Şimdi Ara

Tesla hızlı şarj kapsamı Avrupa'nın %100'üne yayılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Tesla, 480 Volt doğru akım kullanan hızlı şarj istasyonlarına “Tesla Supercharge”ismini veriyor. Aralık 2018 itibariyle dünya üzerinde 1,375 farklı yerde 11,414 hızlı şarj istasyonu yer alıyor. Halihazırda Tesla Model S, Model X ve  Model 3 bu şarj teknolojisine destek veriyor.

    Hızlı şarj istasyonlarının en büyük özelliği 20 dk gibi kısa bir sürede aracı ortalama yüzde 50 oranında şarj edebilmesi. 40 dakikada bu değer yüzde 80’e çıkarken, aracın tamamını şarj etmek içinse yaklaşık 75 dakika gerekiyor. Yemek için yolda mola verdiğiniz bir sürede aracınızı tam şarj etmek mümkün.

    Ayrıca Bkz.Kaliforniya'da geliştirilen elektrikli helikopter Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

    Yakın zamanda bir Tesla kullanıcısı olacak olan İrlandalı Paul Kelly @shortword Twitter üzerinden Elon Musk’a hitaben yazdığı bir tweetinde Dublin dışındaki yollarda şarj istasyonu eksikliği yaşandığını belirtti. Buna cevaben bir tweet atan Elon Musk, 2019 yılı itibariyle İrlanda’dan Kiev’e, Norveç’ten Türkiye’ye tüm Avrupa’nın yüzde 100 kapsamayla Tesla hızlı şarj istasyonlarına kavuşacağını ifade etti.

    Gelişme ülkemiz için de büyük önem taşıyor. Zira tweette de belirtildiği üzere hızlı şarj kapsamı ülkemizi de içine alacak gibi gözüküyor. Her ne kadar bu kapsam ana yollar mı, otoyollar mı yoksa tüm şehirler arası yollar mı olacak belli değil.
     
     
     
    Öte yandan, Avrupa genelinde kullanılan şarj istasyonları CSS tipinde priz destekli. Tesla, kendi istasyonlarını diğer elektrikli araç üreticileriyle de paylaşmak istiyor. Tesla şarj istasyonlarından sorumlu isim Drew Bennett, konuyla ilgili olarak diğer üreticilerle temas halinde olduklarını, ancak istasyonların ortak kullanımına ilişkin henüz somut bir gelişme olmadığını belirtiyor.







  • Adamın attığı tweetleri bile teknoloji haberi yapıyorsunuz.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Özür dileriz - burası zaten siyasi bir platform. Elon Musk'da zaten siyasi bir lider. Boş yapmayın lütfen ya.

  • bu twiti gördüm. heyecan verici bir haber.

    tesla geldiği gibi ev alır gibi kredi mredi almak lazım bir şekilde. devlet daha regülasyonu tam koymadan (iliğimizi sömürmeden yani) aldın aldın. sonra 250'den gelen arabaya "bak hem benzini de yok" diye teknlojiye çok yatkın bürokrat ve yneticilerimiz ötv'nin yeni bir çeşidini, ayrı bir elektrik vergisini, sonra da yekûn üzerinden kdv'yi dayayınca 600-700 bin olacak ne de olsa.
  • Elon'un her soyledigi gercek olsaydi...

  • nasıl bi yemekse 75 dakika sürüyormuş.

  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    Elon Musk bakan olsaydı :) tarım hayvancılık bitti enflasyon almış başını gidiyor secim öncesi haberler bunlar şeklinde yorumlar ile dolardı burası ...

    bknz.https://www.donanimhaber.com/Bakan-Varank-acikladi-Milli-mikroislemci-Cakil-yolda--106422

  • Türkiye yatırımlarını durdurmuştu ne oldu o iş ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Türkiye yatırımlarını durdurmuştu ne oldu o iş ?
    seçimlerden sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Türkiye yatırımlarını durdurmuştu ne oldu o iş ?
    seçimlerden sonra
  • balcis kullanıcısına yanıt
    İletinizi bir ay kadar geç gördüm ama şuanda ülke içindeki ikinci el fiyatlar bile yazdığınız fiyattan daha fazla.

    Tesla alınmaz kolay kolay Türkiye'de. Hani alan adam da arkasından yakıt tankı ve jeneratör taşıyacak bir fosil araç daha gezdirebilir tabi.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    ben model 3'ü kastettim, ikinci el dediğiniz araçlar model s ve x, neredeyse 3'ün iki katı fiyattalar. aynı zamanda bunlar bağımsız getirilmiş araçlar, o yüzden ikinci el fiyatlarının yüksek olması normal. ben tesla'nın kendisinin getirmesinden bahsediyorum.

    ek olarak türkiye'de esnaf kesimin serbest girişimi muazzamdır. elektrikli arabalar çoğalmaya başladığı gibi sanıyor musunuz ki kendisine müşteri getireceğini anlayan benzin istasyonları, büyük restoranlar, şehirlerarası yollardaki mola yerleri alıp iki tane elektrik istasyonu koymayacak oraya? ben devlet engel olmadığı (vergi vs) pıtrak gibi çoğalacağını düşünüyorum.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Çoğu yerde var zaten artık şarj istasyonu. Renault Zoe 40KW ile yola çıkıp Doğu ve Güney Doğu bölgeler hariç ulaşamayacağın yer az artık. Ha birden fazla şarj istasyonuna üye olman gerekiyor ama o başka.
    Model 3 dediğiniz gibi görece diğerlerine göre ucuz olsa da ülke şartlarına göre hala çok pahalı. Vergi olayları çözülse en azından biraz zenginler bari alır.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    vergi olayı şu an çözülmüş durumda %3 ila %15 arası ötv , üzerine kdv.
    eğer sizin tabirinizle "çözülür" devlet kw başına ötv'yi bir çökertir de %40'lara çekerse o zaman dediğiniz gibi zaten anca zenginler alır.
    örneğin şu an 43000 dolardan %7 ötv ve kdv'yle 287.000'e gelen araç %40 ötv ile (ve üzerine binen kdv ile) 375bin'e gelir.
    kar payı olmaksızın ve dolar üzerinden fiyatlanınca.

    demek istediğim şu ithali başlayınca vergi artmadan borç harç kredi mredi aldık aldık yoksa uçar gider fiyatlar. hele bir de yaygınlaşınca elektrik fiyatını da daha da gömerler ki neyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 23 Ocak 2019; 15:44:26 >
  • balcis kullanıcısına yanıt
    İşte bu hesapta iyi de, araçlar gelene kadar ne olacağı belli değil diyorum. Baştakiler bir işler karıştırır da %120 olaylarına dönerlerse ciddi sıkıntılar olur.
    Bu aracı 287 bin liraya yedirirler mi cidden? Hiç güvenmiyorum bizimkilere. Ha hani aman aman özel bir araç değil ama, yine de o fiyata vereceklerine inanamıyorum pek. Verirlerse de alabilenler alsın yani.

    Elektrik fiyatından zaten gömecekler. Şarj cihazları şarj ettiği kilovat cinsinden ücretlendirmiyor zaten. Şarjda durduğu süreye bakıyor. Hızlı şarj ile yarım saatte doldurabilirsen iyi, ama daha dandik bir araban varsa da bir buçuk saat bekleyecek olursan yanıyorsun. :D
  • ABD nin gümrük vergisiyle arabanın fiyatı uçuyor. Tesla Türkiye’ye girdikten sonra rahat 5-10 yıl sonra ağır hasar kayıtlı araçlarıda alsak yeterli bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.