Şimdi Ara

Tesla'dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor kâr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor kâr



    ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, 2021'in üçüncü çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre şirket, otomotiv dünyasını kasıp kavuran çip krizine rağmen üçüncü çeyrekte rekor kâr elde etti.



    Tesla'nın söz konusu dönemdeki kârı 1.62 milyar dolar oldu. Böylelikle şirket, bu yılın ikinci çeyreğindeki 1.14 milyar dolarlık rekor kârını geride bırakmakla kalmayıp aynı zamanda geçen yılın üçüncü çeyreğindeki 331 milyon dolarlık kârını da neredeyse beşe katlamış oldu. Ayrıca Tesla'nın üçüncü çeyrekteki 13.8 milyar dolarlık geliri de yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.



    Ayrıca Bkz.Otopark Yönetmeliğinde yeni düzenleme



    Tesla, bu yılın üçüncü çeyreğinde toplam 241.391 adet araç teslimatı gerçekleştirdi. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73 artış anlamına geliyor. Teslimatlardan 232.102 tanesini Model 3 ve Model Y oluştururken, Model S ve Model X teslimatları da 9.289 adet olarak gerçekleşti. Tesla bu yıl şimdiye dek 600 bin adet satış gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın tamamında bu sayı yaklaşık 500 bin adetti.



    Bilançoda ayrıca Tesla'nın diğer araç üreticilerine kredi satışından 279 milyon dolar gelir elde ettiği görüldü. Emisyon regülasyonlarına ayak uyduramayan üreticiler, bu konuda fazladan krediye sahip üreticilerin kapısını çalarak kredi satın alabiliyor. Tesla da tamamen elektrikli araç üreticisi olduğu için bolca krediye sahip.









  • ben de zaten TESLA hissesi vardı. yarın bir o kadar daha Tesla hissesi alacağım. hisse fiyatı 1000usd olunca satacağım. analistler 1200usd hedef fiyat diyor ama ben işi sağlama alıp 1000usd den çıkış yapacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.