Şimdi Ara

Teğmen ve Ötesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Çok sık konu açıyorum, biliyorum ama merakımı mahsur görün. Ben sağlık meslek lisesi 4. sınıf öğrencisiyim, bölümüm anestezi teknisyenliği. Fazla uzatmadan konuya geçeyim. Gelecek hakkında bir fikrim yoktu ta ki askerlikle ilgilenen bir tanıdığımla konuşana kadar. Bana ''Dostum askerde kalmayı düşündün mü hiç'' diye sordu. Aslında o zamana kadar aklıma gerçekten gelmemişti bu fikir. Daha sonra araştırdım, çok araştırdım. Emekli subay tanıdıklarıma sordum bu konuyu. Fakat hala cevabını bilmediğim ve burada bulacağımı düşündüğüm bir kaç soru kaldı aklımda. (Askere başladığımda asteğmen olarak başlayacağım büyük ihtimalle.)
    1.Benim kolumda küçükken bir kaza sonucu uçurtma ipi ile kesilmiş, derin ve izi kalmış bir yara mevcut.(Duyduklarıma göre eğer askeri muayenede vücudunuzda faça izi bulunursa RDM'ye gönderiliyormuşsunuz) Bu yara benim geleceğimin önünü kapatır mı ? Ya da RDM'ye gitsem bile bana bir engel teşkil eder mi ?
    2.Diyelim ki bir sorun çıkmadı. Askeri hekim asteğmen olarak yaptım, daha sonra sınavları kazandım, teskere bıraktım ve teğmen olarak göreve başladım.(Bu soruyu matematik bilgimin berbat olmasından dolayı soruyorum.) Matematiğim beş para etmezken daha ne kadar yükselebilirim acaba ? (Araştırdıklarıma göre her rütbenin farklı bir görev yılı ve yükselebilmek için girilen bir sınavı mevcutmuş.)
    Bu benim hayalim arkadaşlar. Amacım kesinlikle gösteri falan yapmak değil. Ben sadece milletime ve devletime asker hekim olarak hizmet vermek istiyorum.
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi günler.
    Eyvallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword_272 -- 18 Eylül 2015; 17:40:58 >







  • Sorularını bildiğim kadarıyla cevaplayayım
    1) o yara izini çok takma benimde göğüsümün üstünde çocukluktan kalma bir faça gibi bit iz vardı askerde sıkıntı olmadı bir yara izinden çok sıkıntı olmaz başka yerinde faça kesik izi olmadığından anlarlar sende söylersin psikolojik ağır bir travmanda yoksa sorun olmaz gönlünü ferah tut
    2) Asteğmen olursan ordudaki duruma göre teskere bırakıp subaylığa geçiyorsun çok aşırı matematik bilmene gerek yok sonuçta askersin üniversite değil orası bizim bölük komutanı asteğmenlikten geçmişti ve beden eğitimi bölümü mezunuydu Sadece sözlesşmeli subay olursan yüzbaşından sonra yükselmen zor eğer yükselme hedefin varsa harp okullarına gir kurmay olma şansın var birazda araştır bu konuyu kulaktan dolma bilgilere çok kulak asma şimdilik okuluna ağırlık ver başka sorun olursa özel mesajdanda ulaşabilrisin




  • Cevabın için çok teşekkür ederim kardeşim. Son bir şey daha; (lise geçtiğine göre üniversitedeki harp okullarından bahsediyorsun galiba) sanırım ben giremem o harp okullarına ya, çünkü normal olarak okulda sürekli sağlık dersi gördüğümüz için kültür derslerim biraz zayıfladı ve gerçekten dershaneye falan gidip de tekrar iyileştirmek için hiç zamanım yok staj falan derken. Ayrıca bir de şey var; benim amcamın oğlu sabıkalı, ve duyduğuma göre polis ve askeri okullara girerken sıkıntı çıkıyormuş.
    Ama sözleşmeli subay olmayı düşünmüyorum, (sözleşmeli subay kavramını şu an unutmuş olabilirim ama gerçekten biliyordum :) )
    Her neyse ben sadece askere asteğmen olarak başlayıp yükselebildiğim kadar yükselmek istiyorum. Dışardaki hastanelerde görevimi yapmak yerine askeriyede yapmak istiyorum.
    Teşekkürler dostlar.
    Eyvallah.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.