Şimdi Ara

termal macun olarak ne kullanmalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • n0fx kullanıcısına yanıt

    amazon almanya'nın sahte ürün sattığını zannetmiyorum hele ki böyle çok bilinmeyen bir modelin.öyle değildir de belki bozulmuştur kargoda sıcaktan ya da beklediğin kadar iyi değildir ya da sürememişsindir.mx5 bende var işte söktüm iki sistemden ikisi de kurumuş üstelik üreticisi de kabul ediyor geri toplatıyor çabuk kuruyor diye ama kurumuş hali bile şu an sürdüğüm macun kadar iyi yani macunlar çeşit çeşit huyunu suyunu bilmediğimiz için süremiyoruz bazen.az sürmek çok sürmek ince sürmek spatula kullanmak ya da ortaya az bir şey basmak gerekiyor.arctic silver 5 vardı mesela sürüyordun bir iki hafta sonra etkisini gösteriyordu o yüzden ya biraz bekle ya da farklı şekilde tekrar sür.

  • Kac sene de bir islemcinin termal macunu degistirilmeli sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROUGE44 R kullanıcısına yanıt

    senede bir kez değiştirebilirsin.

  • halnziye di mi doğru yazdım bugün geldi kargo ama şu 160 lira tf8 zararımı biraz çıkarayım hem havalar da soğusun öyle sürecem.millete tavsiye ediyon kendin de sür bari dedim bir de yorumlar süper gerçekten herkes güzel diyor ama bir sene gidiyor mu işte onu denemek lazım.olabilir çünkü ayarlarsın ilk bir kaç ay süper olacak şekilde sonra bozar ama bir kaç ayda bozacağını sanmam mesela yani.bir sene giderse ararım ben bundan ilerde.

  • Kısaca şöyle yazayım gpu ve cpu için kullandığım ve tecrübe ettiğim markaların hangi parçalarda kullanmak daha verimli oluyor yazayım.


    Mx-4 (Stok hızlarda çalışan cpularda ve düşük gpularda kullanılmalı)

    Noctua (Overclock yapılan cpularda kesinlikle tavsiye ederim ve gpularda kullanılabilir.)

    Cooler Master Marker nano (Overclock yapılan cpularda ve Kesinlikle gpularda tavsiye ederim)

  • n0fx kullanıcısına yanıt

    aynı ürünü aldım ve aynı izlenime kapıldım, öncesinde Xigmatek marka dandik bir macun vardı ve bunu sürünce nedense hiçbir artı olmadı

  • Tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Wilson Fisk


    Bu dediğin konuda haklısın, termal macunlara 1-2 gün zaman tanırım, buna daha fazla zaman tanıdım, 1 gram ilerleme yok. Bu paraları hakeden bir ürün kesinlikle değilmiş. 10-12 sene önce cooler master termal macun kullanmıştım, o dönemki parasına göre o da rezaletti, bir daha hiç cooler mastera bulaşmamıştım. Aradan o kadar zaman geçti, bir şans daha vereyim dedim yok, yine yapamamışlar. Bundan sonra cooler master termal macunu bedavaya verseler sürmem.


    @st_emx


    Ben eşeklik edip 2 tane aldım. amazondan iade talebi oluşturdum, dhl gelirse ona vercem gelmezse kargo, paketleme, ürün etiketleri uğraş dur.

  • n0fx kullanıcısına yanıt

    ben de thermalright tf8'i beğenmedim 11700k 5800x3d'de.şimdi arasan yere göğe sığdıramıyorlardır ama ben beğenmedim.ya ben süremedim bak iğneyi kendime batırıyorum ya da o kadar da güzel bir macun değilmiş ben daha katı bir şey bekliyordum çok cıvık bu.160 liralık macun benimki.iyiye değil kötüye gidiyoruz nerede 2007 nerede şimdi artık her şey hile eski kalite yok.eskiden yalandan bir şey alsan fıstık gibi çıkardı yani bu her şey için böyle.

  • Noctua NT-H2 kullanıyorum Kryonautdan geçiş yaptım memnunum.

  • dtmnyars kullanıcısına yanıt

    H1'i bildik de H2 yeni çıkmış galiba sadece amazon'da satılıyor.

  • Çıkalı oldu aslında ama Türkiye de satan göremedim. Amazondan alıyorum o yüzden.

  • Suan işlemcimde thermal grizzly kyronaut 12.5W'lik olandan sürülü, Fuma 2(rev1) ve Noctua NF-A12x25,Noctua NF-A12x15 chromax.black fanlarla kullanıyorum.

    Sistemimin soğutma performansı olarak oldukça üst düzeyde, çoğu sıvı soğutmadan iyi olduğunu düşünüyorum şahsen(kış aylarında tam bu konfigürasyonla 20C oda sıcaklığında 65W tdp'li 5600X işlemciyi 150W güç çekerken 89C derecede tutabildi,hatta 5000 konusunda bunu paylaştım).bunun sadece fanlar ve soğutucuya bağlı olduğunu sanmıyorum termal macun da burada önemli bir rol oynuyor.


    Benim tavsiyem bunun bir üst versiyonu olan "kyronaut extreme" 14.2W'lik versiyonunu satın alman (ne yazık ki TR'de şuan satıcısı yok amazon.tr üzerinden yurtdışından hala daha satın alınabiliyor).

    Şahsi düşüncem piyasadaki en iyi mainstream termal macun şuan bu her ne kadar pahalı olsa da.

  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt

    Dediğin macun hb de 2 bin tl den fazla 2.758,62 TL

    bu ne be   


    Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 33.84GR 14.2W - Yüksek Fiyatı (hepsiburada.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Eylül 2022; 19:38:41 >




  • herkes bir şey atıyor o iyi bu iyi diye hani almak isteyen varsa yurt dışından geliyor hesaplı ama kısa süreli oc denemeleri için güzel bir kaç hafta sonra kendini bırakıyor su gibi oluyor demiş biri.başka kötü yorumlar da var ki mantıklı yani bu marka oc için yapılıyor.kuruyan mx5 sürseniz bundan iyi.yukarıda denen noctua h2 mx4 ayarındaymış gelid de mx4 ayarında ama biz istiyoruz ki mx4'ten daha iyi bir macun bulalım o da thermal grizly ama dediğim gibi oc denemesi yapıyorsanız.yukarıda bir yerde dedim bulursanız: sürersin süper olur bir iki ay sonra bozarsa kötü diye ama o kadar bile sürmüyormuş.mastergel maker'e de berbat demişler diyen de actic'in kendi sitesi.mx4'ü orijinal aldığımıza inansam başka bir şey bakmayacam aslında çünkü özelliklerine baktım viskozite falan piyasadaki macunların çoğu şu anda sürdüğüm thermalright tf8 de dahil hepsi mx4 klonu.



    Thermal Grizzly TG-KE-002-R Kryonaut Extreme ısı iletken macun, 2 g : Amazon.com.tr: Bilgisayar





  • Fisk hocam nasilsin? Bu macun gpu ve cpu için nasildir? ilk defa bu markayi duyuyorum.  

  • dtmnyars kullanıcısına yanıt

    Demek ki abartmaya gerek yok Thermal Grizzly ye dünya para vermeye  bunun yorumları bile daha güzel ki bende de noctua 12 se soğutucuyla gelmişti 2017 yılında bir sürdüm hala duruyor H2 olmayabilir ama yine de noctua 


    Noctua NT-H2 3.5g termal macun, 3 tane NA-CW1 temizleme mendili içerir (3.5g) : Amazon.com.tr: Bilgisayar





  • güzeldir de ikide bir sürecen.miningciler şunu sürüyor ben de aldım daha sürmedim.benim macun anlayışım sürdün mü bir sene ellemeyecen.




    https://www.hepsiburada.com/halnziye-p13-13-4-w-m-k-2-5-gr-termal-macun-pm-HBC00000026OA



    çin işi japon işi değişik bir şey.konunun başında önermiştim bir arkadaş almış bulursan pm atabilirsin.



    https://www.halnziye.net/





  • macun nasıl sürülmeli sizce? tam sürüp yaymak mı? yoksa 4 kenara 1 ortaya penta dot denilen mi?


    noctua am4 ryzen için öyle önermiş? bir test izledim en iyi sonucu bu veriyor? siz ne yapıyorsunuz?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.