Şimdi Ara

Teknosa - Toshiba SATELLITE R630-105 NOTEBOOK 13.3' 1.3 kg (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
38.188
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinfan

    2 haftadır 630-105 modelini kullanıyorum. herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
    pili tasarruflu modda 3 saat civarında gidiyor. çok birşey beklenmemeli.
    ama hafif ve şık olduğu kesin. 2 tane usb girişi var yeterli yada yetersiz siz karar verin.
    sim kart girişi yok. bnm için hiç sorun değil.
    hızı gayet yeterli. oyun oynayacak arkadaşlar için herhangi birşey söyleyemeyeceğim hiçbir oyunu kurmadım ve kurmam.
    yalnız neyle alakalı bilmiyorum müzik dinlerken laptop u biraz sarsarsan seste takılma oluyor bnm için tek problem bu oldu o da çok problem sayılmaz.
    sorusu olan pm den bana ulaşsın


    3-4 şarzdan sonra tasarruf modunda 4,5-5 saat pil gidiyor.
    USB sayısı ise 3 (e sata çıkışı aynı zamanda usb olarakta kullanılıyor)
    sarsıntıda takılma hdd korumasu nedeniyle hdd nin durdurulmasından kaynaklanıyor




  • R630-105 1339 liraya düşmüş teknosa'da.
  • arkadaşlar pazar günü aldım pc'yi . uzun araştırmalarımdan sonra işimi görecek en iyi pc'nin bu olduğuna karar verdim. Kulanımımın 3. gününde itibaren mavi ekran sorunu ile karşı karşıya geldim. Gözlemleirme göre Winamp açıkken bir süre sonra bu hatayı veriyor. Çözümü olan var mı? Ne yapabilrim? Ayrıca bu pc için güncelleme var mıdır? Bunun yanı sıra pc hakikaten süperr. Hafif, hızı iyi.. Isınma sorunu yok,,Şarjı iyi.. 4:15 diyo, Teknosa'da da baya ucuzlamış ilk çıkışına göre..TAvisye olunur.
  • Arkadaşlar Acer 3820TG modeline mutlaka bakmanızı öneririm.Sonradan pişman olmayın bu modele kadar Acer'a hep farklı baktım ama adamlar cidde harika bir notebook ortaya çıkarmış forumda başlık var mutlaka inceleyin özellikle ekran kartı olsun kasa sağlam olsun diyenler kesinlikle tavsiye edilir.Neye göre tavsiye ediyorsun derseniz arkadaş ve akraba çevreme bu modelden 8 tane aldım.hepside bana duacı,forumda da kullanıcıları var herhengi bir sorun yok şuana kadar hepside çok memnun.Bu yazıyı niye yazdım reklammı yapıyorum hayır sadece forumdaşlara nacizane tavsiyemdir.

    Acer 3820tg

    core i5 işlemci
    1600 fiyat seviyesinde
    5650 ekran kartı ile 7500 3d mark 06 puanı
    dirt 2 full ayarlarda oynatıyor,720p de,fazla söze gerek yok
    kesinlikle ısınma yok çift fan ekran kartı fanı gerektiğinde devreye giriyor
    ofis kullanımında parlak ekran 5 saat,4 saat film,en kısık parlaklık ofis işleri 6 saat pil ömrü
    incecik tasarım aliminyum kaplama kasa
    1.8kg
    çift ekran kartı hd4500 ile pil kullanımını en aza indiriyor,tek tuşla ekran kartı değiştirme
    çok sesiz fan çok az devreye giriyor


    Bu kadar artıdan sonra gözlemlediğim eksiler

    dvd sürücü yok,kişiden kişiye değişen bir problem usb bellek ile sistem kurulumu yapılabiliyor
    klavye çok hoş değil tuşlar biraz sesli
    hoparlör sesi çok kötü

    Saygılarımla




  • özellikleri güzel ama acer deyince insan bir duraksıyor. bu modelini bilmiyorum ancak genel olarak acer la ilgili pek iyi duyumlar almadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinfan
    özellikleri güzel ama acer deyince insan bir duraksıyor. bu modelini bilmiyorum ancak genel olarak acer la ilgili pek iyi duyumlar almadım

    önceki bilgisayarım acer 2920z idi. Arka arkaya 2 defa arıza yaptı. Çamura yatmadan ikisinde de zamanında tamir edip gönderdiler ama yine de bir daha acer almam, acayip zaman kaybı yaşadım bu arızalar sırasında.
  • merhaba
    ben de bu notebookdan almayı düşünüyorum. bikaç sorum olacak cevaplayan olursa sevinirim. bilgisayarın adaptörünün büyüklüğü ve ağırlığı ne kadar. çünkü bazı hafif modellerin adaptörleri büyük olduğu için taşımada ağır olanlarla aradaki farkı kapatıyor. bir de 1080p filmlerde fan sesinin rahatsız ettiği söylenmiş peki 720plerde durum nasıl acaba. teşekkürler
  • 13inc boyutlarında hafif,taşıması pratik ve orta seviye bir laptop almak istiyorum.
    1300tl civarı bütçe ayırdım.

    Gözüme bir kaç model çarptı fakat içlerinden en uygunu bu model sanırım:

    TOSHIBA SATELLITE R630-105
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031254&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

    1408TL 12 Taksit + 100 tl hediye çeki...

    Acaba daha güzel yada daha uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir model var mı?




  • Arkadaşlar Toshiba R630-11L Modelini Teknosa dan Vodem paketi ile aldım ki almayı düşünenler için evinizde internet bağlantınız (ADSL vb) yoksa şiddetle tavsiye ederim. Ew internetinden (ADSL den) daha ucuza geliyor ayrıca istediğiniz yerden bağlanmak gibi rahatlığınız oluyor.

    (Makinenin özellikleri defalarca kez yazıldığı için tekrar yazmıyorum)

    Gelelim makinenin kullanım detaylarına;

    Öncelikle önceki yorumlarda dikkatimi çeken konulara değineyim,

    Makine eğer ki “yüksek performans” modun da çalışıyorsa sol tarafdaki havalandırma bölgesinde iyiiice ısınıyor fakat performans modunda daha az ısınıyor ve dengeli modda hiç ısınma olmuyor diyebilirim. Yani aslında ısınma problemi hiç yok diyeblirim.

    Pil ömrü konusunda çok çeşitli yorumlar yapılmış fakat pilin ilk şarjlarını uzun ve düzgün yaparsanız performans alabilirsiniz. 15” ile 13” arasında bukadar fark olurmu demeyin gerçekten oluyormuş bende görene kadar inanmazdım. “Dengeli” modda 4-5 saat kadar bir pil ömrünü sunuyor size. “güç tasarruf” modun da ise CD okuyucuyu kapabiliyorsunuz ve tüm gereksiz enerji tüketimini kısıp 7 saate varan kullanım süresi sunuyor. Özelliklerinde yazan 9 saat her şeyi minimumda kullanım halinde olabilecek bir durum sanırım yani wifi, cd vs, kapalı ekran parlaklığı minimumda vs gibi güç planlarını ayalarladığınızda olabilecek bir şey. Ama emin olun dengeli moddak, 5 saatlik kullanım sizi her konuda tatmin eder (oyun hariç). Teknosa da aynı özelliklere sahip 15” lik ve 1 GB harici ekran kartı olan makine max 3-4 saat yazıyor. Yani harici ekran kartı ve fanı pili yoruyor.

    Klavye kullanımı konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanıyordum ama hiçbir problem yaşamadım hatta iş yerimde kullandığım 15 lik makinden daha rahat yazdığımı söyleyebilirim. Tek sıkıntım klavye üzerinde biraz iz kalıyor ama hiiiç umrumda değil.

    Hafifliği ve inceliği inanılmaz, hatları yumuşatılmış olduğu için ele ve göze çok hoş geliyor. 15” lik iş bilgisayrımın çantasına bunu ve adaptörlerini de sığdırabiliyorum ağırlık konusunda da önceki halinden neredeyse farksız çünkü zaten diğeri takoz kıwamında. Gidip 15” liklerle karşılaştırın.

    Wireless’ın çekim gücü su anda kullandığım iş laptopumdan daha iyi (CASPER).

    Touchpad i tek bir tuş ile (Fn e basmadan) kapatıp açabiliyorsunuz (benim için çok kullanışlı bir özellik).

    Win 7 (64 Bit) gerçekten çok hızlı çalışıyor babamın Vistalı Lenovosu açılana kadar ben bilgisayarımı açıp kapatabiliyorum. Yalnız makine üzerinde gelen Toshiba programları çok fazla ve daha önce yorum yapan arkadaşın dediği gibi gereksiz. Bence akineye fazla alışmadan biraz bu programları kullanın ve hangilerini kullanmak istiyorsanız seçip makineye format atın ve sadece kullanacaklarınız yüklü kalsın.

    Performans konusunda sadece ofis, web de gezinme, film ve download için kullanırım makineleri ama inanın bana çok yorarım makineleri (sadece Outlook data dosyası 2 GB ve sürekli açıktır + Explorerlar + 2xMSN + skype vs.). genelde kasılır makinalar biraz ama daha bunda hiç öyle bir durum olmadı (dengeli mod da).

    Sonuç olarak çok hafif, çok şık, netbook (biraz büyüğü ama) boyutlarında ve pil performansı onlar gibi olan fakat kullanım performansı laptop gibi olan bir makine arıyorsanız bence kaçırmayın. Fiyat olarak da gerçekten çok uygun. Yazımın başında dediğim gibi Vodafone kampanyası olmasaydı bu ürünü almayı düşünmezdim ama iyi ki almışım.


    Faithless - Ankara




  • Ben de Toshiba R630-105 modelini almayı düşünüyorum. Ama sizin yazdığınız Acer aklımı karıştırdı şimdi. Özellikler anlattığınız gibi ise inanılmaz gerçekten.
    Bu ürünü siz nereden aldınız Teknosa da var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: secaliskan

    Ben de Toshiba R630-105 modelini almayı düşünüyorum. Ama sizin yazdığınız Acer aklımı karıştırdı şimdi. Özellikler anlattığınız gibi ise inanılmaz gerçekten.
    Bu ürünü siz nereden aldınız Teknosa da var mı?

    bence R630 u dusunmeyin artik. teknosa da stoklarda kalmadi 105 ve 11L modeli. gold'da var ama 200 TL daha pahali ve pek de sicak degil.
  • bir sorum olacak..R630-105 modelini kullanan arkadaşlar,bilgisayarı kıpırdatınca seste bozulma yaşıyorlarmı..yrıca bi soru daha,böle bi sorunla karşılaşınca Teknosa laptopu geri alıp para iadesi yapıormu.? cevap verirseniz ok sevinirim acil..
  • kardeşime amerikadan
    r705-p35 modelini aldım portege serisi
    türkiyede satellite modelli oolarak geçiyor.
    cihaz kuş gibi cok hafif.
    bide SSD takınca şarj süresi 10 saate cıkar heralde :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yukseksadakat88

    bir sorum olacak..R630-105 modelini kullanan arkadaşlar,bilgisayarı kıpırdatınca seste bozulma yaşıyorlarmı..yrıca bi soru daha,böle bi sorunla karşılaşınca Teknosa laptopu geri alıp para iadesi yapıormu.? cevap verirseniz ok sevinirim acil..


    Bu durum 3 boyutlu sabit disk koruması nedeniyle cihazı hareket ettirdiğinizde sabit disk kafasının güvenli konuma taşınması sonucu veri aktarımındaki kesilmeye bağlı oluyor. Ben, eşimve arkadaşım aynı modeli kullanıyoruz, dediğiniz şeyi biz de yaşamıştık. Eğer bu özelliği kullanım dışı bırakırsanız bilgisayarı kıpırdatınca sesle ilgili bahsettiğiniz sorunu yaşamazsınız. Tabi aşırı bir darbede disk kafasının disk yüzeyine vurarak verebileceği potansiyel hasar ihtimali koruma kalkınca biraz daha yükselecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BasCuDa

    kardeşime amerikadan
    r705-p35 modelini aldım portege serisi
    türkiyede satellite modelli oolarak geçiyor.
    cihaz kuş gibi cok hafif.
    bide SSD takınca şarj süresi 10 saate cıkar heralde :)


    kaça aldınız?
  • Cevp verdiğiniz için teşekkr ederm adnan bey...ürünü teknosa dan aldım ve güvenemiyorum o yüzden endişe ettim..bi sorum daha var,sizce bu pc nin sesi fazla değilmi? neredeyse bi masa üstü pc si kadar fan sesi var,sizlerinki de ölemi..? aldığıma pişmanmıyım değilmiyim anlamadım..:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yukseksadakat88

    Cevp verdiğiniz için teşekkr ederm adnan bey...ürünü teknosa dan aldım ve güvenemiyorum o yüzden endişe ettim..bi sorum daha var,sizce bu pc nin sesi fazla değilmi? neredeyse bi masa üstü pc si kadar fan sesi var,sizlerinki de ölemi..? aldığıma pişmanmıyım değilmiyim anlamadım..:(

    task manager'i acip cpu kullanimina gore siralayin calisan processleri.
    en tepede surekli cpu kullanan programlardan kaynaklaniyor cpu faninin calismasi ( cpu cok kullanildiginda urettigi isi daha fazla oluyor onu sogutmak icin devreye giriyor fan) o programlar isinize yaramiyorsa sonlandirin ya da uninstall edin. bir de makinenin icinden cikan kurulumla birlikte cok fazla toshiba,mcafee antivirus, support tools adi altinda program kuruluyor, kullanmadiklarinizi control panelden uninstall edin. fan'in sesini kestigini goreceksiniz.




  • R630-105 modelinde XP kullanan varmı..windows 7 i silip XP yükleyecektim çünkü ona çok alıştım ama bu bilgisayar çift çekirdekli olduğu için windows 7 ye göreymiş,XP bu laptopa yavaş gelirmiş...doğrumudur,XP yükleyen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum..
  • tüm yorumlara baktıktan sonra ürünü almaya karar verdim lakin bu defa da ümraniye carfur daki teknos a da yok ürün.

    bu arada SSD hakkında bilgi araştırması yaptım. ne olduğunu anladım. orijinalinde SSD hafıza olan notebook var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yukseksadakat88

    R630-105 modelinde XP kullanan varmı..windows 7 i silip XP yükleyecektim çünkü ona çok alıştım ama bu bilgisayar çift çekirdekli olduğu için windows 7 ye göreymiş,XP bu laptopa yavaş gelirmiş...doğrumudur,XP yükleyen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum..

    XP kurmaniz ya da win7 kurmaniz performans acisindan diger cihazlarda ne kadar fark ediyorsa bu cihazda da o sekilde etkileyecektir. cekirdek farki vs onemli degil, XP cpularin tum corelarini kullanir, asil fark ram'de ortaya cikar, cihazda 4 gbyte ram varken 32 bitlik isletim sistemi 3 gbyteini kullanabilir. ister XP ister 7 olsun bu boyledir.

    XP driverlarini bulmakta zorlanabilirsiniz bu cihaz icin ama yurt disinda portege r700 ile ayni donanim bilgidim kadariyla, onun XPdriverlari varsa kullanabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.