Şimdi Ara

Tek Başına Yurtdışı Gezisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 10 - 13 Aralık tarihleri arasında Belgrad gezim olacak. Daha önce 2 defa tek olarak yurtdışı turuna katılmıştım. Bu senede tura katılmadan, tek başıma yurtdışı çıkabilme fırsatım oldu. Bir tur şirketinden yardım almıştım.

    Şimdi ise tur şirketlerine bağlı kalmadan, tek gidiyorum ve görüşüne bakılırsa daha sonraki yurtdışı gezilerim de tek olacak. Aramızda böyle tek dolaşan var mı? Varsa, tecrübelerimizi, bilgilerimizi paylaşsak güzel olur.

    Nerede, hangi otelde kalınır? Hangi ülkenin, şehrin gizli saklı yerleri var? Ucuza nasıl gezilir gibi konular bir sitede toplanır.



  • Gezi sonunda beğenirsen bahşiş bırakabileceğin ücretsiz turdan yararlanabilirsin.. nehrin karşısına geçen turu tavsiye etmem.http://www.belgradewalkingtours.com/explore-belgrade/free-downtown-walking-tour.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep yalnız gezerim. Hatta bir ara yalnizgeziyorum adlı blog sayfam vardı. Doktoraya başlayınca yurtdışı gezilerine son vermek zorunda kaldım. Haliyle domain kirasını da ödemeyi unutunca site yayından kalktı. Gitmeden önce mutlaka plan yap. Nereye? Ne zaman ve Nasıl gideceğim şeklinde gezini günlere böl. Gideceğin müze ya da ören yerlerine girişlerde avantaj sağlayan city card’lar varsa mutlaka edin. Toplu taşımayı en ekonomik nasıl halledersin onu iyi araştır (günlük, saatlik ya da haftalık kart). Üzerinde yeterince paran yoksa senin gibi tek gezen ve farklı ülkede erasmus falan yapan yabancı kızlara dikkat et. Harcayacak paran varsa beraber birkaç gün takılırsınız. Sen onu gezdirirsin, o seninle sex yapar. Güzel bir anın olur. Bergrad türklerin çok sık gittiği yer. Nette pek çok türkün bu şehirle ilgili tecrübelerini okuyabilirsin. Şimdiden iyi eğlenceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    Ben hep yalnız gezerim. Hatta bir ara yalnizgeziyorum adlı blog sayfam vardı. Doktoraya başlayınca yurtdışı gezilerine son vermek zorunda kaldım. Haliyle domain kirasını da ödemeyi unutunca site yayından kalktı. Gitmeden önce mutlaka plan yap. Nereye? Ne zaman ve Nasıl gideceğim şeklinde gezini günlere böl. Gideceğin müze ya da ören yerlerine girişlerde avantaj sağlayan city card’lar varsa mutlaka edin. Toplu taşımayı en ekonomik nasıl halledersin onu iyi araştır (günlük, saatlik ya da haftalık kart). Üzerinde yeterince paran yoksa senin gibi tek gezen ve farklı ülkede erasmus falan yapan yabancı kızlara dikkat et. Harcayacak paran varsa beraber birkaç gün takılırsınız. Sen onu gezdirirsin, o seninle sex yapar. Güzel bir anın olur. Bergrad türklerin çok sık gittiği yer. Nette pek çok türkün bu şehirle ilgili tecrübelerini okuyabilirsin. Şimdiden iyi eğlenceler
    bravo yani , olayı direk kızlara ve sekse bağlamışsın.

    Plansız bir şekilde tek başına takılmak sıkıntılı olabilir. Gitmeden önce dakika dakika olmasada en azından günlük gideceğin yerlerin listesini yap ve ona uymaya çalış. Kendi bir rota çıkarmakta zorlanıyorsan visitacity.com da bir sürü farklı rotalar bulunmakta, kendine en uygun olanını seç ve uygula.

    Tatilin tamamını ucuza getirmek için öncelikle yol masraflarını ve kalacak yeri ucuza ayarlaman lazım. Yol için yapılacak pek de bir şey yok. Ama kesinlikle pegasus tan filan gelen mailleri kontrol et derim. Hoş donanımhaberi düzenli takip eden biriysen kolay kolay kaçırmazsın kampanyaları.

    Kalacak yer için ise tavsiyem hostellerde kalman. Ama her önüne gelen de değil. Booking.com da iyi puan alanlardan ki bu senin için minimum 8.0 ediyor. Bunları tercih edersen temel olarak problem yaşamazsın.

    İkinci alternatif ise airbnb.com dan uygun fiyata oda kiralamak olabilir. Hostele nazaran ev konforun olur. Özellikle off-season zamanlarda aşırı ucuza ev bulabilirsin burada.

    Son tercih ise couchsurfing de kalmak. Bununla ilgili sağda solda bir sürü şey yazılmış durumda. İncelemeni öneririm. Belki tüm seyahatini birisinin evinde kalarak geçirmezsin ama belki de bir iki günü bu şekilde geçirebilirsin. Değerlendir derim.

    Tek başına gezerken ,plansızlık başına gelebilecek en büyük problemdir bence. Çünkü çift ya da grupla gezerken plana uymasanız bile büyük problem olmuyor. Ama tek başına gezerken amaçsız bir şekilde sokaklarda gezinirken seyahatin çok can sıkıcı hal alabilir.

    Gideceğin şehir+ free walking tour yazarsan eğer google'a çok güzel günlük yürüyüş turlarına katılabilirsin. Olay tamamen bahşiş üstüne kurulu. İstersen hiç para verme sana kalmış.Mesela ben Kiev'de katılmıştım. Hava soğuk olduğundan başka katılan da yoktu. Eşimle bana özel bir tur gibi olmuştu.

    Orta ve batı avrupada pub crawl diye bir olay var. Belli bir miktar para verdikten sonra grup lideri sizi şehirdeki güzel mekanlarda gezdirmeye başlıyor. Her gittiğiniz yerde 1 saat filan kalıyorsunuz ve gittiğiniz yerlerde bir şeyler içmek isterseniz ya ikramınız oluyor ya da indiriminiz. Ortam çok şenlik oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Sosyalleşmek adına gerçekten çok başarılı.

    En önemlisi de güvenlik. İyice paranoya olma ama yine de epey dikkat et. Sadece hırsızlık değil unutkanlık da çok üzücü sonuçlar doğurabilir.




  • Belgrad' a bende yazın tek başıma gittim. Aralık ayında epey soğuk olacağını düşünüyorum, hazırlıklı ol. Çok güzel hosteller var yorumlara göre merkezi bir yerde kalabilirsin. Balkanların en canlı ve kalabalık şehirlerindendir. Soruların varsa sorabilirsin. İngilizcen varsa Sırp gençler turistlere karşı çok samimi ve sıcaklar. Zaten oldukça guvenli bir şehir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmişsindir, konuyu daha erken görseydim önerilerim olurdu. Haftaiçi iyi tarihte gitmişsin, haftasonu Pazar akşamları önemli gece kulüpleri kapalı olabiliyor.

    Umarım iyi vakit geçirmişsindir, benim gibi son sabah hastanede uyanmamışsındır.
  • Bu başlığı açmanın nedeni sadece Belgrad olarak değil, tek başına yaptığımız seyahatlerde yaşadığımız, tecrübeler, problemleri paylaşmaktı. Belgrad gezim, gayet tatminkar olarak geçti ve görmek istediğim yerleri hepsini ziyaret ettim.

    Merkezde bulunan bir otel kaldım, üç yıldızlı.

    @rukaplan; 1,5 gün boyunca her tarafı gidince, son gün free tour'a katıldım. 5 kişiydik turda.

    @dinamit06; Gezi planım vardı. Gün, gün rota oluşturmuştum. Genel olarak uyduğum bir plan oldu. Hatta ilk gün nerede yemek yiyeceğimi bile karar vermiştim ki, orada yemek yedim. visitacity.com sitesi için teşekkürler. Bakacağım. Dilencinin biri musallat oldu. Biraz tecrübesizliğime denk geldi. Problem çıkmadan, def ettim kendisini. Dediğiniz gibi unutkanlık epey sıkıntı. Belgrad'da son gece kredi kartımı kaybettim. Ertesi sabah farkına vardım.


    @chuck_bartowski; Beklediğim kadar soğuk olmasa bile, soğuktu. Gezdiğim son gün epey soğuk yaptı. Dediğiniz gibi insanlar, epey sıcakkanlı ve İngilizce biliyorlardı. İstanbul'dan geldiğimi söyleyince, çok sevindiler.

    @steven_stiffler Güzel vakit geçirdim. :) İçki ile aram olmayıp, tek gidince gece kulüplere gitmedim. Yanımda bir iki kişi olsa, içki içmesem dahi giderdim.




  • 5 yıldır tek çıkarım seyahate. kafam çok rahat oluyor. bütçem, planım belli. dilin varsa en temizi free takılmak.
  • gardoş kulesi'ne çıktınız mı?
  • Bizim insanımız yurtdışı tatillerini, gittikleri yabancı ülkelerde gördükleri olumsuz/olumlu durumları Türkiye ile kıyaslamakla ve birbirleriyle devamlı kavga etmekle geçiriyorlar. Ben en yakın arkadaşımla bile yurtdışına tatile gitmek istemem. Tatilin keyfi tek gidip lokallerle arkadaşlık yapınca çıkıyor. Bu yüzden sürekli İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Hele hele turla filan sakın gitmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Belgrad'a tek gideceğim ama sürem biraz daha uzun 1 hafta olacak, yakın şehirler var mı tavsiye ettiğiniz , vizem yok Saraybosna'ya otobüsler varmış 2 gün orada kalabilirmiyim , sıkıntı olur mu
  • altinbilek kullanıcısına yanıt
    1 hafta Belgrad için çok. Saraybosna'ya geçebilirsin, 2 gün kalmanda da sorun olmaz. Belki girişte dönüş bileti sorarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.