Şimdi Ara

Temel bilim okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 11in başında yks çalışmalarıma bilkent fizik hedefleyerek başlamıştım. Bi mucize olmazsa orayı tutturamayacağım ama odtü, boun gibi yerleri büyük ihtimalle tutturabileceğim. Sene içinde bilkent fizik tutmazsa odtü fizik yazıp keyfime bakarım diyordum ama çevremde kime fizik okuma konusunu açsam kahkaha atıyor. Yakın arkadaşımla konuştuğum zaman o bile "maddiyatı dert etmeyeceksen ve geçim problemi çekmeyecek bir durumdaysan (kısaca babanın parası varsa) okunur, yoksa zor" dedi. Bu durumda ben de tıp düşünmeye başladım, ama biyoloji o kadar ilgimi çeken bir alan değil. Yks çalışırken en şevkle çalıştığım dersler fizik ve matematikti. Sınav senesi sadece krebs döngüsünü ve fotosentezi öğrenirken bile bu kadar fıttırmışken tıp yazarsam hayat biter mi diye düşünmeden edemiyorum. Ama öte yandan fizik okursam her ne kadar seviyor olsam da o kadar ağır fizik ve matematiğin altından kalkabilir miyim emin olamıyorum. Neticede ortaokul mat harici hiçbir olimpiyat tecrübem olmadı, yks müfredatı harici çok bir temelim de yok. Tecrübeli forumdaşlarım bir nebze de olsa yol gösterebilirlerse çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• baban zenginse okunur yoksa tıp veya yazılıma yönel.

• Babam zengin değil

• fizisyen kullanıcısına yanıt

o zaman okunmaz

• Tıp okumaktan hoşlanmayacağını düşünüyorsan tıp yazma. Sevmeyerek okuyabildiğin bir bölüm değil, sürünürsün.

• Bence kimya okunur da fizik ve biyoloji için aynı fikirde değilim.

• jiijii kullanıcısına yanıt
    Neden hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimya bölümü okunur mu?
    8 yıl önce açıldı
    Temel bilim okumak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

iş imkanı fazla hocam kimyasal üretimin olduğu her yerde mikro ölçekte kimyagere ihtiyaç var. Bir ilacın sentezinden tut çimento üretimine kadar geniş bir yelpaze.Fizik ve Biyoloji için aynı şey söylenir mi bilemiyorum onlara hakim değilim ama kimya bir tık daha avantajlı bence.

• 11.sınıfta bende ODTÜ fizik hayaliyle çalışmaya başlamıştım ama şuan tercih listeme fizik yazmayı düşünmüyorum. Elektrik-Elektronik daha mantıklı geldi hem fizikle uğraşma hem de iş bulma açısından daha kolay bence düşünmelisin.

• sadece fizik mantıksız ama fizik- elektrik mantıklı. Yan dal ya da çift ana dal okumak lazım. Temel bilim bursu da artık tatmin edici değil.

• İdealist olmak gerekiyor, yoksa tek başına temel bilimin iş imkanı sınırlı. Ben Türk dili ve edebiyatı bitirdim, şimdi tarih okuyorum. Önceden yazmıştım bölümlerimi, eğer şimdi üniversiteye başlasam ya direkt İktisat okurdum ya da Hukuk. Büyük ihtimalle İktisat okur, özel iş sahibi olmaya çalışırdım.

Not: Hiçbir şekilde yönlendirme ve bölüm tavsiyesi yapmıyorum arkadaşlar. Sizin tercihleriniz sizin için önemli olmalı. Benim cevap vermem çok da mantıklı olmaz. Ben sadece kendi alan seçimlerime dair yazıyorum.

• Artık forumda beni gören direkt ne yazacağımı biliyor. Tıpı seviyorsan yaz yoksa yazma. Kafandaki soru işaretini gidermek istiyorsan 2.basamak donanımlı bir hastanenin (BT, MR vs) aciline akşam 5 ile gece 1 e kadar takıl doktorların ne yaptığını gör. Sarıyorsa okey ama sarmıyorsa düşünme. Ayrıyeten textbooklar var onlara da bakabilirsin. Temel bilimlerde biyokimya fizyoloji vs bak, klinikte dahiliye ye bak birkaç haftanı buna ayır oku incele kitapları en azından emin olursun..

• Hocam sadece tıp değil, o seviyede beğenmediğin hiçbir bölümü yazma. Neredeyse her bölüme girebilir olup, mutlu olmayacağın bir yeri yazmak kendine çok büyük ayıp olur.
    Bunun dışında, temel bilimde ailenin maddi hali iyi olursa iyi olur, aksi hikayeler de vardır ama daha azdır. Sonuçta doktora sonuna kadar falan bir finanse etme gereği olabilir.
    Tüm bunların dışında, unutmayalım ki, insan en çok tutkulu olduğu alanı becerir. İlgi duymadığı alanlarda da -kesin değil, ama büyük ihtimal- vasat olur.

• fizik okuyanlar genelde yurt dışına gitmeye çalışıyor ya da akademi çok iyi bir sıralama yapmışsın gibi zaten bize çok söz söylemek düşmezde eğer ben kendi ekmeğimi kazanmak istiyorum diyorsan temel bilimlere türkiye de ekmek çok az var ,tıp maaşı belli işe girişi belli vs yani olaya sadece maaş olarak bakıyorsan tıp daha mantıklı fakat iş + maaş kombinasyonu olarak bakıyorsan eem gibi mühendislikler daha mantıklı fiziktense

• Benim de ana hedefim yurtdışına kasıp orada akademik çalışmalar yapabilmekti zaten ama bunu yapmak ne kadar zor onu bilmiyorum. İnternette herkes tarafından bilinen birkaç örnek var ama kendimi onlarla kıyas edemiyorum çoğu ilk 100 ilk 1000 falan yapmış zaten belli olan tipler.

• Up

• Bence riske girme temel bilim biraz risk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de biyolojiyi bıraktım

• Yigido058000 kullanıcısına yanıt
    Siz niye bıraktınız hocam

Gelecek göremedim hocam.Mezunlarıyla konuştum maalesef içler acısı durum.Ben de iş imkanı çok çok daha fazla olan vete geçtim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.