Şimdi Ara

Termal macunu düz bir çizgide sürmek GPU sıcaklığını daha çok düşürüyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
7
Favori
6.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Boşuna mı yaymaya çalıştık şimdiye kadar.

  • Bu durum tamamen göreceli belli bir standart belirlemek te kesinlikle doğru değil. Kendi uygulamasını yaptığı gpu ve soğutucu blok üzerindeki girinti ve çıkıntılar ile bizimkiler arasında elbette farklılıklar mevcut ayrıca sürülen macunun yoğunluğu ve ne kadar sürüldüğü sonucu tahmin edilemez kılıyor. Kendi namı hesabıma en iyi sonucu tam tersi bir biçimde X şeklinde sürerek elde ettim, kullandığım macunlar içersinde en iyi sonucu da mx-4 ile yakaladım. 

  • Ortaya konulan tek damlanın miktarı net olarak ayarlanamadığından miktara göre 3 ihtimal gerçekleşir. Az gelir, çok gelir taşar veya tam kaplamaya çok yakın bir hal alır ama köşeler boş kalır. Benim düşüncem spatula ile ince bir katman oluşturacak şekilde her yerine yaydıktan sonra ortaya taşmayacak kadar minik bir damla bırakıp olayı bitirmek. Bu şekilde yapmayı planlıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farazicosmos kullanıcısına yanıt

    allah allah ya 12. nesil ile mi çıkmış? delid denen olay core 2 duolardan beri var. sıvı metal neredeyse yaşın kadar eski bir madde bilgisayar piyasasında. senin 12. nesil çıktığında haberin olması 12. nesille beraber çıktığını göstermiyor. bu kadar cahil olup böyle özgüvenli konuşman inanılmaz.


    Metal-Cooled Computing | MIT Technology Review

    bak mesela burada 2005 yılında bununla alakalı bir makale yazılmış.

    Senin bahsettiğin asus Celebrating three years of liquid metal in ROG laptops | ROG - Republic of Gamers Global (asus.com) bu linkte 3 yıldır kullandığından bahsediyor. 12. nesil 2021'de çıktı.


    1. jenerasyon ryzen çıktığında 6. nesil intelleri delidleyip macunu sıvı metalle değiştirmek oldukça yaygındı mesela. 12. nesille beraber çıktığını iddia etmek için teknolojiyi geçen yıldan beri takip ediyor olman falan lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scatha -- 8 Eylül 2022; 17:51:36 >




  • Scatha S kullanıcısına yanıt

    Tamam birader aslanda sensin kaplanda sensin. Biz malız sen en iyisini biliyorsun. Bilgilerini kendine sakla. Firmalardan asustan intelden nvidia ve aplle mühendislerinden oturduğun yerden daha iyisini sen biliyorsun. Hadi sana iyi günler bilmiş arkadaş.

  • birader rahatsız mısın nesin anlamadım örnek verdiğin asus bahsettiğin tarihten önce sıvı metal kullandığını kendi websitesinde yazmış sana bu websitesini önüne koyduğumda bana asustan iyi mi biliyorsun diyorsun. kaynak asus kardeşim mal mısın nesin anlamadım yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mryeesteryoutube
    Check out my PC gear and recommended tech: https://www.amazon.com/shop/mryeester Recommended Thermal Paste: https://amzn.to/3i3HK83 Ryzen 5 3600: https://amzn.to/3eYfQsc B450 Tomahawk Max: https://amzn.to/3iSSGoa Red Devil 5700xt: https://amzn.to/3rz6tEq Dell 1440p 165hz monitor: https://amzn.to/2VfUDTx As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.
    https://www.youtube.com/watch?v=DYwaIHgVHfg&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.