Şimdi Ara

Tek anahtar (Renault kartı) ile kasko nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2 hafta önce ikinci el bir araç aldım. Maalesef tek anahtar mevcuttu ve diğerinin uzun zaman önce kaybolduğu söylendi. Araç 2005 model Renault Scenic ve anahtar dediğim de aslında kart. Aracı aldığım kişinin evini, işini, vs. biliyorum ve kendileriyle ilgili kişisel bir endişem (gerçi olmaz olmaz derler ama) yok. Asıl sıkıntı kasko ile ilgili.

Aracı kasko yaptırırken nasıl bir yol izlemem gerekir? En baştan tek anahtar olduğunu bildirmem gerekli mi? Bunu bildirsem veya bildirmesem ileride çalınma veya kilit sistemi ile ilgili bir sorunda başıma ne gelebilir?

Aslında hem kendimi %100 rahatlatmak, hem yedek anahtar ihtiyacımı karşılamak, hem de sorunsuz kasko yaptırmak için ilk önce cepten anahtar işini çözmek de aklıma gelmiyor değil ama servisin çıkardığı fiyat çok yüksek. Sıfırdan iki yeni kart sipariş edilip (yaklaşık 400 TL x 2) aracın da yeniden kodlanması (yaklaşık 250 TL) gerekir dediler ki bu toplamda 1000 TL.nin üzerinde bir maliyet demek.

• 2005 model megane ımın yedek anahtarını ilk yıl kaybettim..her sene kasko yaptırırken anahtar tek bunu not edin diyorum bişey olmaz gerek yok diyorlar..En son geçen ay yine kaskocuma söyledim çalınırsa sorun çıkmasın diye bişey olmaz dediler..çalınınca kesin yedek anahtar isteyip sorun çıkacak gibime geliyor ama hayırlısı diyelim...

Arabanız anahtarı ile çalınırsa ya da anahtarsız çalındı ve sizde o esnada kaybettiniz...vs gibi durumlarda kasko para ödemesi yapmıyor. Neticede kaskonuz yapılıyor ama riskleri var ve kaskonuzu yaptırırken muhakkak belirtin, not almalarını söyleyin. Nerden biliyorum ? Arkadaşımın sigorta acentesi var.
  • Tek anahtar olduğunu baştan söylesem bile araç çalınırsa para ödemeyeceklerse ne anladım bu işten? Çalınma durumunda aracın yedek anahtarını ve ruhsatını istiyorlar diye biliyorum. Yani görünen o ki yedek anahtar edinmek şart.

Peki komple anahtar&şifre sisitemini değiştirtmek yerine sadece 350-400 TL fiyat karşılığı bir yedek anahtar talep etsem ve bu şekilde kasko yaptırtsam ileride çalınma gibi bir durumda sigorta şirketi sonradan yedek yaptırttığım için (araştırdıktan sonra öğrenmeleri zor olmaz) yine de bir sıkıntı çıkartır mı?

Bir de geçen Praktiker'in girişindeki anahtarcıya fiyat sordum ve birebir işlevsel kart için 280 TL. fiyat aldım. Dediklerine göre onlar da aynı yetkili servisler gibi orijinal anahtar temin ediyorlarmış. Bu fark servislerin aşırı kar marjından mı kaynaklanır yoksa bu işte bir dümen mi var?
    bununla ilgili kasko maddesini okuyun bence

ve servislerin çıkardığı anahtar masrafına da
    bu nedir insanların sıkıntısından fahiş para kazanma yöntemimidir
    bin tl ye neler alınabilir diz üstü bilgisayar alınır içinde işlemci anakart neler neler
    sanki arabaya göz ile tanıma sistemi alıyoruz (ki bu bile daha ucuz)
    bence bu kart olayının üzerinde durmak gerekir
    bence maliyeti iki kartın 200 tl yi geçmemesi gerekir
    yeniden şifrelemede hadi 50 tl olsun (fabrikaya filan bildirilip yeni dosya oluşturuldu diyelim)

Orijinalden alıntı: oflazca

Merhaba,

2 hafta önce ikinci el bir araç aldım. Maalesef tek anahtar mevcuttu ve diğerinin uzun zaman önce kaybolduğu söylendi. Araç 2005 model Renault Scenic ve anahtar dediğim de aslında kart. Aracı aldığım kişinin evini, işini, vs. biliyorum ve kendileriyle ilgili kişisel bir endişem (gerçi olmaz olmaz derler ama) yok. Asıl sıkıntı kasko ile ilgili.

Aracı kasko yaptırırken nasıl bir yol izlemem gerekir? En baştan tek anahtar olduğunu bildirmem gerekli mi? Bunu bildirsem veya bildirmesem ileride çalınma veya kilit sistemi ile ilgili bir sorunda başıma ne gelebilir?

Aslında hem kendimi %100 rahatlatmak, hem yedek anahtar ihtiyacımı karşılamak, hem de sorunsuz kasko yaptırmak için ilk önce cepten anahtar işini çözmek de aklıma gelmiyor değil ama servisin çıkardığı fiyat çok yüksek. Sıfırdan iki yeni kart sipariş edilip (yaklaşık 400 TL x 2) aracın da yeniden kodlanması (yaklaşık 250 TL) gerekir dediler ki bu toplamda 1000 TL.nin üzerinde bir maliyet demek.

Arkadaşım yapman gereken kasko yaptırırken bu durumu beyan etmen ve işini sağlama almak için poliçeye not düşülmesinin haricinde birde dilekçe vericeksin aşağıda az çok nasılolduğunu belirteyim ...

XXXXX SİGORTA ŞİRKETİ KAZA SERVİSİ MÜDÜRLÜĞÜNE

...... ...... NOLU KASKO POLİÇESİNİN SAHİBİYİM........ MARKALI ARACIMI ........ TARİHTE NOTER SATIŞI İLE ÜZERİME ALIRKEN ARACIN İKİ KARTINDAN BİRİ EKSİK OLARAK TESLİM ALDIM.ARACIN YEDEK ANAHTARI BULUNMAMAKTADIR.

BİLGİLERİNİZE SUNAR GEREĞİNİN YAPILMASINI ARZ EDERİM.

İMZA

XXXXX

• quote:

Orijinalden alıntı: RÇakır

Arkadaşım yapman gereken kasko yaptırırken bu durumu beyan etmen ve işini sağlama almak için poliçeye not düşülmesinin haricinde birde dilekçe vericeksin aşağıda az çok nasılolduğunu belirteyim ...

Bu bahsettiğiniz beyanın pratikte maalesef hiçbir faydası olmuyor galiba. Gerek acenta ile gerekse ilk tercihim olan Anadolu sigorta bölge müdürlüğü ile yaptığım görüşmede beyan olsun olmasın yedek anahtarı teslim edemediğim çalınma durumunda sorun çıkacağını itiraf ediyorlar. Aslında haksız da sayılmazlar çünkü bunun için dilekçe vermiş olmam ortada şaibeli bir anahtar olduğu gerçeğini değiştirmiyor ve sigorta da hemen topu buradan taca atıyor çünkü aracın anahtarı sahibinin evinden çalınıp bu olay polis raporu ile sabit olmadığı sürece olay hırsızlık değil dolandırıcılık sayılıyor. Zaten satıcı kasten yedek anahtarı vermiyorsa bu gerçekten de dolandırıcılık demektir ve gerçekte olay bu yüzden olmasa bile sigorta şirketlerinin işi yokuşa sürmek için ellerinden geleni yaptıkları malum.

Bir acenta bu soruyu sorduğumda "ilk bir-iki ay içinde olay olursa sorun çıkar ama sonrasında problem çıkartmazlar" demişti. Bu görüşe güvenerek sadece bir yedek anahtar (ihtiyaç duyabileceğimi düşünerek) alıp normal kasko yaptırtmak ve 2-3 ay aracın çalınmaması için dua etmekten başka çare yok galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç pert olur mu..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaskonun yılda bir kez olmak üzere anahtar kilit yenileme hizmeti olması gerek poliçede yazar, kaskoya yedek anahtarım kaybolduğundan kilidimin değiştirilmesini istiyorum da diyebilirsiniz, ama öyle bişey yapmazsanız poliçenizde mutlaka yazsın, ya da sigortacıda bulunan poliçenin altına madde olarak ekleyin imzalayın

tek anahtar/kart olması da çok sağlıklı değil bence, yeni araçlrın kendi kendilerine kilitleme huyları var camları da kapatırsa işiniz zor olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.