Şimdi Ara

Tesisat Temizliği Sorunu Çözer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
5.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzmir'de oldukça sorunlu bir doğal gaz tesisat kurulumunu tamamlatıp, kaçan firmanın ardından projelendirmeyi de başka bir firmaya yaptırmış bulunuyorum. Fakat sorunlar keşke bukadarla bitmiş olsa.. Firmam destek vermiyor sürekli oyaliyor 2 haftadir usta gelemedi hala.

[Sorun] Şuanda tek bir peteğim hiç ısınmıyor, diğer 4 peteğimde ise hiç bir sorun yok. Isınmayan petek termostatik vanayla çapraz olarak bağlı (sağ üst giriş / sol alt çıkış)

Öncelikle denediklerim ise,

-termostatik vanayı söküp denedim (doğru mu yaptim bilmiyorum ama söktüğümde ortada bir tane pim vardı o da sökülüyor mu bilmiyorum)
    -sol üstteki hava vanasından havasını aldırdım hatta 20 dk kadar su akıttım ancak sonrasında biraz ılık su gelmeye başladı
    -altta bulunan çıkış borusunun olduğu vanayı ve diğer taraftaki tıpayı söktüm baya çamurlu su aktı ikisinden de
    -en son kombi çalışırken çıkış vanasını gevşettiğimde tayzikli su geliyordu.. hala çamurlu.

Bu durum karşısında petek ve tesisat temizliği yaptırmam sorunu cözer mi ? Biliyorum boyle görmeden sorunu tespiti mumkun degil tabi ki ama olabilecek en mantıklı cözüm önerilerinize açığım.

• kombiden sisteme su basın, son kaloriferin tıpasınıda açık bırakın su temiz gelene kadar işleme devam edin. bu arada termostatik vananın ortasında bulunan pimi ittirin belki vana pislikten takılı kalmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

kombiden sisteme su basın, son kaloriferin tıpasınıda açık bırakın su temiz gelene kadar işleme devam edin. bu arada termostatik vananın ortasında bulunan pimi ittirin belki vana pislikten takılı kalmıştır.

Kombiye su vererek yapılan temizlik ilk olarak geçicidir ikinci olarak sisteme yararından fazla zararı olan bir yöntemdir.

Su verdiğinizde sistemin içinde biriken tortuları değil sadece bağımsız olarak ortada dolaşan tortuları temizleyebilirsiniz öte yandan sisteminizdeki suyu yenilediğiniz için sisteme oksijen girişinden dolayı korozyonu hızlandırarak temizlediğiniz tortulardan daha fazlasını elde edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: livingston

quote:

kombiden sisteme su basın, son kaloriferin tıpasınıda açık bırakın su temiz gelene kadar işleme devam edin. bu arada termostatik vananın ortasında bulunan pimi ittirin belki vana pislikten takılı kalmıştır.

Kombiye su vererek yapılan temizlik ilk olarak geçicidir ikinci olarak sisteme yararından fazla zararı olan bir yöntemdir.

Su verdiğinizde sistemin içinde biriken tortuları değil sadece bağımsız olarak ortada dolaşan tortuları temizleyebilirsiniz öte yandan sisteminizdeki suyu yenilediğiniz için sisteme oksijen girişinden dolayı korozyonu hızlandırarak temizlediğiniz tortulardan daha fazlasını elde edersiniz.

profesyonel olarak yapılacak temizlik sonrası da sisteme taze su basılacak ve temizlik sırasında kullanılan kimyasalın tesisatın zayıf noktasında açacağı delik de hesaba katılmalı hele bu sızıntı sistemin görünmeyen yerinde olursa daha da beter olur. eşanjör eskiyse ejanjör bile delinebilir.

• o pislik nasıl oluştu ki tesisat yeni değilmi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: livingston

quote:

profesyonel olarak yapılacak temizlik sonrası da sisteme taze su basılacak ve temizlik sırasında kullanılan kimyasalın tesisatın zayıf noktasında açacağı delik de hesaba katılmalı hele bu sızıntı sistemin görünmeyen yerinde olursa daha da beter olur. eşanjör eskiyse ejanjör bile delinebilir.

Tesisat aşırı eskiyse zaten bu konudaki riskler sizinde sözünü ettiğiniz gibi göz önündedir.
    İşini profesyonel olarak yapan kişiler tesisatın hacminden içeriğindeki bileşimlere kadar hesaplayıp uygun kimyasallarla temizlik yapar...
    Temizlik sonrasında ise sudaki oksijeni etkisiz hale getirmek için + koruyucu kullanılır. Koruyucuyu ise uygun donanıma sahip cihazlar uygulayabilir!!!.

Saygılarımla.

• rockmad r kullanıcısına yanıt
    Tesisatinizi petek temizleme makinasi ve kimyasalla temizleyelim %95 sorun cozulecektir aksine bi durum olursa tum sistemi tekrardan gozden gecirebiliriz saygilarimla
  • petek temizleme cihazı olmadan da tesisat temizlenebilir. önemli olan bu temizleme sıvısını bulup, gerekli miktarda kombinin altındaki filtreden sisteme ilave edilebilir. ( kimyasal ilave edildikten sonra sistemi 1,5bara getirmek için üzerine su ilave edilmeli ) kombi 3 saat 50 derecede çalıştırılarak da temizleme yapılır. işlem sonunda tahliye musluğunu açarak sistemdeki pis su boşaltılır. tabii bu arada kombinin altındaki vanadan da sisteme su verilirse durulama işlemi de yapılmış olur. ama ben bu temizleme kimyasalıyla yapılan işleme hep kuşkuyla bakmışımdır. sistem çok eskiyse bir taraflardan illaki sızıntı olacaktır.
  • Sizin öneriniz petek ve tesisat yikama icin yeterli olmaz petek yikama makinasi bu islemi 5 yada 6 bar basinc altinda ve filitre ederek yapiyor petek iç yüzeyine yapisan ve petek dibine coken tortuyu sizin soylediginiz sekilde atmaniz zor onun icin petek yikama makinasi bu islem icin sart sizin onerdiginiz sekinde petek yikama islemini %30 %40 yapmis olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnkrc35

Sizin öneriniz petek ve tesisat yikama icin yeterli olmaz petek yikama makinasi bu islemi 5 yada 6 bar basinc altinda ve filitre ederek yapiyor petek iç yüzeyine yapisan ve petek dibine coken tortuyu sizin soylediginiz sekilde atmaniz zor onun icin petek yikama makinasi bu islem icin sart sizin onerdiginiz sekinde petek yikama islemini %30 %40 yapmis olursunuz

Bu isin fiyati ne kadardir? Tavsiye edebileceginiz bir firma var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbuda istanbultesisat.com adresi bu iş için en uygun yer eger izmirde oturuyosanız biz bu işi yapıyoruz fiyat konusuna gelince gerçek kimyasallarla bu işi 150 ile 250 tl arasında yapılıyor bu işi petek bası 30 tlyede yapan var durumun aksıne bu isi çamasırsuyuyla 60 tlyede yapan var evin büyüklüğüne göre de fiyatlar artabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ishak69

istanbuda istanbultesisat.com adresi bu iş için en uygun yer eger izmirde oturuyosanız biz bu işi yapıyoruz fiyat konusuna gelince gerçek kimyasallarla bu işi 150 ile 250 tl arasında yapılıyor bu işi petek bası 30 tlyede yapan var durumun aksıne bu isi çamasırsuyuyla 60 tlyede yapan var evin büyüklüğüne göre de fiyatlar artabilir

siz yaptırdınızmı. eski döküm radratörleride yapıyorlarmı acaba

• ben kendim temizlik işini yapan kişi olaraktan evet kesinlikle dökümlerde dahada etkili olduğunu söyleye bilirim tesisatınızı kaç yıldır fal halde kullanıyosunuz
  • ishak bey telefonunuzu veririmisiniz tesisat temizliği için..... hatay- üçyol izmir
  • quote:

ben kendim temizlik işini yapan kişi olaraktan evet kesinlikle dökümlerde dahada etkili olduğunu söyleye bilirim tesisatınızı kaç yıldır fal halde kullanıyosunuz

hocam evimde 84 dilim döküm radratör ve 2 tanede 70 cmlik panel radratör var. bunların temizliği ve tesisatın boruların temizliği ne kadara olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

quote:

ben kendim temizlik işini yapan kişi olaraktan evet kesinlikle dökümlerde dahada etkili olduğunu söyleye bilirim tesisatınızı kaç yıldır fal halde kullanıyosunuz

hocam evimde 84 dilim döküm radratör ve 2 tanede 70 cmlik panel radratör var. bunların temizliği ve tesisatın boruların temizliği ne kadara olur. tesisatı 8 yıldır kullanıyorum

tesisatı 8 yıldır kullanıyorum. yeranadolu yakası içerenköyde
  • bu iş tahminimce 200tl ye yapılır 8 yıllık bir tesisat heleki döküm petekse baya kirlenmiştir ve borularda kireçlenme olmustur temizlenme yapılmasını tavsiye ederim bu iş arabaya 10000 km bakımına benzer ama sizinki 100000km agırbakımı gelmiş suyunu yağını degiştirisen az yakar ve performansı artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnkrc35

bu iş tahminimce 200tl ye yapılır 8 yıllık bir tesisat heleki döküm petekse baya kirlenmiştir ve borularda kireçlenme olmustur temizlenme yapılmasını tavsiye ederim bu iş arabaya 10000 km bakımına benzer ama sizinki 100000km agırbakımı gelmiş suyunu yağını degiştirisen az yakar ve performansı artar

bugun bir tanıdık bana dediki döküm veya panel radratörlere suyu doldurup boşaltılsanız içindeki mevcut koruyucu yağıda boşaltmış olursunuz buda radratörlerin daha hızlı cürümesine neden olur dedi bu dogrumu
  • böyle bişey yok yag denilen sey zaten bi süre sonra petegin dibinde tortu yapıyo bunun üzerinede kirecde eklenince petek tıkanıyo yada devirdaimi zorlanıyor bununda çözümü kimyasallarla ve petek yıkama makinasıyla yıkamaktır
  • Kalorifer peteklerinde ısının homojen dağılamaması, özellikle petek diplerinde oluşan tortulaşma nedeni ile alt tarafların ısınmamasi, hatta bazı peteklerin hiç ısınmaması.
    Yerden ısıtma sistemlerinde çamurlaşma ve tortulaşma nedeni ile, tıkalı boruların geçtiği alanlarda ısınmama sorunları.
    Tesisat ve peteklerde oluşan kirliliğin kombiye taşınması sonucunda, pompa ve eşanjör problemleri.
    Kireç ve tıkanma nedeni ile eşanjörün istenilen sıcak suyu üretememesi.
    Kirlilik nedeni ile, kombinin 1-2 dakika içinde yüksek dereceye ulaşıp kendini kapatması sonucu sirkülasyonun yapılamaması.
    Sistemin çürümesi, yerden ısıtma borularında çatlakların oluşması.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.