Şimdi Ara

Teknoloji devleri peş peşe geliyor: Xiaomi, Türkiye’de telefon üretecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
14.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • spencermilas S kullanıcısına yanıt
    Cihaz gumrukten cihaz olarak girmiyor sonucta. Ucuz olmaai gerek "normalde".

    Ancak hiçte "normal" değiliz tabiki...
  • Coronayı "yarasa yiyen ... çinliler çıkardı" diye atar gider yapan yeşil topaçlar "çinliler gelsin, iyidir" demeye başlamışlar   

  • Yine "bir şeyi de beğeninciler" de gelmiş. Üretim amelelik değildir, montaj yapmak hiç değildir. Siz sanıyor musunuz ki adamlar Türk mühendisler istihdam edecek, Türklerle bilgi paylaşımında bulunacak, bizim kalifiye elemanlarımızdan yararlanacak?  

  • Ülkeye katkısı olacak diyip milleti avutmaya çalışan insanlar doluşmuş.Yahu Allah akıl fikir versin.Bu ülkede sömürü oldugu sürece bu paraları yiyenler olduğu sürece ülkeye ne gibi katkısı olur böylr şeyler.Daha para devletin kasasına girmeden cari açık veriyoruz para kül oluyor nereye gittiği belli değil.

    Böyle yatırımların ne devlete nede ülke insanına yararı var.Çünkü paranın nereye gittiğini çok iyi biliyoruz.O yüzden fazla sevinmeyin.Devlet yabancı yatırımcıya destek vereceğine kendi üreticisine destek versin he destek demişken holdinglerin borçlarını silerek değil gerçek üreticiye destek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

    Cihaz gumrukten cihaz olarak girmiyor sonucta. Ucuz olmaai gerek "normalde".

    Ancak hiçte "normal" değiliz tabiki...

    Bizde araba üretilir araba bizden x ülkeye gider orada ucuza satılır bizde ise sanki yabancı ülkeden gelmiş gibi pahalıya satılır ozaman neden yerli üretim var araba yada alet ucuz olmadıgı sürece

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Ülkeye katkısı olacak diyip milleti avutmaya çalışan insanlar doluşmuş.Yahu Allah akıl fikir versin.Bu ülkede sömürü oldugu sürece bu paraları yiyenler olduğu sürece ülkeye ne gibi katkısı olur böylr şeyler.Daha para devletin kasasına girmeden cari açık veriyoruz para kül oluyor nereye gittiği belli değil.

    Böyle yatırımların ne devlete nede ülke insanına yararı var.Çünkü paranın nereye gittiğini çok iyi biliyoruz.O yüzden fazla sevinmeyin.Devlet yabancı yatırımcıya destek vereceğine kendi üreticisine destek versin he destek demişken holdinglerin borçlarını silerek değil gerçek üreticiye destek.

    hocam devlet bile parası olan adama yardım eder neden cünkü ondan vakti gelince birşeyler gelir bizim gibilerden anca vergi gelir borc gelir oda silinmeden alınır 33 yaşında devletin gitmesini bekliyoruz... dükkanlar iş yapmaz yabancıya bedava para verir bizlere borcla faizle kredi verir bu işin kötü yanı devlet halkına düşman yabancıya öz evladı gibi bakıyor biz yabancı yabancı ise türk oldu gitti





  • Çok bilmişler. Çin nasıl buralara geldi? Japonya nasıl buralara geldi zamanında? Bir okuyun araştırın sonra yorum yapın.

    Hem neden gelişemiyoruz diye şikayet ediyorsunuz hem de dünya markaları fabrika kurunca "ya bizi ucuz iş gücü için istiyorlar yoksa normalde biz battık bizden birşey olmaz" diyorsunuz. Karar verin kardeşim.

    Güney Kore örneği de var, onu atlamışım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 22 Ocak 2021; 21:39:35 >
  • Çin kore gibi ülkeler heykel dikmek, milletin giyimi inancı saçı sakalı vs ile uğraşmak yerine başkaları için üretmeye başlayıp orda yetişen insanlarla bugün dünyanın en iyi teknolojisine sahip ülkeler arasına girdiler. Günümüzde amerikayı baştan keşfetmeye çalışmak anlamsız.

    Tekerleğe bile yerli deeel istemezük diyen ve yerli olan herşeyede kulp takan zihniyetin mantıksızlığı ile hareket ederek çağı yakalamamızın imkanı yok.

    samsung, xiaomi vs bizden çok daha ileri firmalar, burada çalışan gençler yıllarca çalışıp elde edemeyecekleri bilgi ve tecrübeyi edinip kendi ürünlerini geliştirmek ve üretmek için fırsat yakalayabilirler.

    Olay ucuz iş gücü değil teknoloji transferi fırsatı, taş şekillendirmekten ötesini göremeyenlerin korkusuda bu.

  • Hayırlı uğurlu olsun işsizlik azalır

  • İçimizde kendini iktidar zanneden vatandaşlar gelmiş. Bu Ak Partili yüzsüzlüğü iyice can sıkıcı olmaya başladı.


    Arkadaşım bu ülkeye siz gelene kadar Ford, Honda, Toyota, Hyundai gibi dünya devleri dünyaya ihraç yapmak maksadıyla gerçek yatırımlar yaptılar.


    Gerçekten bir teşvik var da onu mu eleştiriyoruz? Bu adı geçen firmalar bizim bildiğimiz anlamda üretim ve ihracat amaçlı büyük yatırımlar yapıyorlar da onu mu eleştiriyoruz? 20 yıl önce yapılanı yapamıyorsunuz. Sizin yeni Türkiye'niz bu.


    Eleştirsek bile Vestel gibi bir elektronik üreticisi firma cep telefonu işine girdi bu ülkede ve adam akıllı bir teşvik aldığı yok. En son ne zaman telefon çıkardığını hatırlayan var mı? Çin'de fason üretim yaptıran General Mobile da sözde üretim yapacaktı. Onların da en son ne zaman telefon çıkardığı belli değil. Silinip gittiler.


    Vestel'in sahibi Zorlu Holding paraları Zincirlikuyu'da devasa bir AVM ve residans dikmeye suladı. Anlayın işte bu ülkedeki ekonominin yıllarca nasıl yönetildiğini.


    Bu ismi geçen firmalar da sadece iç pazar için 200 dolar altı telefonlara uygulanmaya başlayan ekstra vergiden kaçmak için montaj yapmaya geliyor. Zaten halkın Türk halkının alım gücü de bunlara yetiyor anca. Bunun nedeni de aşırı vergiler ve özellikle orta sınıfta alım gücünün dibe vurması.


    Türkiye'ye tesis kurup Avrupa başta olmak üzere yakın coğrafyaya buradan ihraç etmek için yapılmıyor bunlar.


    Gerçek yabancı yatırım, güven veren ülkelere yapılır. Volkswagen'i de kaçırdınız. Kedi olalı bir fare tutacaktınız onu da yapamadınız. 20-25 milyon dolarlık yatırım nedir? Foxconn Hindistan'daki fabrikasını 1 milyar dolarla genişletiyor.


    Avrupa Birliği, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da 700-800 milyonluk bir nüfus vardır. Türkiye yatırımcıyı çekebilecek cazip bir yer olsa böyle bir pazara göre milyar dolarlık yatırımlarla fabrikalar yapılması lazım.


    Ha gümrük vergilerinden kaçınmak için göz boyamalık güdük bir montaj hattı için az bir miktar iş gücü yaratılır. Buna sevinecek miyiz?


    Diyeceksiniz ki dış ticaret dengesi... Dünyada para bolken, dünya sermayesi borç parayı üstüne yağdırırken Ağustos Böceği gibi sefa sürdük bizim olmayan parayla. Hiç umrunuzda olmadı dış ticaret açığı. Şimdi cep delik cepken delik. İthalat yaparsak batarız diyorsunuz. Sonra pişkin pişkin ufacık bir şeyden Polyanna gibi sevinmemizi bekliyorsunuz.





  • spencermilas S kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya sizin söylediğiniz "normal" ancak biz "normal" değiliz ülke olarak...
  • WB kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.

    Boşver ciddiye alma hocam.

    Boş beyinli ergen tayfa yazıyor bunları.

    Ülkeye yatırım gelmesini eleştirmek beyinsizlikten başka birşey değildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz işgücü değil. Türkiye ciddi teşvik verdi ve yarın bir gün çin ambargosu delmek için ve gümrük birliği dolayısıyla Avrupaya sorunsuz ürün satabilmek için geliyordur. Bizim de teknoloji yatırımlarına ihtiyacımız var ve bu konuda win win durumu.

    Muhalefet de bir garip. Ülkeye yatırım azalır yok şu yok bu neden yatırım gelmiyor derler. Yatırım gelir ülkeyi peşkeş çekiyorlar derler.

    Az omurga ve dik dıruş olsun. Bir konuda neyi savunuyorsanız ardına kadar gidin. Bu yüzden bu berbat iktidara rağmen muhalefet hiç ilerliyemiyor hep olduğu yerde sayıyor. Halbuki iktidarın inanılmaz problemleri var bunların yerine doğru dürüst önerileri ve güven verici özellikleri ile çok rahat değiştirirler ama ancak eleştiri.

    Yatırımın demokrasi ve hukuk insan hakları ile ilgisi olsa ki muhalefet en çok bunları savunur ki başka diyecek bir sözleri yok çünkü ancak içi boş ve güzel laflardır. Çin en çok yatırım alan ülke nasıl olduğuna kafa yormazlar.

    Çin şu anda 5G ile teknolojide açık ara önde gidiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bu ekmek muhabbetinin yalan olduğu ortaya çıktı ama hâlâ propaganda yapmaya devam ediyolar demek.
  • akhtar kullanıcısına yanıt
    Çin dünya ekonomisine yön veren ülke şu an. Farkındasınız umarım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

    Diyorum ya sizin söylediğiniz "normal" ancak biz "normal" değiliz ülke olarak...

    Aslında istedek cok şeyi yapa biliriz sonucta başka üllkelerde nice türkler var onların başarılarıda zaman zaman ortada biz bu işlerde üretmeden kar etme işini bırakmalıyız bu bizi tüketime sokar üretime degil...

  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Evet. Hatta 10 sene sonra abd yi geçerek, en büyük ekonomi olacağı söyleniyor. Ancak gelir dağılımı adaletsizliği hat safhada.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Anlamazlar hocam, boşver. Artık buradaki mesaj yazanların paralı bot olduğunu düşünmeye başladım. Buna da muhalefet edilmez ki... Ağzınla kuş tutsan, yine de yaranamazsın bu kitleye. Ne yaptığına bakmıyorlar. Ne yaparsan yap, seni istemiyoruz diyorlar.

    "Dünyanın en doğru, iyi işini de yapsanız size muhalefet edeceğiz."
    "-Bu üniversiteyi ilk 100'e sokacağım.
    -Yaa banane, istemiyoruz."

    Bu söylemler gaf değil. İdeoloji olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.