Şimdi Ara

TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
9
Favori
81.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: somniferum

    ohalde bana anlatırmısın kardeş termostatik vana taktırırsan termostatik vanayı aşağyıyamı taktırmak daha mantıklı yoksa benim bahsettiğim sıcak su girişi yukarıyamı termostatı taktırmak daha mantıklı ?İkincisi ne demek bu işin kolayıymış asıl işin kolayı boruları aynı izada düz tak gitsin,ve niye pompayı yoracak bunu nerden çıkardın ?

    Sen onu bunu boşverde kalorimetre hesaplama işini bana birkez daha hatırlatın ?...Zebra kalorimetre birimfiyatı vermiş,birim fiyatları her ay değişebilir nasıl yekün hesaplanıyordu hani binaya yekün doğalgaz parası gelir bunun %30 giderler diğer %70'ni şimdi dairenin yaktığı kaloriye göre nasıl hesaplanıyordu bunu birzamanlar ele almıştık bir sayfada bulamıyorum yardım ?

    işin teknik kısmından hiç anlamayan ustalar var ne yazıkki. her peteğin çarpraz bağlanması gerekmiyor. su zaten yeterince rahat dolaşabilirken neden çarpraz bağlantı yapılacak?

    140 cm den küçük peteklerin çarpraz bağlanmasına gerek yoktur. hatta kombinin yanında olursa 140 cm üstü de çarpraz bağlanmayabilir.

    pompayı neden yorar derseniz su peteğin içinden dolaşıp çıkışa yönelmesi varken peteğin içinde daha fazla duracak ve basınç kaybedecek, pompa suyu itmekte zorlanacak.
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    Oradaki birim fiyat sabit değil zaten.
    Hesabı özetlemek gerekiyorsa.

    1. Gelen faturanın %30 dairelere eşit paylaşılır.
    2. Faturanın %70 tüm dairelerin kalori toplamına bölünür, kalori başına düşen ücret bulunur.
    3. Her dairenin harcadığı kalori miktarı bulunan ücretle çarpılır, çıkan rakama %30dan gelen pay eklenir, ödenecek toplam fatura tutarı bulunmuş olur.

    Bunun dışında bir hesap olmaz zaten.
  • @hardcrss bak arkadaş kendinde teyit ediyorsun alttan bağlantının en dandik bağlantı şekli olduğunu o halde nediye israr ediyorsun alttan bağlantıya ozaman ???

    Ve alttan bağlantıda termostatik vananın bir mantığıda kalmaz çünki taban serin olduğu için,çapraz bağlantı yani sıcak su girişinin üsten olması daha mantıklı değilmi sizce ? malum sıcak hava yükselir..farkındamısınız kaçdır alttan bağlantı iydir diyorsunuz şimdide kendi sözlerinizle çelişiyorsunuz,arkadaşım ne yanda iki boru altlı üstlü,ne alttan bağlantı,nede (hava basıyorsunya) senin dediğin düz bağlantıda yaramaz haksızmıyım,allahını seversen biz neyi tartışıyoruz ya sen diyorsunki 1.40cm peteklerin altındaki peteklere çapraz bağlantı yaptırmayın söylermisin niye nerden vardın bu kanaata ? yaptırırsan negibi sorun olur ?
    Benim dediğim çaprazdaki su akış hikayesinde hiçmi mantık yok sence ?

    ve sıkıyorsun sözümden dolayıda özür tamam,barıştıkmı ?...
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    - Doğru hesap o ayki faturanın %70lik kısmını tüm dairelerin kws'sine bölüp 1kws başına düşen fiyatı bulup, her dairenin harcadığı kws ile çarpıp çıkan rakama %30'tan gelen payı eklemektir.

    - Yönetici ortak elektrik, su ,doğalgaz v.s. faturaların bir fotokopisi panolara asmak zorundadır, hatta her ayın gelir gider tablosunu aynı şekilde asmalıdır.

    - Geçen yıl sırf bu kalori zımbırtısı yüzünden bizim ada oy birliği ile (şart) merkezi sisteminden bireysel ısınmaya geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 21 Kasım 2013; 11:09:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: somniferum

    @hardcrss bak arkadaş kendinde teyit ediyorsun alttan bağlantının en dandik bağlantı şekli olduğunu o halde nediye israr ediyorsun alttan bağlantıya ozaman ???

    Ve alttan bağlantıda termostatik vananın bir mantığıda kalmaz çünki taban serin olduğu için,çapraz bağlantı yani sıcak su girişinin üsten olması daha mantıklı değilmi sizce ? malum sıcak hava yükselir..farkındamısınız kaçdır alttan bağlantı iydir diyorsunuz şimdide kendi sözlerinizle çelişiyorsunuz,arkadaşım ne yanda iki boru altlı üstlü,ne alttan bağlantı,nede (hava basıyorsunya) senin dediğin düz bağlantıda yaramaz haksızmıyım,allahını seversen biz neyi tartışıyoruz ya sen diyorsunki 1.40cm peteklerin altındaki peteklere çapraz bağlantı yaptırmayın söylermisin niye nerden vardın bu kanaata ? yaptırırsan negibi sorun olur ?
    Benim dediğim çaprazdaki su akış hikayesinde hiçmi mantık yok sence ?

    ve sıkıyorsun sözümden dolayıda özür tamam,barıştıkmı ?...

    ben hicbir zaman alttan baglanti yapin demedim. carpraz baglanti yapmayin deniliyorsa duz baglanti yapin deniliyordur. duz baglanti ise sol ustten sicak su girer sol alttan cikar yada sag ustten sicak su girer aag alttan cikar. 130-140cm den kucuk petekler bu sekilde yani duz baglanmalidir.

    tekrar soyluyorum hicbir zaman alttan baglanti yapin demedim aksine yapilmamasi gerektigini soyluyoruz.

    130-140cm den kucuklerin capraz baglanmasina gerek olmamasinin sebebi ise petege giren suyun basinci zorlanmadan petegin tamamini dolasacak kadardir. hal boyle olunca suyun hemen girisin altindan cikacak olan su bosu bosuna karsi alt tarafa kadar basinc kaybederek ilerleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyse kardeş @hardcrss her yiğit yoğurtunu bildiği gibi yermiş senin düşüncen öyle bence doğru olmasa bile sana göre doğru bu ne yapalım ben hepsini çapraz yaptırdım şu andaki evimin ve hiçbir şikayetim aolmadı,çapraz bağlantıyı şu sebepten soruyorum yeni bir ev aldımda merkezi ısıtmalı mütahit bütün petekleri alttan bağlatmış,ve termostatik vanada altta (ne saçmalık değilmi) dolayısıyla ne fark ederki allah aşkına sol üst sol alt felan fıstık bağlat gitsin ....

    @Zebra nasıl yaptınızda hepiniz karar berip bireysel kombi sistemine geçtiniz ya ? burda çoğunluğun onayı yetiyormu yoksa bir kişi itiraz etse bile olmazmı bu iş ?

    Artı size pahalıya patlamadımı merkezi kazan var tekrar proje tekrar borular döşenecek vs. nebilleyim işte bireysel örneğin sana kaça patladı kombiye geçiş işi ?


    Birde @Zebra hhani verdiğim rakamlar vardıya hadi kardeş hatırlamam için gel beraber bir hesap yapalım nasıl oluyordu ya ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somniferum -- 21 Kasım 2013; 11:31:13 >
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    - Merkezi sistemden bireysele geçişte oy birliği gerekiyor, yani tüm daireler evet demeli. Bizde hayır diyen kişi sayısı düşüktü ikna etmek zor olmadı.

    - Normalde tüm dairelerde banyo ve ocak için doğalgaz bağlı olduğu için sadece tadilat projesi gerekti. Herkesin masrafı farklı oldu, en az 2500 TL en fazla 4500 TL'ye mal oldu. Kombi seçimi, boru seçimi petek değiştirme v.s. fiyat farklarında etkin rol oynadı.

    - Örnek bir hesap yapalım:
    6 dairelik olsun.
    Gelen Doğalgaz Faturası: 3000 TL olsun. %70 - 2100 TL , %30 - 900 TL, %30'tan daire başına düşen pay = 900/6 = 150 TL
    Daire başı yakılan:
    Daire 1: 1220 kws .
    Daire 2: 1550 kws .
    Daire 3: 1005 kws .
    Daire 4: 1655 kws .
    Daire 5: 780 kws .
    Daire 6: 1860 kws .
    ---------------------------
    Toplam: 8070 kws.
    %70 olan rakamı toplam kws ye bölüyoruz 1kws fiyatını buluyoruz. 2100/8070 = ~0,260223 TL 1 kws.

    Faturalar:
    Daire 1: 1220x0,260223+150= 467,47 TL
    Daire 2: 1550x0,260223+150= 553,35 TL
    Daire 3: 1005x0,260223+150= 411,52 TL
    Daire 4: 1655x0,260223+150= 580,67 TL
    Daire 5: 780x0,260223+150= 352,97 TL
    Daire 6: 1860x0,260223+150= 634,01 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 21 Kasım 2013; 13:35:48 >
  • Slm @zebra kardeş neyse iy kötü mevzu anlaşılıyor sözde yöenetici lafın kısası binaya gelen faturayı panoya smalı değilmi ? adam geçen ay asmadı sadece kimin ne yaktığını ve borcu astı 1 hafta sonra tekrar söktü bu ne acele anlamadım aslen en azından 2-3 hafta orda sılı kalmamamalımı ?
    Hele Faturayı hiç asmadı Faturayı assa en azından görürüz değilmi birim fiyatını millette ona göre kendi hesabını yapar öyle değilmi ?..........Ben araştırdım resmiyet gereği faturayı asmalıymış,ama bina hala tam oturamadı birde bu zıkkım kalorimetre hikayesi nispeten yeni olduğundan bir dolaplar dönüyorya hayırlısı,geçen toplantı oldu yine iki saat dil döktüm gelin şirkete verelim elimize elektrik faturası misali cıcığı bıcığı ortaya çıkar ve ihtilaf olmaaz dedim bakalım akıllarına yattı gibi,yahu 180.000 TL'ye ev alıyorlar şu zıkkım data okuma sistemi+bilgisayar+yazıcı tutarı 5000 küsür yapıyor çarptığında daire başına 110 TL felan düşüyor millet bundan kaçınıyor gıptilik yapıyor buna aklım ermiyor ya ???

    Kazan dayresinin ikinci senesine girdik hala yetkili servis gelip garantiyi onaylamadı senin anlayacağın kaçak yakıyoruz tabiri caizsse mütahit biliyor ama birşey yapmıyor valla bıktım anlatmaktan,bina vurdum duymaz valla ilkez bööyle bir lakait bir binayla ve mütahitle tanıştım lanet olsun ya .....
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    Faturalar, Gelir-Gider tablosu, aidatlar her ay panoya asılmalı.
  • asılırda en asgari kaçgün kalmalı bizimki gibi 5 gün sonra gerimi sökülmeli yoksa en azından 2-3 hafta asılı kalmalımı ?
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    Yenileri gelene kadar, yaklaşık bir ay.
  • s.a.
    inşaatı biten katı yakıtla (kömür) çalışacak tüm binaya yeni petek takılacak. Mobil sistemli dairelerde Çapraz bağlantı yaptıracağım (Bağlantı Şekillerinde Resim 2 de görüldüğü gibi). Termostatik vana olarak ECA nın TRV3 modeli kullanmak istiyorum..

    termostatik vanayı dik taktırmanın faydası olmadığını okudum. 2 ve 3. sayfalardaki örnek resimlerden de yatay olarak peteğe paralel (UK tipi) veya peteğe dik (köşe tipi) takılabileceği gösterilmiş.

    Aslında peteğe dik taktırmayı (köşe tipi) istemiyorum. Koltuk, kanepe, sedir vb değmesi veya çocukların sallanması, asılması, çarması veya üstüne basması! gibi sebeplerden. Peteğe paralel (UK tipi) taktırmada ise termostatın duvarın soğukluğundan etkilenerek doğru sonuç vermeyebileceğini düşünüyorum. İki şeklin birbirlerine göre ısıyı ölçmede farklılıkları nedir?

    Banyoya takacağım peteği biraz yukarı montlemek istiyorum. 2 tane krom borunun (60cm+90cm=150cm) eklenmesinde zarar olur mu? Petek girişine kadar plastik boru veya başka bir uygulama yapılabilir mi?

    Bu konuda deneyim ve bilgisi olanların desteğini bekliyorum.

    Tekzen 'de satılan E.c.a G 1/2'' Termostatik Radyatör Vanası ar5678 yeni bir model mi? Yoksa ellerinde kalan eski model mi? ECA nın sitesi dahil başka bir yerde görmedim.

    şimdiden herkese teşekkürler.Allah'tan İşlerinizde hayırlar ve kolaylıklar dileğimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarse -- 15 Şubat 2015; 23:17:24 >
  • Quarse kullanıcısına yanıt
    A.S.
    Radyatör duvarı ısıtıcağı için UK tipi soğukluktan etkilenmez rahat olun, evimde 3 yıldır UK tipi kullanıyorum gayet memnunum. Şahsen ECA önermem çok kolay kırıldığına dair bilgiler var onun yerine bütçe sıkıntısı yoksa Danfoss RA2000 serisi veya ECA'nın fiyatına satılan Danfoss RAS-C tercih edebilirsiniz.

    Banyodaki boruyu plastik olarak uzatabilirsiniz daha evvel uygulamaları yapılmıştı.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    S.A.

    Dış duvarlar mantolu değil, 25cmlik gazbeton. Duvarın biraz soğuk olacağından şüphem var. UK tipinin duvarın soğukluğuna göre odanın sıcaklığını tam algılayamayacağını tahmin ediyorum.

    Kalorifer sistemi katı yakıtlı, mobil. Zeminden çıkıyor. Duvarda yatay/düz gelip peteğe bağlanmıyor.

    Tercihen Köşe tipi bağlamak istemiyorum, Yinede UK tipi dik bağlamaktan iyidir diye tahmin ediyorum. ECA 'nın UK tipini düşünüyorum. Bulunduğum bölgede danfoss yok.

    cevabınız ve ilginiz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarse -- 17 Şubat 2015; 2:08:58 >
  • TAKİP
  • s.a arkadaşlar ben artık bu işin uzmanı oldum diyebilirim,anlaşılanQuarse arkadaş bu hususta tamamen avam.Quarse sakın dikey takma kime sorarsan sor önermezler (fiziğe aykırı) sen köşe tipinden tedirginsin,ohalde yatay yani duvar izaasında tak.duvarın soğukluğundan şüphen varsa termostadın monte edileceğin duvarına,hani soba arkasına konulan ince paslanmaz çelik gibi ısıyı geeri yansıtıcı plakalar varya (hırdavatcılarda satılır) kes küçük bir parçasını duvara yapıştır,bukadar............Danfoos bir numara ama eğer imkanın varsa internetten sipariş ver iki çeşiti var,Gaz sensörlü (daha iyisi) birde sıvı sensörlüsü,sakın yukarıdaki arkadaşın yazdığı ECA TRV 3 alayım deme,ben Sitede oturuyorum Mütahit bütün dairelere bu dandik vanadan taktırmış Ucuz olduğundan) ben söktürdüm ve malesef (yanlış anlamada) Danfosun sıvı sensörlüsünü taktırdım (aralarındaki fark gazlı galiba 14-16 dakida tepkime veriyor-sılısıda 19dk. tepkime veriyor,artı bildiğim kadar gazlıyı tam 0 dereceye ayarlıyorsun,sıvılıda asgarisi 8 derece) dediğim gibi aşırı bir fark yook.Ama mal kaliteli lisans altında TR'de üretilmiyor resmen Alman kalitesi termostat,alabilirsen adeti 30-40 TL arası Gaz sensörlü ECA'da var.Ve son olarak en azından bir "yer" termostatsız olması lazım (kimileri 2 yer diyorlarya neyse) ve en müsait olan yerde Banyo (ben öyle yaptım,ve artık şu zıkkım eski adetleri bırakın,deemeek istediğim bizim millet radyatötörü 1,5mt yukarı monte ettirir,neymiş efendfim nemden korunsunmuş,yahu zaten buhar vs. yukarı çıkar....la havle banyonun ebatına göre (sakın yeni moda havlupan almayın) benim banyo ortalama 7-7,5m2 attım tabandan 6-8cm yüksekliğe ebatı 600X600 ve tabi termotatsız,uzmanlar söylüyor).........Ve siz siz olun (çünki çoğu Mütahit işcilik+malzeme gitmesin diye giriş ve gidişi alttan bağlarlar,ve sizlerde iyi verim alamassınız.Dolayısıyla ve şşiddetle herkeze Çapraz bağlanttı yaatırmalarını öneririm,benden söylemeesi...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: somniferum

    s.a arkadaşlar ben artık bu işin uzmanı oldum diyebilirim,anlaşılanQuarse arkadaş bu hususta tamamen avam.Quarse sakın dikey takma kime sorarsan sor önermezler (fiziğe aykırı) sen köşe tipinden tedirginsin,ohalde yatay yani duvar izaasında tak.duvarın soğukluğundan şüphen varsa termostadın monte edileceğin duvarına,hani soba arkasına konulan ince paslanmaz çelik gibi ısıyı geeri yansıtıcı plakalar varya (hırdavatcılarda satılır) kes küçük bir parçasını duvara yapıştır,bukadar............Danfoos bir numara ama eğer imkanın varsa internetten sipariş ver iki çeşiti var,Gaz sensörlü (daha iyisi) birde sıvı sensörlüsü,sakın yukarıdaki arkadaşın yazdığı ECA TRV 3 alayım deme,ben Sitede oturuyorum Mütahit bütün dairelere bu dandik vanadan taktırmış Ucuz olduğundan) ben söktürdüm ve malesef (yanlış anlamada) Danfosun sıvı sensörlüsünü taktırdım (aralarındaki fark gazlı galiba 14-16 dakida tepkime veriyor-sılısıda 19dk. tepkime veriyor,artı bildiğim kadar gazlıyı tam 0 dereceye ayarlıyorsun,sıvılıda asgarisi 8 derece) dediğim gibi aşırı bir fark yook.Ama mal kaliteli lisans altında TR'de üretilmiyor resmen Alman kalitesi termostat,alabilirsen adeti 30-40 TL arası Gaz sensörlü ECA'da var.Ve son olarak en azından bir "yer" termostatsız olması lazım (kimileri 2 yer diyorlarya neyse) ve en müsait olan yerde Banyo (ben öyle yaptım,ve artık şu zıkkım eski adetleri bırakın,deemeek istediğim bizim millet radyatötörü 1,5mt yukarı monte ettirir,neymiş efendfim nemden korunsunmuş,yahu zaten buhar vs. yukarı çıkar....la havle banyonun ebatına göre (sakın yeni moda havlupan almayın) benim banyo ortalama 7-7,5m2 attım tabandan 6-8cm yüksekliğe ebatı 600X600 ve tabi termotatsız,uzmanlar söylüyor).........Ve siz siz olun (çünki çoğu Mütahit işcilik+malzeme gitmesin diye giriş ve gidişi alttan bağlarlar,ve sizlerde iyi verim alamassınız.Dolayısıyla ve şşiddetle herkeze Çapraz bağlanttı yaatırmalarını öneririm,benden söylemeesi...!


    Benimde bu konuda hiç bilgim yokken formlarda deneyimli yorumcuların yorumlarıyla baya bilgi sahibi olduğum gibi evimde tatbiki olarakda net bilgilere sahip oldum.Herşeyden önce Termostatlı vanaların ısıyı dengeleme açısından yararlı olduğu kadar tasarrufda yapılıyor.Petek bağlantıları ise termostatlı vanalar açısından çok önemli olduğunu tespit etdim.Alt + Alt bağlantıda termostat altda olduğu zaman ısı yukarı yükseldiği için termostatın algılaması ve tepki süresinde veya ayarlanan kademede sapmalar oluyor.O bakımdan bağlantının ya parelel yada çapraz olması yarar sağlıyor.Benim tesisatı ilk yaptıkları zaman aşağıda resimlerde görüldüğü gibi alt + alt dı.Burada formlarda tavsiyeler üzerine bağlantıyı çapraz yaptırdım termostatlı vanalarıda çok ısınan petkleri kısık az ısınan petekleride biraz daha açık yani farklı kademelerle ayarlı , tüm peteklerin olduğu yerlerde derece ile ölçümlerde stabil 20 ile 21 derece arasında ve kombi yoğuşmasız 40 derecede evin her köşesinde 20 dereceden aşağı düşmüyor:Bir kez daha altını çiziyorum termostatlı vanalar eşit ısı bakımından ve tasarruf bakımından yararlı tavsiye ediyorum..
     TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ? TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Çapraz bağlantı şart benim yeni bağlanan kombi 2 dk bir ateşliyor 10 sn yanıyor ve kapanıyordu 6 petekten 3 ü düz bağlanmıştı bügün onlarıda çapraz bağlantı yapıldı o sorun çözüldü şimdi oda termostatı bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fox-03-34

    Çapraz bağlantı şart benim yeni bağlanan kombi 2 dk bir ateşliyor 10 sn yanıyor ve kapanıyordu 6 petekten 3 ü düz bağlanmıştı bügün onlarıda çapraz bağlantı yapıldı o sorun çözüldü şimdi oda termostatı bakıyorum.

    Kardeş öne s.a sen istersen şu "Oda Termostat" işinden vazgeç,nedeni sorak olursan bende sana sorarım Evin hangi pozisyonuna monte ettireceksin diye (kafan karıştı değilmi) senin evinin her Odası Güneye bakmıyordur değilmi,artı 3+1 ve diğer bütün petekleride yakmıycağına göre diye düşüyorum "O.Termostadı fuzuli geliyor bana.Haa ben her yeri asgari (Uzmanların önerisi,kışın Ev ısısının asgari22-24 derecede olması) biz o derecelerde 24 saat yakarsak "Ayda 350-400 TL'yi gözden çıkarmamız lazım....gelelim konuya atıyorum mantık yürüttün ve taktıttırdın Hole (koridor) çabuk ısınan Odalar ayarladığın ısıya geldi ve durdu,amaaa bu işin Kuzeye,Doğuya vs. bakan odalarıda var hele birde BBiand Isıyalıı oks (Olsa bile eskisi gibi 23 Dansitelik Fonbort yapmıyorlarki artık,13 Dansitelik şu Siyah süngere benzer kıytırık "adıı fonbortlardan yapılıyor binalara,vatandaş ne yapsinki hiç yoktan daha iyidir mantığı) acaksan,örneğin 22 decd O soğk oddki tkler isiinısıa laşk için yan babm yanp duracaklar (haberin olsun) hşiii (her vataş derken %75 çıvarını kastetmiştim) kullanmaadıkları odaların peteğini kapatmak gibi (çünki ya Kuzey yaDoğu olduğu için nekadar yakarsan yak 18-19 derecenin üstüne çıkaramassın örn. 3'cü kademede ozaman kademe 5 yapacaksınki 20-21'lerri göresin) birde Petek faktörü var,eğer mütahhitin koyduğu (gelde öyle yaparlarda 600x600'lük petek koyarlar bilemedin biraz daha Bonkörse 800x6000'lük koyar 800 peteğin uzunluğu,yani 880cm.Odan 13-14M2 ise asgari 1000x600 tavsiye ederim.Bilmem anladınmı ne demek istediğimi,O.Termostatı,bizler içinn değil kardş,Evi dörtdörtlük ciddi yalıtım yapılmış insanların işine yayar.Ama illa alacağım diyorsan dükkan orda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konglomera44

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    hepsinin kodu farklı
    "köşe tip" danfoss ra 2000 (resimdekinin aynısını alacaksınız)

     TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ?

    teşekkürler hocam bunu internet üzerinden alacağımız herhangi bir yer var mı

    danfoss ra 2000, erkek rakorlu, 1/2'', PEX boruda monte dirsek tipi.
    bu 3 'cü kışın sonuna doğru kalın ıslık sesi, felaket rahatsızlık.
    bu güne kadar hiç sorun yoktu.
    milimetrik ileri veya geri çevirmelerle ses gidiyor fakat 1-2 dakika sonra tekrar geliyor.
    thermo vananın yorulduğunu düşünüyorum, neresine ne müdahale edilebilir, varmı önerisi olan ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.