Şimdi Ara

Teğmen ve Ötesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Çok sık konu açıyorum, biliyorum ama merakımı mahsur görün. Ben sağlık meslek lisesi 4. sınıf öğrencisiyim, bölümüm anestezi teknisyenliği. Fazla uzatmadan konuya geçeyim. Gelecek hakkında bir fikrim yoktu ta ki askerlikle ilgilenen bir tanıdığımla konuşana kadar. Bana ''Dostum askerde kalmayı düşündün mü hiç'' diye sordu. Aslında o zamana kadar aklıma gerçekten gelmemişti bu fikir. Daha sonra araştırdım, çok araştırdım. Emekli subay tanıdıklarıma sordum bu konuyu. Fakat hala cevabını bilmediğim ve burada bulacağımı düşündüğüm bir kaç soru kaldı aklımda. (Askere başladığımda asteğmen olarak başlayacağım büyük ihtimalle.)
    1.Benim kolumda küçükken bir kaza sonucu uçurtma ipi ile kesilmiş, derin ve izi kalmış bir yara mevcut.(Duyduklarıma göre eğer askeri muayenede vücudunuzda faça izi bulunursa RDM'ye gönderiliyormuşsunuz) Bu yara benim geleceğimin önünü kapatır mı ? Ya da RDM'ye gitsem bile bana bir engel teşkil eder mi ?
    2.Diyelim ki bir sorun çıkmadı. Askeri hekim asteğmen olarak yaptım, daha sonra sınavları kazandım, teskere bıraktım ve teğmen olarak göreve başladım.(Bu soruyu matematik bilgimin berbat olmasından dolayı soruyorum.) Matematiğim beş para etmezken daha ne kadar yükselebilirim acaba ? (Araştırdıklarıma göre her rütbenin farklı bir görev yılı ve yükselebilmek için girilen bir sınavı mevcutmuş.)
    Bu benim hayalim arkadaşlar. Amacım kesinlikle gösteri falan yapmak değil. Ben sadece milletime ve devletime asker hekim olarak hizmet vermek istiyorum.
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar.
    Eyvallah.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.