Şimdi Ara

Tesla, Çin'deki Model S'in neden park halindeyken alev aldığını açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Haberi okuduk eyvallah ellerinize sağlık. Sonuç ne, arıza neymiş?

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    İkisi de benzinli mi?

  • İçten yanmalı olabilir.
  • Cehalet ve bilgisizlik kokan bir yorum.

  • Ulan haber icerigini okuyana kadar 4 paragraf tesla cindeki bilmem nesi cozume kavustu habire cevirip cevirip tekrarlamis ozurlu kim yazdiysa cinnet geciriyorum soyle tekrarlari okumadan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamam da bezinli araç yanınca böyle mi yanıyor? model s'in içinde olsam anında ölmüştüm, dışarı çıktın diyelim ya duman ya ateş her türlü zarar verecek şoföre. Bence üst kısıma acil çıkış kapısı yapılmalı yoksa kapılardan çıkmak çok tehlikeli.

  • Tesla tutuştu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    Ulan haber icerigini okuyana kadar 4 paragraf tesla cindeki bilmem nesi cozume kavustu habire cevirip cevirip tekrarlamis ozurlu kim yazdiysa cinnet geciriyorum soyle tekrarlari okumadan


    Kalitesiz, okuyucuyu uzun süre ekrana bağlama güdümlü beş para etmez habercilik anlayışı işte. Uzun zamandır girmiyordum anasayfaya bu sebepten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuç ? yandı okadar

  • Tesla' nın kendi kendine yanmasına daha önce de şahit olmuştuk. Ayrıca çarpmalı bir kazada da yanıp sürücü feci şekilde yanmıştı. Tesla istediği kadar benzinli arabaya göre 10 kat daha az yanma ihtimali var desin. Biz gördüğümüze mi inanmayacağız?

  • bunlar olabiliyor maalesef.yüksek kapasiteye sahip bataryalı otomobiller henüz çok yeniler.tesla'da yaşanılan ilk sorun/yanma değil.takip edenler bilir.zamanla çok daha iyi ve ucuz duruma gelecektir bu teknoloji.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkep

    Tesla' nın kendi kendine yanmasına daha önce de şahit olmuştuk. Ayrıca çarpmalı bir kazada da yanıp sürücü feci şekilde yanmıştı. Tesla istediği kadar benzinli arabaya göre 10 kat daha az yanma ihtimali var desin. Biz gördüğümüze mi inanmayacağız?
    Benzinli otomobillerde cayır cayır yanıyor. Akıllı TV diye bir kanal var. Gün içinde trafik kazaları videolarınıda gösteriyorlar ve kaza sırasında alev alan bir çok otomobil görüyorsunuz. Elektrikli otomobil yangınlarından tek farkı haber değeri taşımamaları. Çünkü, içten yanmalı motorlar ve otonom olmayan otomobiller asırlık teknoloji olduğu için başına gelen kötü şeyler en ufak bir haber değeri taşımıyor. Basının gözü yeni nesil teknolojiye sahip otomobillerde (Elektrikli, Hidrojenli, Otonom, Uçan). O yüzden, Tesla ve diğer elektrikli otomobillerin başına gelen kötü olayların anında dünya basınında yer bulması giderek artacak. Buna kendinizi alıştırsanız iyi olur. Çünkü, basının yakın takibinde ve gözlerini pür dikkat dikmişler yeni nesil otomobillerden bugün bize ne haber çıkar da clickbait'in dibine vururuz diye bekliyorlar.

    Emin olun bu olayların (Kendi kendine yanma ve kaza anında alev almada dahil) kat kat fazlası geçmiş nesil otomobillerinde başına geliyor ama 1 asırdır her türlü haberi yapılıp suyu çıkartıldığı için ilgi görmüyor. Yani, haber değeri, clikbait değeri taşımıyor. O yüzden kimsenin umurunda değiller. Basının hiç umurunda değiller. Bana inanmıyorsanız 1 hafta boyunca Akıllı TV'yi izleyin. İçten yanmalı otomobillerinde ne kadar saçma şekilde alev aldığını ve cayır cayır yandığını göreceksiniz. İşin ilginç yanı size de sıradan gelecek ve hiç ilginizi çekmeyecek ama elektrikli otomobilin yandığı veya otonom otomobilin kaza yaptığı bir video görürseniz hemen ilginizi çekecek.

    Unutmayın, her saniye bir otomobil yapılıyor, bir otomobil yok oluyor. Bu yok olmalar içinde içten yanmalı otomobillerin kendi kendine veya kaza anında alev alarak yok olma oranı hiç de azımsanmayacak derecede ama işte asırlık teknoloji olduğu için haber değeri taşımıyor. Yapacak bir şey yok.

    Bu tür konulara meraklı olan bizlerin aklının bulanmaması için daha dikkatli, daha uyanık, daha araştırmacı, daha bilgili olmamız gerekiyor. Clikbait haberlerden ve sadece yeni nesil teknolojilere odaklanmış basının gözümüze gözümüze soktuğu haberlerden etkilenmememiz gerekiyor. Sadece olumsuz haberler değil, olumlu gelişmeler ile ilgili haberleride araştırmadan, istatistiklere bakmadan, bilgi sahibi olmadan hemen kabullenmemiz gerekiyor. Aksi takdirde doğruyu yanlış, yanlışı doğru olarak öğreniriz. Tesla batacak, tesla satılacak, Tesla inanılmaz zarar ediyor diye günlerce haber yapıldı. Hani ne oldu? Rakiplerinin ortaya attığı ve basının da clikbait uğruna bu iftirayı ciddeye alıp, günlerce koca bir yalandan ibaret, içi bom boş haberler yaptığı ortaya çıktı. Tesla tahmininden çok fazla Model 3 siparişi aldığı için siparişleri yetiştirmekte zorlanıyordu ve bu yüzden, vadettiği teslim etme tarihlerinde gecikme yaşanacağını açıkladı. Aslında bu şirketin geleceği için kötü bir şey değildi. Neticede, ön sipariş ile satışlarını yapmıştı. Lakin, diğer otomobil üreticilerinin eliyle beslediği analistlerin iftiralarına balıklama atlayan basın, clikbait uğruna mantık dışı haberler yapmaya başladı. O dönem, hakikat neymiş diye araştıran, uyanık olan, bilgi edinen insanlar zaten bu saçma haberleri ciddiye almadı, zihinlerini bulandırmadı.

    Elektrikli otomobiller, hidrojen yakıtlı otomobiller, otonom otomobiller ve uçan otomobiller ile ilgili olumlu/olumsuz her türlü haber artarak devam edecektir. Her geçen gün daha da çok gözümüze sokulacak, daha da çok konuşulacak. Çünkü, basının ilgi odağı her zaman yeni nesil gelişmeler olmuştur ve basın, konu hakkında yeterince araştırma yapmadan, yeterince bilgi sahibi olmadan, bu tür gelişmelere balıklama atlar. Kimse gidipte günde kaç tane içten yanmalı otomobil yanıyor diye araştırmaz ama yanıyor işte, asırlık teknoloji içten yanmalı da yanıyor hem de cayır cayır yanıyor. Yüzlerce binlerce video var.

    Dikkatli olalım, balıklama atlamayalım, uyanık olalım, araştırmacı olalım, bilgili olalım. İşte o zaman basının galeyanına gelmeyiz.




  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    37 yaşındayım. Bir kez bile benzinli arabanın kendi kendine yandığına şahit olmadım. Ya LPG tankından kaynaklı olur ya da benzinli arabanın deposunda kaçak vardır. Zaten benzinli arabanın kendi kendine alevlenmesi imkansız bişey. Akıllı TV izlememe gerek yok.
    Ben Elektrikli arabalarla ilgili tüm haberleri yıllardır okuyorum. Bu haberlerin %90 ını da donanımhaberden okumuşumdur. Gelecekte elektriki arabaların gittikçe yaygınlaşacağından da eminim. Elektrikli arabaların bataryaları lithium ion pillerin kimyasal hücrelerden oluştuğunu biliyorum. Aşırı sıcaklığa maruz kaldığında ve darbe gerçekleştiğinde patlama riski olduğunu biliyorum. Bu bilgiler ışığında riskinin de benzinli arabalardan fazla olacağına eminim.
  • Tesla pilden şeyetmiş, ehm, akımdan yanmış.. Dağılın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemangroovy -- 3 Temmuz 2019; 10:29:10 >
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.