Şimdi Ara

temizlikyolda.com tarzı bir websiteyi nasıl yaparım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Elektronik ticaret yapmaya karar verdim. Daha farkli bir konuda site tasarlamak istiyorum.
    Temizlikyolda.com gibi belirli olan seçeneklerden birini seçicem ve devam butonuna basıcam. Daha sonra şehir seçilecek ve o şehirdeki ilçe ve semtler seçilecek. Ve seçtiğimiz semtteki firmalar aşağıda listelenecek. Yemeksepeti de aynı mantık. Ama temizlikyolda sitesi kadar basit bir arayüz olacak.
    Acaba wordpress veya benzeri programlar ile hazır web tasarımlara eklentiler ekleyerek bunu yapabilir miyim?
    temizlikyolda.com tarzı bir websiteyi nasıl yaparım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockyemin -- 12 Haziran 2017; 7:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Belirttiğiniz siteye baktım, söylediğiniz gibi yemeksepeti mantığında. Bu site aslında sepet mantığı ile hazırlanmış klasik bir e-ticaret sitesi. Üye olunuyor, sepete ürün (hizmet) ekleniyor ve alışveriş yapılıyor.

    Buna benzer bir sitede Opencart, Magento, OScommerce gibi e-ticaret platformları kullanılabileceği gibi, Wordpress üzerine kurulacak Woocommerce gibi bir e-ticaret eklentisi de kullanılabilir.

    Görüntüsüne gelirsek, bahsettiğiniz şey aslında bir tema. Kullanacağınız platforma karar verirken, öyle şehir ve hizmet seçerek adım adım ilerlenen bir tema arayacak veya bulamazsanız özel tasarlatacaksınız.

    Kişisel tahminim buna yakın bir tema bulup yapabilme veya yaptırabilme ihtimalinizin olduğu yönünde fakat buna ya emek ve zaman, ya para, ya da hepsini birden harcamanız gerekebilir.

    (Peşin Not: İş teklifi olarak anlaşılmasın, ben ilgilenmiyorum.)
  • Anladim hocam. Bencede yapılabilir gibi duruyo ama işte şehir ilçe semt ekleme özelliklerini bir turlu bulamadim. O bahsettiginiz eklentide var midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklentide var mıdır bilmiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım; şehir vs bilgiler seçerek adım adım ilerlenen, hizmet satılan bir site olacak. Yukarıda yazdıklarımın hemen hepsi aynı işleri yapıyor. Tema bulmanız önemli.

    Örneğin Opencart kullanacaksanız tırnaklar olmadan "opencart themes" veya "free opencart themes" diye tema sitelerini aratıp tek tek bakabilirsiniz. Örneğin şunlar gibi siteler:

    http://www.zerocarts.com/tag/top-free-opencart-themes
    https://www.fastcomet.com/free-opencart-themes

    Wordpress + woocommerce kullanacaksanız da woocommerce temalarını aratabilirsiniz. Ayrıca woocommerce'in başka bir çok eklentisi daha var ama son baktığımda ücretleri bana yüksek gelmişti.

    Dediğim gibi, bu standart bir alışveriş sitesi. Şöyle düşünün, ürünler yerine hizmetler yazılmış. Mesela "X marka LCD monitör" yerine "X Ev temizliği" gibi... Bunun arka planında çalışan yazılımda muhtemelen kategori, etiketi vs vardır. Mesela kategorilere "Kuru temizleme", "Ev temizleme", "Ofis temizleme", "Ütü" yazarsınız. Etiketlere "İstanbul", "Ankara", "İzmir" yazarsınız. Ürünü "X firmasından ev temizliği" şeklinde girersiniz, sonra o ürün için "Ev temizleme" kategorisi ve "İstanbul" etiketiyle kayıt edersiniz.

    Bahsettiğim tüm yazılımlarda da işler böyle yürür. Sonra Ön yüzde görünen ise sadece bir temadır. Bulacağınız veya özel yaptıracağınız tema, kullanıcıya adım adım bir kategori ve şehir seçtirir. Seçimin sonucunda bir query yapıp sonucu ekrana basar. İşte alışveriş siteniz.

    Böyle bir şey yapmak için yukarıda yazdığım alışveriş sitesi yazılımlarının hepsini (ve daha fazlasını) tek tek kurup, tüm özelliklerini inceleyip, işinize yarayabilecek şeylere bakmanız gerekecek.

    Ben sadece genel bilgi vermiş oldum. "Şununla yapabilirsin" diyecek bir arkadaş çıkarsa direkt ona yönlenebilirsiniz. Özetle tekrar söyleyeyim, tema sitelerini arayacaksınız, benzer bir şey göremezseniz yapacak veya yaptıracaksınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.