Bildirim
Telefonu PSU dan şarj ( ?? )
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Polarizasyonu doğru yaparsanız (şarj aletinin ortası ve dışı farklı olur + - olarak) bir problem olacağını zannetmiyorum. Çat diye de şarj etmez bence. Lityum bataryalar içinde ek bir devre oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: baryen
Telefonun 5v luk şarj girişini psu dan gelen 5 voltluk yüksek akımlı kablosuna bağlasak
bir zararı ( devre yanması batarja patlaması falan ) olurmu ?
tahminimce eger zararı yoksa çat diye şarj eder :D
telefonu bağlarsan sorun olmaz.telefon gerektiği kadar enerji çeker.ama sakın direk bataryayı haricen bağlamayı deneme -
PSU dan derken ? Zaten 5 volt almak istiyorsan; Bir tane USB kblo bul, diğer ucunu kes, kesik olan uçtaki kırmızı (+5) volt siyah da (-) kutup. Buraya da telefonuna uyumlu bir jack (kendi şarjının ucu) bağlarsan; Kendine USB şarj kablosu yapmış olursun. Gerçi USB (500 mha akım) sağlar.
Ama PSU dan o şekilde kullanırsan elinde sonunda kısa devre yaptırabilirsin dikkatli ol. -
@yucelnet
Dediğin şekilde USB'den sadece 100mA akım alınır.500mA'e çıkabilmek için data hatlarından birine 5V vermek gerekiyor , ancak hangisi olduğunu unuttum. -
Sagolun.. Eski telden denicem.10 amper 5 volt :D -
selamlar konu güncel midir deneyip olumlu yorum alan oldumu acaba ? dandik şarj cihazları ile bataryayı düşük amperlerle şarj etmek istemiyorum çok uzun sürüyor. kaliteli bir şarj makınesi de pahalı. onun yerine psu nun 5 v çıkışları ideal geldi bana. kısa devre olayını garantiye alırsak her hangi bir sorun var mıdır acaba ilgilenenlere gerçekten teşekkürler. (bu arada şarj etmek istediğim cihaz htc hd2 model belirtmedeki niyetim tamamen 5 volt la şarj edilebilmesini bildirmek içindir.) -
PSU dan 5 volt la şarj oluyor.
Ama USB nin 5 voltu yetersiz çünkü amperi düşük. PSU dan kullanabilirsin. -
telefonlar amperi kendi ayarlıyor zaten. 5-6 v civarı ver gitsin -
ilginize teşekkürler, en kısa sürede deniyeceğim yalnız şuan emanet s3 kullanıyorum kendi telefonumun gelmesini bekleyeyim yinede :) -
quote:
Orijinalden alıntı: crazyboy-212
ilginize teşekkürler, en kısa sürede deniyeceğim yalnız şuan emanet s3 kullanıyorum kendi telefonumun gelmesini bekleyeyim yinede :)
emanetin canı k.çında olur boşver deneme
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X