Şimdi Ara

Teras Kapatma konusunda yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım yalıtım olarak en iyisi bu malzeme gibi duruyor (hazır palet olarak yerleştirilebilecek halde), sizce çok soğuğu içeri alır mı? Yağmur sesi çok mühim değil açıkcası, kapatacağımız alanı yemek ve sigara için vs. kullanacağız. Açıkcası benim en büyük korkum soğuk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bende bilmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dynd kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgim olduğu ölçüde size yardımcı olmaya çalışayım;

    3- İlk eve geçtiğimizde, ilk 2 sene ısınma ile ilgili bizde sorunlar yaşadık. Sağolsun @disintegration hocam sayesinde çözdük gibi. Tabi benim sorunum ile sizinki farklı olabilir. Bizim en büyük problem, alt kattaki petek ısısı ile üst kattaki aynı olmuyordu ve iki katı ısıtabilmek için kombiyi 60larda yakmam gerekiyordu.

    Bunun çözümü olarak; Alt kattaki tüm peteklere (havlupan hariç) danfoss gazlı vana taktırdım. Bu sayede alt kat hemen ısındığı için ve üst kata göre çok geç soğuduğundan dolayı, sıcak su direk üst kata yöneliyor ve üst kattaki petekler çok daha sıcak oluyor. Ayrıca kombi daha az su ısıttığından dolayı, çok ciddi faturaya etki etti. Geçen yıl en yüksek 1.000 tl doğalgaz faturası ödemiştim. Geçen ayın doğalgazı 423tl geldi (iki kat ısıttık). Tabiki oda termostatı da kullanmak gerekiyor, üst kata modülasyonlu honeywell oda termostatı taktırdım. Geceleri 19 derece, gündüzleri 22 derecede tutuyorum. Şu an için ısınmayla ilgili öyle büyük bir derdimiz kalmadı, maddi olarak kendimi toparlarsam üst katın camlarını ısıcam konfora çevirmeyi düşünüyorum.

    5- Maalesef istediğiniz kadar pahalı modem alın, üst kat ile alt katta aynı performansı yakalayamazsınız. İşim yazılım üzerine olduğu için bu konu benim için önemliydi. Uzun araştırmalar sonucunda bu sorunuda çözdüm. Şu anda iki katta, tüm bölgelerde internetimin maksimum sağladığı 80mbit hızı görebiliyorum.

    Biraz pahalı bir çözüm ama bütçenize göre bir alt yapı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

    İlk olarak,https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010p-kit-av600-ac-guc-soketli-powerline-adaptor-baslangic-kiti-p-BD303850 bu cihazdan 1 adet alın. Bu cihaz sayesinde, elektrik hattı üzerinden minimum kayıp ile modemden çıkan interneti direk üst kata aktarabilirsiniz. Modemden çıkan ethernet kablosunu bu cihaza bağlayıp, üst katta çıkmasını istediğiniz yere cihazın diğer parçasını bağlıyorsunuz ve oradan ethernet olarak interneti alıyorsunuz.

    https://www.hepsiburada.com/keenetic-air-ac1200-4x5dbi-cloud-vpn-wpa3-5xfe-fiber-mesh-wifi-router-genisletici-access-point-p-HBV00000N22OJ

    Ardından bir tane bu önerdiğim routerdan alın, ethernet kablosunu direk routera bağlayarak minimum kayıp ile interneti üst katta kullanabilirsiniz. Eğer biraz abartarak (benim yaptığım gibi) evin her yerinde çeksin, katlar arası geçişte kopmasın diyorsanız benim yaptığım sistemi anlatayım;

    2 kutu powerline aldım (toplam 4 adet cihaz çıkıyor). Benim evimde internet üst katta bulunuyor, modemin yanına bir adet powerline taktım. Ardından üst katta bulunan çalışma odama da 1 adet taktım. Ardından alt katta oturma ve misafir odalarına 1 er adet taktım.

    Ardından modemimi keenetic extra dsl ile değiştirdim. Alt kattaki oturma ve misafir odalarına keenetic air routerlar taktım. Keeneticin özelliği, mesh özelliğinin olması. Bu mesh özelliği sayesinde, aktif 3 adet cihaz olmasına rağmen, evin tamamında 1 adet ağ görünüyor. Siz her zaman, size en yakın cihaza bağlı oluyorsunuz. Yani alt kattan üst kata çıkarken wifi da her hangi bir kopma yaşanmıyor. Ayrıca, 5ghz kullandığım için evin her noktasında 80mbit net hız görüyorum.

    Edit: belirtmeyi unutmuşum, çalışma odamdaki powerline dan çıkan etherneti direk bilgisayara takıyorum. Bu sayede boşa wifi ile vs. uğraşmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparslanender -- 16 Ocak 2021; 15:54:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • alparslanender A kullanıcısına yanıt

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam zamanla hepsini yapacam inşallah. yeni taşındığım için düşük bütçeli internet altyapısı oluşturdum evin içinde, ısınma sorunu içinde tadilata giriştiğimde bu sorunlarıda çözücem.

  • alparslanender A kullanıcısına yanıt
    İllaki ısı alışverişini azaltacaktır ancak bu kadar ince bir levha ısı alışverişini minimuma indirirmi bilemedim . Hiç kullanmadım . Genelde ısı yalıtımı için makina köpük sıkılır , sonrasında 5-10 cm terleme ve hava boşluğu bırakılıp taş yünü konulur . Hem dışarıdan içeriye ısı alışverişini engeller , hem içerdeki sıcağın dışarı kaçmasını , hemde aradaki hava boşluğu terlemeyi önler . İlla o malzeme olucak diyorsanız aradaki yalıtım tabakası kalın olanlardan seçin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 16 Ocak 2021; 17:21:27 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Başka bir firmadan çatı kısmı için şöyle bir teklif almıştım hocam; 40*60 1.5mm DEMİR KONSİLİKSİYON.15MM OSB.4MM ONDİLİNE MARKA DÜZ MEBRAN.4MM ONDİLİNE MARKA KUMLU MEBRAN.CATI ARASINA YANMAZ TAŞ YÜNÜ.PVC LANBİRİ.YAGMUR OLUGU.DİREKLERİN KONPOZİT İLE KAPLANMASI

    Bu şekilde daha mı iyi olacaktır? Bizim taktıracağımızın yalıtım kalınlığı da 40mm, sanki aynı hesaba geliyor gibime geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparslanender -- 16 Ocak 2021; 18:6:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alparslanender A kullanıcısına yanıt
    Bu teklife birde ek olarak osb ye içten makinalı köpük sıkarlarsa muhteşem olur :) en alt iç kısmada tabiki alçıpan levha . Köpükle taş yünü arasında hava boşluğu olmasıda önemli ve o boşluğunda bir yerden hava alıp vermesi .
  • Ankarada 16 m2 balkon için cam balkon yaptırmak istiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
    Saygılarımla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.