Şimdi Ara

Televizyon'dan Çıkan ÇAT Sesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3-4 aydır böyle bir olay çıktı başımıza. Televizyonum samsung 32b553. ara ara çat diye bir ses geliyor ama hoparlorden değil. içlerden geliyor yani. sebebi ne olabilir, fikri olan ?



  • Isınma-soğuma nedeniyle iç aksamındaki metaller ve plastikler genleşebiliyor. Bu çoğu elektronik cihazda meydana gelir.
    Özellikle tv kapandıktan bir süre sonra soğumaya başlayınca duyulur.
  • bende b7000 led var onda bile yapıyor bu sesi. Yeni aldım ustelik
  • Bendede pionner 5090 var bende arasıra yapıyor.
  • Bendeki 23.seneye giren Sony CRT de bile var bu bahsettiğiniz sesler

    Her TV de bunlar olur,kafaya takmayın bunları!!

    Bunların olmadığı paneller veya sistemler var tabiki,örneğin Araba parasına satılan Loewe de olmaz
    veya Hitac Woo001 de olmaz veya B&O da olmaz gibi örnekleri vardır tabiki

    "Özel" elemanlar kullanılırsa olmaz bunları ise kimse kullanmaz sadece yukarıda bahsettiğim bazı paneller ile
    buna benzer "özel" panellerde v.s olmaz,ısınma sorunuda olmaz veya Trafo(PowerB) dan kaynaklanan bir takım
    sorunlarda olmaz!

    Panellerde kullanılan tüm component/ve diğer bileşenler ucuz maliyetli harbi ÇİN malı elemanlardır
    Kablolar ise ciddi dandiktir!!!ne kadar ucuz malzeme varsa içine koyarlar,malum maliyet meselesi,hatta bunlar iyi günler
    yakın gelecekte bu kalite dahada düşecektir "doğal olarak"

    Sonuç olarak o sesleri kimse duymasın yada duymazdan gelsin

    ++




  • her elektronik cihazda olan bir durum. Hatta bazı mobilyalarda da aynı sese rastlarsınız. Bu sıcaklık değişiminden genleşme sonucu oluşan olağan bir durum. Özellikle geceleri sessiz ortamda daha net duyarsınız.
  • Arkadaşlar bizde eski model (yaklaşık 15 senelik) arçelik tv var . Geçenlerde evin içinde çat çat ses gelmeye başladı ama bu ses sizin bahsettiğiniz gibi çıtırtı filan değil , resmen eline çekici alıp var gücünle kapıya vur ancak o kadar ses çıkar , inanması zor biliyorum anlatılmaz yaşanır yani . Önce nerden geldiğini anlayamadık , korktuk resmen , aynı ses yarım saat arayla bi kaç defa olunca tv den geldiğine ancak inandık , hemen fişini çektik . Tekrar takmaya da korkuyoruz , böyle bi durumla hiç karşılaştınız mı , acaba bu arızanın sebebi ne olabilir ? .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanelimon

    Arkadaşlar bizde eski model (yaklaşık 15 senelik) arçelik tv var . Geçenlerde evin içinde çat çat ses gelmeye başladı ama bu ses sizin bahsettiğiniz gibi çıtırtı filan değil , resmen eline çekici alıp var gücünle kapıya vur ancak o kadar ses çıkar , inanması zor biliyorum anlatılmaz yaşanır yani . Önce nerden geldiğini anlayamadık , korktuk resmen , aynı ses yarım saat arayla bi kaç defa olunca tv den geldiğine ancak inandık , hemen fişini çektik . Tekrar takmaya da korkuyoruz , böyle bi durumla hiç karşılaştınız mı , acaba bu arızanın sebebi ne olabilir ? .




    Bir zamanlar bizde de Arçelik tüplü tv vardı.Tv ye bağlı PS1 oynuyordum.Çat çat sesler gelmeye başladı.Hemen tv nin fişini çektim, sonra tekrar taktım.Sesler gemeye devam etti ve tv hiç açılmaz oldu.Sonuç, tv tamire gitti.Trafosu yanmış.




  • Çat ses gelipte (tv çalışırken, genelde tüplülerde). küçük bir boncuğun bir yere hızla çarpması gibii bir sestir.
    CRT tv lerde, tüpe giren Hıghvoltage anot kablosu vardır. Burada 20.000 - 40.000 arası voltlar vardır. Yalıtkanda azalma varsa, yada yüksek gerilim trafosunda çatlamalar, bu voltaj en yakın şaseye atlar. Ben tüpten bu kabloyu çıkartırken, 5cm mesfede elimdeki proba atlıyor, gerisini siz düşünün. Bu voltaj tüpe gerekli, başka eletronik aksama atlarsa tv bozulur. Olayın tekniği bu.
    Isınma ve soğumadan olanları tv kapalı iken yapar (arkadaşlar anlatmış zaten), daha sert bir sestir.
  • Bizim televizyon açılıyor ve normal bi şekilde çalışabiliyor , bahsettiğim ses kapalıyken geliyor .Ama bahsettiğim gibi çok yüksek bi ses , sabah uyurken herkesi uyandırmıştı , dışardan kapı vuruluyor zennettik , tabi etrafta kimseyi göremeyince ne olduğunu anlayamamıştık . Şimdi çalıştırmaya korkuyoruz infilak eder filan diye . Aynı televizyondan 2 tane arızalı var elimizde , biri 56 ekran diğeri bir büyük boy moediliydi 60 ekrandı galiba . Bu ses 60 ekran olandan geliyor . 56 olanın da ön kontrol paneli bozuk , düğmeden açıp kapıyoruz ama kumanda veya elle kanal değiştiremiyoruz . Ne tavsiye edersiniz , 60 ekranın ön panelini alıp 56 ekrana taksam uyarmı acaba .
    Ya da ikisini de alıp tamirciye götürsem bi tane sağlam televizyon çıkarmı bunlardan ? .
  • çok kötü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.