Şimdi Ara

Teknoloji şirketi Firstface, Apple'ın Touch ID'yi kendilerinden çaldığını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kore'de faaliyet gösteren Firstface adlı teknoloji şirketi, Apple'ın Touch ID teknolojisini kendilerinden çaldığını iddia ediyor. Firstface, Apple'ın ürünlerinde kullandığı parmak izi kimlik doğrulama teknolojisinin, henüz pazarlık aşamasındayken kendi rızaları olmadan kullanıldığını açıkladı.

     


    Kore Herald'da yer alan bir rapor Firstface şirketinin 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Kore, Japonya ve diğer birçok büyük pazarda söz konusu parmak izi kimlik doğrulama teknolojisinin patentini aldığını, buna rağmen Apple'ın ise bu teknolojiyi 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5s'lerde kullanmaya başladığını ortaya koyuyor.

    Apple anlaşmayı reddetti


    Firstface şirketinin CEO'su Shim Young-tack, lisans anlaşması yapmak üzere Apple'a ulaşmaya çalıştıklarını ancak dev şirketin bu teklifi reddettiğini açıkladı. CEO, Apple'ın Touch ID olarak adlandırdığı teknolojinin kendi buluşları olduğunun altını ısrarla çizerken, Apple'ın iPhone X ile Touch ID'nin yerine Face ID yüz tanıma sistemi getirdiğini ve dolayısı ile Touch ID teknolojisini yavaş yavaş terketmeyi planladıklarını belirtiyor.


    Apple'ın 2018'de piyasaya üç yeni iPhone modeli sunacağını sizlere duyurmuştuk. Bu cihazların hepsinin, parmak izi sensörleri yerine Face ID özelliğine sahip olması bekleniyor. Apple, Face ID'nin, Touch ID'ye göre çok daha güvenli olduğunu söylerken, kendilerine ekrandan Home tuşunun kaldırılabilmesi gibi faydalar sağladığını da belirtiyor. Şirket iddia edilen patent ihlali ile ilgili ise henüz herhangi bir yorum yapmadı.

     







  • iPhone 5'ler değil 5S'ler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem kel hem fodul. Nice reklam.

  • YAW HE HE



    5S ten beri var bu olay,dava açmak aklınıza şimdi mi geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi diyelim haklısınız kardeşim 5s 6 6s 7 8 x bu dönemler neredeydiniz , adamlar oturttular her modele sen şimdi dava açıyorsun, ilk çıktığında deseydin ki benden çaldı inandırıcı olurdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlarin bugüne kadar beklemesinin farkli sebepleri olabilir. Beklemisler senelerce iste, Apple Touch ID'yi terk eder etmez dava hazirligi. Düsünün, davayi kazanirlarsa 5 senedir satilan milyonlarca cihaz icin tazminat alacaklar. Kesin yeptiklari hesap "biz bekleyelim satilan cihazlar biriksin, tazminatlar biriksin sonra uygun vakitte vurur, kpseyi döneriz" Patenti satacak olsa belki bu kadar para kazanmayacaklardi belki de. Sadece ufak komplo teorisi :)

  • Atı alan üsküdarı geçti, şu anda körfezde amerikaya giden gemiyi bekliyor.
    Günümüz için ilk icat etmen önemli değil,ilk kullanıcı dostu halini sunman önemli. Şu anda Apple'da parmak izi okuyucu hem stabil, hem hızlı çalışıyor (6s den beri böyle).
    5s de parmak izi çıkmamış olsaydı da gene parmak izi kullanıyor olurduk. Fakat henüz kaydırmayla tanımadan dokunmayla tanımaya yeni geçiyorduk.
    Apple'ın bu yanını seviyorum işte. Bazı konularda geri kafalılık yapsada (ör: kalın çerçeve), piyasayı zorlayan hareketler yapabiliyor hala...
    Gerçi bu aralar o trend Samsung'a geçmiş gibi de neyse...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bizden çaldılar diyenlerde hep 4-5 yıl sonra bunu diyor nedense

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muguroz

    Adamlarin bugüne kadar beklemesinin farkli sebepleri olabilir. Beklemisler senelerce iste, Apple Touch ID'yi terk eder etmez dava hazirligi. Düsünün, davayi kazanirlarsa 5 senedir satilan milyonlarca cihaz icin tazminat alacaklar. Kesin yeptiklari hesap "biz bekleyelim satilan cihazlar biriksin, tazminatlar biriksin sonra uygun vakitte vurur, kpseyi döneriz" Patenti satacak olsa belki bu kadar para kazanmayacaklardi belki de. Sadece ufak komplo teorisi :)
    Davayı geç açmak kendi zararlarına olmuş. Zira davadan önce satılan cihazlar için herhangi bir itirazda bulunmamışlar. Mahkeme de davayı 5 sene bekletir, sonra fesh eder. İstikrarlı patent trolleri bile davaları zamanında açıyor.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bu iddiaları gayet saçma olmuş o zaman. Ne diyelim, şirketçe oturup bardak bardak soğuk su içsinler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.