Şimdi Ara

Televizyonumda DTS-HD kalitesinde ses alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Samsung le32c530f1w modelinde televizyonumuz var biraz eski bir televizyon ama idare eder. Taşınılabilir hard diskime internetten Bluray formatında filmler atıp TV den izlemek istiyorum fakat şöyle bi sorun var. Mesela bugün Tenet filmini indirdim (1080p Blu-ray ve 21gb). Fotoğrafta da görüldüğü gibi ses dosyası DTS-HD yazıyor. Filmi açtıgım zaman görüntü oluyor fakat ses olmuyor bunu da söyleyeyim.




    Televizyonumda DTS-HD kalitesinde ses alamıyorum


    Arkadaşlar televizyonumun ses özellikleri de böyle


    Televizyonumda DTS-HD kalitesinde ses alamıyorum



  • Demek ki televizyonunuz DTS-HD formatını çözemiyor.

  • Siz avrye baglayip mi ses almaya calisiyorsunuz yoksa tvnin hoparlorlerinden mi? Samsung tvniz hd codecleri cozemiyor. Ama tv hoparlorleri ile kullanacaksaniz zaten anlami yok
  • üstad filmi indiriyorum harddiske atıyorum televizyonumun usb girişine takıp öyle açıyorum avr nedir bilmiyorum cahilim kusura bakma

    üstte tv min desteklediği müzik özelliğini atmışım resim olarak bu televizyondan ses olarak alabileceğim maksimum kalite yada maksimum hangi format ses dosyasını destekler bunu nasıl öğrenirim

  • muhammedbyrkn M kullanıcısına yanıt

    AVR (Audio Video Receiver): İzlemekten olduğunuz filmin seslerini çözüp kendi hoperlörlerinden veren ayrı bir cihazdır.


    Sizin televizyonunuz DTS Core (yani 5.1 olan olan en temel DTS formatı), Dolby Digital (AC-3 yani en temel 5.1 Dolby) formatlarını destekliyor. DTS-HD, DTS-X, Dolby TrueHD ve Dolby Atmos gibi formatları desteklemiyor.

    Cihazınızın kullanma kılavuzunda hangi video formatları ve hangi ses formatlarını desteklendiği detaylıca anlatılmıştır.

  • aeronics kullanıcısına yanıt

    kılavuza bakayım öyleyse, o zaman DTS-HD gibi formatı açmak için avr cihazı almam gerekiyor öyle mi

  • muhammedbyrkn M kullanıcısına yanıt
    Avr denilen cihazlar pahalı cihazlar
    Ayrıca Avr bir amfi olup aynı zamanda yanına hoparlör ve kablo vs de almanız gerekiyor. Yani nereden baksanız minimum 3-5 bin TL gibi para harcamanız gerekiyor, o da 2.el fiyatları.

    Eğer ayrıca bir ses sistemi almayacaksanız o zaman indirdiğiniz filmlerde Dts HD yada dolby atmos gibi HD sesler dışında düz dolby yada düz Dts ses dosyalarının da olduğundan emin olun.

    Filmlerin sayfalarında dosyanın detayları ve ses detayları medya info gibi bir kısımda yazar. Orada dolby yada Dts core vs gibi ses seçenekleri olan versiyonları indirin.

    Misal bu filmin 3.sesi standart dolby. Tv’den ses dosyasını seçerek dolby sesi seçebilirsiniz


    Televizyonumda DTS-HD kalitesinde ses alamıyorum
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkür ederim , youtube den bazen video indiriyorum 720 yada 1080p formatında

    tv den açtıgım zaman karanlık bir ekran geliyor 1 saniyelik sonra kapanıyor açmıyor videoyu bu sorunu nasıl çözeriz acaba

    bazı videoları açıyor bazılarını açmıyor anlamadım gitti

    telegramınız varsa @muhammedbyrkn yazarsanız aramaya sizinle daha detaylı konuşabilirim birkaç sorum daha var da

  • muhammedbyrkn M kullanıcısına yanıt

    Televizyonunuz indirdiğiniz video cedec'ini desteklemiyor. Tek çözümü de bilgisayarda indirdiğiniz dosyayı, televizyonunuzun çözebileceği bir codec ile yeniden kodlamak. Bu işlem biraz uzun sürer ancak.

    Bir de şöyle bir durum var. Televizyonunuz Nisan 2010'da piyasaya sürülmüş bir model. 11 yıl içinde birçok gelişme yaşandı hem video hem ses tarafında. Bu nedenle en zahmetsiz çözüm bir tane Android box ya da Amazon Firestick alıp takın. 4K özellikli son modellerden almanıza da gerek yok çünkü paneliniz bunu desteklemiyor zaten. Son modellerden alırsanız ilerisi için yatırım yapmış olursunuz ancak zaten yeni bir televizyon aldığınızda şu an yaşadığınız sıkıntıların hiçbirini yaşamıyor olacaksınız.

  • Benim de aklıma o geldi evet, peki hocam o aldığım cihaz DTS HD destekliyorsa ve ben DTS HD filmi takip açsam TV den ses alabilir miyim o cihaz sayesinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhammedbyrkn M kullanıcısına yanıt

    Aldığınız cihaza tüm sesleri çözüp yolla şeklinde ayar yaptığınız takdirde TV'nizin de rahatlıkla anlayabileceği LPCM formatında yollayacaktır. Youtube daki videoları da zaten direkt olarak youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.