Şimdi Ara

Tek PC'de iki kişi, 2 farklı oyun açma | Unraid testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI
    Linus techtips 4 (dört) sene önce yaptı bu işi. 7 sanal makine ile hem de. Orijinal içerik üretemeyecekseniz üretmeyin.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmak için girmişti.

  • Yıllardır beklediğim haber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hayır. Teoride de pratikte de çok ciddi bir sıkıntı var o da ekran kartlarının sanallaştırılamıyor olması. IOMMU marifetiyle ekran kartlarını, usb giriş çıkışlarını spesifik sanal makinelere verebiliyorsun ama her bir ekran kartının arkasından görüntü çıkışı alman, her bir klavye ve fareyi ayrıca bağlaman lazım. Nvidia gpu sanallaştırmayı grid denen saçmalık, teslalar (ve spesifik quadrolar) dışında kapattığı için bir ekran kartını birden fazla makineye bölüp ağ üzerinden kullanman imkansız. İki monitör bir kasa şeklinde kurmanın da problemi ırtı tırtı falan emin ol olayı astarı yüzünden pahalıya getirtecek işler. Bunları düşündük hep (arkadaşımın 50 masalı internet kafesi var) ve sanallaştırmanın olmadığı şu durumda tek mantıklı çözüm amd threadripper (mesela 3990X olsun) alıp bunu 8x8x olarak pci-e konfigüre edebileceğin bir anakarta takmak. 8 gpu taktın ya, optik thunderbolt kablosuyla uzatacaksın (her biri için bu arada bir tane thunderbolt kartı lazım veya anakarta 8 thunderbolt çıkışı ve 8 dp girişi olan bir kart takıp bunları bir thunderbolt 1 dp olarak sanallaştırarak sanal makinelere atayacaksın) sonra öbür uçtan bir çeşit kvm uzatması ile usb ve dp çıkışlarını alacaksın. Bu teoride bile mümkün olup olmadığından emin olamadığım sistemle bütün internet kafeyi mesela 7 tane 4U kasayı takabileceğin uzunca bir rack üzerinden çalıştırabilirsin. Ha ortaya çıkacak maliyetin yarısına her makineye 3700X ve o alacağın ekran kartından birer tane çakabiliyorsun tabi.

    Bu sistemin fizibil olabileceği tek senaryo gpu sanallaştırması. Nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız nvidia geforcenow veya google stadiaya bakabilirsiniz. Mesela diyelim cs go yonanacak 12 makinede, oraya 3 tane çok güçlü gpu takıp 12 (sanal) makineyi bununla çalıştırabilirsem o zaman bu iş fizibil olur. Karışık oldu ama inşallah anlatabilmişimdir.




  • Keşke biraz daha farklı senaryo ile test etseydiniz :(

  • aha geforce now :)

  • Kasada sıkıntı tüm kullanıcılar pert

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Her oyuncuya 1 tane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş işler aga bizimle eğleniyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir beyin ,iki göz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasrettin Hocanında dediği gibi 2 ekran kartını veren Allah işlemciyide verir...

  • oluyormuymuş böyle yaa bende o kadar baktım yapamadım
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Bunu diyecektim LTT yaptı diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her makinadan 1 oyun açılıyor diye biliyorum ama 2 kişilikse onu bilemem
  • farklı senaryo ile test etseydiniz ya bi de
  • Merhaba,
    Bir PC'ye Windows 10 + dosya paylaşım için NAS yazılımı kurmak istiyorum. NAS için çift disk RAID 1 kurmak istiyorum. Tek ekran kartı var. Windows tarafında DirectX, OpenGL vs. performans kaybı yaşansın istemiyorum. NAS yazılımına sadece web arayüzünden ulaşılacağından ekran kartı zorunlu mu bilemiyorum. Hangi sanallaştırma yazılımı tercih edilmeli (unRaid, KVM veya diğer)?
    Tavsiyeniz var mı?
  • interwap kullanıcısına yanıt
    LEvel1techs diye bir youtube kanalı var, eğer ingilizce anlayabiliyorsanız oradaki eleman bu işlerin piri. Sınırlı bilgimle size şunları söyleyebilirim (yanlışım varsa lütfen daha iyi bilen biri düzeltsin): Unraid bu işler için en sık kullanılan yazılım. Erişim için grafik kartına ihtiyacınız yok ama oyun oynamak için kullanacağınız güçte bir bilgisayarı sürekli açık tutmanın güç tüketimi açısından mantıksızlığı ve arka planda çalışan nas serverının bilgisayarın normal kullanımında (potansiyel olarak) getirebileceği saçmalıklardan dolayı hiç uğraşmayın. Ha unraid kurup nas için bir sanal makine oyun için başka bir sanal makine yapacağım diyorsanız o da epeyce saçma. İlk olarak IOMMUnuz varsa oracle vm gibi bir sanal makine yazılımıyla nas serverınızı oluşturup fiziksel ağınıza bağlamayı deneyin, bakın bakalım istediğinizi veriyor mu.

    Bunun yerine içine harddiskleri takıp arkasına ağ kablosunu taktığınız nas cihazları var, bence böyle bir şey kullanmanız çok daha mantıklı olacaktır.




  • Evet, grafik kartı yerine VNC seçip uzaktan erişebildiğimizi gördüm.

    Oyun amaçlı bilgisayar değil, dahili grafikli bir sistem, ofis uygulamaları, 2D ve basit 3D tasarım yazılımları basit grafiklerde işimi görüyor. (Benim bilgisayar açık kaldıkça erişim olacağı için güç konusu problem değil.) Bendeki dosyalara arkadaşlarında erişmesini istiyorum. Ben hariç diğer kişilerin günlük 1 GB ağ trafiği oluşturmayacak bir şey, gün sonu (veya gün içi belirli durumlarda) belirli dosyaları yedek alalım. Belki dosya paylaşımı dahi yeterli olacaktır ama farklı işletim sistemlerinde daha iyi çözüm sağlayabilir diye umuyorum. Windowsu arada yenilemek gerekiyor. NAS donanımı lüks kaçıyor şuan ve şu durumda işverene maliyet binidrmek istemiyorumda. Evde Celeron 4 çekirdekli NASım var. Ofise fazla bile ama giriş seviyesi ARM değilde x86 olmasına rağmen hantallığı hissediyorsun. Aynı maliyete çok daha kaslı bir sistem kurulabilir ama dediğim gibi lüks. Windows içinde VirtualBox ile Synology'nin yazılımını ve 1-2 ücretsiz sistem daha denedim. Veri güvenliği, ben Windowsu restart yaparsam paylaşımda kapanacak gibi nedeniyle sadece deneme aşamasında kaldılar.




  • Virüs var çok yan yana durmayın siz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.