Şimdi Ara

Tekrar hazırlanmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler ortalama bir üniversitede yazılım mühendisliği okuyorum. Hayalim de ODTÜ vardı lakin sınavda baya aksilikler meydana geldi. Çok sıkıntılı oldu. Her neyse... Sizce tekrar hazırlanmalı mıyım 2 sene? Puan kırılması söz konusu. Hedefim yurt dışı. IT deki en iyi 20 üniversite beni master için kabul eder mi? Not ortalamamın 3.8 civarı olduğunu var sayarsam. Yoksa o en iyi 20 üni için ODTÜ Boğaziçi Bilkentten mi mezun olmalıyım? Yurt dışı için üninin pek önemi yokmuş diyorlar bir de. Bunu diyen ODTÜlü. Nasıl ki bizler 100-150 sıralamasındaki üniversiteleri pek duymadıysak onlar da bizimkileri duymadı dedi. Birde Masterı şayet ilk 50 deki Alman bir üniversitede yaparsam Doktora için MIT Yale Princeton için ihtimalim nedir? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bence tekrar hazırlan hedefine ulaşamadıgın için istemedigin bir üniversitede utana sıkıla okuyacaksın bu da senin iş durumuna eksi olarak yansıyabilir
  • stanford, mit, berkeley gibi bir yerden kabul alman için odtü, bilkent, boğaziçi gibi bir okulu birincilikle bitirmen lazım. ilk 3'e girersen de şansın var. moralini bozmak gibi olmasın ama oralara gidecek adamlar uçuk kaçık zeki. daha çocuk yaştan belli ediyorlar. okuduğun okul dolaylı yollardan önemli.

    alman üniversitesinden master yapıp doktoraya gitmek daha zor olur.

    yani malum üniversitelerden birini kazanıp 4 ortalama ile bitiremezsen o dediğin yerlere giremezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilkentli mühendis

    stanford, mit, berkeley gibi bir yerden kabul alman için odtü, bilkent, boğaziçi gibi bir okulu birincilikle bitirmen lazım. ilk 3'e girersen de şansın var. moralini bozmak gibi olmasın ama oralara gidecek adamlar uçuk kaçık zeki. daha çocuk yaştan belli ediyorlar. okuduğun okul dolaylı yollardan önemli.

    alman üniversitesinden master yapıp doktoraya gitmek daha zor olur.

    yani malum üniversitelerden birini kazanıp 4 ortalama ile bitiremezsen o dediğin yerlere giremezsin.

    ulan burki yine mi ban yedin sen

    arkadaş haklı bu arada. bizim bilkent bilgisayar birincisi bile stanford'tan falan red yedi. bu işler sandığınız kadar kolay değil. dediğin yerlere girmek çok zor. hem çok zeki hem de inek olmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar bilimcisi -- 10 Haziran 2017; 1:36:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.