Şimdi Ara

TeknoSeyir yeni versiyona geçti, beta yayında! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
29
Favori
36.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MR. H

    Her şey bu kadar ortada. Windows Phone beton duvar ama "TAVSİYE EDİLİR"
     TeknoSeyir yeni versiyona geçti, beta yayında! TeknoSeyir yeni versiyona geçti, beta yayında!

    O konuda arkadaş ne yazmış hocam? Hani Benim dediğim gibi popüler uygulamalar (twitter, facebook) mi yoksa incik cincik kullanırım mi demiş? Hani eğer ikinci dediğine karşılık bunu yazdıysa dediğim gibi haklı derim ama ilkine bunu yazdıysa yanlı olmuş oluyor. En azından ben böyle düşünüyorum hocam, siz belki önünü kapatmak vs gibi düşünüyor olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    Bakın hala daha yazdıklarımı çarpıtıyorsunuz. Ben bir dizüstü modeli anlatıyorum ve o modeli 2 ay test edip tamam ben bu aleti anlatırım dedikten sonra çıkıp reklamda yer alıyorum.


    Hayır Mesut, sen orada bir dizüstü modelini anlatmıyorsun. Sen o reklam filminde insanlara düpedüz yalan söylüyorsun. Samsung reklamlarında oynayıp iPhone'dan tweet atan Amerikalı ünlüler misali; yahu kim senin gündelik hayatında Exper marka bir dizüstü kullandığına inanır?

    "Reklam size sırıtan bir leştir" demişti bu sektörün üstadlarından biri. Basın mensubunun yegane sermayesi güvendir; reklamlarda "sırıtarak" bu sermayenizi nasıl bozuk para gibi harcadığınızı, şu mesaj dizisine gelen onlarca yorumdan sonra hala ve ısrarla idrak edemiyorsan, bizlere söyleyecek başka söz kalmamış demektir.

    Biz sizin "küçüklüğünüzü" de biliriz. Fındıkçıdan reklam alıp, fındıkçı insanları dolandırmaya başladığında diğerlerini uyaranların mesajlarını sildiğiniz günleri, sitede yayınladığınız haberlerin altına nezaketen de olsa kaynak eklemeyi es geçtiğiniz günleri, NVIDIA'dan para alıp hazırladığınız sitenin ana sayfasına "dünyanın en iyi ekran kartı" diye manşet attıktan sonra, "aa advertorial yazmayı unutmuşuz" diye milleti uyutmaya çalıştığınız zamanları da biliriz. Kısaca biz birbirimizi iyi biliriz sevgili Mesut...




  • Olay mesut çevik olmasın arkadaşlar.Onun yerine kim gelse bu görevi yine aynen devam ettiricek.Siz hala kişileri tartışıyorsunuz.Bunların başında olan sistemin tepesindeki beynin fikirleri yanlış.
  • Bir kere şunu baştan söyleyim, ben DH'yi de SDN'yi de Technopatı da düzenli takip ediyorum, hepsinden faydalanıyorum. Biri diğerinin alternatifi değil benim için. Ama Teknoseyir'in bir farkı vardı. Hangi site Commodore 64 için 1 saatten 4 program yapar bu devirde? Kim Quickshot joystickleri toplar bu da vardı bir zamanlar der? Hobi programları, otoseyir vs. Tüm diğer siteler piyasa odaklı, cep telefonu vs. öncelikli, bunun dışına çıkabilen tek site teknoseyir, giderse de boşluğu hissedilir, en azından meraklılarınca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacGyver.

    quote:

    Orijinalden alıntı: roumirues07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    Ben dertlerini anlamaya çalışıyorum ama reklamlardan, yanlıdan girdiler samimi değil, kendini beğenen biri diye devam ediyorlar.

    Cevap yazma diyen var, gülme diyen var, şimdi neden kendini savunma ihtiyacı hissettin diyen var. Suçlu olmasa cevap yazmaz diyen var, neden reklam filminde oynadın diyen var :) ismi üzerinde reklam filmi zaten neyse.

    Bundan sonra cevap yapmayacağım haklısınız.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Mesut abi sen boşver bu adamları. Çekemiyolar seni. Sen bir numarasın abicim benim.
    Ya abi bir arkadaşım var da (heyula07), konu dışından ban yedi. Kaç gündür giremiyomuş abi. Bir el atıver be abi.


    bir arkadaşım ekolü... foruma giremeyen "bir arkadaşı" için yardım isteyen kişinin üye olma tarihi de dün.

     TeknoSeyir yeni versiyona geçti, beta yayında!




  • şu dh de kullanıcıları ciddi anlamda rahatsız eden o kadar sayıda reklam varken ki geçen günlerde reklamlardan dolayı site açılmıyordu bile bana samimilikten bahsetmeyin. editörseniz editörlüğünüzü yapın pazarlama işi hakkında yorum yapmayın madem. adamlara samimi değil diyorsunuz adamlar çıkmışlar adam gibi çekmişler videolarını nasıl samimi değil hatta bu kadar samimi oldukları için şu anda haksız durumdalar burda profesyonelim, kimseyi takmam, kralım mesut çevikim taslamak nedir yani.
    dhde editörsün işte, dh nin pazarlamacıları seni nasıl satarsa o işi yaparsın bunun ötesi yok profesyoneliz ya hhehehasa
  • Şu işi mesut çevikten çekelim. seçim zamanında da reklamlar için ses cıkardık ama ne dediler bizim elimizde olan bişey değil. Burda onu bunu ezip arkada bu işten gerçek anlamda para kazananları es geçersek hiçte haklı cıkacapımızı sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hemen bir yanlışı düzelteyim. TS kapanmıyor :) En azından henüz. Videonun başını izleyip heyecanla mesaj atan çok kişi oldu ama sonra gerçek ortaya çıktı.
    Mesut'un az önce söylediği gibi zaten minnacık olan sektörde herkes birbirini tanır ve önemli bir kısmı da arkadaştır. Mesut'a bir şey diyeceksem bir telefon açmam yeterli dolaylı yoldan söylemem gerekmez. Kendisi de hoşuna giden bir içerik ürettiğimizde beğenisini bizzat belirtmiştir. Ama bu ilişkiler göz önünde olmayınca ve iki arkadaş arasında kalınca dışarıdan amansız rakipler ve kuyu kazıcılar gibi gözüküyor olabiliriz. Ancak durum kesinlikle böyle değil. Kutuplara ayrılmaya hiç gerek yok.

    Biz videomuzda aslında çok net bir hedef gösterdik. Paralı bir yayın olacaksak paralı yayınları hedef alırız. Bu durumda hedef dergiler. Dergiye ödediğiniz parayı bize verin dedik. Tek hedef buydu. Elbette tarafsızlıkla ilgili mesajlarımızda aklımızda örnekler vardı ama bunun Mesut'a yönlenmesi talihsizlik olmuş.

    DH ekonomik olarak bir çıtayı aşmayı başarmış ve yoluna devam ediyor. Buradaki soru neden bu sektör ikinci ve üçüncü bir DH hikayesine sahip değil olmalı. Elde olanı yapıcı olarak eleştirirken bunu da düşünmeliyiz. Size öyle firma hikayeleri anlatabilirim ki şu DH TS tartışması anında söner. Ben de herhalde hapse girerim :) İyice emekli olup anılarımızı yazdığımızda belki.

    TS'de sadece yayıncılık yaparak ve firmalarla olabildiğince mesafeli kalarak hayatta kalmaya çalıştık ama olmadı. Sebebi lafımızı sakınmamamızdan ziyade firmaların TS gibi bir yayına ihtiyacı olmaması aslında. Her firma sosyal ağlar üzerinden yayıncı oldu. Henüz DH kadar büyümediler ama onları bile etkileyebilecek yeni bir durum bu. Şimdiden reklam bütçelerinin %85'ini YouTube'a aktaran Türk firmalar var. Her firma kanal açmayı ve içerik üretmeyi öğreniyor. Üstelik bizim yapmaya cesaret edemeyeceğimiz bel altı videolara kadar reyting üretecek cesaretleri var. Bu durumda doğal olarak küçükler önce etkileniyor ve yaşama şansları kalmıyor.

    Burada sabaha kadar tartıştığınız HTC'ler Samsung'lar bizim gibi yayınlara bir billboard kadar para harcamıyor. DonanımHaber'in TV'ye çıkması kaç yılın ardından gerçekleşirken, bir magazincinin teknoloji üzerine TV programı sahibi olması sadece 6 ayını aldı. Burası böyle bir ülke. Dinamikleri farklı.

    Bizim bunlarla uğraşacak halimiz kalmadığı için faydamızın dokunduğu insanlara yöneldik. Başarılı olamaz isek dükkanı kapatacağız. Elinizdeki yayınları bir kalemde silip atmadan önce ne kadar azaldıklarının farkına varıp sıkı tutunmak gerek. Kendiliğinden eriyen yayıncılığı bir de öfkelerimizin sıcaklığı ile eritmeyelim.

    Murat Gamsız
    www.teknoseyir.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat [PCLabs] -- 6 Mayıs 2014; 0:19:10 >




  • Allah aşkına şu mesut çeviğin mesajlarını alıntılayıp tekrar cevap yazmasını sağlamayın , mesajlarını görmekten gına geldi.

    İşini yap sadece , senden istenilen bu. Biz hangi siteyi , hangi editörü , hangi incelemeyi izleyeceğimize kendimiz karar veririz.
  • Kıyaslama yaptığınız sitelerin farkına bi bakın derim arkadaşlar;

    http://www.alexa.com/siteinfo/teknoseyir.com
    http://www.alexa.com/siteinfo/donanimhaber.com


    DonanımHaber reklamı çok rahat alıyor çünkü ilk 30 site arasında yer alıyor. Ve sadece teknoloji değil yaşamın bütün özelliklerini barındıran bir forum sitesine sahip.

    Kıyaslama yapmak anlamsız.

    Teknoseyir reklam alamıyor diye ağlamış hepsi bu. Sebebi alexa rankıdır. 938. sırada. ShiftDelete.Net > 78, DonanımHaber > 25.

    Hani bi çoğunuzun beğenmediği Technopat var ya, o bile 300'lerde oynuyor.

    Sıkıntı o bu şu değil arkadaşlar. Ne kadar başarılı olursanız olun dışarıya bağımlı olmazsanız büyüyemezsiniz. Bu adamlar reklamsız bu işi yürütmeye çalışıyor. Güya "biz reklam almıyoruz, hepsi sizin için" görüntüsü verecekler. Halbuki reklam almıyoruz değil REKLAM VERMİYOLAR BECEREMİYORUZ demeleri lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bc_ -- 6 Mayıs 2014; 0:21:07 >




  • Coolsten nickli kullanıcı tarafından herhangi bir yorum yapılamamıştır. Olay şudur;
    Mesut Çevik desteksiz savlarla 8.1 güncellemesini eleştirmiştir ve Utku adlı arkadaşta her eleştirisinin ne kadar desteksiz olduğunu inatla ortaya koymuştur.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=91250991


    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=91332726

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhabere girmem incelemeleri tatmin edici değil. bölüm sonu canavarı sitesinin videolarını daha çok beğeniyorum aynı kişiler yapıyorsa oyun tarafına yönelsinler şu donanım işini başkasına bıraksınlar özellikle Mesut Çevik'e ayrı gıcık oluyorum o varsa videoda direk kapatıyorum.. Bunlar benim düşüncem..
  • Donanım haber vıdeo ınceleme konusunda zayıf kaldıgına katılıyorum.Benım gıbı donanım severlerı mobıl mobıl dıye boguyorlar.Neymıs forum olmasaymıs dh batarmıs vs benı ılgılendırmez.Ben ıhtıyacıma ve kımden temın edebılgıme bakarım.Dh ın ınceleme kısmı zayıf benım ıhtıyaclarımı karsılamıyor.Ben donanım haberın forum ve tartısma kısmını kullanıyorum.Video inceleme takıbımıde teknoseyırden yapıyorum.Plus uyelık olması gzl bırsey.Ayda bır dergı parası verırım.En azından gereklı greksız her konuya atlayan ergen troller olmaz.Aynı konuyu dh ıcınde dusunuyorum.Eger forum plus uyelık acarlarsa dh dende uyelık alırım.
  • mesut çevik sektörde bizimle yaş almış tecrübeli bir insan.hepimizden çok donanımla iç içe.reklam kokan işleri tabiiki var.dükkanın yüzü neticede.bazı markalar öne çıkabiliyor.ancak düze ters dediğine pek şahit olmadım.dediklerinin çoğu mantıklı gelir.teknoseyirden çok yok artık dedirten incelemesi yok.teknoseyir daha yüzeysel bakıyor detaylara çok inmiyor.ancak sıradan kullanıcı deneyimine göre bakıp inceliyor.en çok beğeni sebebi ise bence mubabbetleri.tıpki konsolüssü gibi.dh ahalisi daha robotik belli kelimelerle konuşuyor.bazı toplu çektikleri videolar hariç.
    teknoseyir kapanmasın isterim.dh editörleri de tvde ve sitede daha samimiyet kokan eksikleri söylemekten çekinmeyen videolarla gelsinler yeterli.zaten elin parmakları kadar yoklar,eleştirirken kantarın topuzunu kaçırmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat abi bırak sen donanımhaberi saat 00:20 oldu videoyu bekliyoruz

    Ara daki fark bu işte DH den bir şey beklemezsin TS'den gece video beklersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 6 Mayıs 2014; 0:28:16 >
  • DonanımHaber paragöz, bol reklamlı, general mobile firmasını onlarca reklam ile tüm türkiyeye tanıtan, ve Türkiye'deki asus sony vs. büyük şirketlerin reklam kanalı haline gelmiş bir site.

    sizin de dh gibi günde onbinlerce tıklama potansiyeliniz olsun siz de para basmanın yoluna bakarsınız.


    Teknoseyir ise donanımhaberin yanında devede kulak kalacak kadar reklam alan. firmaların ürünlerini hakettiği gibi eleştiren, bana göre çok daha samimi olan bir firma.

    ''ürünleri iyisiyle kötüsüyle eleştirdikleri için'' bu hale düştüler. donanımhaber gibi anlaştıkları firmaların ürünlerine kusursuz deyip de ceplerini doldurmadıkları için bu haldeler.


    basit bir örnek verirsek:

    monster notebooklar zamanında sıkıntılı teslimat süreleri ile gündemdeydi. her gün şikayet edilen konular açılıyordu forumda. milletin mesajlarını hep siliyordu dh...
    çünkü... monster ile bi arkadaşlıkları var....

    victor isimli monster ile aynı çalışma şekline sahip custom gaming laptop üreten bir firma var ülkemizde 6-7 aydır haberiniz var mı?

    yooook çünkü o firmanın ismi dahi donanımhaberde yayınlanırsa monster ile dh yönetcilerinin arası açılır... paralar kaçar....


    Mesut Bey de buradan mağdur edebiyatı yapmasın lütfen. Neymiş efendim onlar sadece yayın ekibiymiş reklam ekibi ayrıymış... aynı çanaktan bal yiyorsunuz...




  • Murat [PCLabs] M kullanıcısına yanıt
    Aha murat gamsiz da geldi

    Levent abi konuya bekleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat [PCLabs]

    Öncelikle hemen bir yanlışı düzelteyim. TS kapanmıyor :) En azından henüz. Videonun başını izleyip heyecanla mesaj atan çok kişi oldu ama sonra gerçek ortaya çıktı.
    Mesut'un az önce söylediği gibi zaten minnacık olan sektörde herkes birbirini tanır ve önemli bir kısmı da arkadaştır. Mesut'a bir şey diyeceksem bir telefon açmam yeterli dolaylı yoldan söylemem gerekmez. Kendisi de hoşuna giden bir içerik ürettiğimizde beğenisini bizzat belirtmiştir. Ama bu ilişkiler göz önünde olmayınca ve iki arkadaş arasında kalınca dışarıdan amansız rakipler ve kuyu kazıcılar gibi gözüküyor olabiliriz. Ancak durum kesinlikle böyle değil. Kutuplara ayrılmaya hiç gerek yok.

    Biz videomuzda aslında çok net bir hedef gösterdik. Paralı bir yayın olacaksak paralı yayınları hedef alırız. Bu durumda hedef dergiler. Dergiye ödediğiniz parayı bize verin dedik. Tek hedef buydu. Elbette tarafsızlıkla ilgili mesajlarımızda aklımızda örnekler vardı ama bunun Mesut'a yönlenmesi talihsizlik olmuş.

    DH ekonomik olarak bir çıtayı aşmayı başarmış ve yoluna devam ediyor. Buradaki soru neden bu sektör ikinci ve üçüncü bir DH hikayesine sahip değil olmalı. Elde olanı yapıcı olarak eleştirirken bunu da düşünmeliyiz. Size öyle firma hikayeleri anlatabilirim ki şu DH TS tartışması anında söner. Ben de herhalde hapse girerim :) İyice emekli olup anılarımızı yazdığımızda belki.

    TS'de sadece yayıncılık yaparak ve firmalarla olabildiğince mesafeli kalarak hayatta kalmaya çalıştık ama olmadı. Sebebi lafımızı sakınmamamızdan ziyade firmaların TS gibi bir yayına ihtiyacı olmaması aslında. Her firma sosyal ağlar üzerinden yayıncı oldu. Henüz DH kadar büyümediler ama onları bile etkileyebilecek yeni bir durum bu. Şimdiden reklam bütçelerinin %85'ini YouTube'a aktaran Türk firmalar var. Her firma kanal açmayı ve içerik üretmeyi öğreniyor. Üstelik bizim yapmaya cesaret edemeyeceğimiz bel altı videolara kadar reyting üretecek cesaretleri var. Bu durumda doğal olarak küçükler önce etkileniyor ve yaşama şansları kalmıyor.

    Burada sabaha kadar tartıştığınız HTC'ler Samsung'lar bizim gibi yayınlara bir billboard kadar para harcamıyor. DonanımHaber'in TV'ye çıkması kaç yılın ardından gerçekleşirken, bir magazincinin teknoloji üzerine TV programı sahibi olması sadece 6 ayını aldı. Burası böyle bir ülke. Dinamikleri farklı.

    Bizim bunlarla uğraşacak halimiz kalmadığı için faydamızın dokunduğu insanlara yöneldik. Başarılı olamaz isek dükkanı kapatacağız. Elinizdeki yayınları bir kalemde silip atmadan önce ne kadar azaldıklarının farkına varıp sıkı tutunmak gerek. Kendiliğinden eriyen yayıncılığı bir de öfkelerimizin sıcaklığı ile eritmeyelim.

    Murat Gamsız
    www.teknoseyir.com


    Vaay Murat Abi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • En kral incelemeyi İphonedo yapıyor
  • Her iki site genel anlamda benzeseler de içerikleri sunma yönüyle birbirinden farklı şekillerde ilerliyor. DH uzun zamandır forum altyapısı ise siteyi canlı tuttuğundan sponsorluk faaliyetlerinde daha başarılı ancak Teknoseyir her ne kadar samimi gelse de teknoloji dünyası ile ilgili daha genel bilgilerin yer aldığı bir formatı benimsemiş durumda. İkisi için de doğru veya yanlış demenin yerinde olmadığını düşünüyorum. Aynı formatta yayın hayatını sürdüren siteler yerine kendine özgü yapıları ile gelişen yapıların olması farklı bakış açısını getirir.

    Teknoseyir'in makul ölçüde bir ücret ile plus üyeliği oluşturup yayın hayatına devam edeceğini umuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.