Şimdi Ara

TEK KIRMA HAKKINDA GENEL!!! TOPLANIN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi forumlar;
    Bu konu ilk konum tek kırma tüfeklere merak sardım nedeni küçük portatif ve kullanışlı görünüyorlar, katlanıp her yere gidiyor. Bıldırcın avı için alacağım en az 50-65 metreye atmalı ki kuşu vurabileyim fakat avcılık hakkında hiçbir fikrim yok.
    12 kalibre en iyi tahribata sahip galiba ama en fazlada o tepiyor ve seside çok fazla 36 kalibre ile bu iş olabilir mi?
    Bana bir sıkıntı çıkarır mı?
    Enjektörlü almam gerektiğine karar vermiş durumdayım sadece horozlu ile horossuz arasındaki fark nedir hangisini tercih etmeliyim.
    Namlu ucu şok slug namlu nedir namlu boyu neyi etkiler çok etkilerse 51 namlu alıp uzatıcı takabilirmiyim.
    Avcılar neden tek kırmayı sevmiyorlar sapanla kuş vur daha iyi tarzı muhabbetlerin tek nedeni sadece bir mermi sıkılması mı çünkü amcamda yarı otomatik tüfek var ve çok nadir iki mermi sıkıyor tek mermi yeter bence bununla avcılık yapabilirmiyim kafamda çok soru işareti var forumda da tek kırma hakkında konu yokmuş cevaplar iseniz hem ben hemde gelecekte bilgi verici bir konu açılmış olur şimdiden çok teşekkür ederim
    TEK KIRMA HAKKINDA GENEL!!! TOPLANIN
    TEK KIRMA HAKKINDA GENEL!!! TOPLANIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaycapan -- 15 Ağustos 2018; 22:34:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıldırcın için alacaksanız 20 numara yeterli olur. Uzun süredir avı bıraktım ama bende 20 numara huğulu süper poze kullandım. 1992 den beri sağlam duruyor. Tek kırma da hayvanı yaralı halde kaçıp uzun süre acı çekmesine sebep olma ihtimaliniz süper poze veya yarı otomatik lere göre daha fazla. Slug namlu tek kurşun namlusu dur. Tabiki saçmada atabilirsiniz ama namlusu tek kurşun için özelleştirilmiştir. Uzun mesafe atışı istiyorsanız 51cm kısa kalabilir. 60cm üzeri namlu bakmanızda fayda var. Horozluyu fişeği yatağa sürdükten sonra horozu elinizle kurmanız gerekir. Enjektör uzun vadede sorun çıkartabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidayet güneşi -- 16 Ağustos 2018; 20:39:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektörü hızlı doldurma açısından demiştim ama haklısınız uzun vadede sorun çıkarabilir ömürlük bir silah için, saçma atacağım için slug namlu almasam 66 namlu yeterli olur sanırım 20 kalibrede tepme nasıl olur? Tek kırmada 12 kalibre alırsam canımı çok yakacağını düşünüyorum duvar silahı olur muhtemelen. Horozlu mu almam uygun olur horozsuz mu hedef atıcılığı yapmayacağım. Armsan eos 20 iyi bir silaha benziyor ama horozları hakkında bilgim yok fiyatıda pahalı en fazla 300-350 lik birşey alabilirim. Silahın surata patlaması tarzı muhabbetlerin nedeni nedir ucuz tek kırmada sıkıntı çıkabilirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaycapan -- 17 Ağustos 2018; 0:55:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkaycapan B kullanıcısına yanıt
    Horoz işi bence uğraştırır. 20 cal. Bıldırcın için ideal ben uzun süre 20 cal. Kullandım. Tepmesi 12 cal. Göre çok hafif. Uzun süredir piyasayı takip etmediğim için fiyatlardan haberim yok. Size tavsiyem bilindik markalara yönelin silahın şakası olmaz ucuza kaçayım derken Allah korusun ciddi yaralanmalara veya ölüme sebebiyet verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim;
    Bende 20 kalibre düşünüyorum fakat tepmenin tek kırma ile iyi anlaşamadığını hepimiz biliyoruz.
    36 kalibre ile sadece kuş için alınırsa av yapılabilirmi ama asla konar kuşa değil uçar kuşa.
    Tek kırmada ısrar etmemim sebebi avcılık etiğine daha uygun olduğunu düşünüyorum, zaten bıldırcın tek kırma ile iki saçma alırsa ölecektir ikinci atış hakkında avcılık etiğinin biraz üstüne çıkılıyor bence. Domuz avı değilse tek kırma en iyisi hayvana hak tanımak için tek kırma.
    Bilindik marka pek bulamadım silahıda poze gibi kocaman ve pahalı almak istemiyorum 66 namlulu olacak birkaç marka önerirseniz fena olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaycapan -- 18 Ağustos 2018; 1:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 36cal. Bence uçar av için uygum değil. Tek kırma da a hayvanı vurduğunuzu ama uçarak kaçtığını ve bir kaç gün acı çekerek öldüğünü düşünün sizce etik olur mu? Eğer hayvanın şansı olmasını istiyorsanız tek atış yaparsınız 2. Fişek yedekte durur sadece vurup da ölmeyen hayvanlara kullanırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.