Teknoloji nasıl bu kadar hızlı ilerliyor?

-
-
aynen ben de çok şaşırıyorum. düşünün dünya 2024 yıldır var ve sen oyle bi zamana denk geliyosun ki tüm büyük teknolojik gelişmeler bu zamanda oluyor.
mesela 1800deki adam hangi teknolojiye woow oha müthiş bi çağda yaşıyorum demiştir.... 1200deki adamlar .. hatta 1950..
ne oluyorsa tam şu an oluyormus gibi sanki.
hele 2050 2100 falan düşünemiyorum bile neler olur acaba
-
100 küsur sene önceki çizimlerde hep uçan arabalar remetmişler. O biraz zor herhalde. Çünkü ufo teknolojisi henüz çözülemedi.
oyuk dünya teorisine göre, dünyanın iç kısmında yaşayan yüksek tekamüllü varlıklar var. Onların parmağı da olabilir bu teknoloji işinde. :D
-
dünya 2024 yıldır var demek yanlış 2024 yıl İsa nın doğumundan bu güne kadar geçen süre. onun öncesi de var. insanlık tarihi çatal höyük buluntularına göre 12bin yıllık. tabi ondan öncesi de var
1899 yılında, bilim tarihinde yapılmış en büyüf gaflardan birini, Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi Müdürü Charles H. Duell yapmıştı: "Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi.
-
Trde yasayinca böyle oluyor
Bizim suan elimize yeni gecen teknolojilerin alayi 1980lerde amerikada vardi
Amerikada 1970lerde evlere atari pc girmeye basladi bizim o zamanlar dedem ülker puskevit alinca seviniyormus çocukları
Cok cok geri kalmis bir ulkedeyiz
2008deki telefon teknolojisi ile 2024 arasinda inanin aslinda inanilmaz farklar yok koskoca 16 sene gecmis hala ayni seyler var temelde wifi fb tw YouTube kamera vs
Hele laptoplar 80lerden beri var
Biz dunyayi 50 sene arkadan takip ediyoz
Bir ornwk daha vereyim
Nokia'nın 20+ senelik 6100 modelinde kamera yok ama renkli ekran var internete girebiliyorsun omg ama yurt disinda tabi Türkiye'de o zamanlar internete girmeni saglayacak 2g teknolojisi yoktu 2002 yapim telefon
bbc news türkçe
İlk akıllı telefon Nokia 9000 Communicator piyasayı alt üst edeli 25 yıl oldu - BBC News Türkçehttps://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-58205952
Adamlar 96 e-posta atan telefon yapmis ben doğmadan omg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 8 Temmuz 2024; 2:47:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yapay zeka bizi bambaşka evreye getirecek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
100 yıl evvel birisine gün gelecek şu kocaman fotoğraf makinesi,şu kocaman kamera makinesi,müzik dinlediğin gramofon,radyo,televizyon, telefon,dergiler,gazeteler,kitaplar hatta şu gördüğün banka hepsi küçük bir kutuya sığacak ve sen bunu cebinde taşıyacaksın dese hadi len deli kafayı yemiş derlerdi.
şuan bizim yaşadığımız konforu Sultan Süleyman bile yaşayamadı kıymetini bilin. koskoca cihan padişahı kahvaltıda domates yiyemeden,çay içemeden ,sarayında televizyonda film seyredemeden öldü.
-
Sizin gibi sürekli eleştiren insanların topluma veya insanlığa ne katkısı var merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Okulda bir hocam şöyle demişti. Aslında teknolojik aletlerin 5-10 yıl sonra ki özellikleri hızları şuan aslında zaten var. Arz talep için yıldan yıla özellikleri arttırıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
80'lerde doğmuş biri olarak benim şahit olduğum dönüşüm taş devrinden günümüze gibi.
80'lerin sonlarında kendimi ilk bildiğim dönemde resmen ateş yakıp ateşte su ısıtarak banyo yapardık. gaz lambası vardı. evdeki en teknolojik şey pilli radyoydu.
2005'te hâlâ kömür sobası yapıyordum.
2020'de ise yatağımın elektrikli battaniyesini internetten kontrol ediyorum. gece eve geç gideceksem eve varmadan önce yatağı ısıtabiliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
insan neye inanırsa ve isterse onu yapar. imkansız diye bir sey yok. matematik, fizik, kimya ile cogu sey mumkun hale getirilebilir. yeterki hayal et.
-
10 tane işinin ehli kişiyi bir araya getirirsen onlara iyi ekip verirsen çoğu şeyi gerçekleştirmek mümkün, teknoloji de kendi içinde ayrılıyor ve genelde telefon vs deniyor ama sanırım günümüzde en az değişim yaşanan şey de telefonlardır, çünkü beklentiler de yüksek, fotoğraf makinesi oyun konsolu vs ye göre, acilen telefonların 2 yılda 1 3 yılda 1 çıkması lazım yoksa yakında teknoloji hiç gelişmiyor demeye başlanması mümkün o olmasa markalar yaptıkları ayrımcılık ile düz model ultra model derken kendi kendilerine saplamaya devame decek çünkü tüketici para basmıyor ve kendileri kadar varlıklı değil, bu ayrımcılık uzun vadede satış düşürür
-
Beni en çok yapay zeka şaşırttı yahu her konuda bilgisi var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X