Şimdi Ara

Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
7
Favori
19.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8mbps upload'ı 2 sene kullandırıp 5mbps'e düşürmeleri büyük skandal olur bu arada. Umarım yapmazlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 25 Mart 2022; 0:19:27 >
  • Ülke her türlü yönden geriye gitmekte ne kadar hevesli

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Skandal diye birşey kalmadı ki artık ülkede. Herşey skandal kalitesinde..

  • x2 upload devam eder ya büyük ihtimalle. superonline 10 upload veriyor telekomda 10 a çıkarır. o yüzden 5 yapmıştır umarım

  • sayenin gelmeyeceğininde bir delili bu uploadcıklar Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler 








  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AdRenaLime kullanıcısına yanıt

    devletin kendisi bindirimli indirimi yasakladı eğer kendi uygulayacak olursa manidar olur...

  • telekom tokadı

  • 2 sene 8 mbit upload kullandır, altyapı yetersiz olmasın, şimdi altyapı yetersiz deyip 5mbite düşür. Geriiiii daima geriii anlayışıyla dolu kafalar ülkeyi yönettikçe bir cacık olmaz.

    SİMETRİK İNTERNET istiyoruz kardeşim SİMETRİK İNTERNET !!!!

    Sanırsın Somali vatandaşı bu ülkede yaşayanlar... Bunu mu hak ediyor bu gençler, iş insanları, üreticiler, sıradan vatandaşlar!?

    Lütufmuş gibi 5 mbiti de süsleyip pazarlar şimdi...

    Bir zamanlar bir büyüğümüzün dediği gibi.

    "5mbite uploadını da al git ! "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 25 Mart 2022; 9:2:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Upload'ını yerler senin ulan😘

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır gerçekten yüksek download hızlarının yaygınlaşmamasını anlayabiliyorum fakat upload kadar kritik bir öneme sahip teknolojiden mahrum kalmamızın mantığını hala çözemiyorum.


    Konferansa mı katılacaksın, upload. Canlı yayın mı yapacaksın, upload. Veri yedeklemesi mi yapacaksın, upload. Bu senaryolar neden önemsiz sayılıyor anlamış değilim. Yıl 2022. Artık 50 Mbit aşağısı Upload'ı konuşmamamız gerekiyor. Tellcom'un (eski SoL öncesi ISS, sonradan birleştiler) bundan 16 yıl önce FTTB sistem ile sunduğu hızlar yazıyor. Bu paketlerden biri de 100/100 paketi.


    Genel kullanıcıya 100/50 ve 200/100'ü makul fiyatlarla sunabilseler zaten itirazların çoğunun kesileceğine adım gibi eminim. Çağ teknoloji çağı. Kullandığımız modemler, telefonlar Wifi 6, 6E hatta yakın zamanda 7'yi destekleyecek ama bu hızları destekleyecek paket sunan tek ISS Türknet. Peşine de düşük upload hızları ile SoL.


    Umarım bunlar Kablonet'in de bildirdiği baz fiyatlardır ve en azından Türk Telekom kendi çıkışını devasa kampanyalar ile yapabilir. Yoksa 16 Mbit'e 94 24 Mbit'e 104 lira istenerek bu yol gitmez. Bir 4K video 20-25 Mbit istiyor minimum. Evde 4 kişi olsa 100 Mbit veri harcanır anlık olarak, darboğazlar kalite düşmeleri anlık olarak başlar. 2021 senesinde kendilerinden beklenmeyecek kadar iyi bir performansla İstanbul genelini fiberle tanıştırdılar. Eski apartmanlar FTTH kabinlerle doldu. Bu kabinler 1000/1000 simetrik destekleyecek ONT cihazları ile gönderiliyor. Bari şu cihazların performansını görmüş olsak keşke.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 25 Mart 2022; 10:57:12 >




  • upload ne ulan, kime ne veri gönderiyonuz ? dış güçlere veri mi gönderiyonuz ajan mısınız siz?

    eğer yurt içine veri gönderecem diyosan, o zaman koy USB'ye atla belediye otobüsüne götür veriyi.

    yahu AKP'den önce upload yoktu, İnternet tek yönlü çalışıyodu Teletext gibi, Reis'in size armağan ettiği şeylere bi şükredin la !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce Turk Telekom bölge müdürlüğüne 6 tane FAX çektim aynı kağıdı. Bana Fiber altyapı getirin diye, o fiber bana gelmeden durmayacağım. Benden çok çekecekleri var.

  • Adamlarda (başta Telekom olmak üzere, tüm ISS'lerde) hala ilkel bir düşünce süregeliyor: "upload yapıyorsan, aylık upload'un download'unun kazara yarısı falansa sen kesinlikle internet paylaşımı/dağıtıcılığı yapıp konu komşuya çakma ISS'lik yapıyorsun!" Şu pandemide dahi öğrenemediler: millet evden online çalışıyor, günde 2-3-4-5 saat Zoom toplantısı yapmak durumunda, fiziki HDD'ler bi dünya parası - yedekleme veya arşiv içim alırken elin titriyor. On-line oyun oynayanları, YouTuber'ları falan zaten saymıyorum.


    Bu kafayla bakalım nereye gidecekler.


    Yahu, ADSL/ADSL+ geldiğinde bu işin teorik sınırı (oranı) 4:1 değil miydi? Bari şimdiki FTTC/FTTB/FTTH aboneliklerinde o kadarına kadar müsaade ediver.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler
  • Bireysel aboneliklere yüksek upload hızları verirlerse Metro Ethernet'leri nasıl satacaklar, diyelim ki sizin orta çaplı bir şirketiniz var. Bu şirkette çalışanlar için 50 mbit upload gerekiyor.

    Eğer Birseysel aboneliklerde 50mbit upload olsaydı alıp ucuza kullanırdınız.

    Ama şu an yüksek upload hızı istiyorsanız tek çareniz Metro Ethernet için özel bir anlaşma yapmak, bu anlaşmaların fiyatları da aşağıdaki gibi binlerce hatta on binlerce lira.

    Önüne gelen bireysel aboneye yüksek upload verirsen bu aşağıdaki paketlerin bir anlamı kalmaz.

    Telekom'dan muhteşem(!) upload hızı güncellemesi ve yeni 200+ mbps paketler




  • AirDroid kullanıcısına yanıt

    Yavaşlatma hakkı nereden doğuyor? Bazen işim gereği GB'larca veriyi Github ve GitLab'a upload etmem gerekiyor parasını verdiğim hizmet neden benden kesilsin? İlk önce düşünce şeklinizi değiştirmeniz gerekiyor. Firmaların yatırım yapması gerekiyor yapmıyorlar sorun burada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 25 Mart 2022; 14:36:17 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Zaten artık 10 Mbps'in altında Metro Ethernet satabilen yoktur. Çünkü Turkcell 10 Mbps upload veriyor. Diyeceksiniz her yerde Turkcell'in altyapısı yok yine problem değil 18 Bin küsur TL kurulum ücretini verirseniz Turkcell size özel fiber altyapı getiriyor. Bu özel altyapıyla yine Turkcell'in normal fiber paketlerini alabiliyorsunuz. Turkcell'in altyapısı yoksa da sorun değil bu kez Turkcell, TT'nin kapısını çalıp altyapı kiralıyor. Pandemi dönemine kadardı o 10 Mbps altında satılan Metro Ethernetler artık hiçbir işyeri almıyor. Zaten metro ethernet alacak firmalar bile maliyeti düşürmek için Vodafone ve Türknet'e döndüler. Ülkenin en büyük bankaları dahil yavaş yavaş Metro devrelerini alternatiflere taşıyor.


    Bu düşük upload tamamen internet paylaşımını engelleme hayali ve veri merkezlerini aç bırakmama sebebinden kaynaklı. Çünkü Turkcell upload'ı yükselttiğinde ilk şikayet eden ülkedeki veri merkezleri oldu. Sunucu satamıyoruz diye cıyaklamaya başladılar. Ülkede hiçbir şirkette utanma duygusu kalmamış, rekabet diye bir şey ruhumuzda yok hep olanı baltalamaya çalışırız.





  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Metro ethernetin tek özelliği simetrik olması değil ki. Yanlış bilmiyorsam metro ethernet müşterileri direkt olarak omurgaya bağlı ve yedekli hat olarak veriliyor. Bunun yanında çoklu ip ve birden çok şube varsa şubeleri wan yerine man üzerinden bağlıyor. Bu tarz bir ihtiyacı olan zaten mecburi olarak metro ethernet alacak kişisel paketlerdeki hızlardan bağımsız olarak. Son kullanıcıya yüksek upload vermemelerinin tek sebebi geri kafaları.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    eğer evimdeki internetin hızı kendi sunucumu kurmama izin veriyorsa kurabilmeliyim. O sunucu ile ticaret yapmam uygun olmaz ama mesela kişisel bulut sunucusu ya da NAS sunucusu yapabilmem lazım.


    Ben yaz aylarında ADSL kullanıyorum, gece saat 3te başlayan Whatsapp yedeklemesi sabah uyandığımda bitmemiş oluyor. 2-3 GBlık dosya bile upload edemiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.