Şimdi Ara

Tempra alınabilir mi? Yoksa alınmamalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu tempra denen araca karşı bi zayıf noktam var bu araçtan almak istiyorum ama kibar araba çabuk dökülüyor diye söylüyorlar yağ yakıyor diyorlar ön takım berbat diyorlar dijital göstergeleri çok arızalanır diyorlar bir de 2.0 motorların hem parça sıkıntısı hem de usta sıkıntısı var diyorlar.Ben zaten 1.6 sxak düşünüyorum.Ama şöyle bir durum da var mekanik olarak 1.6 olanların parça sıkıntısı olmasa da bir cam kaldırma krikosu elektirkli 115 lira.Normalde söylentilere takmam benim için araç önemlidir.Ama bu tempraya karşı olan ilgim başımı yakar mı?Çok temiz tempralar da var ama kafam karışık.Tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?



  • Arabanın tipine aldanma.O tür araçlarla uğraşması zor olur.Sık sık arıza çıkarırlar.Komşumuzda bi tane tempra vardı adam oto sanayiden çıkmıyordu.Bi keresinde arabanın tamponunu hafiften kaldırıma vurdu ve arabanın altından asit gibi su boşaldı.Sanırım kalorifer borusu filan patladı.
  • Pek tasvip edilen araçlar değiller.
  • bencede uzak dur ama temizide illa binecem diyorsan binililebilir bir de şunu hiç unutma at sahibine göre kişner.
  • Full olanı 1.6 i.e ve klimalısını, LPG'lisini alabilirsin, ayrıca da ön tablaları en kalitelisinden değiştir, bir de ön amortisörleri adam et, sonra su soğutma borularını kontrol et, eldern geçir, yoksa rahat bir araç, iyi ki 1993'te aldık ve iyi ki 2005'te sattık.

    Hidrolik direksiyonsuzunu sakın alma, kollarım kalınlaştı 12 yılda...
  • 2.0ie 16V olanı kullandım. harikaydı, çok güzel kaçıyordu fakat motor bakımı zor oluyormuş. galiba marea motoru varmış üstünde.
  • Tempra veya Tipo'nun 1.6 i.e SLX modelininin temizini bulabilirsen alabilirsin. Ben Tipo 1.6 i.e SLX'i 2 yıl sorunsunsuzca kullandım.
  • o arabaaların sorunlu olması aslında artık eskimiş olmasından kaynaklanıyor
  • Güzel araç ama bakımlısını bulman lazım yoksa arızasıyla ugraşırsın
  • Ben zamanında 9 yıl bindim sattığım araba hala kullanılıyor ve çok memnunlar bana açtığı tek masraf ön salıncaklar (yaklaşık yılda bir falan) birde arkada yağ bidonu gezdirip 1000 kmde bir yarım litre yağ koymaktan ibaretti, çok sorunlu denen göstergelerinde 9 yıl boyunca hiç bir sorun yaşamamıştım, ama artık oldukça eski araçlar, ne çıkartacakları tabiki belli olmaz, ama bence yinede kuş serisinden kat kat daha sağlamdır
  • Temizini bakımlısını bulduktan sonra bu araçların daha gidecek çok yolu var. Amaaa hor kullanılmış bakımsızı olursa adamı canından bezdirir.
  • Temprayı 4.5 yıl kullandım 91 di SXAK orjinal italyandı. Aracın artık tüm civatalarını ezberlemiştim. Klimasını bir türlü işler hale getiremedim, önden herhalde bir yere çıkmıştı ve boruları patlaktı orjinal boruları 750 TL idi bundan 4 sene önce.

    Benim 93 te üniversitede iken deneme sürüşüne katılmıştım, tempralar gençlik hayalimdi, aldım kullandım bitti sattım.

    Artık yaşlandığıı için proplemleri oluyordu. Tablalarını hiç değiştirmedim(italyan olmasından kaynaklı olabilir), yağ yakıyordu ama çok önemli değildi 1 lt yağ 1 sene gidiyordu.10 000 km yaklaşık. Göstergeleri sanıldığı gibi proplemli değildir. Hiç arıza yapmadı. Dejavantajlarınından en önemlisi bana göre izalasyon problemi idi ses alıyordu ona lafım yok ama içeriye korkunç toz alıyordu ve önüne geçemedim. Kapı otomatiklerinin fiyatı 45 tl idi. 2 kez değiştirdim.İnanın sıfır araç aldım 2007 de tempradaki çoğu özellik aldığım araçta yok.Kol dayama, dijital gösterge, her kapı için uyarı ışığı,

    Tekrar alırmısınız diye sorarsanız. 1996 dan büyük beyaz SXA alınabilir. Tabi tekerler yeni, triger ve bakımları yapılmış ve şehirde kullanılmış olmak kaydıyla. Döküğünü alacağınıza sıfır bir araç alın 5 senede kara geçersiniz, yoksa sanayiden çıkmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 3 Ağustos 2009; 22:40:58 >




  • tempra alacağına tipo al daha iyi.

    hem piyasada tempranın iyisini pek bulamassın gibime geliyor..

    tipo tempraya bakarak daha sportif ve seridir
  • Dijital göstergeleri çabuk bozulur doğru ve ayrıca kolay elektronık arızası cıkartır diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

    Dijital göstergeleri çabuk bozulur doğru ve ayrıca kolay elektronık arızası cıkartır diyorlar.

    Evet göstergeleri çok hassas ve çabuk bozulabiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

    Dijital göstergeleri çabuk bozulur doğru ve ayrıca kolay elektronık arızası cıkartır diyorlar.


    Buna katılmıyorum ben 6 senedir kullanıyorum 12 yaşında araç fabrikadan çıktığından beri panelde arıza olmamış. Olan arızaların çoğunuda tv tamircisinde 40-50 tl ye yaptırabilirsiniz.
  • benim tiponun kapılar açık gösteriyo
    yani devamlı kırmızı yanıyo, bunu tv tamircisi yapar mı?
  • sorunlu arabalar olduğuna inanmıyorum 4 yıl tipo kullanmıştık 99-2003 arası hiç sorun çıkarmamıştı...şuan ise 10 yıl üzeri tüm araçlarda bazı sorunlar olabilir sadece tempraya özgü değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jagler_78

    benim tiponun kapılar açık gösteriyo
    yani devamlı kırmızı yanıyo, bunu tv tamircisi yapar mı?


    Aynı zamanda lamba arıza göstergeleride uyarı veriyorsa yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.