Merhabalar, bu konu da teknik yardim konulari konusulacaktir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Haziran 2022; 14:14:17 > |
Donanım Teknik Yardım Konusu
-
-
Merhaba hocam, burdan konusabiliriz. Benim telefonu yurtdisi olmasi sebebiyle sistem kabul etmediginden, özel mesajlari okuyamiyorum, bu sebeple kapali.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Y-Splitter ile tek kablodan ekrankartini beslemek. Mining yapanlara hadi eyvallah diyebiliriz cünkü 110w civari harcar rtx 3070 bu degil? Gaming oc modeli gibi duruyor, 3060 olsa tek 8pin, 3070ti olsa cift 8pin. Sen mining degilde gamer olarak kullaniyorsan, isler degisir. Kullandigin güc kaynagina ve kablo kalitesine(+capina) bagli sorun yasayabilirsin de, yasamayabilirsinde... Standartlar üzerinden konusacak olursak, tek kablo 8pin 150w olarak düsünülmüstür, anakarttan da 75w cekebilmekte. Senin kart oyunlarda 225w üzerine cikabilir, yer yer bu mümkün. Bu sefer pcie kablosunun capi standart ise yani 18awg ise ister istemez zorlanir. Bu demek degil ki, hemen bozulsun. Zorlama dedigim olayin yüzdesi önemli, 150w dediysek, bunun +/- bir yüzdesi olur kablodan kabloya... 16awg lik premium kablo mesela bu akima darbogaz yapmaz, cünkü capi daha genis, misal... Yerinde olsam ki zaten öyle yapiyorum, iki adet farkli pcie kablosundan besliyorum, rtx 3070 leri... 150+150+75w lik bir destekle, kablolara yüklenmeden, akimi dagitarak kullaniyorum. Sagliklisi bu sekilde. Bunu sadece ben degil, psu üreticileride aynen bu sekilde söylüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam arada da olsa oyunlardan atıyor problem psu dan olabilir mi
Maalesef kabloyu değiştiremem psu modüler değil
Moduler psu almam gerekiyor
Aynen hocam 3070 oc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 8 Haziran 2022; 22:25:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Modüler olmak zorunda degil ama evet iki farkli pcie 8pin e sahip bir psu alman hayrina olur. Direk psu'dan diyemem ama psu buna neden olabilir, evet... Yahut bir sey deneyebilirsin? Undervolt islemini biliyor musun? Msi afterburner ile curve voltaji biraz düsürebilirsin, internette var örnekleri... Böylelikle 225w in altina inersin ve oyunlari tekrar test edersin, psu kaynakli olup olmadigini (belki) anlayabiliriz. Denenebilir yahut, bu psu zaten eski ve degistirmek niyetindeysen yeni alir öyle denersin.
Hocam kullandığım psu 650w corsair cv650
Uğraşmak istemiyorum psu alıcam asus rog strix 750w psu gördüm onu alıcam
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a750gf-750-w-fiyati,1029793325.html
Indirimde galiba amazon diyor ama stok göremiyorum, bu da asus strix kalitesinde... Ikiside tier 1 ürünler. Msi cwt üretimi, asus seasonic... Iki kati para vermeye gerek yok bence. Tercih senin.
Tecrübeli oldugunuzdan size danışmak istedim
Anladım hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim 🙏
Rica ederim, ne demek
-
Bunu denemeden bilemeyiz, ama benim gördügüm tek kablodan 150w+60w cekiyor, toplamda 263w yazmis ama peak ve anlik göstermez. 225w üzeri üreticiler cift kablo öneriyor. Oyundan atmasinin sebebi bu olabilir. Baska sebepler icin sistemi test etmek lazim, misal yazilim kaynakli olmadigindan emin olmaz lazim, misla format ve driverlarin tam yüklü oldugundan emin olmak lazim. Ama corsair CV modelini ben sifir alacak olsan dahi önermezdim. Corsair VS modelinin minor upgrade edilmis hali... Ne bekleyebilirim ki bu modelden. Ikinci elden sat gitsin, yeni psu nun maliyetini düsürmüs olursun. Üzerine su kadar ekleyip, su kadar paraya daha kaliteli bir model almis olursun. Yine ayni hatayi alirsan bu sefer ekrankartinin sorunlu olup olmadigi masaya yatirilir. Suan ki ip uclari psu yu isaret ediyor.
* Yukarda ki konuya da detayli cevaplar verildi. -> https://forum.donanimhaber.com/yeni-psu-kasaya-uymuyor-yardim-rica-ederim--153128846
haberdar olabilmem icin, etiketlemeyi yahut cevap vermeyi unutmayin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Temmuz 2022; 1:32:0 > -
Benim şu konudaki ->https://forum.donanimhaber.com/850w-psu-tavsiyesi--153306327-2#153436628
Bu arkadasa verdigim cevap;https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153435707 konu ile alakali bulunmadigi icin görevli arkadas tarafindan silinmis.
Konu ile alakali olup olmadigina bir bakar misiniz rica ediyorum. Böyle birsey olabilir mi? Arkadasa 12 yillik güc kaynagini degistirmesin diyorlar, bende diyorum ki 1 sene sonra suan ki fiyatlari bulabileceklerine garanti veriyorlarsa, tamam degisirme ama 1-2 sene sonra bozuldugunda bu fiyatlari bulamazsan üzülürsün. 2017 de aldigim psu ile bugün muadili arasinda ki fiyat farkindan bahsettim. Önümüzde ki sürecte dolarin yönünün tayini icin fed in kararlarini ve politikasini incelemesiini önerdim. Yetkili arkadas yorumunu psu ile alakali bulmadigi icin silmis. Sizi etiketledigim ve yorumun neden silindigini sordugum yorumu dahil silmis. Böyle birsey yaparak neyi amaclamaktasiniz. Profilimi ve yorumlarimi bir inceleyin lütfen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- windows fotoğraf görüntüleyicisi bu dosya biçimini desteklemediğinden veya en yeni
- wmı provider host nedir
- sink to receive asynchronous nedir
- uyku modunda indirme devam eder mi
- amd bios tuşu
- windows ekran görüntüsü alma
- telefonum şarj olmuyor
- pc otomatik kapatma
- udf dosyası nasıl açılır
- video boyutu küçültme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X