Şimdi Ara

Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
7
Favori
19.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • equasezy1 kullanıcısına yanıt

    Ev internetini iş yapmak için kullanmak normalde yasak. Sen evden Github'a dosya yükleyip para kazanamazsın diyorlar. Eğer iş için internet istiyorsan kurumsal internet alman gerekiyor diyorlar.

    Sonra da sana 10.000 liradan yüksek upload satıyorlar

  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

    Sadece yayıncılardan gelen para bile yüksek upload vermemelerine sebep olabiliyor. Twitchte çok izlenen bir yayıncı doğru düzgün yayın açabilmek için TurkTelekom ile özel anlaşma yapıp 2000-3000 liraya yüksek upload satın alıyor. Eğer her eve yüksek upload verselerdi hiçbir yayıncı özel internet almazdı

  • Piyasının en büyük bombası TÜRK TELEKOM hemde el bombası.


    Vatandaşın elinde patladı. Dünya bir para götürdüler bu şirketin üzerinden.


    Şimdi verdiği hizmete bak tam fosuruk bir durum.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Uzun zamandır takip etmiyorum ancak büyük yayıncıların çoğu superonline bir kısmı ise sponsorlu gigafiber kullanıyor şuana kadar yayın yapmak için metro ethernet alan görmedim. Eskiden superonline altyapısı bu kadar yaygın değilken belki alan olmuştur.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Her şirket metro ethernet almıyor ki. Özellikle esnaf dediğimiz küçük dükkanları dolaşın hepsi bireysel internet paketleriyle idare ediyor ve buna yönelik bir yasak yok bizzat TT'nin kendisi mağazaya gelip bağlantı yapıyor zaten. Sunucu ile ticaret yapamazsınız diye bir şey de yok yapabilirsiniz ama ülkemizdeki veri merkezleri cıyaklar.


    Yerli ve milli Bip kullanın, Bip'e özel internet var. Zaten ülkedeki zihniyette o düşüncede. TVF'nin bu operatörleri tek çatı altında toplaması vs. hepsi bir planın basamakları.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Esnaflar için kobi paketleri var hocam metro ethernet almaları gerekmiyor kurumsal olmak için.

  • Ev internetlerini 'Instagram'a girsin Youtubeda 720p açsın yeter' kafası ile veriyorlar. Eğer birisi bu interneti sürekli kullanıp iş yapacaksa bir güzel kazıklayalım diye düşüyorlar.

    Küçük esnaf pos makinesi çalışsın diye internet alıyor, o sayılmaz. Benim dediğim interneti gerçekten iş yapmak için kullananlar. Mesela bir video editörü internete sürekli muhtaç. Turk Telekomun amacı o video editörüne binlerce liradan yüksek upload satmak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 25 Mart 2022; 15:31:48 >
  • Türkiyedeki iss ler interneti download üzeri sanıyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pandemiden önce upload 4 mbit'di şimdi 5mbite düşürülecek altyapı yetersiz bahanesiyle.


    Dostum madem altyapı yetersiz neden yatırım yapmıyorsun? Ve dediğin gibi altyapı yetersizse hat değerlerimde alabileceğim max upload neden 36mbit gözüküyor açıkla bakalım..

  • Satamaz da o çalışan onu alamaz da. Öyle olsa zaten şu anda fibersiz yer kalmazdı nihayetinde metro ethernet için yapılan fiberler de fiber altyapı miktarına dahil ediliyor. Oysa ülkede şu anda BTK 4. çeyrek verilerine göre 40 Bin Metro Ethernet abonesi var. Zaten bunların tamamı da Türkiye'nin en büyük şirketlerinden. Evden çalışan ve ADSL kullanan banka müşteri hizmetleri bile var. Nereden mi biliyorum? "Efendim şimdi size sözleşmenizi gönderiyorum, ortalama 20 dakika içinde gelir. Sözleşme PDF'ine baktım 400 MB. Yani müşteri temsilcisi bunu 800 Kbps ile upload ederek gönderiyor ki 20 dakikada gelsin. Metro Ethernet'in müşteri kitlesi büyük şirketler ve veri merkezleridir. Yayıncılar filan da metro ethernet kullanmıyor, ISS'ler ile sponsorluk anlaşması yapıyorlar.

  • Her ISS'de internetin çift yönlü olduğunu bile bilmeyen adamlar var doğaldır. Hatta ellerinden gelse hepsinde 1 Mbps verirler ama 1 Mbps verdiklerinde 100 Mbps hız da düşer o yüzden vermiyorlar. 200 Mbps için 10 Mbps vermelerine bile şaşırdım çünkü 5 Mbps 200 Mbps'i tam kullanmak için yeterli. Ama 100'e de 5 Mbps verdikleri için 200 Mbps için 8 Mbps verirler diye düşünmüştüm şaşırdım.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yazılım sektörünün çoğu departmanı remote çalışıyor böyle bir şey mi var gerçekten? Pandemi zamanı sadece yazılım değil ofis gerektirmeyen çoğu işyeri home office çalıştırdı benim tanıdıklarım her gün yüzlerce dosyayı migrate etti yani home office çalışan herkesin yeni bi şirket mı kurması lazım evden çalışmaları için? Veya freelance çalışanlar 3 haftalık proje için şirket mi kuruyor? Oraya kota olarak limitsiz yazdılarsa ve şartlar kısmında tersini söylemiyorlarsa paşa paşa parasını verdiğim hizmeti kullanma hakkım var. İster yayın açarım, ister torrentte 100GB'lık dosyaları yüklerim kimse karışamaz. Kafasına göre de kimse hat iptali yapamaz. Şurada 3 kuruşluk firmaları savunmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 25 Mart 2022; 18:3:9 >
  • Ben de isterim sınırsız olsun. Ama makul bir fiyata (USD olarak) aldığımız/istediğimiz ev internetinde 1 TB gibi bir upload kotası çoğu insanı üzmezdi ve ISS'ler "5 mbps upload hızı verelim gece gündüz durmadan torrent upload etseler bile bir ayda 500 GB'ı geçemesinler" demek zorunda kalmazlardı. Savunduğum yok onları ama onlar da taş yemeyecek, TL'nin ve ülkenin hali ortada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 25 Mart 2022; 18:0:52 >
  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    Ben zaten parasını verdiğim hizmeti hakkıyla vermeleri gerektiğini söylüyorum. Sözleşmede ne yazıyorsa onu vermeleri lazım. Söyleşmeye imzalar atıldıktan sonra "siz çok kullanıyorsunuz ama" diyip hızını düşüremezler. Yoksa tabii ki kar marjıyla birlikte paketi satacaklar.

  • equasezy1 kullanıcısına yanıt

    Superonline sözleşmelere ekliyor bu tip maddeleri yıllardır. Download ve upload için kotalar var ve abuse edersen hattını keserim diyor.


    Eğer böyle bir madde (1 TB ve üzeri bir upload limiti ile) daha yüksek hızlar vermelerine yol açacaksa ben razıyım.


    Çünkü kullanıcı gigabit upload kapasitesini gece gündüz sürekli kullanıp ayda 50 TB upload ederse maliyetini kurtarması mümkün değil.



    Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler

    https://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/fiber-daha-hizli-kampanyasi-taahhutnamesi-12-ay.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 25 Mart 2022; 18:15:42 >




  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    Ben Superonline kullanmıyorum benim sözleşmemde böyle bir ibare yok. Eğer şu an kullandığım ISS böyle bir madde eklerse uymak zorundayım tabii ki ama böyle bir şart eklemeden kafalarına göre kesemezler diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 25 Mart 2022; 18:25:44 >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    işte bu herifler TT'nin bu halde olmasının nedeni !!! amaçları hiç bir zaman hizmet olmadı. bunlar sadece kendine hizmet eder.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 25 Mart 2022; 19:6:53 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    ben zaten hiç bir zaman yerli veri merkezi kullanmıyorum. kalitesiz ve pahalılar... ellerinden gelse yurtdışı alış verişi yasaklatır bunlar. rekabete değil baltalamaya kafa çalışıyor.

  • Süperonline elemanı kapıma kadar geldi fiber reklamı yaptı apartmanda ki herkes ikna etmeye çalışıyor du sizce alınırmı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1TB hızlı kota olsun upload 20 olsun.

    1TB dolunca 8'e düşsün.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.