Şimdi Ara

Telefon Hattında Parazit ve İnternette Kopma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdiye kadar bir sorunum yoktu telefonla. Birden bire inanılmaz cızırtı yapmaya başladı. Bu cızırtı ile de ADSL hattımda kopmalar meydana gelmeye başladı. İlk iş kabloların bağlantı yerlerini kesip sıkıca bağlayıp bantladım, ama sorun düzelmedi. Splitter'ı değiştirdim yine sorun düzelmedi. Ayrıca splitter bağlantım doğru olduğu halde telefon çalınca veya arama yapınca internet kopuyor. Yardım ederseniz sevinirim. Telefonum Panasonic marka telsiz telefon.



  • splitteri nasıl kullanıyorsun..

    şöyle kullanırsan internetteki kopmalardan vs kurtulabilirsin db değerlerin vs de artar


    anahattı 2 ye böl birini telefona birini modeme

    telefona gelen kabloyu splittere bağla daha sonra telefona bağla..


    modeme gelen kabloyuda direk olarak modeme bağla..


    sonuç olarak splitter sadece telefonu etklieyecek. telefon vs çaldığında netin kesilmeyecek..
  • Daha önce dediğin şekildeydi. Ben acaba 2'ye bölünmüş olduğu için mi parazit yapıor dedim, tek hatta düşürdüm. O zamanlar Splitter'a 2 kablo takılıyordu, hattan gelen kablo splitter'ın line girişine, phone çıkışından da telefona. Diğer kablo direk modeme bağlanıyordu. Ama o zaman da parazit vardı ve kopmalar devam ediyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sisilli -- 15 Ağustos 2010; 19:13:43 >
  • parazitin sebebi açık kablo vs olabilir. oturduğun yerde genel bir sorun yoksa ev hatlarına bak soyulmuş kablo vs varsa bu yüzden sorun oluyor olabilir.. yada şase diyeceğim ama şase olsa çevir sesi hiç olmaz :)
  • Enteresan işte, 2 yerde bağlantı vardı, onları söktüm yeni kablo soydum sıkıca bağlayıp bantladım yine sorun geçmedi. Anlamadım bir türlü sorunun kaynağını. İnternet de kopuyor işin kötüsü.
  • hocam eğer aynı hattan 2 kablo varsa birisini telefona diğerini modeme takıyorsan cızırtı olur ve de biri aradığında net gider. yapman gereken 2 tane splitter kullan, telefon için olanı direk phone kısmına modem için olanı da modem kısmına tak. 2 tane ayrı splitter kullan
  • Telekom'dan hattın için ölçüm yapmalarını iste, gelen teknisyenle birlikte kablolarını kontrol et, kendi imkanların ile bu sorunu çözmen zor olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-rose

    Telekom'dan hattın için ölçüm yapmalarını iste, gelen teknisyenle birlikte kablolarını kontrol et, kendi imkanların ile bu sorunu çözmen zor olur...

    En iyisi telekomla görüşmek
  • Türk Telekom'a internetten telefon arızası bıraktım, yaklaşık 1 saat sonra dışarıya çıkarken aşağıda telefon kutusuyla uğraşan bi adam vardı, söyledim arıza kaydını benim verdiğimi, şimdi git bak düzelmiş olması lazım dedi, çıktım baktım düzelmişti. İnternette de kopma yok şimdilik.

    https://ett.turktelekom.com.tr/etmh/ariza/ArizaSSMisafir.do?method=bildirimGiris

    Telefonla ilgili arızalarınızı buradan verebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sisilli

    Türk Telekom'a internetten telefon arızası bıraktım, yaklaşık 1 saat sonra dışarıya çıkarken aşağıda telefon kutusuyla uğraşan bi adam vardı, söyledim arıza kaydını benim verdiğimi, şimdi git bak düzelmiş olması lazım dedi, çıktım baktım düzelmişti. İnternette de kopma yok şimdilik.

    https://ett.turktelekom.com.tr/etmh/ariza/ArizaSSMisafir.do?method=bildirimGiris

    Telefonla ilgili arızalarınızı buradan verebilirsiniz.



    Geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.