Şimdi Ara

Tesla CEO'su Elon Musk, tam otonom sürüş için tarih verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Gerek sosyal medya hesabı üzerinden gerekse katıldığı programlarda iddialı açıklamalar yapmaktan kaçınmayan Elon Musk yine geleneği bozmadı. Tesla CEO’su katıldığı bir programda “tam otonom sürüş” için yine tarih verdi. Musk buna benzer bir sözü daha önce de vermiş fakat hedefini tutturamamıştı.
     

    Elon Musk, Tesla’nın elektrikli araçlarındaki tam otonom sürüş özelliğinin 2019’un sonunda tamamlanacağını belirtti. Özelliğin 2020 yılının sonlarına doğru kullanılabilir olacağını ifade eden Musk, tam otonom sürüş teknolojisinin çok yetenekli olacağını sözlerine ekledi. Musk, sürücülerin yolculuk esnasında diledikleri işle meşgul olabileceklerini hatta yol boyunca uyuyabileceklerini söyledi.

     
     

    Tesla sahiplerinin şuanda “Gelişmiş Otopilot” özelliğini aktif edebilmek için fazladan 5 bin dolar ücret ödemesi gerekiyor. Tam otonom sürüşe kıyasla oldukça basit olan bu teknoloji otoyollarda rahatlıkla kullanılabilirken, şehir içindeki yollarda, servis yollarında ve otoparklarda kullanılamıyor. Elon Musk, yaptığı açıklamayla 2020’de tüm bunların tam otonomla mümkün olabileceğini, bu konuda herhangi bir soru işareti bulunmadığını iddia etti.

     

    2016’dan bu yana üretilen Tesla modellerinde tam otonom sürüş için gerekli donanımların mevcut olduğu söyleniyor. Eğer Elon Musk’ın tahmini bu kez tutarsa, Tesla sahipleri 2020 yılında gelen yazılım güncellemesiyle birlikte tam otonom sürüşe geçebilecek.

     







  • Bu da bir şey mi, Türkiye'de tam otonom yerli ve milli sürüş var 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir şey diyicem bir kaç ay evvel Musk ayrılıp yerine bir kadın gelemeyecek miydi ? Tesla da ben en son orda kaldım. Sonra ne oldu da geri döndü Musk. Gerçi kalsın kendisi çok başarılı bir yönetici orası ayrı da merak ettiğim o konu ne oldu :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Bu da bir şey mi, Türkiye'de tam otonom yerli ve milli sürüş var 😂
    O ne ki! Bizim tam otonom aracımızın görünmezlik özelliği var. Göremiyorsunuz. Ama merak etmeyin, özel gözlükler yolda, geliyor, son teknoloji...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon Musk Tesla'nın yönetim kurulu başkanlığından ayrıldı. Ama CEO olarak yoluna devam ediyor.

  • biz hala yerli otomobil..
  • 2030 ları bulur o.Sen otonomsun da yanından geçen otonom mu bakalım.Sürücü tepkisi nasıl olur alışabilirler mi bunlar önemli.Aracı sürenden bahsetmiyorum çevreden bahsediyorum,diğer sürücülerden bahsediyorum.Bir de sensörler yeterli verimlilikte çalışacak mı, insan hatası deyip çıkıyorsun işin içinden ama otonom araçta eleştiri çok ağır olur.Bence erken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 20 Şubat 2019; 16:57:5 >
  • Teslanın hastasıyım otonomun babasıyım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tesla arabadan değil sonradan eklentileri ile para kazanıyor. Aynı EA

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dayı ve fikirleri hoştur ama gündemde kalmak için(ya da site için en azından öyle oluyor) sürekli birşeylere tarih verip değiştiriyor. Politikaya girse daha başarılı olur bence :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 21 Şubat 2019; 8:58:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne sürücü tepkisi kardeşim okuduğun şeyin ne olduğunu bildiğine emin misin? Adamların yaptığı yazılım beklenmeyen olaylar ve durumlar için zaten normal sürüş şu anda bile yapılıyor. Teknoloji umduğunuzdan hep daha erken gelişir, dünya sizi maalesef beklemez. Ayrıca o aracın sensörleri bir insanın sinir ve refleksinden daha hızlı haberin olsun.

  • Tek rakibi THY
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.