Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Hakkında Merak Edilenler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
3
Favori
69.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    pff o derslerini paylaştığın tef mezunu ve tef'in derslerini paylaşmış teknoloji fakültesinin değil..


    La olm sen bi git ya . senle ugraşmaktan bıktım . git yaşıtlarınla oyna..

    Adam oradada sana cevap vermiş zaten. Ne maydonoz kılıklı herifmişsin sen öyle la . La benimle muhattap olma

    Baksana abi burada da bu adama cevap vermişler



    quote:

    Orijinalden alıntı: qnefe


    quote:

    Orijinalden alıntı: ramonypp

    http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


    Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D


    Forumu okuduktan sonra tam ben de böyle birşeyler yazacaktım ki senin yazını gördüm tekrar etmeye gerek yok. +1 üstelik bir de katsayı mağdurları var. Şimdi ben yaptıkları netlerle nasayı kıl payı kaçıran arkadaşlarıma bir örnek veriyorum: yıl 1999 aynı puan aldığım arkadaşım itü fizik müh. girdi. ben ise marmara 2 yıllık elektronik. haydi açıklayın lütfen o zaman benim yerime bir sürü düz liseli mühendisliğe girdi. hem de ben ATL de 5 yıl ingilizce mesleki ve fen ve kültürel dersleri alırken onun en teknik faaliyeti joystik tutmak ve basit bir elektrik devresi yapmaktı dönem ödevi niyetine.. Arkadaşlar lütfen objektif olalım. Bilim bunu gerektirir.kaldı ki bu durum kimseyi değersizleştirmez kimseye de değer katmaz ancak devletteki arkadaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Piyasa kısmen farkında neyin ne olduğunun.

    2004 yılında bir iş görüşmesinde başımdan geçen olay. Şu an Türkiye de faaliyette olmayan bir İtalyan firması. Sektör elektronik-haberleşme. İtalyan müdür bana teknik eğitim mezunu olduğum için çağırıldığımı ve 6 ay boyunca müh. denediklerini ancak 2 tane başarılı müh. bulduklarını sonra tef keşfettiklerini ve aldıkları bir teflinin 2 müh. ile çok uyumlu çalıştıklarını o yüzden 1 tefli daha almak istediklerini belirtti. Adam özellikle mühendislerin teflilere sürekli birşeyler danışmasına hayret ettiğini söylüyordu. Eminim ki o tefli arkadaş da mühendislerden bir çok şey öğrenmiştir. burada görmenizi istediğim nokta birlikte çalışmaya bakın. göreceksiniz çok başarılı işler çıkacak ortaya. bu arada bu konuşmayı ingilizce yapmıştık. benden sonra özellikle ATL kökenli TEF mezunları baktılar. küresel krizde mortladılar ama. :)



    Vemeyin şu adama cevap mevap . Verdikce istiyo anlamadım nasıl bi kafa yapısı var. La bidaha benim attıgım mesajlara actığım konulara girme




  • Mc_Leopard @ bu dersler Teknik Eğitim Fakültesi dersleri hemde bilgisayar bölümü olduğundan pek anlamıyorum metalurji veya makina olsa anlarım bizle aynı mı değil mi
    TEF ile Teknoloji fakültesi arasında sadece isim değişikliği varsa piyasadaki TEFliler keriz mi yoksa biz mühendislikte ders vermeye sürünenler salak mıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SP3ctr3

    Mc_Leopard @ bu dersler Teknik Eğitim Fakültesi dersleri hemde bilgisayar bölümü olduğundan pek anlamıyorum metalurji veya makina olsa anlarım bizle aynı mı değil mi
    TEF ile Teknoloji fakültesi arasında sadece isim değişikliği varsa piyasadaki TEFliler keriz mi yoksa biz mühendislikte ders vermeye sürünenler salak mıyız?


    Gazi Tek. Fakültesi elektronik bölümünde okuyan bi arkadaş var Özelden mesaj atıyım msnini istersen . Ona sor o daha iyi bilir.
  • o kadar önemli değil ya sağol ilgin için sadece merak ediyorum bu işin sonu nereye varacak içimdeki ses bu sene mf puanıyla girenlerin çooook pişman olacağı yönünde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SP3ctr3

    o kadar önemli değil ya sağol ilgin için sadece merak ediyorum bu işin sonu nereye varacak içimdeki ses bu sene mf puanıyla girenlerin çooook pişman olacağı yönünde.


    Olabilirde olmayabilirde. sonucda burası türkiye.
  • ya bi saçma sapan konuşma,SP3ctr3 teknoloji fakültesinin ders içeriğini istiyor,gelip tef'in ders içeriğini koyuyosun..yanlışını düzeltiyoruz..bi de haklı gibi konuşuyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    ya bi saçma sapan konuşma,SP3ctr3 teknoloji fakültesinin ders içeriğini istiyor,gelip tef'in ders içeriğini koyuyosun..yanlışını düzeltiyoruz..bi de haklı gibi konuşuyor..



    Sen kes sesini
  • Bende Anadolu Teknik (elektrik) çıkışlıyım, Anadolu lisesinden sonra en yüksek puanla alan liseydi ben girdiğimde. Ordan gazi teknik eğitim fak. girdim, tabii mecburiyetten; başka bir yere giremiyorduk. Bu sene bıraktım okulu. Bu yaşta bir daha hazırlanıyorum öss'ye, hemde kpss'ye lise düzeyinde giriyorum. Hukuk psikoloji falan tutarsa okurum, başka bölüm okumaya değmez artık. Kaybolan yılların hesabını kim verecek? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in
    arkadasım KIS KAN MA ! sana diyecek birşey bulamıyorum kendine bizi rakip görmüyorsanda niye bu kadar gocunuyorsun bu kadar bilgisisiz gerimizde kalacan diyemi korkuyon gerizekalıyız olm biz sen rahat ol adam olmaz bizden boşa yorulma burda


    İşte benim anlamadığım nokta bu: Bilgisiz kalacaksın, gerimizde kalacaksın.

    Mühendislik fakültesi mezunlarını neden aşağılıyorsunuz? 4 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmiyor muyuz? Boşuna mı kastım ben? Meslek lisesi mezunu şu an bir şey bilebilir. Ama ben de 4 yıl sonra hiçbir şey bilmeden mi mezun olacağım? Her şeyin kralı siz misiniz?

    Şimdi bana staj döneminizdeki bazı bilgisiz, meslek lisesi öğrencilerinden bir şeyler öğrenmeye çalışan mühendisleri söyleyeceksiniz. Onlar nereden mezun ve sadece okuyup mezun mu oldular? Okulda verilen bilgiler tek başına maalesef yetersiz. Kişinin kendini geliştirmesi gerek.


    iyide kardesim bizim size lafımız varmı adam diyorki siz gerizekalısınız mühendis nasıl olacaksınız bende demek istiyorum ki biz üniversiteye sizden daha bilgili gidecez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in

    quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in
    arkadasım KIS KAN MA ! sana diyecek birşey bulamıyorum kendine bizi rakip görmüyorsanda niye bu kadar gocunuyorsun bu kadar bilgisisiz gerimizde kalacan diyemi korkuyon gerizekalıyız olm biz sen rahat ol adam olmaz bizden boşa yorulma burda


    İşte benim anlamadığım nokta bu: Bilgisiz kalacaksın, gerimizde kalacaksın.

    Mühendislik fakültesi mezunlarını neden aşağılıyorsunuz? 4 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmiyor muyuz? Boşuna mı kastım ben? Meslek lisesi mezunu şu an bir şey bilebilir. Ama ben de 4 yıl sonra hiçbir şey bilmeden mi mezun olacağım? Her şeyin kralı siz misiniz?

    Şimdi bana staj döneminizdeki bazı bilgisiz, meslek lisesi öğrencilerinden bir şeyler öğrenmeye çalışan mühendisleri söyleyeceksiniz. Onlar nereden mezun ve sadece okuyup mezun mu oldular? Okulda verilen bilgiler tek başına maalesef yetersiz. Kişinin kendini geliştirmesi gerek.


    iyide kardesim bizim size lafımız varmı adam diyorki siz gerizekalısınız mühendis nasıl olacaksınız bende demek istiyorum ki biz üniversiteye sizden daha bilgili gidecez

    daha bilgili derken sadece teknik anlamda. O teknik bilgileri de universitede sizden daha iyi kapacagimiza eminim

    ama siz 1 yilda mat2 fen2 halledebilirmisiniz orasi belirsiz




  • 1 yıl belirsiz ama 2.yıl o mat2 çok rahat bir şekilde yapılır.Fen 2 ye adam akıllı çalışılırsa o da yapılabilir 2.sene olmassa 3.sene rahat yapar.
  • teknoloji fakültesi ile müh. fakültesinde okutulan dersler % 100 aynı.tek fark bizde teknolojide uygulama ders sayısı fazla.biz haftada 4 saat atelye dersi görüyoruz.kaynak falan yapmaya başladık vallahi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwr


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in

    quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in
    arkadasım KIS KAN MA ! sana diyecek birşey bulamıyorum kendine bizi rakip görmüyorsanda niye bu kadar gocunuyorsun bu kadar bilgisisiz gerimizde kalacan diyemi korkuyon gerizekalıyız olm biz sen rahat ol adam olmaz bizden boşa yorulma burda


    İşte benim anlamadığım nokta bu: Bilgisiz kalacaksın, gerimizde kalacaksın.

    Mühendislik fakültesi mezunlarını neden aşağılıyorsunuz? 4 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmiyor muyuz? Boşuna mı kastım ben? Meslek lisesi mezunu şu an bir şey bilebilir. Ama ben de 4 yıl sonra hiçbir şey bilmeden mi mezun olacağım? Her şeyin kralı siz misiniz?

    Şimdi bana staj döneminizdeki bazı bilgisiz, meslek lisesi öğrencilerinden bir şeyler öğrenmeye çalışan mühendisleri söyleyeceksiniz. Onlar nereden mezun ve sadece okuyup mezun mu oldular? Okulda verilen bilgiler tek başına maalesef yetersiz. Kişinin kendini geliştirmesi gerek.


    iyide kardesim bizim size lafımız varmı adam diyorki siz gerizekalısınız mühendis nasıl olacaksınız bende demek istiyorum ki biz üniversiteye sizden daha bilgili gidecez

    daha bilgili derken sadece teknik anlamda. O teknik bilgileri de universitede sizden daha iyi kapacagimiza eminim

    ama siz 1 yilda mat2 fen2 halledebilirmisiniz orasi belirsiz


    sen html,php,asp,mysql,photoshop,flash,autocad,temel programlama biliyo biz biliyoz sizin bildiğiniz gibi format atıp bilgisayarı sök tak yapmıyoruz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyC

    quote:

    Orijinalden alıntı: cwr


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in

    quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in
    arkadasım KIS KAN MA ! sana diyecek birşey bulamıyorum kendine bizi rakip görmüyorsanda niye bu kadar gocunuyorsun bu kadar bilgisisiz gerimizde kalacan diyemi korkuyon gerizekalıyız olm biz sen rahat ol adam olmaz bizden boşa yorulma burda


    İşte benim anlamadığım nokta bu: Bilgisiz kalacaksın, gerimizde kalacaksın.

    Mühendislik fakültesi mezunlarını neden aşağılıyorsunuz? 4 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmiyor muyuz? Boşuna mı kastım ben? Meslek lisesi mezunu şu an bir şey bilebilir. Ama ben de 4 yıl sonra hiçbir şey bilmeden mi mezun olacağım? Her şeyin kralı siz misiniz?

    Şimdi bana staj döneminizdeki bazı bilgisiz, meslek lisesi öğrencilerinden bir şeyler öğrenmeye çalışan mühendisleri söyleyeceksiniz. Onlar nereden mezun ve sadece okuyup mezun mu oldular? Okulda verilen bilgiler tek başına maalesef yetersiz. Kişinin kendini geliştirmesi gerek.


    iyide kardesim bizim size lafımız varmı adam diyorki siz gerizekalısınız mühendis nasıl olacaksınız bende demek istiyorum ki biz üniversiteye sizden daha bilgili gidecez

    daha bilgili derken sadece teknik anlamda. O teknik bilgileri de universitede sizden daha iyi kapacagimiza eminim

    ama siz 1 yilda mat2 fen2 halledebilirmisiniz orasi belirsiz


    sen html,php,asp,mysql,photoshop,flash,autocad,temel programlama biliyo biz biliyoz sizin bildiğiniz gibi format atıp bilgisayarı sök tak yapmıyoruz

    benden cok iyi sekilde php c vb biliyorsundur bunu kabul ediyorum. Universiteye girerken c php vs sormuyolar bana niye ögreneyim ? Bilgisayardan bile anlamiyo olsam bundan kime ne? mat2 fen2 bilgilerim senden cok daha iyi seviyede ve senden cok daha prestijli bi ünide okuyacagim. Ve mezun oldugumda o teknik bilgi avantajin falan kalmayacak . Bu paragrafi mf4'ten sinava girip iyi üniversiteleri hedefleyen herkes adina söylüyorum
    Artiste bak falan diye liseli savunmalarini gecin. Gercekler bunlar. Savundugunuz o okullarin gördügünüz o derslerin kalitesi de ortada ayrica




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwr


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in

    quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in
    arkadasım KIS KAN MA ! sana diyecek birşey bulamıyorum kendine bizi rakip görmüyorsanda niye bu kadar gocunuyorsun bu kadar bilgisisiz gerimizde kalacan diyemi korkuyon gerizekalıyız olm biz sen rahat ol adam olmaz bizden boşa yorulma burda


    İşte benim anlamadığım nokta bu: Bilgisiz kalacaksın, gerimizde kalacaksın.

    Mühendislik fakültesi mezunlarını neden aşağılıyorsunuz? 4 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmiyor muyuz? Boşuna mı kastım ben? Meslek lisesi mezunu şu an bir şey bilebilir. Ama ben de 4 yıl sonra hiçbir şey bilmeden mi mezun olacağım? Her şeyin kralı siz misiniz?

    Şimdi bana staj döneminizdeki bazı bilgisiz, meslek lisesi öğrencilerinden bir şeyler öğrenmeye çalışan mühendisleri söyleyeceksiniz. Onlar nereden mezun ve sadece okuyup mezun mu oldular? Okulda verilen bilgiler tek başına maalesef yetersiz. Kişinin kendini geliştirmesi gerek.


    iyide kardesim bizim size lafımız varmı adam diyorki siz gerizekalısınız mühendis nasıl olacaksınız bende demek istiyorum ki biz üniversiteye sizden daha bilgili gidecez

    daha bilgili derken sadece teknik anlamda. O teknik bilgileri de universitede sizden daha iyi kapacagimiza eminim

    ama siz 1 yilda mat2 fen2 halledebilirmisiniz orasi belirsiz


    emin ol mat 2 fen 2 daha kolay halledilir bizim staj da gördüklerimizi siz 1 senede nasıl ögreneceksiniz bilmiyorum hata yapa yapa ögrendik kac kere tezgaha girdim ilk ögrendigimde üniversitede bu sorunları yasamadan ögrenmek emin ol daha rahat yani ben böyle düşünüyorum ben meslek liseliyim anadolu olsam tabiki teknoloji fakültesine gitmem normale giderim ama önümüze böyle fırsat acmıslar sizin kücümsemenizi anlayamıyorum sadece




  • La boşuna tartışıyorsunuz olm yhaa. Kimin iyi olduğunu zaman gösterir usta. Kimin iyi olduğu kendini geliştirmesi ile ortaya çıkar, çalıştığı sektör ile ortaya çıkar.

    Diyorum sanki siz mesleklinin teknik bilgisine ulaşamıyacakmısınız, ulaşırsınız ne varki bunda. Ama mesleklide olsa aklı çalışan insan o okulu bitirme cabasına girdikten sonra, mat2 de yapar fen2de yapar. ne var bunda büyütecek. kendini yere göğe sığdıramıyacak. ne var ? Siz ananızın karnındamı öğrendiniz mat2 yi. Siz mat2 biliyorsanız mesleklininde teknik eğitimi var yani el elden üstündür sizde zır mal yaptınız hepsini la valla . Daha ne değim ki . Boşuna sidik yarışına giriyoruz birbirimizi kırıyoruz. Biz şu an ekmeğimizin derdindeyiz ama siz daha ben büyüğüm ben iyi olacam diyorsunuz ne bu kıskançlık değilde neki ?. La tmm siz büyüksünüz. Tmm haşin mühendis olacaksınız tmm abisi kızma sen tmm. Sanki şu an, sende ondan bundan şundan çok iyi olacam alemin kralı olacam diye bi iddası olan var. Millet kendimi kurtariyim yeter diyor. Sizde ilk okullu allert gibi ben en iyi olacam, biz en iyiyiz diye yükselmeye çalışıyorsunuz. La tmm en iyi siz olunda şu ülkeyi kurtarın.




  • Mat-2 bilmeden meslek dersleri nasıl öğrenilecek acaba? Elektik, elektromanyetik dersleri paso türev integral işlemlerine dayanıyordu...
    Benim meslek lisesinden ve elektrik öğretmenliğinden arkadaşım İTÜ mühendislikte araştırma görevlisi şimdi, Gazi'de TEF'de aldığı eğitimle çoğu mühendislik okuyanı geride bıraktı. Sınavlarda baya yüksek puan aldı ve seçildi...
    Yani iş kişide bitiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 14 Kasım 2010; 17:50:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caneker
    Mat-2 bilmeden meslek dersleri nasıl öğrenilecek acaba? Elektik, elektromanyetik dersleri paso türev integral işlemlerine dayanıyordu...
    Benim meslek lisesinden ve elektrik öğretmenliğinden arkadaşım İTÜ mühendislikte araştırma görevlisi şimdi, Gazi'de TEF'de aldığı eğitimle çoğu mühendislik okuyanı geride bıraktı. Sınavlarda baya yüksek puan aldı ve seçildi...
    Yani iş kişide bitiyor...

    Aynen :) . Iş insanın kendisinde bitiyor. Ve buradaki insanlarda tutmuş resmen hepsi mal hepsi işe yaramaz insanlar diyorlar neredeyse. Bunun nedeni ne olabilir ki büyüklenmekden başka . Sonuçta iyi olan kazanır. Millet peşin hüküm verip birilerini aşagılamayı o kadar çok seviyorki. Ama cidden hakkıyla başarıyorlar aşağılamayı, tabi sonuçta kendi seviyesini belli ediyor böyle insanlar. Sonuçda insanların hayatını kazanmaktan başka ne derdi olabilirki. Tutupda seninle nden uğraşsın . yok sen iyisin, yok ben iyiyim diye ne diye böyle tartışsın. Böyle tartışanların çoğuda zaten daha iş hayatına atılmamış liselilerden ibaret. Iyi bi kişiliğe sahip olsa zaten burada küçümseme aşağılama yarışına girmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

    quote:

    Orijinalden alıntı: caneker
    Mat-2 bilmeden meslek dersleri nasıl öğrenilecek acaba? Elektik, elektromanyetik dersleri paso türev integral işlemlerine dayanıyordu...
    Benim meslek lisesinden ve elektrik öğretmenliğinden arkadaşım İTÜ mühendislikte araştırma görevlisi şimdi, Gazi'de TEF'de aldığı eğitimle çoğu mühendislik okuyanı geride bıraktı. Sınavlarda baya yüksek puan aldı ve seçildi...
    Yani iş kişide bitiyor...

    Aynen :) . Iş insanın kendisinde bitiyor. Ve buradaki insanlarda tutmuş resmen hepsi mal hepsi işe yaramaz insanlar diyorlar neredeyse. Bunun nedeni ne olabilir ki büyüklenmekden başka . Sonuçta iyi olan kazanır. Millet peşin hüküm verip birilerini aşagılamayı o kadar çok seviyorki. Ama cidden hakkıyla başarıyorlar aşağılamayı, tabi sonuçta kendi seviyesini belli ediyor böyle insanlar. Sonuçda insanların hayatını kazanmaktan başka ne derdi olabilirki. Tutupda seninle nden uğraşsın . yok sen iyisin, yok ben iyiyim diye ne diye böyle tartışsın. Böyle tartışanların çoğuda zaten daha iş hayatına atılmamış liselilerden ibaret. Iyi bi kişiliğe sahip olsa zaten burada küçümseme aşağılama yarışına girmez.

    gören de yillarin tecrübesi konustu zannedicek bir de cevap vermicem bundan sonra demisti birileri ama yarasi olan gocunup yaziyor iste 2 3 meslekli de arkasindan gelince hakkaten bi seyleri basarabileceklerine inandiriyorlar kendilerini

    yahu konusuyoruz ediyoruz da siz o mtok'lara girebilmek icin gerekli yüksek(!) puani alabilecekmisiniz o da merak konusu




  • beyler bu yök'ün yaptığı hiç adil değil,bi işi yapıyosun bari tam yap demi?..meslekliler nasıl ygs puanıyla mühendisliğe giriyorsa sağlık mesleklilerde ygs puanıyla teknoloji tıp fakültesi açılsın onlara yerleşsin..intibak falan da yaparlar tamamdır..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.