Şimdi Ara

Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bir bisiklet vardı yenilemeye çalışıyorum. Tekeri söküp lastiğini değiştirmiştim ama takma fırsatım olmadı . O halde aylarca durdu.

Şimdi arka tekeri bisikletin çeki borusuna takarken, vitesin tam oturmadığını gördüm. Eski halini de hatırlamıyorum.
    Dişli olmayan kısımda eski izi duruyor ama oraya denk getirince teker yamuk duruyor. Dişli olan kısımda ise, vites değiştirici sanki yamuk duruyor ve arka dişliye sıfır bir şekilde dönüyor.

Sizce böyle durması normal mi? Burda bir anormallik yok mu?

Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi? Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi? Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi?

Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi? Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi? Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi?

• Tekerleği çevirince yalpa yapıyorsa sağdan soldan ayarla, düzelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum tam olarak anlamadım neyi sorduğunu resimde gösterip, biraz daha açabilirsen yardımcı olurum.

Bilkent Mechanical Engineering
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Dostum tam olarak anlamadım neyi sorduğunu resimde gösterip, biraz daha açabilirsen yardımcı olurum.

demek istediğim o somun, o çatal içerisinde en dipte mi duracak yoksa o çatalın ortasında dursa da olur mu?

Tekerin Bu Pozisyonda Durması Normal Mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 8 Nisan 2016; 2:12:38 >

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Normalde en dipte durması gerekiyor.Oraya aldığında teker yamuk duruyorsa.Göbek milinde bir yamulma olabilir.Tekerleği komple çıkar.Göbek milinin uçlarından tut uzanabildğin bir parmağınla tekerleği boşta çevir.Eğer takır tukur bir ses bir zorlanma oluyorsa veya teker 3-4 sn içinde kendilinden duruyorsa mil yamuktur. Eğer mil de bir sorun yoksa milin oturduğu bölgeye bak orada bir farklılık varmı diye karşılaştır çift taraflı.Orada önceden bir somun falan takılı mıydı onu aklına getir.Hiçbir şey bulamazsan olması gereken konumuna getir yani en uca tak ve ingiliz anahtarını geçir somuna biraz kuvvet uygula eğer bir yerinde yamulma varsa öyle düzelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDenier -- 8 Nisan 2016; 2:28:40 >

Bilkent Mechanical Engineering
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.