangının önüne geçememiş gibi duruyor."


    Ne güzel bir cümledir bu.

  • Baslikta sürücüsüz arac diyor. Icerikte Model X sürücüsü kontrolünü kaybetti diyor. Paylasmadan önce bir kere oyunun haberlerinizi.

  • bayneo B kullanıcısına yanıt
    Videoyu izlemedim ama Tesla'nın başka bir kazasında bu sefer aracın arkası komple yoktu.
  • Ulan Tesla deyince şimdi gözler de Musk'a çevrilir ya, adam da çıkar paşa paşa açıklama yapar. (Musk-Tesla hayranı değilim demicem tabi ki de hayranıyım da) Bi BMW, VW falan filan kaza yapınca neden hiçbi açıklanma istenmiyor? Muhattap kim? Ayrıca, işte editör bey, normal bir araç normal bir kaza yaptı, hergün yüzlerce kez olduğu gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamzade -- 25 Mart 2018; 15:42:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu da Ak parti yüzünden. Hadi dh gençleri buna da sessiz kalmayın Erdoğan’ın üstüne atın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh su medyanin parlata parlata bitiremedigi arabanin guvenlik sistrmine bak ne demek ya batarya patlıyor arac yaniyor manyak mı bu arabayi yapanlar? Elın mask moruqqq ra ra ra rö rö rö tesla cok iyi muthis hülooo belliydi bunun balon oldugu da bu kadar da rezillik olmaz ölen kisinin bir yakininiz oldugunu ve yanarak aci çekerek ölürken yaşadıklarıni düşünün



    Dizele devam yanarak ölme pek cok otoriteye gore en feci ölüm şekli 3 kurusluk yakit icin ölmeye gerek yok daha elektrikli arabaya coook var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trasher kullanıcısına yanıt
    Aynen yayına alınıyor. Taksi virali bir kaç haber de geldi mi tam olacak bu site...

    Bütün iyi editörler birer birer gidiyorken DH, haberlerle kim ilgileniyorsa neyin peşinde merak ettim açıkçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 25 Mart 2018; 15:55:42 >
  • Bazen "küçücük cep telefonu patlar mı, patlarsa sonuç ne olur?" endişesine bile kapılabiliyorken, pilli araçların üzerinde (hem de aileyle) seyahat etmek nasıl bir yürek ister acaba?
  • Pazar mesaisi bu olsa gerek, ne yazı, yazı ne de haber, haber?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanefeozkan -- 25 Mart 2018; 17:20:34 >
  • obsesoz kullanıcısına yanıt
    Haberi okurken bir de beynini kullansan ah
  • Kazada arabanın önünü çalmışlar galiba.

  • Ne kazalar oluyor da ne arabalar patlıyor, yanıyor neler neler oluyor.
    Ama 1 tane elektrikli araba yansa hemen herkes dava açmaya çalışıyor,
    piller alev alır vs. deniliyor. Sanki LPG ve benzin alev almayan şeyler.
    Kaza yapıp benzin deposu patlayan veya LPG si patlayn araç yokmuş gibi
    herkes elektrikli aracın bir açığını arama derdinde...

  • Harbiden bu eleştirileri araçlar ncup testinde giriyor mu inceden bi tedirgin oldun koskoca batarya sonuçta ! Ama sanki diğer araçlar yanmıyor gibi algı oluşturulması da ayrı bir dürüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Senin yazdığından beynin gözükmüş zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antoffensive kullanıcısına yanıt
    bakın haberde kusur var diyorum aracın otonom olup olmadığını yazıyorsunuz demiyorum. Sürücüsüz uber aracının yaptığı kazayı dem vurup otonom araç olan model x kazasından bahsediyorsunuz. Bu doğal olarak insanlarda otonom araç kaza yaptı algısı oluşturuyor.
    Söylediğimiz düzeltilmesi sadece uber kazasından bahsetmeyeceksiniz olacak. Şuna benziyor bu yapılan:

    "Geçtiğimiz günlerde facebook un veri sızdırması olayından sonra şimdi de twitter çöktü"

    anlamanız dileğiye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.