Şimdi Ara

Termal macun değişimi hakkında bir sorum var...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar öncelikle.

    4 ay önce i7 4790K işlemcim için Coolermaster Nepton 120XL sıvı soğutma satın aldım, gayet güzel montajını yaptım. Boşta 24-26 derece, oyunlar da ise 45-50 derece arası maksimum görüyorum değer olarak. Cihazı monte ederken çin malı 5 liralık bir termal macun kullanmıştım, aslına bakarsanız işini iyi yapıyor gibi şu an macun Sıvı soğutmayı monte ettiğim günden beridir her gün düzenli olarak sıcaklıkları kontrol ediyorum, anormal bir değişiklik yok. Yılbaşından 1 gün önce de kompresör ile kasa içi temizliği de yapmıştım.

    Sormak istediğim şu, termal macunu teknik olarak hangi zaman aralığında değiştirmeliyim ? Ya da şöyle mi sormak lazım soruyu... Sıcaklıklar da anormal bir değişim yok ise olumsuz yönde hiç dokunmayayım, paşa paşa çalışmaya devam mı etsin ? İzmir gibi bir yerde yaşıyorum, yazın civciv sıcaklar bastırınca durumuna göre değerlendirme mi yapmalıyım ?

    Tecrübeli arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler



  • Sıcaklık değerlerinde artış yoksa yük altında stabil çalışmaya devam ediyorsa boşu boşuna sök tak yapmana hiç gerek yok. İzmirde ağustos ayında klimasız odada saatlerce oyun sonrası kasadan alev çıkmıyorsa sorun yok demektir
  • Sorun yoksa hiç elleme.
    6 ay sonra yani yazın değiştirirsin artık.
  • Çin malı olunca dandik olmuyor ki.İşin ilginç yanı macunun orta hallisi 15 lira zaten, o kadar sıvı soğutma alıp 5 liralık macun sürmeseydiniz keşke.Neyse sıcaklıklarda sıkıntı yoksa bir şey değiştirmenize gerek yok.Şikayetçi olana kadar sökmeyin bile.
  • Bu termal macun olayı biraz garip. Sanırım en pahalıları gümüş parçacıklı falan olanları. Ben ilk aldığımda markasını hatırlamadığım ucuz bir macun sürmüştüm. 1 sene bu şekilde kullandım. Sonra İşlemci değiştirdiğim için hazır alırken kaliteli bir macun alayım dedim. Sıcaklıklar hiç değişmedi. Boşta 25-28 derece, yükte 52-60 derece arasında değişiyor. Yazın da aynıydı, ki ben de İzmir'de yaşıyorum. Sistem imzada yazıyor. Çok takılmayın yani, macunu doğru uygulayın yeter.
  • Arkadaşlar dün bilgisayarın içini temizledim. işlemci(i7,4700HQ) ve ekran kartı(GT750M) termal macununu yeniledim. NOCTUA NT-H1 ürününü kullandım.

    Daha önce boşta 55-60 derece --- şuan 35

    Daha önce oyunda 90-95 derece --- şuan maksimum 65-70 aralığında.

    Bilgisayarın önceki durumuna göre çok daha iyi ama forumda yazılanları okuyunca sıcaklık dereceleri hala fazla gibi görünüyor. Daha fazla ısı değerleri düşer mi bilmiyorum. Macunu yenileyeli 24 saat oldu. Termal macunun tam verimliliği için geçmesi gereken bir süre var mı?
  • kaliteli termal macun al değiştir tekrar
  • Yazın başında değiştir hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.