Şimdi Ara

termal macun olarak ne kullanmalı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    İlk senden duydum noctuanın bu tavsiyesini ilginç  ben oje fırçasıyla sürmüştüm, yani her yerine, 2017 den beri öyle duruyor sorun yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Eylül 2022; 3:45:47 >
  • hocam bunu kullanınca sonucu için 1 adet konu açmanızı rica ediciğim  

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    yani sonuç güzel olsun da size bir başlık borcum olsun.hesaplı, taklidi olmayan çünkü bir çin malını taklit etseler çok komik olurdu.  ama önemli olan iş gören bir şey olması ve mx4'e alternatif olması olurdu.

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    hocam bugün işlemcim geldi ryzen 5 5500 önceki işlemcim ryzen 3 3300x di


    3300 ü aldığımda 5 ay oldu. cooler master hyper 212 spectrum soğutucu almıştım vatan da takan arkadaş orada içinden çıkan termal macun mastergel pro onu böyle sürüp yaydı her tarafına.


    işlemci oyunlarda 65 civarında takılıyordu bench lerde 85 lere dayanıyordu bende bugün söktüm ancak fark ettim ki arkadaş çok az sürmüş herhalde çabuk sildim zaten yani işlemcinin bazı kısımları görünüyordu.


    ben bu penta dot deneni bugün yaptım 4 köşeye küçük 1 tane ortaya biraz daha büyük şekilde. şimdi işlemci oyunlarda 45-55 arası. bench de 70 gördüm. baya fark etti aynı macun


    işlemci de pbo falan açık cpb açık. bilemedim belki de gerçekten fark ediyordur sürüş şekli.

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    Olabilir bazıları senin dediğin gibi yapıyor hatta ortaya sıkıp öyle kapatanda var yada benim dediğim gibi yayanda var ben yayıp her yerine sürdüm 1800x işlemcinin 4 yıldır sorun olmadı ısıda. az sürmeden de olabilir tam emin değilim şimdi. bakalım bende tesadüf az önce 5700x aldım hb de 5. 699 tl ye inmiş takınca yazarım 

  • fakirliğin lüzümu yok.


    alın uygulayın ve kullanın.


    CoolerMaster MasterGel Maker Nano Partiküllü Termal Macun R2 Fiyatı (hepsiburada.com)


    CoolerMaster MasterGel Pro Termal Macun R2 Fiyatı (hepsiburada.com)



    bunlara paranız çıkışmıyor ise.

    Thermal Grizzly Soğutucular Overclock ve Fiyatları - Hepsiburada.com



    mx5 toptan yalan oldu kısa surede kuruyup işlevini yitiriyor. firma geri toplatıyor urunlerını.


    mx4 unde sahtelerı var pıyasada.





  • @Wilson Fisk


    Güncelleme: Hocam geçen ay aldığım Halnziye P13 13.4 W/M·K 2 Gr Termal Macunu hem bana hem arkadaşın işlemciye uygulamıştık.Bu hafta arkadaşımın anakartını değiştirme işine girdik,kule tipinden sıvı soğutmaya geçti vs... soğutucuyu söktüm ve şaştım kaldım bizim halnziye bildiğin su olmuş 20+ senedir pc yle uğraşırım ama ilk defa termal macunun su kıvamına gelmesine ilk defa şahit oluyorum.Yıllardır düz bir çizgi şeklinde sürüp spatula ile yayarak takarım.Az veya çok sürmediğime adım kadar da eminim.Sonuç olarak daha 1 ay olmasına rağmen bu kıvama geldiyse hüsran.Ben de anakartımı değiştirme arifesindeyim söktüğüm de fot. atmaya çalışacam.

  • ByMurat_ kullanıcısına yanıt

    arkadaşında oldu diye sende de olacak demek değil bir de su gibi kavramı kişiye göre değişir.sıcaklıkla alakalı macun şekil değiştirir zaten ama adanada ali oyun oynar başka veli karsta normal kullanır başka olur.bir de aynı tarih aynı üretim mi kullandınız bu da değiştirir.bende iki paket duruyor havalar serinlesin de süreyim diyordum ama bi bak bakalım ne olmuş?bana desen ki ilk sürdüğümde atıyorum 30 dereceyken şimdi 45 50 oldu o zaman bozuldu derdim ama belki de olayı öyledir sıcaklıklar bozdu mu sen ona bak.ben 2011'de aldığım bir msi cyclone 6850 ekran kartını söktüm bi 7 8 sene sonra macununu yenileyeyim diye.bi açtım ilk gün gibi duruyor adamlar piyasa macunu değil endüstriyel macun sürmüş pişman olmuştum açtığıma bi o kadar daha giderdi.yani macun işi karışık zaten biz de güzel bir şey bulalım ondan devam edelim diye uğraşıyoruz rekor kıracaz şunu yapacaz gibi saçma sapan hevesleri yok burada kimsenin ama tabi kötü deneyim bize giriyor mali olarak.bir de ricam tüpten sık kaldıysa çok az o da mı bozmuş?bozmaması lazım sıcaktan bozar çünkü ama bozduysa çok sıcak ortamda durmuş demektir bu macunları buzdolabında mı saklasak?var elimde basacam sıvı metali geçecem karşim bu ne ya ki ben onda bile sorun yaşamıştım.4870 ekran kartına sürmüştüm 2008'de ama 6 ay sonra bozmuştu soğutucunun bakır kısmını delik deşik olmuştu yani sıvı metal nasıl eritir bakırı?arctic silver 5 sürmüştüm hiç sorun olmamıştı işte yapmıyorlar artık öyle aletler bi bulsak sür unut tarzı bir şey ki ben onu da dedim bir seneye fitim sorunsuz gitsin yeter.





  • Hocam arkadaşla aynı ildeyiz real arkadaşım, hat da aynı işteyiz :)) Macun da aynı tüp ortaklaşa aldık zaten.İl olarak Aydın dayız ve aşırı sıcak bir memleket ama 1 ayda bu hale gelmesine çok şaşırdım.Pc lerde de akşam akşama 1-2 saat oynadığımız warzone oyun sadece.Sıcaklıklar şimdilik bende bozmadı.Kıvam olarak da belli ediyor zaten çok sulandırılmış gibi.Neyse ben anakartı değiştirene kadar sıcaklıkları takip edeyim en iyisi  bundan önceki 3600 işlemci de @salvatore_volkan ın önerdiği CoolerMaster MasterGel Pro Termal Macun vardı 2 sene kullandım.Gayet memnun kalmıştım.Tabi R5 3600 gibi bir işlemci için konuşuyorum.

  • ByMurat_ kullanıcısına yanıt

    yav mesela diyorum.adamın kasayı sen açtığına göre sen bir yerde o karsta olamaz zaten ama amazon'da bir yorum görüyorsun adam diyor TG sürdüm bir ayda bozdu hadi bakalım sarı çizmeli mehmet ağa bilmiyorsun.belki dubai'de yaşıyor sıcak bir işlemci ile sıcak işler yapıyor yani sende aynı olmaz ama bu tip örneklerin çokluğu fikir veriyor.diyor ki bu macun performans için yapılmış ama uzun ömürlü değil sürüp duracan.ben de öneririm 2 sene giden macun ama performanslı olmaz.bizim istediğimiz mx4 ayarında ama giden taklidi olmayan bir şey bulmak.mx4 performansında ve mx4 klonu dediğim macunlara bakacam artık ben.gelid extreme yoktu geçen TR'de yurt dışı vardı kim uğraşacak dedim ama bulacaz bir yerden.kıvam önemli değil biz sonuca bakıyoruz.

  • Noxeen NX9 diyorum, çok bilinen bir macun değil ama mükemmel sonuç aldım, 1.5 aydır çok stabil makinem, ne fan sesi kaldı ne resetlenme.

  • Mx-4 den uzak dur derim sahtesi çok bende zamanında almıştım internetten ama sahtesi geldi.
    Tavsiyem Halnziye p13 nano grafen 13.4/mk(1gr:100 tl civarında) şiddetle tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.