Şimdi Ara

tedaş yüzünden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle konu doğru yerdemi bilmiyorum.
    tedaş mahallemizde sürekli habersiz kesintiler yapıyor komşumuzun bilgisayarı bozulmuş servise verdiğinde voltajdan dolayı bozulduğunu öğrenmiş. tedaş suçlu bu durumda arkadaşım ne yapabilir?

• Bak aynen EPDK nın mevzuatından alıntı yapıyorum:
    "Tazminatlara ilişkin ödemelerin yapılabilmesi için; tazminat talep eden tüketicilerin faturalarının kendi adına olması, perakende satış lisansına sahip dağıtım şirketlerine herhangi bir şekilde borçlarının olmaması, usulsüz elektrik kullanımından ceza almamış olması, en son aya ait elektrik faturasını ibraz edebilmesi gerekmektedir.
    (11) Tazminata ilişkin başvurular elektrik enerjisinin tekrar tesis edildiği günden sonraki 5 (beş) iş günü içerisinde yapılmadır. Başvurular dağıtım şirketi tarafından 20 (yirmi) işgünü içerisinde değerlendirilerek işleme konulur. Ödemeler tazminatın kesinleşmesini takip eden ilk elektrik faturasının toplam meblağından indirim yapılmak suretiyle tüketiciye ödenir. Tazminat bedelinin elektrik faturasının toplam meblağını geçmesi durumunda, artan kısım bir sonraki elektrik faturasına yansıtılır.
    (12) Kullanıcıya ödenen tazminatlar, kullanıcının kendi hatasından kaynaklanmaması kaydı ile, kullanıcıya ait teçhizatta ortaya çıkan zararın talep edilmesi yönündeki haklarını ortadan kaldırmaz. Zarar gören teçhizatın tamir masrafını belgeleyen faturanın ibraz edilmesi, zararın elektrik kesintisi veya dalgalanmalarından kaynaklandığının belgelenmesi ve bu durumun Dağıtım Şirketinin kesinti yer ve zamanına ilişkin tuttuğu kayıtlarla uyuşması halinde zarar Dağıtım Şirketi tarafından tazmin edilir."

Ayrıntılı bilgi içinhttp://www.epdk.gov.tr/web/elektrik-piyasasi-dairesi/31 sayfa 12 ye bakabilirsin. Ben AYEDAŞ ta staj yaparken zararın ödendiğini duymuştum; ama dava felan açmıştı galiba zarar gören şahıs. Biraz zor yani bu iş. Kolay gelsin.

• Yüzlerce PSU tamir etmişliğim var. Şunu çok net söyleyebilirim ki bunların arasında arızasına şebeke voltajının sebep olduğunu söyleyebileceğim PSU sayısı çok çok azdır. Kaldı ki sizin tespiti yapan servisin PSU dan anladığını dahi sanmıyorum. Arıza durumunda şebekeyi suçlamak klasik yoldur zaten. Ayrıca ispatıda pek mümkün değildir. Suç şebekede ise aynı anda bulunduğuz civarda bir çok kişinin bu tip şikayetlerde bulunuyor olması lazım. Elektrik kesintisi standartlara uygun üretilmiş bir cihazda arızaya falan sebep olmaz. Kesinti ya da tekrar gelme anında gerilim kararsızlığı, ani pikler oluşursa sorun yaşanabilir, (ki kaliteli bir çok cihaz bunlarlada başedebilir.) o durumda da zaten bir tek sizin PC niz bozulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 6 Ağustos 2011; 11:32:41 >
  • bence elektrik kesintisi veya alçak gerilim birçok elektrikli alet için büyük tehlike yaratıyor.
  • Garanti süresi içinde bozuldu ise servis ipe un sermeye çalışmış olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

Yüzlerce PSU tamir etmişliğim var. Şunu çok net söyleyebilirim ki bunların arasında arızasına şebeke voltajının sebep olduğunu söyleyebileceğim PSU sayısı çok çok azdır. Kaldı ki sizin tespiti yapan servisin PSU dan anladığını dahi sanmıyorum. Arıza durumunda şebekeyi suçlamak klasik yoldur zaten. Ayrıca ispatıda pek mümkün değildir. Suç şebekede ise aynı anda bulunduğuz civarda bir çok kişinin bu tip şikayetlerde bulunuyor olması lazım. Elektrik kesintisi standartlara uygun üretilmiş bir cihazda arızaya falan sebep olmaz. Kesinti ya da tekrar gelme anında gerilim kararsızlığı, ani pikler oluşursa sorun yaşanabilir, (ki kaliteli bir çok cihaz bunlarlada başedebilir.) o durumda da zaten bir tek sizin PC niz bozulmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim eski evimde sorun bu tedaş yokmu Allah belasını versin desem yeri var onların yüzünden bir çok psum ve anakartımda psu yüzünden bozuldu. çevremdeki komşularımında bilgisayarları o yüzden bozuldu.Aslında dava açmayı çok istedim ozamanlar çocuktuk bilemedik işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.