Şimdi Ara

Teknobiyotik.com'dan kasa topladım rezil olduğumla kaldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biraz uzun oldu ama detaylarıyla yazdım ki yaşadığım sıkıntının ne derece olduğunu anlayın diye.

Şehir dışında yaşayan arkadaşım oğluna doğum günü hediyesi bilgisayar satın almak için bana danıştı. Vatan bilgisayar'dan fiyat almışlar, nasıl iyi midir satın alayım mı diye sordu. Bende bazı parçaların yetersiz olduğunu aynı fiyata daha iyisini toplayacağımı söyleyip araştırma yaptım. bütün parçaların sıfır ve faturalı olmasını istediklerinden 04.03.2016 tarihinde Teknobiyotik.com'dan parçaları sipariş ettim. Yaşadığı yerde aile büyüklerim olduğu için, hem onları ziyaret ederim hemde arkadaşıma kasayı teslim ederim diye düşündüm. Neyse 5 gün sonra kargo bana ulaştı. Bende arkadaşıma kargo geldi, kasayı toparlayıp sistemi kurup test ettikten sonra yola çıkıp kasayı sana getiririm dedim. Doğum gününe kadar yetişir merak etme diye de söz verdim. Söylemez olaydım.

Parçaları kutudan çıkarıp tek tek yerleştirmeye başladım, bir baktım RAM bellek yok! Fatura tutarına bakıyorum, ödediğim miktar aynı herhangi bir sorun gözükmüyor. Göndermeyi mi unuttular yoksa kargo esnasında mı sıkıntı oldu acaba derken faturadaki parçaların fiyatlarını tek tek incelerken bir baktım listede Ram yok. 39 TL'değerindeki optik sürücüye 141 TL fatura kesilmiş! Eksik parça gönderdikleri belli olmasın diye Ram fiyatını Dvd yazıcının fiyatının üzerine ekleyip fatura tutarını bire bir tutturmuşlar. Ve faturanın üzerine, herhangi bir problem olmadığına dair kontrol edildi kaşesi vurulmuş. sanki resmen RAM gönderilmiş gibi yapılmış.

RAM olmadan PC açılmadığı için durumu anlattım. Durumun acil olduğunu, bir an önce kargoya verilmesi gerektiğini belirttim. Arkadaşıma da binde bir denk gelecek şey bize denk geldi, kusura bakma bir iki gün idare edin artık dedim ama öyle bir mağdur oldum ki, bir an önce teslim edebilmek için artık gece yarısı yola çıkıp ertesi gün işe uykusuz gitmeyi bile göze aldım. Ram bir şekilde kargoya verildi, gelmesini bekledim. Geldikten sonra anakart'a takıp sistem kurmaya çalışırken birde baktım ne göreyim? Ekran kartı arızalı. Siyah ekran verip duruyor. Reset atmadan da düzelmiyor. 2 farklı kasada, farklı ram, anakart, psu, farklı sürüceler vs. kartı denedim sorun aynı. Sabaha kadar emin olmak için kartı test ettim. Topladığım kasaya kendi ekran kartımı taktığımda sorunsuz çalıştığını görünce kartın arızasından emin oldum. O kadar moralim bozuldu ki anlatamam. İşin yoksa derdini anlat, iade süreciyle uğraş dur.

Kendim için toplasam bir şekilde idare ederim ama başka yerden satın almak üzere olan adama, aynı fiyata daha iyisini ben toplarım deyip mağdur ettik. Keşke ben buradan satın alsaydım, çokta iyi olmasına gerek yoktu diye sitem etti biraz. Tekrar durumu anlattım acil şekilde ürünün yenisi ile değiştirilmesini söyledim ama 2 gün boyunca kimse cevap vermedi. Telefon açıyorum, kurumsal bir hava vermek için yalandan 1'e basın, 3'e basın diye ses kaydı koymuşlar ama kimsenin telefonlara baktığı yok. Tepki gösterince mesajıma cevap verme gereği duydular. Aras kargo ile şu adrese gönderin dediler. Aynı gün kargoya verip gönderdim, ertesi gün ellerine ulaştı. 2 gün daha geçti kimseden ses yok. Son durum nedir? yeni kartı ne zaman göndereceksiniz diyorum cevap veren yok! Daha sonra servisteki arkadaşların raporuna göre size bilgi vereceğiz diye cevap geldi. Sıfır ürün kutusundan arızalı çıkıyor ve bu arkadaşlar sanki haftalarca kullanmışım gibi servisin raporunu bekliyor saçmalığa bakın! Durum acil diyorum yok arkadaş. Çocuğun doğum günü de geçti zaten iyice rezil olduk.

Uğraşlarım sonucu en sonunda en geç 3 gün içinde birebir değişim olacak diye mesaj attılar. Bende arkadaşıma en geç 3 gün sonra yeni kart gönderilecek hafta sonu sendeyim inşallah diye bilgi verdim. 3. gün bana ellerinde aynı ekran kartının olmadığını, ya indirim kuponu verelim ya da muadili olan şu ekran kartını gönderelim diye teklif yaptılar. Madem elinde aynısı yok bunu bana son dakika neden söylüyorsun? bu yetmezmiş gibi satın aldığım kart 256 bit, teklif edilen kart 128 bit. Muadil dedikleri karta bakın çıldırmamak elde değil.

Baktım benim satın aldığım karta performans olarak yakın bir ürün var, arasında pek fiyat farkı da yok. Onun gönderilmesini istedim cevap verilmedi. Arkasına 2 defa daha mesaj attım kimsenin iplediği yok. Ne yapacağımı şaşardım yemin ederim. Kaç haftadır sinirlerim tepemde. Ayda yılda bir yüzünü gördüğünüz arkadaşınız, oğluna sürpriz yapmak için ilk defa sizden yardım istiyor, yaşadığımız olaya bakın. Tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum.

Bundan 5 sene önce bunlardan kasa satın almıştım, sırf o yüzden aklımda kalmış. keşke başka yerden alsaydım. Zaten 35 tl kargo verdik. Dünya para verip kaç parça ürün alıyorsun kargoyu bile bize ödetiyorlar. bundan sonra çöp bile satın almam bunlardan. Bir firmadan hasarlı, eksik veya arızalı ürün alındığında iptal veya değişim istediğinizde foyaları meydana çıkıyor. Asıl önemli olan satış sonrası hizmet gerisi yalan. Para iadesi de alamıyorum, 17 gün önce satın aldığım kasayı hala toplayamadık, bakalım kaç gün sonra yeni kart elime geçecek.

• Boyle devam etsinler kendilerini kaf daginda gorsunler yakinda herkes amazon ebay aliexpressten vs baska yerden urun almayinca gorucem havalarini . sizede gecmis olsun cölde bahtsiz bedevi olmussunuz resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanı parasıyla rezil ediyorlar geçmiş olsun ya zaten teknobiyotik den alışveriş yapıp mağdur olmayan yok zaten bozuk açılmış tamir görmüş iade ürünleri millete kakalıyorlar 3 4 forum takip ederim hepsinde aynı seyler bağırarak söylüyorum almayın abi şu adamlardan 5 10 fazla verin başka yerden alın.

• Kimseye tavsiyede bulunmamak gerek teknoloji konusunda aslında. Bilgisi yoktur iyi niyetle yardımcı olmak istersin sorun olunca da sanki komisyon almış gibi suçlanırsın. Teknobiyotik'in sabıkası epey kabarık. Distribütörlüklerini yaptıkları ürünleri dahi almıyorum artık. Bana birşey olmaz diyen nice teknoloji firması bu şekilde yaparak en son kepekleri kapattı. Darısı Teknobiyotik'in başına.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

kendim toplayabileceğim halde ücretini ödeyip onlara toplattırdım ki sistem test edildiğinde donanımlardan birinde arıza çıkarsa getir götür olmadan orada hallolsun.

bilgisayar problemsiz geldi çok şükür.

geçmiş olsun diyorum, hayat tecrübeleri bunlar.

...

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

"bu yetmezmiş gibi satın aldığım kart 256 bit, teklif edilen kart 128 bit. Muadil dedikleri karta bakın çıldırmamak elde değil. "

...

Muhtemelen r9 380 ve Gtx 960

Nerede ucuz ve güvenilir ise oradan al ben öyle yaptım.

Orijinalden alıntı: xaselcuk

Nerede ucuz ve güvenilir ise oradan al ben öyle yaptım.

işte ucuz ve güvenilir yer neresi bende onu soruyorum. vatan pahalı gibi geldi gtx 970 mağazaya özel 1200-1300 civarı dedi bügün. sinerji var bilişimport var birde ucuz fiyatları.
    Ben Hepsiburada Webdenal Eksen Bilgisayar ve İnventus'tan aldım bileşenleri.Hepsiburada'dan anakart aldım anakartın kutusunu baya büyük bir kutuya koymuşlar anakartın kutusu içinde sallanıp duruyordu.İnsan yanlarına köpük felan koyar.Diğerlerinin paketlemesi iyiydi.
    Bende monitörü Hepsiburada veya Webdenal'dan sipariş edecektim.Arada fiyat farkı neredeyse yok.Bende bulunan karta 9 taksit yapmadığı için Webdenal'dan aldım.İnşallah ölü piksek çıkmazda uğraşmayız.

Orijinalden alıntı: xaselcuk

Bende monitörü Hepsiburada veya Webdenal'dan sipariş edecektim.Arada fiyat farkı neredeyse yok.Bende bulunan karta 9 taksit yapmadığı için Webdenal'dan aldım.İnşallah ölü piksek çıkmazda uğraşmayız.

inşallah hayırlısı olur hepimiz için :)
  • Büyük geçmiş olsun . Çok sıkıntılı bir durum . Özellikle insanın para verip parası ile rezil olması çok koyar adama. Ben de teknobiyotikten alacaktım sistemi ama vazgeçtim bu tür yazıları görünce. Tr'de 500 lira civarında satılan 16 gb 3000 mhz corsair ramleri 245 tlye sipariş verdim. Bugünde gidip vatandan 3.037 tlye , i5 6600k , Msi Z170A Gaming M7 ve Zotac gtx 970 aldım. Anakarttan 95 tl iade ve 100 tl değerinde kinzu v3 mouse da hediyesi oldu. Yani toplamda 2,842 tl'te almış oldum hepsini. Kasa ve psu'yuda Sinerjiden sipariş ettim. Yarın gelicek onlarda bi aksilik olmazsa bakalım yorum yazarım firma hakkında. Tekrardan geçmiş olsun...
    i5 6600K - MSI Z170A GAMING M7 - CORSAIR VENGEANCE 16 GB 2X8 3000 MHZ DDR4 - CORSAIR H100i V2 EXTREME - ZOTAC GTX 970 AMP EXTREME CORE EDITION - HYPERX SAVAGE 240 GB SSD - WD 1 TB 7200 RPM - HIGH POWER ASTRO LITE 750 WATT 80+ GOLD PSU - DARK N10 Kasa - Windows 10 x64 Home - SAMSUNG 23.6" LS24E390HL/UF 1920*1080P 4 MS Monitör

Sony PS4
  • İnventus iyi diyorlar

• teknobiyotik'ten tamamen vazgeçtim şimdi. Sinerji'nin merkezine gidip kendi gözümün önünde toplatacağım sistemi. Belki iade ürün falan takacaklar diye güvenemiyordum zaten. Kasayıda kendim eve götürürüm kargoda fırlatıp atıyorlar. Boş kutuları kargoyla yollatırım artık.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.