Şimdi Ara

Temel Kotil: “Milli Muharip Uçak 2025’te ilk uçuşunu yapacak ve 2029’da envantere girecek” (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu trollere ilk şunu sormak lazım Altay tankı ne zaman istenildi 2007’de yıl kaç 2021 kaç yıl olmuş 14 elde ne var hiçbir şey. Tank motorunu bile yapamamisken avci uçağı gibi çok komplike bir sistemi üretmek öyle kolay mi? Dünya devleri bile 10 sene test ediyor sen 5 senede uçağı uçuracağım diyorsun kim inanır buna saflar tabii ki. Uçak dediğiniz şey tak motoru yap gövde kanadı uçsun bir şey mi? İha gibi basit zannediyorlar. Bu uçağın en erken envantere girişi 2035’dir ondan öncesi imkansız başka bir şey değil. İlk önce bir tank motorunu yapalimda daha sonra turbofan motora geçeriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.E.M.

    :) biz bunları çok okuduk merak etme, 2020 aralıkta da bir maaşlı ile Altay tankıyla alakalı tekrar görüşecektik ancak ortadan kayboldu. 2023’te de sana burada tekrar görüşelim demek isterdim ama muhtemelen maaşın kesileceği için gelemeyeceksin.

    ne maaaşı ya, nasıl bir ruh hali var sizde? sizden olmayan hemen maaşlı oluyor ..şimdi ben bi lanetleşme yapardım ama ceza alırım seninde yüregin kaldırmaz ...burası forum herkes fikrini hakaret etmeden söyler ama bir türlü insan taklidi yapamıyorsunuz

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    ne bütçe var ne teknoloji.20 ay önce altay tankı bitecekti.yerli otomobil 2010 dan beri yapılamadı.6-7 kere doğalgaz bulundu ama bi türlü yeryüzüne çıkamadı.atak helikopteri motoru dışardan gelen agusta vestland çakması.togg italyan pininfarina kopyası.2003 ten beri sürekli petrol ve doğalgaz bulunuyor ama nedense bir türlü çıkmıyor.Kadir inanır bey alın size liste kaynaklarıyla beraber https://www.evrensel.net/haber/412165/2003ten-bu-yana-en-az-30-kez-petrol-ve-dogal-gaz-kesfi-haberi-servis-edildi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 15 Mart 2021; 18:52:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pars.42

    ne bütçe var ne teknoloji.20 ay önce altay tankı bitecekti.yerli otomobil 2010 dan beri yapılamadı.6-7 kere doğalgaz bulundu ama bi türlü yeryüzüne çıkamadı.atak helikopteri motoru dışardan gelen agusta vestland çakması.togg italyan pininfarina kopyası.2003 ten beri sürekli petrol ve doğalgaz bulunuyor ama nedense bir türlü çıkmıyor.Kadir inanır bey alın size liste kaynaklarıyla beraber https://www.evrensel.net/haber/412165/2003ten-bu-yana-en-az-30-kez-petrol-ve-dogal-gaz-kesfi-haberi-servis-edildi

    yahu saçmasapan post kasıyorsun .. petrol dogalgaz çıktı diye zengin oalcagını yada petrole bogulacagınımı sanıyorsun ? biryerden çıkıyor ama ufak tefek bunlarda haber oluyor tutundugun dal bumu ?altay tankı bitti motoru alman vermedi şu an yapılıyor. otomobil saab platformu üzerinden yapılıyordu devlet tarafından 5 babayigit çıktı ve eletrikli oldugu için ona yönelindi üretecek fabrika yükseliyor ... anlamıyorum o onun kopyası o çıkmadı bu olmadı olana bak kardeşim... 10 sene sonra bırak 5 sene sonra utanacagınız sözleri sarfediyorsunuz (gerçi utanmassınız yag gibi üste çıkarsınız) marmarayada türlü çamur atıp ilk geçtiginiz gibi herşeye çamur atmayı bırakın biraz vatan sever olun





  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    utanacak şeyleri olan sensin bence .o yüzden profilin gizli. aç bütün saçmalıklarını okuyalım.benimki açık gizli değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 15 Mart 2021; 19:8:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pars.42

    utanacak şeyleri olan sensin bence .o yüzden profilin gizli. aç bütün saçmalıklarını okuyalım.benimki açık gizli değil.

    hala saçmalama ya devam ediyorsun ne göreceksin maaaş kartımı mı ?  ekle beni madem gör görecegin neyse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 15 Mart 2021; 18:31:6 >
  • Tutturmuşlar bir "Altay tankı da Altay tankı" Tamam proje başarılı olamadı. Bir çok sebebi var bu başarısızlığın. Bu; diğer projelerin de başarısız olacağı anlamı mı gelir?

    Ben de çıkar derim ki Almanya'nın Fransa'nın başarılı olmadığı İHA / SİHA alanında biz harika ürünler yaptık! Araştırın, bakın da görün, geliştirmeye çalıştırdıkları İHA ların nasıl çuvalladığını. Hem de savaş uçağı yapan bir ülke yapamadı bu İHA ları! Buna ne dersin? Demek ki bu millet bir şeyi çok isterse yapar, elinden kurtulmaz! Yeter ki içerdekiler takoz olmasın!

    Hem siz, Türk tarihi de mi okumadınız yahu! Nedir bu eziklik? Nedir bu aşağılık kompleksi! M.Kemal'i mandaya ikna etmeye çalışan zihniyetten yok farkınız.


    https://www.yenisafak.com/foto-galeri/ekonomi/fransanin-silahlandirmak-istedigi-ihasi-patroller-yine-cakildi-2035829?page=2


    https://www.haber7.com/dunya/haber/3064436-turkiyeden-almanyaya-surpriz-iha-teklifi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 15 Mart 2021; 20:1:20 >




  • he canım he.

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Birader ben fikrimi ortaya söyledim sen atladın bir de ‘okuduğunu anlamıyorsun’ diye hakaret ettin.

    Senin eğitimin, iş hayatı tecrüben nedir ki sen böyle herkese sallıyorsun, insansız uçak kolay falan atıp tutuyorsun?

    Konuyla alakalı teknik bir argümanın varsa yaz yoksa öyle kefen giymiş tipler gibi bilmediğin konularda ileri geri konuşma!
  • Mmu 2011 yılında kavramsal tasarımı başladı, 2029 da uçak teslim edilecek deniyor. Demek ki 18 yıllık bir serüven olacak. Bir uçak geliştirmek için makul gözüküyor. Ayrıca fabrika daha yok diyen arkadaşlara f16 ların modernizasyon yapıldığı yer adres olarak gösterilebilir. Ayda 2 tane üretilmesi için orada yer ayarlanabileceğine eminim ki inşaat sektöründe ki kabiliyetimiz 1 yılda yeni yer yaptırır ihtiyaç duyulursa. Hurjeti takip etmek lazım. Eğer orası az sorunlu geçerse mmu daha rahat ortaya çıkarılabilecektir. Burada en önemli konu motor üretimi. 2030larda da o konu tamamiyle çözüleceği ümidindeyim. Teorik olarak bilgi tam, gerisi metalürji meselesi, bu tempoda gitsin kafi, mutlaka ürün çıkar.
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    ufak atta civcivler yesin araplarla karıştırıyorsun...

  • 2021 Yılındayız ve 4 Sene Sonra Uçacak Yani Bu Uçak..... Azıcık Gerçekçi Atmaya Davet Ediyorum......

  • Eğer projeden desteği kesmezlerse program sarksasa bir şekilde yapılabilir
  • Projenin mevcut durumu goz onune alininca hic gercekci bir takvim degil. Ilk prototip ucusu ile envantere girme suresi arasinda 4 senelik bir sure basli basina KOMIK. TAI'de 3 ay staj yapmis yeni mezun muhendisin bile bilecegi bir gercegi genel mudurun bilmemesi absurt.


    Gerceklikten uzak takvimin uzerine bir de AKP'nin benzer konularda daha once soyledigi sayisiz yalan goz onunde bulunudurulunca ne yazik ki halki kandirmaya yonelik bir hayal olmaktan oteye gidemeyen bir iddia.


    Keske inanilabilir olsa, mutlu olurum.

  • Çıkınca konuşuruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: STMUS

    Yeni nesil bir savaş uçağı yapabilmek bu kadar basit mi anlamadım hala. Bu alanda tecrübesi nerdeyse Türkiye'nin kurulma dönemine kadar giden ülkeler f-35, su-57'yi hala oturtamamışken biz nasıl bu kadar kesin tarihler verebiliyoruz. su-57 ilk uçuşunu 2010 da yapmış daha servise alınmamış f-35 2006'da yapmış o da yeni yeni giriyor servise. Biz daha ortada olmayan uçağı 2025'e kadar ilk uçuşa hazırlayıp 4 yıl sonra da envantere sokabiliyoruz.  

    Yobazların hayali icraatları hep çok hızlı olur ama zaman geldiğinde ertelerler geçiştirirler sonunda herkes unutmuş olur yada yapılmış varsayar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 15 Mart 2021; 23:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazuya58 kullanıcısına yanıt

    ironi yaptım hemen atladın

  • homebird kullanıcısına yanıt

    Arkadaş bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.ilim gökden inmez ,tahsil edilir.Ben 47 yaşında makina mühendisiyim.Bugün tank üreten ülkelerin çoğu ,bu işe 1930 lu 1940 lı yıllarda başladılar.Altay tankı denen tank k2 black panther çakması.yollarda gördüğün doğan,şahin otolar fiat regeta.murat 124=fiat 124 ,murat 131=fiat 131.Tank üretmek için en az 10 yıllık ar-ge lazım.Taşıma suyla değirmen dönmez.motorunu üretemiyorsan ne tank ne helikopter ne uçak üretemezsin o motor için istediği fiyatı çeker göndermez isterse ambargo koyar gene göndermez.tank yapmayı bisiklet yapmak gibimi sanıyorsunuz.Çabuk Üretmek için üretim teknolojisini tamamen almak lazım fakat sana vermezler.Dünyada ilk 400 e giremeyen doğru dürüst bilim üretemeyen eksi netle öğrenci alan üniversitelerinle hiçbir yere gidemezsin.Bu işler ciddiyet ister 207 üniversite yerine adam gibi eğitim veren hazineden bol kaynak alan 27 tane üniversite türkiyeyi kalkındırmaya yeter.benim isyanım Siyasi rant için şunu üretiyoruz bunu üretiyoruz yalanlarına.2025 yılına bir savaş uçağı üretmek için öncedende üretiyor olman lazım bilgi birikimi lazım ,sıfırdan başaldığında en az 10 yıl sürer oda paran varsa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 15 Mart 2021; 23:16:28 >




  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Bravo

  • Altay tankı projesi 2009 başladı hala seri üretime başlanamadı misliyle zorlu uçağın 8 yılda biteceğine inanıyorsanız geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.