Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Hakkında Merak Edilenler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
3
Favori
69.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis
    off şu kat sayıyı keşke kaldırsalarmış gören de zanneder meslek lisesinde başarı fışkırıyor kat sayı kalksada zaten yüzde 90ı üni.ye gidemeyecek..


    O zaman neden feveran ediyorsunuz onu anlayamadım ? Adamın Tıp, Hukuk, Bilgisayar Mühendisliği okumak gibi bir amacı yok ki ! Öğrenim gördüğü alan ile ilgili bölüm okumak istiyor. Lisede elektrik üzerine eğitim almışsa üniversite de okuduğu bölüm üzerine mühendislik programı görsün. Bunda ne mahsur var yahu ?

    Siz, hangi mantık çerçevesinde olaylara bakıyorsunuz onu anlayamadım. Hani çıkıp desem ki, "arkadaş ben elektrik okudum ama üniversite de tıp okumak istiyorum" desem anlarım, hak veririm ama şuanki durum ile bunun uzaktan yakından alakası yok.




    görsün hatta yeterli tıpa puanı aldıysa tıpa da girsin ama ben sadece mesleklilere ayrılmış kontenjandan ygs puanıyla daha 2.bölümlerden anlamadan mühendisliğe girmeye karşıyım.. ekstra olarak yakında her üni.ye 1 müh.fak. 1 de tek.fak. açarlar zaten gereğinden fazla olan mühendis sayısı 2ye katlanır işsizlik iyice tavan yapar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 11 Eylül 2010; 19:42:08 >




  • 3-4 yıl önce belliydi hükümetin meslek liselerinin önünü açacağı.. Yargıda birşey diyemez bu sene karşı çıksa seneye kabul eder artık yargıda hükümetin elinde hükümet istediğini yapacak artık. Çalışan meslek liseli için bundan iyi fırsat olmaz..
  • başka bir forumdan alıntıdır. link:http://forum.donanimhaber.com/m_41374591/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43312132

    ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

    -----
    Ortak alan dersleri
    -----
    x Using Fundamentals of Information Technologies
    x Computer Programming I
    x Computer Hardware
    x Chemistry
    x Logic Circuits I
    x Circuit Analysis I
    x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
    x Differential Equations
    x Technical Drawing
    x Physics I
    x Statistics and Probability
    x Work Health and Safety
    x Physics II
    x Mathematics II
    x Introduction to Object Oriented Programming
    x Introduction to Electronics Technology
    x Professional Mathematics
    x Logic Circuits II
    x Computer Programming II
    x Professional Software Applications
    x Multimedia Applications
    x Electronic Circuits
    x Microprocessors
    x Measurement and Instrumentation
    x Microcontrollers

    ------
    Bilgisayar alanı
    ------
    xData Structures and Algorithms
    xDatabase Management Systems
    xWeb Design
    xOperating Systems
    xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
    xWeb Programming
    xControl Systems
    xComputer Networks I
    xComputer Organization
    xLAN Server Management
    xComputer Networks II
    xComputer Architecture
    xEducational Software Development
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    ------
    Kontrol Alanı
    ------
    xControl Systems I
    xPneumatic Control
    xElectric Machines
    xControl Systems II
    xProgrammable Logic Controllers
    xElectric Control Technics
    xPower Electronics
    xDigital Control Systems I
    xIntroduction to Artificial Intelligence
    xControl System Software
    xDigital Control Systems II
    xIntroduction to Robotics
    xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

    Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D


    qnefe:

    Forumu okuduktan sonra tam ben de böyle birşeyler yazacaktım ki senin yazını gördüm tekrar etmeye gerek yok. +1 üstelik bir de katsayı mağdurları var. Şimdi ben yaptıkları netlerle nasayı kıl payı kaçıran arkadaşlarıma bir örnek veriyorum: yıl 1999 aynı puan aldığım arkadaşım itü fizik müh. girdi. ben ise marmara 2 yıllık elektronik. haydi açıklayın lütfen o zaman benim yerime bir sürü düz liseli mühendisliğe girdi. hem de ben ATL de 5 yıl ingilizce mesleki ve fen ve kültürel dersleri alırken onun en teknik faaliyeti joystik tutmak ve basit bir elektrik devresi yapmaktı dönem ödevi niyetine.. Arkadaşlar lütfen objektif olalım. Bilim bunu gerektirir.kaldı ki bu durum kimseyi değersizleştirmez kimseye de değer katmaz ancak devletteki arkadaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Piyasa kısmen farkında neyin ne olduğunun.

    2004 yılında bir iş görüşmesinde başımdan geçen olay. Şu an Türkiye de faaliyette olmayan bir İtalyan firması. Sektör elektronik-haberleşme. İtalyan müdür bana teknik eğitim mezunu olduğum için çağırıldığımı ve 6 ay boyunca müh. denediklerini ancak 2 tane başarılı müh. bulduklarını sonra tef keşfettiklerini ve aldıkları bir teflinin 2 müh. ile çok uyumlu çalıştıklarını o yüzden 1 tefli daha almak istediklerini belirtti. Adam özellikle mühendislerin teflilere sürekli birşeyler danışmasına hayret ettiğini söylüyordu. Eminim ki o tefli arkadaş da mühendislerden bir çok şey öğrenmiştir. burada görmenizi istediğim nokta birlikte çalışmaya bakın. göreceksiniz çok başarılı işler çıkacak ortaya. bu arada bu konuşmayı ingilizce yapmıştık. benden sonra özellikle ATL kökenli TEF mezunları baktılar. küresel krizde mortladılar ama. :)




  • mühendislik fakültesindeki arkadaşlar boş konuşmayın sizler bu ülkenin teori kısmına dayalı mühendis olacaksınız bizlerde uygulamaya dönük oalcağız puna mselesine gelince ben mf 4 ile 447 puala yerleştim ve türkiyedeki mühendislik fakültelerindeki mühendislik bölümlerinin %80 e girebiliyorum bizim fakülteye mf 4 ile 480 yerleşenler hatta marmara ve gazide 500 ile girenler var isteyen açar bakar tablo 4 sonuçlar
    YGS ile girenlere gelince itü makina 540 larda giren var anadoluda 310 pauanla alan makina mühendislikleri var.gıda jeoloji çevre falan bunların puanlırını puandan bile saymıyorum bu adamların mühendis olması hak bunların değil ulan hepi topu 1500 kişi lan 200.000 meslek liseliden ayıp denen bi şey var adamlar 20 yıldır kaatsayı yüzden bi şey olamadan mezun oluyorlar ben sakrya elektirk ve elektronik müh. okuyorrum müh fakültesindeki elektve elk müh gündüz olanı ahriç hepsine puanım tutuyor ve ben sizin tabi,rnizle tekniker onlar mühendis olacak NAH OLACAK hodrimeydan devir bilgi devri çok bilen kazanır önemli olan artık ne olduğun değil ne bildiğin teknoloji fakültesi türkiye gerçeğidir teori teori bir yere kadar biz bu kadar çok bi,lim adamını kaldırcak bi ülke değiliz işten anlayan mühendisler lazım tıpkı avrupada olduğu gibi.boş yere tartışmayın bunlar emo açtığı bu dava ile sonunu hazırlıyor.ANASINI SATİM 2 yıllık dgs ile mühendsi oluyor teknik öğretmenler 1 yıl ek ders alıyordu mühendis oluyordu şimdi biz 450 puan yapalım neymiş adı tekno fak. diye mühendis olamayalım sizin derdiniz ne gitselerdi müh fakültelerinin kontejyanını arttırsalar daha mı iyi idi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatyigit2009

    mühendislik fakültesindeki arkadaşlar boş konuşmayın sizler bu ülkenin teori kısmına dayalı mühendis olacaksınız bizlerde uygulamaya dönük oalcağız puna mselesine gelince ben mf 4 ile 447 puala yerleştim ve türkiyedeki mühendislik fakültelerindeki mühendislik bölümlerinin %80 e girebiliyorum bizim fakülteye mf 4 ile 480 yerleşenler hatta marmara ve gazide 500 ile girenler var isteyen açar bakar tablo 4 sonuçlar
    YGS ile girenlere gelince itü makina 540 larda giren var anadoluda 310 pauanla alan makina mühendislikleri var.gıda jeoloji çevre falan bunların puanlırını puandan bile saymıyorum bu adamların mühendis olması hak bunların değil ulan hepi topu 1500 kişi lan 200.000 meslek liseliden ayıp denen bi şey var adamlar 20 yıldır kaatsayı yüzden bi şey olamadan mezun oluyorlar ben sakrya elektirk ve elektronik müh. okuyorrum müh fakültesindeki elektve elk müh gündüz olanı ahriç hepsine puanım tutuyor ve ben sizin tabi,rnizle tekniker onlar mühendis olacak NAH OLACAK hodrimeydan devir bilgi devri çok bilen kazanır önemli olan artık ne olduğun değil ne bildiğin teknoloji fakültesi türkiye gerçeğidir teori teori bir yere kadar biz bu kadar çok bi,lim adamını kaldırcak bi ülke değiliz işten anlayan mühendisler lazım tıpkı avrupada olduğu gibi.boş yere tartışmayın bunlar emo açtığı bu dava ile sonunu hazırlıyor.ANASINI SATİM 2 yıllık dgs ile mühendsi oluyor teknik öğretmenler 1 yıl ek ders alıyordu mühendis oluyordu şimdi biz 450 puan yapalım neymiş adı tekno fak. diye mühendis olamayalım sizin derdiniz ne gitselerdi müh fakültelerinin kontejyanını arttırsalar daha mı iyi idi

    bu nasıl bi yazım şeklidir? ortaokuldaki çocuklar daha güzel yazar,bence yol yakınken üni.den ayrıl tekrar açık lise'den falan devam et..




  • Kardeşler siz kendi aranızda yazın çizin oldumu

    Bende bir meslekliyim ve bir arkadaş burada birşey dile getirmiş ve sanırım bunu yüzünden, daha dogrusu cekemeyenler yüzünden ban yemiş. Ama eminim o cekemeyenlerin kulagını çoookk güzel cınlatıyordur. Kendisi ile birkaç alışverşim oldu forumdan tanıyorum onu yani

    Neyse paylaşımımı yapıyorum .

    Asıp kesecek, yok yalan, yok fake, şöyle, böle, diyecek olan varsa alıntı yapmasın ve benim mesajım ile alakalı yorumda bulunmasın bunu rica ediyorum . Bundan başkada söylenecek söz yok . İnanmayan varsa kendi içinde inanmasın. Gereksiz insanlarla tartışmaktan hoşlanmam. Heleki buradaki kesimin liseli ergen oldugunu varsayarsak. Başkalarının şevkini kırmayın... Tmm siz çok biliyonuz kıralsınız tmm


    ''
    Şu an GAZİ ÜNİVERSİTESİ Teknoloji fakültesi Elektirik- Elektronik bölümü okuyan bir arkadaş ile konuşuyorum. alın MSN detayları

    xxx:
    S.a
    iyi geceler

    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    as sanada

    xxx:
    Size bir şey danışmak istiyorum
    ****de Tek fakültesi hakkındaki yazınızın sonuna eklemişsiniz
    bi sorunuz olursa msnden iletebilirsiniz diye . umarım sorun olmaz

    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    olmaz m.etme

    xxx:
    şu an bu Teknoloji fakültelerinin birinde mi okuyorsun acaba

    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    evet

    xxx:
    hangisi

    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    gazi elektrik elektronik müh.

    xxx:
    bende mezunum elektronik bölümünden . bu sene hazırlanıyorum hedefim de tek. fakültesi . beni en rahatsız eden şey şu imza yet ki olayı
    acaba nedir


    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    imza olayı kesinleşti kardeş imza yetkisi var

    xxx:
    kimi var kimi yok diyor. heralde o bölümü okuyandan daha iyi kimse bilemez

    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    bunu bizzat rektör konuştu boru değil
    sağdan soldan duyduklarına inanma
    ben bilişim tk. çıkışlıyım
    bilgisayardan mezunum
    adanalıyım
    puanım ek puanlı 470+ bu demek oluyor ki
    bogazici pc ogr. havada giriyordum
    ben salakmıyım imza yetkisi olmayan biryere gelim bogazici dururken
    ve sınıfımda oftu ve bogazici bırakıp qelmis adamlar var ogretmenliği bırakmıslar

    xxx:
    Ygs1 den girdiniz sizde değilmi

    ·#·$45' عgēмēй ErGüN:
    birkere muhendis unvanı demek zaten imza demektir
    bunu aklınızdan cıkarın
    evt ygs 1 le girdik 1 sene hazırlık gorecez ama ''

    ''

    Dahada sacmalayanlar kesin olacaktır . Aynen devam edin .




  • imza yetkisi olayı cok kafama takıldı ve 2dershaneye sordum hiç bir farkları yok dedi sakaryada oturuyorum saü ye gittim sordum fark yok denildi bu imza yetkisi farklı diyenler sagdan soldan okuyupmu söylüyorlar yoksa bi bilgileri vardamı söylüyor ? bende cok kararsızım ne yapacagımı bilmiyorum meslek lisesi ögrencisiyim son senem her sene her dersi gördük + atöylede calıstık yazın staj yaptık normal liseler 6 7 saat ders yaparken bizim gunde 12saat oldugu bile oluyordu simdi gelmiş haksızlık diyorsunuz nesi haksızlık suan dershaneye gidiyorum gunde 10saat ders gördüğüm için etütten 1 ders kacırıyorum her gun eve geliyorum 8.30 9 o saatte calısmaya baslıyorum bunlarıda göz önüne alın öyle degerlendirin suanda sayısal bölümündeyim mat1 mat2 hepsini görüyorum meslek sınıfına gecmelimiyim onu düşünüyorum en azından orada türkçe tarih cografya görürüm mat 2 falan yerine ama herkez farklı birşeyler diyor kafam karısıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in

    imza yetkisi olayı cok kafama takıldı ve 2dershaneye sordum hiç bir farkları yok dedi sakaryada oturuyorum saü ye gittim sordum fark yok denildi bu imza yetkisi farklı diyenler sagdan soldan okuyupmu söylüyorlar yoksa bi bilgileri vardamı söylüyor ? bende cok kararsızım ne yapacagımı bilmiyorum meslek lisesi ögrencisiyim son senem her sene her dersi gördük + atöylede calıstık yazın staj yaptık normal liseler 6 7 saat ders yaparken bizim gunde 12saat oldugu bile oluyordu simdi gelmiş haksızlık diyorsunuz nesi haksızlık suan dershaneye gidiyorum gunde 10saat ders gördüğüm için etütten 1 ders kacırıyorum her gun eve geliyorum 8.30 9 o saatte calısmaya baslıyorum bunlarıda göz önüne alın öyle degerlendirin suanda sayısal bölümündeyim mat1 mat2 hepsini görüyorum meslek sınıfına gecmelimiyim onu düşünüyorum en azından orada türkçe tarih cografya görürüm mat 2 falan yerine ama herkez farklı birşeyler diyor kafam karısıyor

    bizim de mezun olunca teknisyen ünvanımız olmuyor ama...

    şunu da yazayım yeri gelmişken:

    Yükseköğretim Yasası‘nda açık bir şekilde "bir fakülte ya da yüksekokulda, aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunamaz" denildiği vurgulanarak, "Yasa‘nın bu amir hükmü, farklı ad altında fakülte kurulmak suretiyle bertaraf edilemez. Bir fakülte bünyesinde aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunmasının yaratacağı sakıncalar, farklı fakülte bünyesinde kurulacak aynı ad altındaki bölümler için de geçerli olacaktır" denildi.

    ---

    bu fakülteler ergeç kapatılacak,yerinizde olsam başka bölümlere hazırlanırım..bilkent ctis var,boğaziçi yönetim bilişim sistemleri var hem de bu bölümlerde meslekliler ek puan alıyor aklınızda bulunsun...




  • off ne yapacagımı sasırdım valla ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in
    off ne yapacagımı sasırdım valla ya

    Kafaya takma dostum sen yaz :) aklına takılan birşey varsa özel mesaj at Ben cook araştırdım anlatırım sana.
  • imza yetkisi var tabi
  • ben gazi teknoloji fak. 1. sınıf öğrencisiyim.anadolu lisesinden mezun oldum ve mf-4 de ilk 20.000 deydim. tercih yaparken ben bu kadar araştırmamıştım . bizim sınıfta iyi puan almış 25 kişi var. bize ne olcak?

    bide danıştay ne zmn açıklayacak veya açıklandı mı?
  • mtokların arkasında yök var

    bi yolunu bulup istediklerini yaparlar

    bakın katsayı vs danıştay = yök kazandı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KARAKAYA

    mtokların arkasında yök var

    bi yolunu bulup istediklerini yaparlar

    bakın katsayı vs danıştay = yök kazandı

    katsayı da yök kazanamadı..kat sayıyı önce kaldırdılar sonra danıştay bunu iptal etti..sonra yök kat sayıyı biraz azalttı olay bundan ibaret..

    bakın yükseköğretim yasası ne demiş?


    Yükseköğretim Yasası‘nda açık bir şekilde "bir fakülte ya da yüksekokulda, aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunamaz" denildiği vurgulanarak, "Yasa‘nın bu amir hükmü, farklı ad altında fakülte kurulmak suretiyle bertaraf edilemez. Bir fakülte bünyesinde aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunmasının yaratacağı sakıncalar, farklı fakülte bünyesinde kurulacak aynı ad altındaki bölümler için de geçerli olacaktır" denildi.

    bu fakültelere mühendislik eğitimi vermeye devam edecekse o zaman kesinlikle kapatılacaklar ancak teknolog,teknolojist gibi bir ünvan verilirse o zaman kapanmaz..




  • anlamadıgım senın mtok larla olan derdın

    sen sevmıyorsan gırmezsın gidersin mühendislik fakültelerine

  • girmeyeceğim zaten müh.fak.a gideceğim,ama mesleklileri düşük ygs puanlarıyla mühendisliğe(tek.fak.) almaları bana ve mühendislik tercih edecek öğrencilere haksızlık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KARAKAYA

    anlamadıgım senın mtok larla olan derdın

    sen sevmıyorsan gırmezsın gidersin mühendislik fakültelerine




    Yok abisi bırak gıcıklık yapacak ya bize.

    Evet ya derdi ne anlamadım. Sevmiyorsan böyle konuşmanın tek bi nedeni olabilir .

    Neyse boş geç be usta. Hayat bu nereden ne cıkacagı belli olmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis


    quote:

    Orijinalden alıntı: KARAKAYA

    mtokların arkasında yök var

    bi yolunu bulup istediklerini yaparlar

    bakın katsayı vs danıştay = yök kazandı

    katsayı da yök kazanamadı..kat sayıyı önce kaldırdılar sonra danıştay bunu iptal etti..sonra yök kat sayıyı biraz azalttı olay bundan ibaret..

    bakın yükseköğretim yasası ne demiş?


    Yükseköğretim Yasası‘nda açık bir şekilde "bir fakülte ya da yüksekokulda, aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunamaz" denildiği vurgulanarak, "Yasa‘nın bu amir hükmü, farklı ad altında fakülte kurulmak suretiyle bertaraf edilemez. Bir fakülte bünyesinde aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunmasının yaratacağı sakıncalar, farklı fakülte bünyesinde kurulacak aynı ad altındaki bölümler için de geçerli olacaktır" denildi.

    bu fakültelere mühendislik eğitimi vermeye devam edecekse o zaman kesinlikle kapatılacaklar ancak teknolog,teknolojist gibi bir ünvan verilirse o zaman kapanmaz..


    arkadasım gittim üniversiteye sordum aynı degilki normali sayısal hesaplara agırlık verirken siz uygulama agırlıklı olacaksınız dedi kapanma diye birşey yok yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    girmeyeceğim zaten müh.fak.a gideceğim,ama mesleklileri düşük ygs puanlarıyla mühendisliğe(tek.fak.) almaları bana ve mühendislik tercih edecek öğrencilere haksızlık..


    kendi acından düşünürsen haksızlık senin elin tornaya frezeye degmemişken günde 6 ders yapıp cıkarken bizim 12 ders yaptıgımız oldu o parcaların resmini tek tek cizmek oldu herşeyi biz yapalım ileride biz amele olalım siz başa geçin asıl haksızlık bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    girmeyeceğim zaten müh.fak.a gideceğim,ama mesleklileri düşük ygs puanlarıyla mühendisliğe(tek.fak.) almaları bana ve mühendislik tercih edecek öğrencilere haksızlık..


    içimden bi ses mtoklara bile uzaktan bakacağın kanısında

    inş öyle olmaz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.