Şimdi Ara

Tesla'dan evler için PowerWall pil: Elektrik faturanızı 3 kata kadar düşürün! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adamlar neyi hayal ediyor yorum yazanlar neyi tartışıyor anlaması güç.

  • Adam Anyayı anlatmış,bizimkiler burada Konyayı tartışmış."PİL" kelimesine takılmışsınız,ne amaçla,nasıl kullanılacağını hiç dinlememişsiniz.

  • Benim aklıma yıllar önce geldi bu sistem ancak o zamanlar li-ion piller daha piyasada yoktu. Yani o kadar eski bir fikir. Akü ile tasarlamak istemiştim ancak ilk maliyeti çok çok yüksek gelmiş. Ayrıca buz dolabı, fırın, kurutma makinesi, çamaşır maknesi gibi AC ile çalışan motorlu sistemlerde anma gücünün yüksek olması nedeniyle ( İlk çalışmada motor yüksek güç çeker sonra normal değerine düşer) Yüksek güçlü inverter kullanmak gerekliydi. Ayrıca Diyelimki çok fazla güce ihtiyacınız olması gerekiyor mesela. Aküyü ancak 10/1 akım ve 1.2 kat volt ile şarj edebiliyorsunuz. Ne kadar çok akü koyarsanız o kadar çok akım ve gerilim yükseliyor. şarj süresi de uzuyor. Yani gece şarj ederken şarjı tam doldurmak sıkıntı olabiliyordu. Akü maliyeti inverter maliyeti. Şarj döngü süreleri hepsi sorun olduğundan vaz geçmiştim. Şimdi Al-ion pil denemeleri yapılıyor. Hem hızlı şarj hemde ucuz pillerle tanışabiliriz. İşte o zaman bu sistemler daha sağlıklı hayata geçirilebilir...





  • Güzel alet iş yapar ama fiyatlar pahalı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zayit

    Adamlar mustakil evde yaşıyor. Bizim apartmanda 24 daire var nasıl olcak o iş...


    Dairene gelen tek fazlı elektrik hattını (faz-nötr-toprak) sigorta panosunda ayırıp bu cihaza vereceksin. Bu cihazın çıkışını da sigorta panosuna bağlayacaksın. Bu kadar. Apartmanda olmak sorun değil. Sorun gerekli teçhizatı koyacak yere sahip olmak :)

  • en ufağı $3000'mış yani yaklaşık 9000TL.aylık 50TL tasarruf ettirse yıllık 600TL tasarruf eder.yani 15 yılda kendini amorti ediyor.fiyatlandırmayı gözden geçirmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 5 Mayıs 2015; 13:27:11 >
  • Teslanin bu pilleri farklı alanlarda kullanılabilmesini sağlaması çok iyi. Online sistem olduğundan güneş panelleri ile elektrik üretip, depolanan fazla elektriği online olarak satabiliriz bununla. Evde olmadığımız gecelerde hepsini satabiliriz. Güzel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözünüzü seviim beni de işe alın şu videoların montajına yardımcı olayım ya :)

  • UPS den farkı ne ki ? akü ömrü uzun sadece inverter bile dahil değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    en ufağı $3000mış yani yaklaşık 9000TL.aylık 50TL tasarruf ettirse yıllık 600TL tasarruf eder.yani 15 yılda kendini amorti ediyor.fiyatlandırmayı gözden geçirmesi lazım.


    Elektrik ile ısındığımızda kendini çabuk amorti eder bence. Yani En soğuk zamanda 400TL doğalgaz geliyorsa -ki bana bu sene 500TL üzerinde fatura geldi- bu elektrikli ısıtıcılarla (klima, ufo, vs...) 150TL ye mal edilebilir. Bu da aylık ortalama 200-300 arası bir kar demektir. Bu durumda çok daha çabuk kendisini amorti edecektir.

  • Kısaca Musk hayellerini yaşıyor, ve diğer insanlara da bunu sunuyor.

    Yanıldığınız nokta sadece elektrik faturası üzerinden gidiyor olmanız.

    - Doğalgaz Faturası
    - Benzin-Mazot-LPG harcamaları
    - Elektrik Faturası

    Paket olarak düşünürseniz, Musk'ın ne demek istediğini biraz da olsa anlayacaksınız.

  • Sene 2021 Dolar oldu 8.30 TL Tesla zam yapmasa bile en ufağın fiyatı bu gün 24900 yani 25000 lira. 6 Yılda bu kadar fark oluşması çok büyük bir sorun bence. Elektrik faturası bana da 6 yıl önce 50 TL geliyordu. Bu gün 100 TL en az. Ekonomimizin durumunu ölçmeye alın size bir örnek :(

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.