< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Eylül 2025; 22:34:8 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tekrardan bir çalışma günlüğü?
-
-
Bugün Data Management için entitiy relations model baktım, primary key kullanımı, şema ile database modelleri oluşturma, ilişkisel modellerin tasarımına göre olası riskleri ve cardinality konusu.
Kod yazarken database kısmını hep göz ardı ediyordum ama çalıştıkça neden sırf bu alan için ayrı iş ilanları olduğunu anladım. Basit şeylerde bile dikkat edilmesi gereken özellikleri varmış ve bu dersin advanced konuları baya detay işlere giriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Eylül 2025; 22:35:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi fikir, ben de açmayı planlıyorum bu dönem için. Dersler belli oldu, pazartesi başlıyoruz
_____________________________ -
Dersleriniz arasındaki MIS nur topu gibi parlıyor
Forumun göz bebeği ybs
Şaka bir yana zaten 4 tane ağır teknik ders var labsız seçmeliyi de sektörel bir şey seçelim dedim ilk ders iyi gibiydi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Gömülü sistemler dersinde de ilk haftayı bitirdik, düşündüğümden çok daha verimli bir derse benziyor, inşallah öyle olur. Sıfırdan sistem tasarlama işi güzel
Sistem programlamada integer çalıştım, 2.hafta olduğu için basit C-donanım bilgileri ama signed - 1 > unsigned 0 olduğu bilgisini de tam şu an öğrendim.
Bir de raspberry pi alıp elimdeki esp32 ile beraber kullanarak sıfırdan mcu driver yazma işini bir üst seviyeye çıkarmak istiyorum da pahalı duruyor ekipmanlar
Pek bir şey yapasım yoktu ama bu hafta veri yönetimde relation model konusuna ve SQL'e temel bir giriş yaptım, Programming Languages dersinde regular expressions ve dil yazarkenki kullanımlarına baktık ama pek sevmedim açıkçası, cs dersi olduğu açık ama sıkıcı geldi.
Onun dışında embeeded systems dersine yaz boyu çalıştım ve bu 2 haftadır dersten çok memnunum yani tatmini çok yüksek (ders her ne kadar temel veriyor olsa da sistemi anlamak amaç) yani bir kez daha iyi ki kimseyi dinlememişim dedim bu konuda xd. Bu hafta sonu da bununla ilgili bildiklerimi somut bir projede birleştirmeye çalışacam bakalım inşallah güzel gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Ekim 2025; 19:5:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Database Management için nereden çalşıyorsunuz? Ben de bu dersi alıyorum hiç ısınamadım ne yazık ki, programlama desen değil, zevkli de gelmiyor, çok kaynak da yok sanırım okulda işlenen haliyle.
Embedded konusunda ben tavsiye etmiştim bu arada, projelerde de ML, CV dahil birçok konu dahil edilebiliyor. Dersi biraz fizik II gibi, ama proje kısmı eğlenceli bu dersin, bölümün mühendislik olduğunu hatırlatan ender derslerden bu.
Ben de şu anlık dersin slaytlarından ilerliyorum zaten henüz tam olarak sql başlamadığımız için modelleme falan bakıyorum şimdilik, kod kısmında İnternetten örnek falan aramayı düşünüyorum.
Embeeded güzel cidden ama kişisel proje olarak pek bir şey yapılmıyor hani okulda roket takımları falan kendi sıfırdan kartları tasarlıyor ben de oralarda yazılım kısmına bakayım olabilir onda da yeteri zaman ayırabilir miyim bilmiyorum onun dışında evde raspberry pi ve esp32 ile en fazla Server falan kurabilirim herhalde xd
İnternette bir sürü örnek proje var, onlara bakabilirsin. Zaten daha önce yapılmamış bir şeyi yapmanı beklemez kimse. Aklına gelebilecek çoğu elektronik şey yapılabiliyor embedded ile, devre konusunda kart tasarlamayı elektronikçiler yapıyor, kart tasarlamazsan biraz kablo çöplüğü şeklinde aynı devreyi oluşturabiliyorsun tek fark bu. Projeler deneyimin yoksa başta çok uğraştırır, zaman alır yani o konuda yapacak bir şey yok. Embedded'ın güzel yanı; aklına gelebilecek her tür problemi çözmek için devre tasarlayabilirsin, gerçi bnu yapan mühendis görmedim ama benim de aklıma geliyor yani bazı şeyler üşeniyorum. Devre kartı tasarlama işini bilsem piyasada satılan elektronik aletleri yapabilirdim, hatta çoğu piyasada satılmıyor bile.
Hocam sizin üni neresiydi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bende kalsın uni, geçen senelerde o kadar sovdukten sonra anonim kalmak daha iyi gibi.
Siz kimsiniz? İlk defa görüyorum, foruma yeni birinin katılma ihtimali benim Harvard'a kabul alma ihtimalimden daha düşük herhalde.
Forumu yeni keşfetmiş değilim aslında, bir süredir forumun takipçisiyim. Eğitim ve sınavlardaki herkesi tanıyor sayılırım, çoğunuzun konularını ve yanıtlarını okudum. Birkaç hafta önce foruma katılmam gerektiğini hissettim, katıldım katılmasına ama etkileşim olmadığı için hala okuyucu sayılırım. Eski konuları tekrar tekrar okuyorum.
Hoşgeldiniz o zaman, forum aslında çok değerli bir bilgi kaynağı ama biraz ölü durumda şu an. İstanbul'da bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, son sınıfım, sizin okul nedir?
Hoşbuldum teşekkürler. Ben lise mezunuyum hocam, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Plan ise, çok yüksek ihtimalle İstanbul veya Ankara’da ceng. Top tier bir yere giremeyeceğim kesin gibi. Sizin üni de top tier değildi sanırsam, bu yüzden özellikle size sordum hangi okulda okuduğunuzu.
Kolay gelsin, iyi şanslar diliyorum sınava hazırlık sürecinizde. İmkanlar açısından; top tier - mid tier arası fark, mid tier - çöp tier arasındaki farktan daha fazla bence. Eğer iyi sıralama yaparsanız ve ceng konusunda ısrarcı değilseniz tıp düşünmenizi tavsiye ederim.
İyi dilekleriniz için ve verdiğiniz tavsiye için çok teşekkür ederim hocam sağolun. Anlattıklarınızı göz önünde bulunduracağım.
Artık ceng de diğer mühendisliklerin sıralamalarına gerilediği için bu sıralamalara şu kadar bölüm geliyor muhabbeti eskisi kadar göze batan bir şey olmayacak diye düşünüyorum
O muhabbetten değil, arkadaş zaten top tier yer olmaz demiş o yüzden mid tier veya altında ceng şu piyasada tavsiye etmek çok mantıklı gelmiyor. Tıp, AI karşısında işsiz kalma riski düşük ve maaşları yüksek, iş garantili bölüm olarak şu an en sağlam tercih bence, ama kişinin aklında kesin bir bölüm varsa bunu dikkate almasın, o konuda lafım yok. Hacettepe ve Yıldız'ın altında bir yer geliyorsa, ceng için 2 kere düşünmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 5 Ekim 2025; 22:29:21 >_____________________________
Benzer içerikler
- 95 tyt 65 ayt kaç bin sayısal
- yediiklim deneme cevap anahtarı
- 90 tyt 60 ayt kaç bin sayısal
- ayt fizik sözel konular
- netter anatomi atlası pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt