Şimdi Ara

TELEKOM EYLEMİ YAPILDI! BİZE YUH!TELEKOMA TEŞEKKÜR!(İSTANBUL SAYFA 6) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
0
Favori
18.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekinalanlı hali süperde eklemiyorum ayıp kaçar yaw.arapça uyduramadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OstotheK

    Ping arkadaslar ping... O gun o saatte eyleme katilamayanlar telekom'un sayfasini surekli pinglesinler :)


    Nasıl yapacağız? Açıklayın destek olalım....
  • abi arkadaşa söylüyom İzmir'deyiz ben gelmem diyor ya fıtık etti beni
  • bilinçli tüketicilik budur ya.. yeter milleti sömürdükleri üç kuruşluk zevkimiz var onuda haraca bağladılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: omero06

    bilinçli tüketicilik budur ya.. yeter milleti sömürdükleri üç kuruşluk zevkimiz var onuda haraca bağladılar

    Olaya sadece eğlenceymiş gibi bakmayı yanlış buluyorum. İnternet koca bir market gibidir.
    İçinde ekmek de bulabilirsiniz lokumda. Yani en temel ihtiyaçlarda vardır en uç eğlencede. İyi şeylerde var kötü şeylerde.
    Yani, sadece eğlence denilemez!
  • Arkadaşlar Tüder Telelomu protesto ve eylemi duyurmuş. İstanbul ve ankarada eylem kesin gibi gözükürken izmirde yeterince çoğunluk sağlanırsa ve tüderde irtibata geçilirse orada da bir organizasyon yapılabilir... Bence protesto edilecek bir çok neden var... Eh keşke şöyle binlerce insan birden karar alıp dsl hatlarını kapattırsa aynı anda bunuda direk protesto metinleriyle bıraksa telekoma esas kıyamet o zaman koparda

    http://www.tuder.net/index.php?mod=anasayfa
  • abi bu adamlar onu farklı yönlere çekerek hızlı bağlantıyı kullanıp ne yapacağınızı biliyoruz gibisinden ithamda bulunuyorlar.kotalı yetermişte nerde işini yapamayan yönetici varsa hepsi türkiyede arkadaş....
  • Sadece forumlarda gezerek 3 GB doluyor. Daha önceden sınırsız 256 vardı, film mp3 vs aylık 20 GBden aşağı inmiyordu. 512 3GBye geçtiğimden beri sadece aspindir vs yazılım forumlarına takılıyorum, download vs yapmıyorum, yine de 26.12 itibarı ile 2.68 GB dolmuş bulunuyor. Yani bir ev kullanıcı için çok düşük bir rakam, bir kaç program, mp3 ile kotanız hemen dolar.
    Ama adamların şu yönde de bi hakları var; DivX, mp3 yasal değil. Amaçları bir nebze de olsa bunu önlemek -ki yasal olmayan bir formatın playerlarını neden Türkiye'ye soktukları da onlara sorulmalı- ve korsana karşı bir şeyler yapmış gibi görünmek.
    Türkiye'de bu eylemden sonra da hızda fazla birşeyin değişmesini beklemek insanlarda büyük hayal kırıklığına yol açar. Çünkü Telekomun (yada alan özel sektörün) bunu karşılıyacak altyapısı yok. Bu eylemle sadece altyapı çalışmalarını hızlandırabiliriz. Açıkçası bu eylemden sonra telekom herkesin hızını 1024 yaptık derse ben ADSLyi kapattırırım. !!!256 bağlantım 512 den hızlıydı!!! Hızdan önce adam gibi hizmet vermeleri için eylem yapmalıyız. Kağıt üzerinde 100Mbitlik bir bağlantının kimseye hayrı dokunmaz.
    Konunun başında vardı ama üzeri biraz örtüldü, Cep telefonu meselesi. Eğer cep telefonu kaydını protesto da edeceksek ben katılmam. Devlet bunda hem haklıydı hem de geç kalmıştı. bu sayede-ne kadar uygulanır biliinmez- cep telefonu çalınmalarını önleyebilirler. Eğer cep telefonları ile ilgili bir protesto yapılacaksa bu vergilere karşı yapılmalıdır. Bir cep telefonunun maliyeti 80-100 USD civarındayken, firmaların kar payları ve DEVETİN KOYDUĞU VERGİLER nedeni ile (özellikle gümrük) 500+ USD ye kadar kullanıcıya yansıyor. Motorola A925 cep telefonunun ekranı (dokunmatik olduğu halde) Çin'de sadece 2USDye imal ediliyor. Telefonu Japonya'dan 120 USDye aldım ve bana gümrükte 165 YTL vergi çıkarttılar. emniyete kaydı için 100 YTL verdim. Puldu BAĞIŞTI! 60 YTLde öyle gitti... Çok şükür yine ucuza geldi ama bu telefon Türkiye'ye gelse 1000 USDden aşağı giremez. Yani bize teknoloji her zaman pahalı geliyor. Bunun en büyük nedeni de VERGİLER. Üstüne bir de telefonunuz kaçaktır diye mesaj geldi... Ne yaparsın bu telekomu. Neyse gümrük kağıtları vs ile hallettik ama bir günüm heba oldu.
    Telekomun işleyişine bir de şu şekilde bakın.
    Aralık ayında herkese kaçaktır vs mesajlarını yolladılar. Kayıt ettirenlerin de 1 gün içinde sisteme dahil edilebileceğini ve www. ime...... adresinden kayıt olup olmadığına bakmalarını istediler. kayıt ettirip bakanlar telefonlarını kayıt ettirip ettiremediklerini öğrenemediler çünkü sayfada kocaman bir yazı var "13 Temmuz 2005 tarihinde güncellenmiştir."
    Yani Hızlı internete veya hızlandırma çalışmalarına Protesto, Cep telefonu kaydına tam destek benden. Ama başka tarih mi bulamamışlar, aynı gün sınavım var , saati uyarsa en önlerde olacağım ama öncülerin belli olması lazım. Her kafadan bir ses çıkarsa bu eylem, başka grupların eylemlerine dönebilir(AMAN DİKKAT)




  • Telekomun amacı korsanı önlemek felan değil arkadaşım sınırsız kullanıcılar %8 lik bir dilim oluşturuyor zaten TR de...

    amaçları daha fazla kar hep daha fazla....


    edit: bu arada arkadaşlar sizce bu eylem olabilirmi

    anket tüder
    ----------------------------------------------
    ADSL için yapılacak eyleme nerede katılacaksınız?


    İstanbul 21 Oy


    Ankara 5 Oy

    Katılmayacağım ama destekliyorum 22 Oy


    İlgilenmiyorum 1 Oy
    --------------------------------------------

    eğer katılım bu şekilde olacak ise fiyatların 2 katına çıkarılmasını isteyeceğim... bu millet hak ediyor çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 28 Aralık 2005 3:28:04 >
  • Bizde eylem kültürü maalef mevcut degil. Bunu nedeni de bu güne kadar gerçekleşmiş eylemlerin hemen hemen hepsi siyasi bir cizgide başlamış ve bir çopu da cop şaklamasıyla bitmiştir. bu kültür nedeniyle de aileler eylemlere katılan / katılacak olan çocuklarına terörist gözüyle bakıyorlar.

    Ama bu eylem bunu kırmak için çok iyi bir yol. Çünkü bu eylemin siyasi bir cizgisi yok, sağcısı solcusu, ortayolcusu hepsinin beraber gerçekleştirebileceği, zeka dolu birşey olabilir.. Hem neticede bu eylem yasadışı, izinsiz bir eylem değil. Emniyetten izinle alınarak yapılacak olan bir eylem. Ve emin olun ki AB sürecinde olan AIHM'de birçok davası bulunan T.C için bu eylemi engellemek demek, oturduğun evi bomba ile patlatmak anlamına gelir.

    Eğer bizler gerçekten iyi bir eylem yaparak haklarımızı anlatırsak ve karşımızda ki muhatap (emin olun muhatap olacaktır) bizim isteklerimizi karşılamak için vaad dahi olsa konuşursa, bu hem ülkemiz hemde bizim için iyi olacaktır...

    Önümüzde ki tek sorun bence, konunun ailelere çok uzak olması. Mesela benim annem interneti kötü birşey olarak biliyor. Nedeni de senelerce TT yüzünden internete ödediğim akıl almaz faturalar... Ayrıca türk ailelerinin bir çoğu teknolojiye çok uzak. Internet, dns, ip, download, uplaod, mail, chat, webcam, surf... Bu gibi kavramlar onlar için bişey ifade etmiyor. Bu nedenle once ailelerin desteğini almalıyız. Onlara işin teknik kısmını geçerek ücretlendirme hakkında bilgi verip konu hakkında en azından fikir sahibi olmalarını sağlamalıyız. Ayrıca eylemin izinli bir eylem olduğunu belirtirsek katılmanızı engellemeyeceklerdir.


    Ayrica herkesin o saatte eylemde olması pek mümkün olmayabilir. Katılamayan arkadaşlar içinde sanal da olsa bir eylem planı oluşturmalıyız. Tüm yazılanlar sonucunda gördüğüm budur. Evde, iş yerinde olan arkadaşlar da bir şekilde işi bir ucundan yakalayacak planlarla aramızda olmalılar..


    quote:

    Orjinalden alıntı: blue_night

    Telekomun amacı korsanı önlemek felan değil arkadaşım sınırsız kullanıcılar %8 lik bir dilim oluşturuyor zaten TR de...

    amaçları daha fazla kar hep daha fazla....


    edit: bu arada arkadaşlar sizce bu eylem olabilirmi

    anket tüder
    ----------------------------------------------
    ADSL için yapılacak eyleme nerede katılacaksınız?


    İstanbul 21 Oy


    Ankara 5 Oy

    Katılmayacağım ama destekliyorum 22 Oy


    İlgilenmiyorum 1 Oy
    --------------------------------------------

    eğer katılım bu şekilde olacak ise fiyatların 2 katına çıkarılmasını isteyeceğim... bu millet hak ediyor çünkü





  • telekoma aylarca kardeşlerimle ban dedim yine ban diyor, aranıza tekrar dönüyorum:) selamlar!!


    telekoma
  • OstotheK, sana katılıyorum. Maalesef bir çoğu aile/toplum nedeni ile, toplumdan bir DAMGA yeme nedeni ile bu eyleme olmaz gözü ile bakıyor.
    blue_night, benim demek istediğim, bunların korsana karşı elle tutulur bir şey yapmayıp, bu tür şeyleri yapılmış bir araç olarak göstermeleri. Zaten dediğim gibi korsana karşı çıkacaklardı da bu Mp3 playerlar, DivX playerlar neden Tr'de satılmaya başlandı. Gümrüklerde neden geri çevrilmedi, yoksa başkaları mı izin verdi vb... Ben zannetmiyorum ki bürokratların/çocuklarının %60ının kendi evlerindeki bilgisayarlarında orjinal windows/oyun olsun, mp3 olmasın vs..
    Maalesef bu eylem en başta belirlenen hedeflerle bitmiş. 50 kişilik katılımla eylem olmaz. Eylem dediğin 1000-2000 kişi ile olur ki toplumun rahatsız olduğunu anlasınlar. 50 kişiden sadece görüşme heyeti olur, -ki telekom da görüşmeleri reddetmiş- medyanın ilgisini çekemez.
    Neden sadece ADLS kota/fiyatları eylemi yapılıyor. Bu ülkede Dial up aboneleri yok mu? onlar da ADSL istedikleri için katılabilirler. Bırakın Dial up ı (başlayacağım bu ing terimlerin sonuna koyulacak eklere ama), hala telefondan bihaber köyler var (eylem için ulaşılması zor kitleler ama bahane edilebilir). Onların da hakkını arayan toplum avukatları olmalı. Önümüzde önderlik edecek avukatlar/bürokratlar( zor bir şey) olmalı.
    Gerçekten de bu kadar ADLS kullanıcısından Sadece 5 i(Ankara) eylem yapalım diyorsa, gidelim padişahtan bu FİLİN dişisini de isteyelim.
    Ben de gibi gülerek bilgisayar kullanmak istiyorum; ikide bir kotam ne alemde diye bakmadan...




  • Her zaman soylerim korsan kullanmak suc degildir. Asil suc korsan uretim yapandadir. filmleri mp3 leri release edebilecek bir ortam varsa eger, bunlar edilir ve kullanilir. Bunu engellemek kullanicinin sirtinda bir kambur olmaz, olmamali da.. Devletler korsani onlemek icin ne yapiyor ki ben yapicam.. Ayda yilda bir topladiklari 3000/5000 korsan cd yi imha etmekle olmuyor bu is (ayrica bircok zabita da bunlardan cebe indirmekte ve evlerinde muthis bir kolaksiyonlari olmakta) Kim cikipta "Kardes bak bu cesme akiyor ama sen bu cesmeden su icip suzulugunu gideremezsin" diyebilir ki? Kana kana icerim :):) Ustelik ben merakli miyim torrent sayfalarinda orada burada sira beklemekten, indirdiklerime altyazi, c rac k falan bilan aramaktan?

    ADSL'e 50 milyon verecegim bir de gidip lisansli urun kullanacagim.. Hadi ben calisiyorum, ogrenci arkadaslarimiz ne yapacak.. 3D max ogrenmek icin binlerce $ para biriktirecek, sonra ogrenecek... Bu bir komedi!

    Hele ki interneti korsan nedeniyle kisitlamayi dusunmek sadece ve sadece APTALLIK! Download deyinca adamlarin kafasi korsana basiyor cunku alayi evinde korsan indiriyor. Piyasayi sinemayi takip etmek isteyen hangi burokrat maasi buna yeter ki? 10 dvd alsanaiz 300 YTL... Ustelik download kelimesini tek kardesi degildir ki illegal seyler.. Binlerce milyonlarca shareware, demo, freeware... program, oyun dolu.. Bunlari da mi indirmeyecegiz.. Bize sadece sorf ozgurlugu taniyacaksaniz zirt pirt baglanti hizlarini kurcalamayin 56 k bile surf icin gayet yeterli bir baglantidir.

    bu eylemde canlarina okumamiz gerekli arkadaslar.. bu belkide hayatinizda katilabileceginiz ilk ve en onemli etkinlik. Bu asamayi gectikten sonra inanin hakkimizi aramamiz cok daha kolay olacak KORKMAKTAN KORKMAYIN! Meydanlara inelim ve senelerdir bize her turlu hizmeti fahis fiyatlarla sunan buna karsilik hiçbir şekilde hizmet ve destek vermeyen TT ve Ortagina "ORADA KAL" diyelim.. Sizden ricam o gun orada olun, her ne olursa olsun orada olun.. Benim size, sizin bana ihtiyaciniz var.. Biraz daha kanki bir ifadeyle "BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ TT ICIN"

    Lütfen..


    quote:

    Orjinalden alıntı: malkafa

    OstotheK, sana katılıyorum. Maalesef bir çoğu aile/toplum nedeni ile, toplumdan bir DAMGA yeme nedeni ile bu eyleme olmaz gözü ile bakıyor.
    blue_night, benim demek istediğim, bunların korsana karşı elle tutulur bir şey yapmayıp, bu tür şeyleri yapılmış bir araç olarak göstermeleri. Zaten dediğim gibi korsana karşı çıkacaklardı da bu Mp3 playerlar, DivX playerlar neden Tr'de satılmaya başlandı. Gümrüklerde neden geri çevrilmedi, yoksa başkaları mı izin verdi vb... Ben zannetmiyorum ki bürokratların/çocuklarının %60ının kendi evlerindeki bilgisayarlarında orjinal windows/oyun olsun, mp3 olmasın vs..
    Maalesef bu eylem en başta belirlenen hedeflerle bitmiş. 50 kişilik katılımla eylem olmaz. Eylem dediğin 1000-2000 kişi ile olur ki toplumun rahatsız olduğunu anlasınlar. 50 kişiden sadece görüşme heyeti olur, -ki telekom da görüşmeleri reddetmiş- medyanın ilgisini çekemez.
    Neden sadece ADLS kota/fiyatları eylemi yapılıyor. Bu ülkede Dial up aboneleri yok mu? onlar da ADSL istedikleri için katılabilirler. Bırakın Dial up ı (başlayacağım bu ing terimlerin sonuna koyulacak eklere ama), hala telefondan bihaber köyler var (eylem için ulaşılması zor kitleler ama bahane edilebilir). Onların da hakkını arayan toplum avukatları olmalı. Önümüzde önderlik edecek avukatlar/bürokratlar( zor bir şey) olmalı.
    Gerçekten de bu kadar ADLS kullanıcısından Sadece 5 i(Ankara) eylem yapalım diyorsa, gidelim padişahtan bu FİLİN dişisini de isteyelim.
    Ben de gibi gülerek bilgisayar kullanmak istiyorum; ikide bir kotam ne alemde diye bakmadan...




  • Ne teröristi arkadaşlar , eylem tamamen yasal. Valilikten gerekli izinler alınmış ve sadece isteklerimizi dile getirme amaçlı bir eylem.
    Ayrıca siyasi bir eylem değil , teknoloji adına yapılacak bir eylem. Organize eden de TUDER.
  • mauaahahau eylem bugün olacak sandim ya bi de gittim o tarafa hiç hareketlilik yok

    günleri karıştırdık
  • greenflash hazır gitmişken bir prova yapsaydın
  • Araplarin Dikkatini cekmek icin protesto ya Dansoz resimleriyle gidelim


     TELEKOM EYLEMİ YAPILDI! BİZE YUH!TELEKOMA TEŞEKKÜR!(İSTANBUL SAYFA 6)

    hem ayva hem hizli internet leuhauh

    Asena yi mi getirsek napsak.
  • Tüder anket açtı. Lütfen orada da hangi şehirden katılacağınıza dair olan ankete katılınız.
    http://www.tuder.net/index.php?mod=anasayfa
  • Tüderle iletişimde olan arkadaşlara bir önerimde eylemde sadece ADSL gündeme gelmesin.Garip 56 K kullanıcılarıda gözetilsin.

    Eyleme katılamayacak olanlar içinde protesto mailleri atabileceğimiz mail listeleri belirlensin.
    Özelliklede TT vede Ulaştırma Bakanlığının mailleri olsun.
    Çok fazla mail adresi olmasın.Az vede öz olsun.

    Medya bu eylemle ne kadar ilgili olacak bu arada?
    Sloganlar belirlendi mi?
  • Ankara'daki arkdaşlar bence Kızılay'da buluşalım birlikte gidelim

    Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.