Şimdi Ara

Temmuz asgari ücret 6.000-TL, 2023 ocak 8400-TL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
0
Favori
10.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asgari ücrete ara zam, işsizliği daha da artıracak. Şimdi, "ama biz mi enflasyonu çıkarıyoruz, zam gelsin" diyenlerin bir çoğu elindekinden de olacak, işsiz kalıp, öyle aranacak. Çoğu hizmet sektörü çok rahat işçi çıkarır. Misal, benim elemanım olsa kesin çıkartırdım. Zira dolar 8 ken 5000 aldığım müşteriden, dolar 16 hala 5000 alıyorum. Zam yapmak istemiyorlar. Ya da çalışmayalım yapıyorlar. E benim gelirim aynı kalırken, giderim 2 kat artarsa batarım.


    Gerçek örnek vereyim, dolar 5 lira iken 1000 lira aldığım müşterim bugün dolar 17 lira, 1500 tl veriyor. Yarıdan fazla kaybım var. Yarın elim sağlamlaşsın bırakırım hepsini ama işte kısmet olmuyor. Ben de iş azaltıyorum.

  • Bugün alacağınız tüm ürünlerin fiyatını not edin.

    Sonra pazartesinden itibaren tekrar karşılaştırın


    Seneye seçim olduğundan AKP ,kagıt ve mürekkeb olduğu sürece bol keseden basıp verecektir. Oy deposu asgari ücret ve memurlar neticede.


    Bazı davarlar bir türlü anlamıyor, asgari ücrete fahiş artış demek enflasyonun sürekli azması demektir.

    senin maaşın 6000 tl olur ama , yarın ekmeği 10 liradan alırsın.


    1 milyondan asağı evi bırak kümes bulamazsın

    100 bin liraya 52 cur motorsiklet dahi bulamazsın.

    kısacası eline geçen 6000 tl, seni daha da fakirleştirecek.

    işçi çıkarmaların artması ve iflasta tuzu biberi


    sonra "Reis zam yaptı" diye sadakanın gereğini yerine getirip oy verip başta tutmaya devam edersin.


    enflasyonu önleyici paketlere ihtiyaç var , erekte edecek değil. temel ürünlerde vergini sıfırlanması gibi, işçi maliyetlerinin azaltılması gibi, kamu iştiraklerinin ortaya çıkması gibi.

    Bu zahmetli yoldur ama kalıcı bir yoldur .Enflasyonla mücaadele böyle yapılır


    Venezuela yılda 7-8 kez ücret zammı yapmıştı, sonra gördük ki biz bavul parayla tuvalet kagıdı dahi alınamıyor.

    90'ların enfslayon canavarı çakmaktaşların Dino'suydu, AKP'nin enflasyon canavarı ise Godzilla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Haziran 2022; 10:39:30 >




  • Akşamdan beri çoğu yayını izledim, hem CNNTürk hem de HaberTürk’te yapılan açıklamalarda dediler ki, aynen aşağıda aktarıyorum. YouTube’dan da izleyebilirsiniz.

    Dünkü komisyon toplantısında hükümet %20-25 bandında bir zam yapalım, SGK primlerine de dokunmayalım demiş. TİSK kabul etmiş (İşveren tarafı), Türk-İş reddetmiş (İşçi tarafı). Daha yüksek zam gerekli demiş. Türk-İş, enflasyon oranında zam bekliyor (%40)

    Hem Türk-İş hem de TİSK, SGK primlerinde hükümet düşüş yapsın, asgari ücretlinin cebine daha fazla girsin demiş; bunu da hükümet reddetmiş, zira zaten yılbaşında asgari ücretten hem gelir vergisi hem damga vergisi kaldırıldığı ve diğer çalışanlardan da bu bantta vergi alınmadığı için gelirin düştüğünü, üstüne üstlük bir de SGK primleri de devlete yüklenirse hazinenin yükünün çok ciddi artacağından dolayı bunu kabul etmemişler. Dün bunu HaberTürk’te söyledi Ahmet Kıvanç.

    Aslında eğer SGK primlerinde indirime gidilse, işverenin maliyeti yüzde 25 artıyor (İşveren buna okey), asgari ücrette totalde yüzde 40 artarak, 6000 TL oluyor. (İşçi tarafı da buna okey) ama hükümette bu yükü sırtlanmak istemiyor, yeterince fedakarlık yaptık demiş.

    Eğer hükümet tarafı yılbaşındaki gibi fedakarlığa hazır olsaydı, 6000’i görebilirdi asgari ücret ama şu koşulda SGK indirimi olmayacak gibi duruyor. Bunu da anlamak lazım aslında sonuçta bu SGK primleriyle, işsizlik maaşları, emekli maaşları, gss falan fonlanıyor.

    Eğer hükümet tarafı SGK indirimine gitmez ise, bence pazarlık hükümet ve işveren tarafının imzasıyla %25’te kapanır. 5300 TL’yi biraz aşan bir asgari ücret olacak diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Ayaklarına sıkmış olurlar.


    RTE nin önüne bu koyulduğu zaman bu ne kardeşim der.

    %40 bekliyorum ben en az.


    Ayrıca toplantı basına kapalı yapıldı.

    O zaman içerde bu adamın yani Ahmet Kıvanç'ın kulağı var?

  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    İçeriden gelen bilgi bu şekilde dedi. Aynısını AKP’nin kadrolu gazetecisi Zafer Şahin’de söyledi ilk gelen bilgi yüzde 20-25 civarı dedi CNN Türk’te. Bende onların dediklerini aktarıyorum, illaki doğrudur demiyorum. Göreceğiz bakalım az kaldı.


    Bende özel sektörün rezilliğini dibine kadar yaşamış birisi olarak asgari ücretle çalışan insanları çok iyi anlayabiliyorum. Umarım kallavi bir zam yapılır. En azından kredileri erir, günün sonunda evine bir ekmek fazla götürür, bir nefes alır. Bu canına yandığımın enflasyonu zaten her şekilde yükseliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt

    Aynen.


    Ocak zammındada aynı böyle şeyler konuşulmuştu.

    Algı yapıldı işte %35 felan dediler zart zurt.

    Sonra rte çıkıp %50 dedi sonra şak şak şaaak alkışlandı.


    Şu an bence yine algı yapılıyor, %20-25 dediler ama reis çıkıp %40 yaptı dedirtmek amaç.


    Aynı olayı MTV'dede yaptılar. %40 zam dediler, rte çıkıp hayırdır dedi %25'e indiriyorum dedi.


    Aynı olayı yaşayacağız, bu akşam açıklanması pek beklemiyorum ama yarın akşam rte kesin açıklayacaktır.

  • %20-25 kesin olarak görülmekte zaten şu anki senoryada 5.300-TL


    Ama dediğiniz gibi reis çıkar enflasyon şu ben halkımı ezdirmem yılbaşında gereken yapıldı şimdi de yapılacak % 40 diyebilir bakalım tabiki sonuç neyi getirecek o zamana kadar yarın akşam üstü açıklanacaktır.

  • 5500 yapıldı. Beklentiler kadar oldu, süpriz yok.

    325 Dolar ediyor şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik kaç kat atacak acaba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat şartlarına göre çok az yapıldı kazanan yine işverenler oldu.

  • Kazanan yine patron kesimi oldu..


    Bu "kaçak göçmen ucuz ihçi" furyası devam ettirildikçe ve desteklendikçte işsizlikte artar göçmen sorunuda sürer.Asıl odaklanılması gereken ucuz kaçak ihçi çalıştıran patron kesimini deşife ve ifşa etmeye yönelik olmalıdır.Ülkedeki sığınmacıların hemen hemen hepsinin kolayca ucuza iş bulacak ortamı bulmalarınında en büyük sebeblileri bu patron kesimidir.En düz mantıkla,iş bulmakta zorlanan bir sığınmacı ülkede neden durmak istesin? daha geçen gün Gaziantep'de bir siyasinin kendi tarım alanlarında 2000 kaçak sığınmacıyı ucuz şekilde ballandıra ballandıra anlatması gelinen son noktada patron kesiminin sığınmacıları parayı sever gibi sevivp kollamasına en güzel örneği teşkil etti dolayısıyla bu patron kesimine dur diyecek bir güruh var olmadığı sürecede bu devran döner yine.


    O sırtı övülen TÜSİAD bileşkelerinin ellerini avuşturup bu sistemi destekler şekilde suskun ve vurdumduymaz olmaları asgarinin 5500 tl olup olmamasını pek umursamıyorlar şuan zira 2000 tl ye bedavaya ucuz sığınmacı ihçi kapıda beklerken bu patron kesimi neden ülke insanını işe alıp ekstra cebinden para çıkarsın? Bu güruha tek laf eden bir siyaside yok ne yazıkki..





  • Temmuz asgari ücret 6.000-TL, 2023 ocak 8400-TL

    Dün yazdığım yorum gerçekleşmiş. Hükümet SGK primlerinde hiçbir indirime gitmemiş. Bu yüzden toplantı sonunda Türk-İş başkanının yüzü düşüktü ve hiç konuşmadı, hatta sitem etti. İşveren bu kadar da zam yapmak istemiyordu, %25 maksimum diyordu, Türk-İş en az %40 diyordu ama SGK’da indirim yapılmayınca %30’a mecburi okey verilip konu kapatılmış.

    Yalnız dikkat çeken husus, brütün 6471 TL olması. Neredeyse 1000 TL işçiden kesilen SGK primi var. Erdoğan, seneye seçimi kazanabilmek için Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerinde bu kozunu %100 oynar ve bu 1000 TL’yi de kaldırır, üstüne ekstradan bir yüzde 30-40 daha zam koyar ve gerçekten de asgari 8500 TL’yi geçebilir yeni yılda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 1 Temmuz 2022; 18:5:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    eğer ekonomik şartlar böyle giderse-ki gidiyor- yıl başında ne akp kalır ne bir şey. açlıkla karşı karşıya millet. şaka değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    en az 1 yıl daha Erdoğan ve AKP başta maalesef, bir yere gittikleri yok. Bu kararla beraber erken seçim olayı da rafa kalkmıştır, beklenti çok yüksekti en az 6000 bekliyordu millet. Yüksek açıklansa seçim var derdik ama dağ fare doğurdu.


    demekki son kurşunu yılbaşında atıp tarihi zam yapacaklar asgariye. Ben ciddi ciddi 8500-9000 gibi rakamlar bekliyorum yılbaşında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    valla açıkçası, bu kış elektrik ve doğalgaz faturasını mı ödesek, kirayı mı yatırsak , şeklinde ikilemlerin çok yoğun yaşanacağı bir zaman olacak. sosyal intihardır bunun adı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 1 Temmuz 2022; 18:20:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim ayından sonrası için olacakları yazmayı hiç istemem fakat hazır olun demekten başka bir çare yok.

  • Aslında olan

    Temmuz asgari ücret 6.000-TL, 2023 ocak 8400-TL
  • İşçisine değer veren işletmeler zaten hükümeti beklemeden işçisine güzelliğini yaptı bile. Geriye fırsatçılar ve gözü doymayanlar kaldı onlarda şimdi kalifiyeli elamanlarına asgari ücretin üstüne 100-200 bir şey ekleyip lütufmuş gibi sunar gelen zamlarla kazancına kazanç katmaya devam ederler.

  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    İçlik giyin, elektrik-doğalgaz faturasını unutun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doory kullanıcısına yanıt
    ülkemizde pek çok yerde, kışın eksi 20-30 görülüyor. değil içliği giymek, bir yerine içlik monte etsen bile kar etmez. üstelik konut krizi ile birleşince, kızılca kıyamet senaryosudur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.