Şimdi Ara

termal macun olarak ne kullanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mx-4 dışında termal macun öneren yok. stok macun ömrünü doldurdu, mx4 dışında makul fiyatta tavsiyeniz var mıdır?



  • Kimse önermemiş ama ben önereyim, mx4
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    😁
  • düşünürsen



    trendyol.com
    HALNZIYE P13 13,4 W/m·k 2 Gr. Termal Macun Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/halnziye/p13-13-4-w-m-k-2-gr-termal-macun-p-75391465?boutiqueId=61&merchantId=402083
  • Cooler Master Mastergel Maker kesinlikle tercih edilebilir,daha bütçe dostu olarak Pro modeli de alınabilir.
  • Macunlarda önemli olan termal iletkenliğidir ve W/mK olarak tanımlanır. Ne kadar yüksekse CPU'daki ısıyı soğutucuya o kadar iyi iletir. Benim de önereceğim Arctic MX-4'ün termal iletkenliği 8,5W/mK ve oldukça iyi bir değer. Sıradan orta karar bir termal macunda bu değerler 1-4W/mK arasıdır. 6'nın üstünde bir termal iletkenliğe sahip macunlardan bütçene uyan herhangi bir birini seçebilirsin.

  • NOCTUA NT-H1 2017 yılın da almışım bir defa sürdüm ve o zaman'dan bu zamana hiç değiştirmeden aynı macunla duruyor maşallahı var çok memnunum termal macun olarak ne kullanmalı? 



    termal macun olarak ne kullanmalı?
  • mx4 un sahtesı cok. coolermasterın benzer macunları var onlara bakın. sahte cıkma ıhtımalı daha az.



    https://www.hepsiburada.com/coolermaster-mastergel-reguler-termal-macun-mgx-zosg-n15m-r2-p-hbv00000na4gy

  • Mx 4 ün orjinalini alırsanız bulursanız iyi bir macun kendim kullanıyorum. O macunda satıcı önemli evet sahtesi sahte parfüm gibi fazla idi. Bilinen büyük firmalardan alınırsa sorun yok.

    Onun dışında yukarda önerilen noctua nın ve coolermasterın master gel , thermal grizzly ( pahalıdır yanlız ) , zalman stc 7 - 9 modelleri , halnziye yi kullanmadım sadece iyi diye duydum.


    Mx 4 istemezseniz bunlardan biri de işinizi görür. İletkenlik değerleri 5 - 5.5 ların üstü bir macun tercih edilebilir. Yukarda ki macunların termal iletkenlik değerleri yüksek zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 12 Ağustos 2022; 1:18:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    NOCTUA NT-H1 2017 yılın da almışım bir defa sürdüm ve o zaman'dan bu zamana hiç değiştirmeden aynı macunla duruyor maşallahı var çok memnunum termal macun olarak ne kullanmalı? 



    termal macun olarak ne kullanmalı?

    Aynen benimdetermal macun olarak ne kullanmalı? 

  • Bunu termal ped değişimi yaptığım 2 tane rtx 3090’da Gpu için kullandım. Öncesinde Arctic mx4 kullanmıştım.

    Bu halzinye, mx4’e göre Gpu sıcaklığını 2-3 derece daha düşürdü. O yüzden ben de tavsiye ederim
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    eyw hocam.delinin saz tuttuğu gibi duruyordum en başta HALNZIYE eheheh diye  ama kartta kullanan yorumu iyi oldu.120 lira çok derse arkadaş 1gr 75 lira olanı da var aynı sitede hani ben hesaplı dedi diye bunu gösterdim yoksa var thermalright vs pahalı aletler ama alanlara bakıyorum mx-4'ten 2 3 derece iyi demişler siz de öyle demişsiniz demek ki 400 500 lira vermeye gerek yok bu da aynı etkiyi yapıyor.mx5 var bende amazondan getirtmiştim.mx4 de var hani ondan daha iyi olduğunu gördüğüm için mx5'in ondan mx4'e o kadar prim vermiyorum ama mx5 de sanırım bulunmuyor?

  • Valla bence fiyatına göre gayet iyi bir macun.

    Açıkçası erinmesem Ryzen 5 3600 işlemcimin macununu da yenileyeceğim ama eski Lga1150 CM hyper soğutucunun ayaklarını modifiye ederek takmıştım. Sökünce geri takamazsam diye dokunmuyorum.

    Gerçi onda Noctua NH-1’in sonunu kullanmıştım, işlemcide çok da fark olmayabilir. Şimdi düşününce hatırladım :))
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    ya işte maksat verdiğin paranın hakkını versin yoksa terman macun incelemesi görmüşsünüzdür en az bir kez bakıyorsun bir iki dereceye fark diyorlar.kötü sonuç alanlar zaten dandik yani bilindikler zaten iyi.mx4'ün çok taklidi var ne kadar da şu satıcıdan bu satıcıdan alsan yine bir şüphe.benim gösterdiğimi kim taklit etsin mümkün değil ha nedir yalan değer yazmıştır biraz ama yine de iş görür ya da doğrudur ama 8.5 da olsa 13 de olsa bir şey farketmiyordur anca çok abartı soğutucularda bir iki derece oynuyordur.belli bir eşikten sonrası tıraştır.mesela şu da ödüllü bir macundur ama 1gr iki sıksan biter.mx4 4gr ya ondan çok tuttu.4 gramı 130 lira olan şeyle 1 gramı 139 lira olan şey tabi ki aynı kalite olmayacaktır ama dediğim gibi iş gördükten sonra bir kaç derece farka bakmayacaksın uzun süre kullanıma bakacaksın.mx4'ün 8 sene kurumama garantisi var ve bende vardı bu formatından önceki kutusu hakkaten kurumamıştı 4 5 sene bi ondan öldürmüyorum yoksa peşinden bu kadar koşulacak taklitlerini çıkaracak bir macun değil bence.mx5 ayrı ama satmadı mı yetiştiremediler mi millet deneyemedi bile yok.



    https://www.hepsiburada.com/gelid-gc-extreme-termal-macun-1-gr-p-HBCV000007PDHN

  • Kullandığım (Arkadaşlarımın sisteminde de) memnun kaldığım markalar:


    Arctic MX-4

    Noctua NT-H1

    Thermalright TF-8

    Thermaltake TG-4

    Zalman ZM-STG1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Ağustos 2022; 22:18:9 >
  • hocam cahilliğime verin.termak macun tam olarak ne işe yarıyor
  • Cooler Master Cryofuze 14W/MK

  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

    işlemci üzerindeki demirle soğutucu demiri arasında boşluk bırakmıyor ve yüksek iletkenliğe sahip.böylece ısı soğutucuya daha iyi iletiliyor.termal macun yerine diş macunu veya mayonez de sürebilirsin ama kısa sürede bozulacaktır.termal macun uzun süre bozulmaz.termal macun veya hiçbir şey kullanmazsan ısı iletimi azaldığından çok sıcak ve ısındığı için kapanan bir sistemin olacaktır.demir demire değmeyecek yani kısaca öyle diyeyim.

  • RageofTurk kullanıcısına yanıt

    ben bunu çok araştırdım tıraş diyorlar.üzerine 13 14 yazmakla iyi bir macun olmuyor macunda tek bakacağımız şey bu olsa 8.5 mx4 bu hale gelmezdi.yoğunluğu kuruyup kurumadığı ve en nihayetinde sonuç ısı değerleri.

  • Ben de nette adam akıllı bir inceleme bulamadım. Redditte birkaç başlık var ama bunun MasterGel Maker olanını kullanmıştım gayet iyi. Bu onun üst versiyonu. Makerla aynı bile olsa gayet alınabilir bir macun. Vizkozitesi iyi kuruyup kurumadığı uzun dönemde anlaşılacak bakalım

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.