Şimdi Ara

Tembel Türk Gençliği (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
19
Favori
7.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu 5 kere gördüm tembellikten yeni yazıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Apollon

    Hocam ttnet dil öğrenme linkini alabilir miyim ?

    Gönderdim, hayırlı olsun, umarım devam ettirip sonuna kadar götürürsünüz.

    banada lütfen link yollayın ..
  • Linkler gönderildi arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Linkler gönderildi arkadaşlar.

    Teşekkurler.
  • ttnetli olmak mi lazim bunu kullanabilmek icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackwar19

    ttnetli olmak mi lazim bunu kullanabilmek icin

    Hayır, başkasının ttneti üzerinden de alabilirsin
  • arkadaş çok mantıklı yazmış kendisi için birşeyler yapabilen ya da ilersini düşünen insanlar aramızda oldukça az. Mesela kendimden yola çıkarak cevpa vereyim gidipte solidworks ögrenmeye harcayacağım zamanı dota diye abuk subuk bir oyuna harcıyorum. Neden sorusuna cevap bile yok. Kendimiz için faydalı olacak şeyleri geri tepiyoruz. İlla zorla yaptıracaklar ki o zaman yola geliriz. Konu takibindeyim güzel yorumlar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: jizzy quatily

    sanki imkanı verdilerde biz yapmadık... gören de sanacak ki evde uranyum var toryum var ben parçalamıyorum :) Bunu yapmak için alt yapı lazım. Alt yapı için eğitim sisteminin süper olması lazım. daha nasıl anlatayım bilmiyorum ki :)

    Valla şu an yaptığın şey tamamen tembelliğine bahane olmaktan başka bir şey değil. İmkandan çok ne var, elinde internet var mı? elinde bilgisayar var mı? Julian Assange bir xp bilgisayarla Pentagonu ele geçirdi, sen elindeki bilgisayarı film, oyun, müzik için kullanmaya devam et.

    Daha başka şekilde anlatamazsın, bak ttnet 229$ programı sana 1 liraya veriyor daha ne istiyorsun, paraya da bahane bulamazsın.

    4.90 tl ye veriyor 1 tlye değil. Ttnet içinmi çalışıyorsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mæster

    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mæster

    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Sizce o kadar alimi 1 kişi mi astı yoksa bir zihniyet mi astı? Sizce 80 olaylarında sağdan soldan binlerce insanı bir kişi mi öldürdü yoksa bir zihniyet mi olayları çıkardı? Hiç bir şey tek bir kişiden çıkmaz. Çanakkale sadece Rahmetli Atatürk tarafından kazanılmadı, bu bir millet savaşıdır. Ama o alimler bir zihniyetin kurbanı olmuştur, İngiliz sömürgesinin baskısı altında yapılmıştır, aynı Afrikada olduğu gibi. Çanakkale geçilmedi ama İngiliz ordusu İstanbulu ele geçirdi nihayetinde, DURUP DURURKEN niye çekildi. Buraya kendi sistemlerini yerleştirip gittiler. Şimdiki eğitim sistemi onların eseri.

    Evet gerici zihniyete karşılık olarak asıldı. Çağdaş inkılapları benimsemeyeyip hatta bir de onlara karşı halkı kışkırtan ayaklanmasına neden olan zihniyet asıldı ve o dediğin ingilizlerin yardımıyla bu sütten çıkmış ak kaşıklar isyan etti ve sıf yine onların yüzünden musul'u kaybettik kazanan yine ingilizler oldu. Çanakkale'yi elbet Atatürk elini kolunu sallaya sallaya kazanmadı ama halkı birleştirdi onu yönetti ve askeri dehasıyla da yenmeyi başarabildi. İngiliz ordusu da zamanın osmanlı padişahı yüzünden işgal edildi. Hele hele şu son cümleniz he yok geldiler kendi eğitim sistemini koyup gittiler. Ne mantık var ne de başka bir şey öylesine yazılmış bir laf olmuş o.

    Şimdi sen birileri zihniyetinden dolayı asılabilir'i savunmuş oldun? Bu ne kadar doğru bir karar sizce? O zaman Müslüman bir ülke Ateist zihniyetleri de asabilmeli, çünkü ona göre de ateizm gerici bir zihniyet. Bu nasıl bir çelişki açıklamanızı bekliyorum, halkı kışkırtmak derken Bediüzzaman eline silah mı aldı örneğin devlete karşı? Yıllarca sürgünlerde yaşadı? Şapka inkılabına karşı çıktı diye İskilipli Atıf Hocanın asılması sence ne kadar adil bir şey?

    Senin gericilik dediğin, Şapka Takmamak mı? İnsanlara dini öğretmek mi? Kuran okumak mı? Çünkü Kuranların yakıldığını bizzat benim dedem anlattı. Yani bunlar gericilik mi oluyor? Bu yüzden insanların asılması İLERİCİLİK mi oluyor?

    Musulu kaybettik diyorsun ama şimdi Diyarbakırda, Hakkaride petrol bulunduğu zaman beton döktürüp kapatmak zorunda kalıyorsun! Bu mudur özgürlük? Kendi enerjisini madenini kullanmamak mı?

    İngilizler İstanbulu alıp geri çekildiler öyle mi? Hiç bir şey almadan. Şimdiye kadar neyimiz kullanabildik, yıllarca yağ ve tüp kuyruklarında bu millet eziyet çekti. İngilizle aya uydu gönderirken.

    Evet eğitim sistemimizde öyle bir büyük bir sorun var ki anlatılmaz. Üniversite 1.Sınıf müfredatı Türk dili edebiyatı 1. Dersinin konusu. BÜYÜK ÜNLÜ KÜÇÜK ÜNLÜ uyumu. Bu sadece örnek. Sömürge bir devlet olduğumuzu kabul edin artık, yıllarca bu devam ett, yavaş yavaş bir hareketlenme oluyor.

    Hayır kardeşim. Herkes herkesin fikrine saygı duymak zorunda. Ama sen gerçekten o adamlar saf saf biz bu inkılabı beğenmedik diye durduklarını mı sanıyorsun? Laflarımı çarpıtıp çarpıtıp cevap vermeyin. Yeniliğe ayak uyduramadıkları gibi halkı da kendilerine çekip Atatürk ve devrimlerine karşı çıkmışlardır. Al şu savunduğum iskilipli paşa'nın dediğine bakalım;

    “İngilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanları musallat ettiniz. Şimdi oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar” diyerek kuvay-i milliye harekâtını reddetmiştir

    Kaynak: yunus Nadi, Ankara’nın ilk günleri, hisar matbaası, İstanbul 1995, sayfa 117–118

    İskilipli atıf hoca? nın hayatından biraz bahsedelim
    .
    1876–1926 yılları arasında yaşamıştır. 19 Ocak 1919 Şeyh-ül İslam Mustafa Sabri ve Sait Nursi gibi kişilerle birlikte, “cemiyet-i müderrisi’ni” kurmuş, cemiyete 2. başkan seçilmiştir.
    Sonra cemiyetin adı ‘İslam teali cemiyeti olarak değiştirilmiş, Mustafa Sabri’nin şeyh-ül İslam olması üzerine Atıf hoca cemiyet başkanı olmuştur.
    NOT: aynı zamanda Mustafa Sabri 1920’de kurulan İngiliz muhipleri cemiyeti’nin üyesidir. İngiliz muhipleri cemiyetinin kurucusu ve başkanı İngiliz casusu, rahip Robert frew’dir.
    O günlerde İngiliz muhipleri cemiyeti halkımızı “ hilafet ve din” adına kuvay-ı milliye aleyhine ayaklandırırken, İslam teali cemiyeti, padişah ve İngiliz işbirlikçileri ile aynı safta olmuştur.
    Atıf hoca aynı zamanda alemdar gazetesinin yazarlarındandır. Mustafa Sabri ve vahdettin ikilisi “Atatürk ve kuvay-ı milliyecilerin ölüm fermanı fetvası” yayınlanınca, Ankara müftüsü Rıfat börekçi ve çevresindeki ulemanın karşı fetvasıyla İstanbul’un fetvası hükümsüz kaldı. ( 11 Nisan 1919)
    Bunun üzerine Mustafa Sabri, Mustafa Kemal ve Kuvay-ı Milliyeciler aleyhine bir bildiri hazırlar ve bu bildiriyi teali İslam cemiyeti’nin yönetim kurulu üyelerine imzalatır. Sonra bu bildiri Yunan uçaklarınca vilayet ve yerleşim birimlerimize dağıtılır. Atıf hoca ve Tahir-ül Mevlevi’nin bu beyannameyi imzalamadıkları anlaşılıyor.

    Bu bildirinin içeriğine Atatürk’e yapılan hakaretlere bakalım:
    “Selanik dönmesi, yankesici, fitne, hain, işgalci, haydutçu, eşkıya, alçak, melun, cani, zalim, hırsız, canavar” gibi çok çirkin ve ağır ifadeler kullanılmıştır.
    Halkımız işgalcilerle savaşırken, atıf hoca’nın başkanı olduğu cemiyet bu bildiriye imza atmış, Atıf hocada bu cemiyetin başkanlığına devam etmiştir.
    Bu arada atıf hoca, “İslam kilidinin anahtarını, İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam âlemi için hiçbir tehlike yoktur” yazısıyla da dikkat çekmektedir. ( 14 Temmuz 1919 Alemdar)
    Alemdar gazetesi o dönem içerisinde milli direnişe balta vuran ve bu uğurda yayın yapan bir gazetedir. Atıf hocanın bu gazetede yaptığı yazılar da bu direnişi engellemek içindir. Atıf hocanın idam edilme sebebinin altındaki gerçekte budur. Atıf hoca din adına ya da devrime karşı geldiğinden idam edilmemiştir. Onun idamındaki asıl sebep, milli mücadeleye karşı takındığı genel tutumudur. Atıf hoca, istiklal mahkemesinin kararıyla, vatana ihanetten idam edilmiştir.

    Bunların hepsi aynı tas aynı hamam. Bana asla gelip de şunları savunma!

    O kadar yazı yazmama gerek yok. Onu idam eden devlet hatasını anlamış iade-i itabar etmiştir. Söze gerek yok hukuk konuştu.
    http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/02/24/iskilipli.atif.hocaya.iade.i.itibar/650565.0/

    Cok sasirmadim. Zihniyet ayni zihniyet. Onlarin torunlari basa gecti simdi de dedelerini ovuyorlar. Din ugruna vatani satanlar hala din ugruna vatani satuyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediklerine katılyorum ama bir noktayı unutuyorsun. herşeyden biraz var, hiçbirşeyden tam yok bu ülkede. işi biraz yükseltince çalışma alanı bulamazsın, kaynak bulamazsın.
  • Çok tembellim kabulediyorum.. ÜÜniversite okumaya geldiğimden beri yaptığım oolumlubirşey yok zzamanımı yatarak geçiriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: root_echo

    hocam link versene nerden giriliyor
    yalnız avatrındaki flashta bayağı yakıyor çalışkan bir türk genci olarak bayağı uğraşmışın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Öncelikle istisnaları çıkarıyorum. Bu nedir ya kimsenin iplediği falan yok hiç bir şeyi, başta kendini.

    Sabah akşam aynı şeyler, yat, kalk, sınava gir(Sadece Geçmek İçin), saçma sapan online oyunlar, boş muhabbetler(Kız, Siyaset), Kimsenin bir şeyler öğrenmek derdi değil.

    Örneğin TTNET'in bir özelliği var bilen yoktur Allah bilir. Oturduğun yerde 70 farklı kurs alabiliyorsun, dünyanın en iyi dil öğretme programını aylık 1 liraya kullanabiliyorsun.

    Araştırmıyoruz, yatıyoruz, tembelliz, armut piş ağzıma düş derdindeyiz. Bu millet böyle giderse daha çok sömürülmeye devam edecek.

    Yani şu donanımda olmasa varya umudumu keseceğim tamamen.

    Edit; İmla

    Doru söle sabah akşam yok şöle dil yok böle dil diye arayan kadın senmisin :D




  • Tartışmanın ekseni uzlaşmazlığa doğru kayıyor ve görünen o ki seviye düşüyor.
    bu başlık siyasi hesaplaşma başlığı değil,
    Başlığı açan arkadaşı tanımam etmem, ancak adam iyi niyetle bir şeyler söylemiş ve ttnetin bir uygulamsını beğenmiş ve bunu sizlerle paylaşıyor,
    ne diye saldırıyorsunuz?
    tembel olmak isteyen tembelliğine devam etsin, ancak onun bu kararına saygı duyalım,
    bir şeyler öğrenmek isteyen varsa da, buna da saygı duyalım...

    Toplum olarak bize neler oluyor arkadaşlar???
  • şu ttnet in siteye baktımda çöpmüş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Linkler gönderildi arkadaşlar.

    Bize yok mu ?
  • o değilde dersaneler niye kapanıyo?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Atayım, sadece ingilizce değil ki istediğin dili en kolay şekilde öğrenebilirsin. Ben Arapça ve İngilizceyi çalıştım. Sonuç Arapça ile Mısır Ürdün ve Suriye'ye gittim 1 sene hiç zorluk çekmeden oralarda yaşdım. İngilizce çalıştım aynı sistemle Ankara İngilizce İlahiyata yerleştim. Şimdi İspanyolca ve tezi de bu dilde vereceğim.


    Bunlara zamanında epey para harcadım ama şimdi ttnet kullanan ayda 1 lira verip sahip oluyor. Büyük nimet ama kimsenin haberi yok. Herkes oyun, boş konuşma, yeme içme yatma derdinde. DONANIM'da çok kaliteli insanlar var bu konun genelinde görebilirsiniz zaten.

    Pm attım.

    PM Lütfen hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mæster

    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mæster

    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Sizce o kadar alimi 1 kişi mi astı yoksa bir zihniyet mi astı? Sizce 80 olaylarında sağdan soldan binlerce insanı bir kişi mi öldürdü yoksa bir zihniyet mi olayları çıkardı? Hiç bir şey tek bir kişiden çıkmaz. Çanakkale sadece Rahmetli Atatürk tarafından kazanılmadı, bu bir millet savaşıdır. Ama o alimler bir zihniyetin kurbanı olmuştur, İngiliz sömürgesinin baskısı altında yapılmıştır, aynı Afrikada olduğu gibi. Çanakkale geçilmedi ama İngiliz ordusu İstanbulu ele geçirdi nihayetinde, DURUP DURURKEN niye çekildi. Buraya kendi sistemlerini yerleştirip gittiler. Şimdiki eğitim sistemi onların eseri.

    Evet gerici zihniyete karşılık olarak asıldı. Çağdaş inkılapları benimsemeyeyip hatta bir de onlara karşı halkı kışkırtan ayaklanmasına neden olan zihniyet asıldı ve o dediğin ingilizlerin yardımıyla bu sütten çıkmış ak kaşıklar isyan etti ve sıf yine onların yüzünden musul'u kaybettik kazanan yine ingilizler oldu. Çanakkale'yi elbet Atatürk elini kolunu sallaya sallaya kazanmadı ama halkı birleştirdi onu yönetti ve askeri dehasıyla da yenmeyi başarabildi. İngiliz ordusu da zamanın osmanlı padişahı yüzünden işgal edildi. Hele hele şu son cümleniz he yok geldiler kendi eğitim sistemini koyup gittiler. Ne mantık var ne de başka bir şey öylesine yazılmış bir laf olmuş o.

    Şimdi sen birileri zihniyetinden dolayı asılabilir'i savunmuş oldun? Bu ne kadar doğru bir karar sizce? O zaman Müslüman bir ülke Ateist zihniyetleri de asabilmeli, çünkü ona göre de ateizm gerici bir zihniyet. Bu nasıl bir çelişki açıklamanızı bekliyorum, halkı kışkırtmak derken Bediüzzaman eline silah mı aldı örneğin devlete karşı? Yıllarca sürgünlerde yaşadı? Şapka inkılabına karşı çıktı diye İskilipli Atıf Hocanın asılması sence ne kadar adil bir şey?

    Senin gericilik dediğin, Şapka Takmamak mı? İnsanlara dini öğretmek mi? Kuran okumak mı? Çünkü Kuranların yakıldığını bizzat benim dedem anlattı. Yani bunlar gericilik mi oluyor? Bu yüzden insanların asılması İLERİCİLİK mi oluyor?

    Musulu kaybettik diyorsun ama şimdi Diyarbakırda, Hakkaride petrol bulunduğu zaman beton döktürüp kapatmak zorunda kalıyorsun! Bu mudur özgürlük? Kendi enerjisini madenini kullanmamak mı?

    İngilizler İstanbulu alıp geri çekildiler öyle mi? Hiç bir şey almadan. Şimdiye kadar neyimiz kullanabildik, yıllarca yağ ve tüp kuyruklarında bu millet eziyet çekti. İngilizle aya uydu gönderirken.

    Evet eğitim sistemimizde öyle bir büyük bir sorun var ki anlatılmaz. Üniversite 1.Sınıf müfredatı Türk dili edebiyatı 1. Dersinin konusu. BÜYÜK ÜNLÜ KÜÇÜK ÜNLÜ uyumu. Bu sadece örnek. Sömürge bir devlet olduğumuzu kabul edin artık, yıllarca bu devam ett, yavaş yavaş bir hareketlenme oluyor.

    Hayır kardeşim. Herkes herkesin fikrine saygı duymak zorunda. Ama sen gerçekten o adamlar saf saf biz bu inkılabı beğenmedik diye durduklarını mı sanıyorsun? Laflarımı çarpıtıp çarpıtıp cevap vermeyin. Yeniliğe ayak uyduramadıkları gibi halkı da kendilerine çekip Atatürk ve devrimlerine karşı çıkmışlardır. Al şu savunduğum iskilipli paşa'nın dediğine bakalım;

    “İngilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanları musallat ettiniz. Şimdi oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar” diyerek kuvay-i milliye harekâtını reddetmiştir

    Kaynak: yunus Nadi, Ankara’nın ilk günleri, hisar matbaası, İstanbul 1995, sayfa 117–118

    İskilipli atıf hoca? nın hayatından biraz bahsedelim
    .
    1876–1926 yılları arasında yaşamıştır. 19 Ocak 1919 Şeyh-ül İslam Mustafa Sabri ve Sait Nursi gibi kişilerle birlikte, “cemiyet-i müderrisi’ni” kurmuş, cemiyete 2. başkan seçilmiştir.
    Sonra cemiyetin adı ‘İslam teali cemiyeti olarak değiştirilmiş, Mustafa Sabri’nin şeyh-ül İslam olması üzerine Atıf hoca cemiyet başkanı olmuştur.
    NOT: aynı zamanda Mustafa Sabri 1920’de kurulan İngiliz muhipleri cemiyeti’nin üyesidir. İngiliz muhipleri cemiyetinin kurucusu ve başkanı İngiliz casusu, rahip Robert frew’dir.
    O günlerde İngiliz muhipleri cemiyeti halkımızı “ hilafet ve din” adına kuvay-ı milliye aleyhine ayaklandırırken, İslam teali cemiyeti, padişah ve İngiliz işbirlikçileri ile aynı safta olmuştur.
    Atıf hoca aynı zamanda alemdar gazetesinin yazarlarındandır. Mustafa Sabri ve vahdettin ikilisi “Atatürk ve kuvay-ı milliyecilerin ölüm fermanı fetvası” yayınlanınca, Ankara müftüsü Rıfat börekçi ve çevresindeki ulemanın karşı fetvasıyla İstanbul’un fetvası hükümsüz kaldı. ( 11 Nisan 1919)
    Bunun üzerine Mustafa Sabri, Mustafa Kemal ve Kuvay-ı Milliyeciler aleyhine bir bildiri hazırlar ve bu bildiriyi teali İslam cemiyeti’nin yönetim kurulu üyelerine imzalatır. Sonra bu bildiri Yunan uçaklarınca vilayet ve yerleşim birimlerimize dağıtılır. Atıf hoca ve Tahir-ül Mevlevi’nin bu beyannameyi imzalamadıkları anlaşılıyor.

    Bu bildirinin içeriğine Atatürk’e yapılan hakaretlere bakalım:
    “Selanik dönmesi, yankesici, fitne, hain, işgalci, haydutçu, eşkıya, alçak, melun, cani, zalim, hırsız, canavar” gibi çok çirkin ve ağır ifadeler kullanılmıştır.
    Halkımız işgalcilerle savaşırken, atıf hoca’nın başkanı olduğu cemiyet bu bildiriye imza atmış, Atıf hocada bu cemiyetin başkanlığına devam etmiştir.
    Bu arada atıf hoca, “İslam kilidinin anahtarını, İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam âlemi için hiçbir tehlike yoktur” yazısıyla da dikkat çekmektedir. ( 14 Temmuz 1919 Alemdar)
    Alemdar gazetesi o dönem içerisinde milli direnişe balta vuran ve bu uğurda yayın yapan bir gazetedir. Atıf hocanın bu gazetede yaptığı yazılar da bu direnişi engellemek içindir. Atıf hocanın idam edilme sebebinin altındaki gerçekte budur. Atıf hoca din adına ya da devrime karşı geldiğinden idam edilmemiştir. Onun idamındaki asıl sebep, milli mücadeleye karşı takındığı genel tutumudur. Atıf hoca, istiklal mahkemesinin kararıyla, vatana ihanetten idam edilmiştir.

    Bunların hepsi aynı tas aynı hamam. Bana asla gelip de şunları savunma!

    O kadar yazı yazmama gerek yok. Onu idam eden devlet hatasını anlamış iade-i itabar etmiştir. Söze gerek yok hukuk konuştu.
    http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/02/24/iskilipli.atif.hocaya.iade.i.itibar/650565.0/

    Adam hainmiş hala neyi savunuyorsun? İslamın anahtarını ingilizlerin eline teslim etmekte sorun görmeyen birinin peşinden hangi hoca gider? Atatürke düşmanlık yapmak için kimi bulursa destekleyenlerdensin herhalde.
    Birde hukuk konuştu demişsin.Başka olaylarda öldürülenler için de hukuk konuştu diyor musun acaba?
    O yağ kuyruğu meselesi de süper.Ülken amerikadan ambargo yemiş sanayisi zayıf tabi yağ kuyruğu olacak.Osmanlıdan geriye sanayileşmiş bir ülke kalmadı sömürgeleşmiş bir devlet kaldı.Baltalimanı anlaşmasıyla büyük devletlere verdiğin imtiyazlardan osmanlı sanayisi gelişemedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 18 Kasım 2013; 14:39:49 >




  • Viral reklam beyler inanmayın TTNET in adamı arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.