Şimdi Ara

TELEFLEX GFI TAKTIRIP MEMNUN OLMAYAN VAR MI? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
4
Favori
53.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbasci06

    Sayın recepotogaz..
    Merak ettiğim bir konu var..Kesinlikle bilmediğim bir durum olduğu için soruyorum..
    Turbo beslemeli bir motora chip uygulaması yapılmış..
    Gerek hp olarak gerekse motorun çalışma süreleri gibi bir takım baz değişiklikler yapılmış..
    LPG sistemi takıldıktan sonra bu değişiklikler elbette lpg sistemi ile uyumsuzluk gösterecektir..
    Peki bu tür değişikliklerini lpg kiti takılmadan yapsak ve lpg sistemi o şekilde monte ettirsek, ilerleyen zamanlarda motor üzerinde yapılan bu tür değişiklikler ile lpg arasında uyum sorunu yaşarmıyız?

    araçlarda chip işlemi yapılsabile prins vsi malzemenin kalitesi ve yazılımından ötürü kolaylıkla adapte eder..

    takılan prins vsi doyurmaz ise ekstra işlemler yapılım araç tekrar sağlıklı çalışılır.. (örnek turbo redöktür takılır. turbo map snsür takılır., manifolda naylon sallama atılır.. enjektörler kw lık seçilir. ) özelikle güzçlü bir yazılım şart.. buda prins te mevcut..sayın VoodooRush arkadaşımızın aracı o şekilde sorunsuz dönüşümü gerçekleşmiştir..




  • TUM KONUYU TEKER TEKER OKUDUM VE YENI ALDIGIM ARACTA BULUNAN TELEFLEX ILE ILGILI GÖRÜŞÜM,
    ÖNCELIKLE TÜRKİYEDE GEZEN ARAÇLARIN TAHMINIMCE %95 DEN FAZLASI(OTOMOBIL) CHIPSIZ VE 190 HP NIN ALTINDA DIYE DUSUNUYORUM.
    BUDA BU MARKAYI COGUNLUĞA HITAP ATTIGI ANLAMINA GELIYOR.
    BEN SÖYLE SOYLEYEYIM;
    ARACIMI DEDİĞİM GİBİ YENI ALDIM ASTRA G 2004 1.6,
    ARACIN LPG KITI :TELEFLEX
    MONTAJ YILI :2008/9.AY
    MONTAJ KM :85000-KM
    ARAÇ SU ANDA 148000 KM DE VE KAYITLARINA BAKTIRDIM ARAC BAKIM DAHIL KI YANLIŞ YAPILMIŞ KONTROL TAMIR BAKIM İÇİN FİRMA YETKILI SERVISLERINE GITMEMIŞ.
    BUDA 65000 KM DE 3.5 YILDA BU ARACIN LPG KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMADIGINI GÖSTERIYOR VE 1 AYDIR KULLANIYORUM ARACI BEN BU KADAR KUSURSUZ ÇALIŞAN BI LPG LI ARAC GORMEDIM SES YOK TEKLEME YOK GÜÇ KAYBI YOK.
    GÖRDÜĞÜM TEK SIKINTISI ŞEHİRİÇİ KULLLANIMDA COK GEC LPG YE GECTIGINDEN COK BENZIN HARCIYORUM :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06kpr19

    TUM KONUYU TEKER TEKER OKUDUM VE YENI ALDIGIM ARACTA BULUNAN TELEFLEX ILE ILGILI GÖRÜŞÜM,
    ÖNCELIKLE TÜRKİYEDE GEZEN ARAÇLARIN TAHMINIMCE %95 DEN FAZLASI(OTOMOBIL) CHIPSIZ VE 190 HP NIN ALTINDA DIYE DUSUNUYORUM.
    BUDA BU MARKAYI COGUNLUĞA HITAP ATTIGI ANLAMINA GELIYOR.
    BEN SÖYLE SOYLEYEYIM;
    ARACIMI DEDİĞİM GİBİ YENI ALDIM ASTRA G 2004 1.6,
    ARACIN LPG KITI :TELEFLEX
    MONTAJ YILI :2008/9.AY
    MONTAJ KM :85000-KM
    ARAÇ SU ANDA 148000 KM DE VE KAYITLARINA BAKTIRDIM ARAC BAKIM DAHIL KI YANLIŞ YAPILMIŞ KONTROL TAMIR BAKIM İÇİN FİRMA YETKILI SERVISLERINE GITMEMIŞ.
    BUDA 65000 KM DE 3.5 YILDA BU ARACIN LPG KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMADIGINI GÖSTERIYOR VE 1 AYDIR KULLANIYORUM ARACI BEN BU KADAR KUSURSUZ ÇALIŞAN BI LPG LI ARAC GORMEDIM SES YOK TEKLEME YOK GÜÇ KAYBI YOK.
    GÖRDÜĞÜM TEK SIKINTISI ŞEHİRİÇİ KULLLANIMDA COK GEC LPG YE GECTIGINDEN COK BENZIN HARCIYORUM :(

    Benzinden gaza geçişler bildiğimiz üzere motor sıcaklığının belli bir dereceye gelmesinden sonra gerçekleşmektedir..
    Malum kış ayındayız..Doğal olarak motorun ısınıp geçiş sıcaklığına gelmesi biraz zaman almaktadır..
    Ben sabahları ve akşamları hareket etmeden rolantide 2-3 dakika çalıştırıp motor belli bir ısıya gelince hareket ediyorum..
    Bu sayede gaza daha çabuk geçiyor..
    Aracı çalıştırıp hemen yola çıktığım zaman ise benzin tüketimim normalden fazla olmaktadır ve bu denenmiştir..
    Rolantide soğuk kış aylarında 2-3 dakikalık boşta çalıştırmak, seyir halindeykenki tüketime göre daha az olmakta..
    Bu şekilde en azından 1 depoluk gaz kullanımı kadar deneyecek olursanız sizde göreceksiniz benzin tüketiminin azaldığını..




  • telefex in gdi motorlar için çözümü var mı acaba??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbasci06

    http://www.teleflexgfiturkiye.com

    tşk ler adresi biliyorum da belki burdaki ustalardan biri biliyordur da cvp verir dedim
  • Araçların lpg ye geçiş derecesini gereksiz yüksek tutuyorlar. Tabi motor hem yağlamasını tamamlasın, hem de teklemesin diye böyle. Ama genelde her markanın fix ayarındaki 40° lpg yazılımı içinden elle 30° ye çekilirse, yine amaçlarına hizmet edecektir, hem de gereksiz fazla benzin sarfiyatı olmayacaktır.
  • foruma yeni katıldım.Teleflex ile ilgili olarak maalesef benimiyi tecrübem yok.benim yeni kasa astraj aracıma 1 yıl önce takıldı.hiç bir şekilde randuman alamadım.Arıza lambası daha takılınca yandı.söndüremedikleri için söktüler.Verdikleri taahütleride yerine getirmediler.GFI 5 taahütüne fazla kanmayın.Daha ucuza kailteli başka markalr var.Mazda 2 aracıma brn başka marka taktırdım.şükür sorun yok
  • arkadaşa katılıyorum.sonuçta üzerindeki motora göre ayar yapıyorlar.aracın yeni performansına göre neden ayar yapamıyorlar
  • Teleflex başığına yazılan mesajı buraya da aynen aktarıyorum.

    iyi günler

    bu başlık uzun zamandır kullanılmıyor canlı tutmak adına teleflex tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
    2007 model 1.6 nissan primera aracıma teleflex montajı yapılalı yaklaşık bir yıl oldu, bu süre zarfında ciddi bir problemle karşılaşmadım

    yalnız kışın, havalar soğuk olduğu için, sabahları gaza geçtikten sonra ani gaz verişlerde (mesela ışıklarda kalkarken veya 2.viteste gazı kökleyip 3.vitese geçiş yapacaığımız sırada) araçta silkeleme, kesik kesik gaz yeme problemi başgösterdi fakat bu problem oldukça kısa sürüyor yani o an bir iki defa silkeleme yapıyor daha sonra normal çalışıyor. bu sıkıntı tekrarlayınca teleflex merkeze mail yoluyla ulaştım ve fikir istedim; gelen cevap epey klişe bir cevap olduğu için (buji-buji kablosu değişimi tavsiye ediliyordu) dikkate almadım, şimdi havalar ısındı ve bu sorun ortadan kalktı. bulunduğum ilde (samsun) teleflexin servisi usta yokluğu yaşadığı için oraya hiç götürmedim ancak trabzona gittiğimde bu problemi sormak için servise götüreceğim. bu konu hakkında bir tecrübesi olan varsa paylaşabilir.

    bu sorun haricinde sistemden bir şikayetim yok inşallah da olmaz. herkese iyi sürüşler




  • bu sistem suzuki SX4 e takılır anladıgım kadarıyla.. 1,6 VVT motor.. 120 beygir.. valla atmosferik basınçlımı neym anlamam.. 1,6 120 beygir VVT motor bir arabada başımı agrıtmayacak nedir ? teleflex-GFİ i biraz okudum.. kafam karıştı.. o fiyat ı ona verecegime en babası 1500 e takılıyorlar.. aradaki fiyat farkını önemsiz kılan çok ekonomik olmasımı... problemsiz olmasımı... bende 99 escort vardı.. satmaya niyetlendim.. gelen giden LPG varmı diye sordu..araba satılmadı.. sırf arabayı satmak için gittim LPG taktırdım.. LPG ustasına da dedimki.. kardeş başım agrımasın istedigini tak dedim.. tek nokta enjeksiyon oldugu için karbüratörlü sistem Aldesa taktı.. 1 hafta kullandım, satmaktan vazgeçtim... 2006 dan 2011 e kadar LPG ile hiç sıkıntım olmadı.. bir kaç defa kontrole gittim .. bilgisayara taktılar.. ayarlar güzel ellemeyelim dediler.. sanırsam 1 defa filtre degişti.. 5 yıl hiç sorunsuz kullandım..bu ay başında model degiştirdigim için sattım.. LPG bir yerde şans sanırım..




  • Telefleks kullanan birisi olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.O kadar fazla para vermye değmez.Aracaımda telefleks gfi vardı taktırdığımdan itibaren problemler yaşadım,garanti verdiği şeylerin hepsini yaşadım.En sonunda canıma tak dedi sistemi söktürüp yerine Landi renzo taktırdım çok memnunum her açıdan telefleksten üstün.İsteyen varsa telefleksi uygun fiyata satacağım.
  • arkadaşlar merhaba 2007 bmw 3.20 110 kw 4 silindir aracıma lpg taktırıcam ne marka taktırmalıyım şimdiden teşekkürler
  • BEN DE 1 YIL ÖNCE SAMSUN DA TELEFLEX LPG SİSTEMİ TAKTIRDIM. 3 AY SONRA ARABANIN BOBİNLERİ PATLADI. NEYSE DEDİK. BOBİNLERİ DEĞİŞTİRDİK. 3 AY GEÇTİ TEKRAR BOBİNLER PATLADI. SERVİSE GİTTİM ARACIN LPG SİSTEMİNDEN KAYNAKLANDIĞI SÖYLENDİ. BOBİNLERİ DEĞİŞTİK. 6 AY GEÇTİ TEKRAR BOBİN PATLADI. BOBİNLERİ SERVİSTE DEĞİŞTİM. ŞU AN ARAÇ GAZ VE BENZİNDE NEREDEYSE EŞİT YAKIYOR. 27 LİTRE GAZ İLE 220 KM YAPTIM. DAHA ÖNCE 321 KM YAPIYORDUM.TELEFLEX LPG SAMSUN SERVİSİ SERVİSİNİ KAPATINCA SAMSUN DA GİDECEĞİMİZ SERVİS DE KALMADI. SAMSUN YETKİLİ SERVİSİ MÜŞTERLİLERİNİN ISRARI İLE TUNALI YA AYRILAN USTASININ BİLGİSAYARINA PROĞRAM ATMAYI TEKLİF ETTİ. TUNALI LPG USTASINDAN 1000 LİRA PROĞRAM 250 LİRA KABLO PARASI İSTEDİ. TABİ BU DURUMDA USTADA KABUL ETMEDİ. TUNALI SERVİSİNDE SELÇUK BEYLE TELEFONLA KONUŞTUĞUMDA BANA EN YAKIN SERVİSE GİDİN DİYOR.EN YAKIN SERVİS GİDİŞ GELİŞ 6 SAAT ARTI ARAÇ ARIZALI YENİDEN LPG PROĞRAMININ YÜKLENMESİ VE FİLİTRE DEĞİŞİMİ İSTİYOR. SAMSUN DA TELEFLEX TAKAN EN AZ 150 ARAÇ VAR. HEPİMİZ MAĞDUR DURUMDAYIZ. TUNALI MOTORLU ARAÇLAR 1250 LİRA ALMAK İÇİN 150 DEN FAZLA MÜŞTERİNİN DURUMUNU ZORA SOKUYOR. FİRMAYA 2 DEFA SİTESİNDEN MESAJ YOLLADIM CEVAP VERME ZAHMETİNDE BULUNMADILAR. TABİ SİTEDE YAYINLAMADILAR. İŞTE TUNALI MOTORUN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BU KADAR. ŞU AN OLSA KESİNLİKLE TELEFLEX TAKMAZDIM PİŞMAN OLDUM. ARACIM MAHVOLDU. DEVAMLI BAKIM MASRAFLARI. 3 KEZ BOBİN TAKIMI DEĞİŞTİÇ. SERVİSE GİDİYORSUNUZ LPG SİSTEMİNDEN KAYNAKLANIYOR. LPG SERVİSİ ÇÖZÜM YOK. ANKARA TUNALI EN YAKIN SERVİSE GİDİN DİYOR. ARIZALI ARAÇ NASIL GİDEYİM. EN SON GELİŞMELERE GÖRE TÜKETİCİ MAHKEMESİNE VERİP PARAMIN İADESİNİ İSTEYECEĞİM. SİZ SİZ OLUN TELEFLEX MARKA LPG KİTİ TAKTIRMAYIN.
    not: teleflex 10000 km filitresini gönderebilecek bir kişi var mı




  • Merhabalar;
    yaşadığınız sıkıntılar için geçmiş olsun... ama her sorunun bir çözümü vardır diye düşünüyorum, yeter ki işin ehli olsun... Ordu ilindeki Teleflex bayisi işe görüşürseniz sanırım yardımcı olacaklardır. Şahsen ben, birkaç araba gönderdim, sorun yaşadıklarını da duymadım.
  • öncelikle geçmiş olsun,
    telefleks montajını yaptıralı bir yılı geçti şimdilik önemli bir sorun yaşamadım ancak yetkili servis meselesi ciddi bir sorun, ben telefleksi taktırıken ilerde çalışacağım yerlerde olup olmadığına bakıp öyle karar vermiştim. o zaman samsunda servisi var görünüyordu ama şimdi söylediğiniz gb servis kalmadı, bu telefleks kullanıcıları için önemli bir eksiklik, samsunda çalıştığım halde trabzona çok gidip geldiğimden bakım vs anlamında servis sorunu yaşamıyorum ancak muhtemel bir arızada ordu vy trabzonun yolunu tutmak da istemem, telefleks gb bir markanın türkiyede çok daha etkili ve yaygın bir distribütöre acilen ihtiyacı var/ tunalı bu işte hayli yetersiz kalıyor, telefleksi bu anlamda ben subaru-mitsubishi gibi markalara benzetiyorum, kaliteli ürün, kalitesiz distrübütör ikilemi yaşanıyor.
    samsun gibi büyük bir ilde telefleksin acilen bir servis açması gerekiyor, açmıyorsa yakında piyasadan çekilecekleri anlamı çıkartıyorum o durumda da tamamen kendi halimize kalırız.




  • evet ben de sizinlle aynı fikirdeyim. teleflex yetkili servisden ayrılan haluk usta yardımcı olmak istiyor. fakat tunalı tamamamen duygusal düşünüp adamdan kablo ve proğram parası istiyor. haluki tunalının böyle bir ustayı kaçırmayıp hem yetkili servis ağını daraltmamak için balıklama atlaması lazım. haluk usta nın bir sürü müşterisi var. aslında teleflexi pek almak istemiyor. ama bizim kitleri taktığı için kendini sorumlu hissediyor. buna rağmen tunalı haluk usta dan para istiyor.
  • ilgilenene arkadaşlara teşekkürler. filitreler haluk usta ya geldi
  • arkadaşlar merhaba
    telefleks kullanıcısı olarak aranızı yeni katıldım

    aracı yeni aldım toyoto corolla 2007 model yeni kasa

    telefleks filtreleri ne kadar ve temin edebilecek arkadaş varmı acaba bu arada antalyada yaşıyorum

    herkese iyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HAKANYAKAMOZ

    arkadaşlar merhaba
    telefleks kullanıcısı olarak aranızı yeni katıldım

    aracı yeni aldım toyoto corolla 2007 model yeni kasa

    telefleks filtreleri ne kadar ve temin edebilecek arkadaş varmı acaba bu arada antalyada yaşıyorum

    herkese iyi günler

    HBA Otogaz'a baktınız mı?

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.